Povestile batranilor
Raspunsuri - Pagina 14
Witchie spune:
Theodora, multumesc frumos:)
Da unde ati vorbit de jurnalul Irinei, ca-s curioasa?
Ma gandeam sa va propun ceva, a propos de liternet: daca aveti chef timp si rabdare sa va rescrieti povestile bunicilor vostri cu diacritice, eu as putea face de Craciun o galerie intreaga cu povestile astea. Daca mai aveti si poze e si mai bine... Dar ar trebui sa imi trimiteti povestile pana la 1 decembrie cel mai tarziu. Ce ziceti, doamnelor?
In alte conditii le-as fi pus eu pe diacriticele astea insa acush daca-s acasa nu am timp nici sa ma intind pe jos si sa lesin 10 minute...
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Ingerul a strigat
Teodora D. spune:
Witchie, aici, la "zona artelor", vorbiram de jurnalul Irinei, dar n-as sti sa-ti spun exact numele topicului ca ma lasara neuronii in ultimul timp. iar la "discutii generale" am dat eu un link, de o luna-doua, la un subiect cu articole care ne-au placut.
imi place ideea ta cu galeria povestilor bunicilor si imi pare rau ca sunt saracacioase povestile mele despre bunici, ca as ti-as fi trimis bucuroasa textul; dar cred ca daca si fetele "de baza" ale topicului vor fi la fel de incantate de idee, va iesi ceva f. frumos!
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
iarina spune:
Fetelor, io cu ramonika avem bunicii in acelasi sat, insa din pacate nu ne-am intalnit in copilarie. Asta pt. ca ea statea in "Susani" si io in "Josani". Adica in susul si in josul satului. Uite cum ne-am intalnit cu ajutorul topicului... Ramonika, ti-a povestit ceva bunica ta despre seceta din '47? Cand citesc viata bunicii tale, a celorlalte fete, realizez ce perioada dificila au prins, cu atatea framantari sociale, politice, razboaie si ce viata grea au avut. Au fost femei puternice, eu una nu stiu daca m-as fi descurcat.
Ramonika spune:
witchie, eu pot sa iti trimit povestirile cu diacritice si am si poze, da tre sa le scanez intai. unde ti le trimit? ai o adresa de mail? numai ca povestile mele mai treubie prelucrate, ca nu-s chiar asa de bine formulate, la exprimare ma refer. scriu cam pe furis si pe graba, ca-s la servici.
Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor
Witchie spune:
adresa mea de mail: ademirgian@liternet.ro sau @gmail.com e tot una
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Ingerul a strigat
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by iarina
Fetelor, io cu ramonika avem bunicii in acelasi sat, insa din pacate nu ne-am intalnit in copilarie. Asta pt. ca ea statea in "Susani" si io in "Josani". Adica in susul si in josul satului. Uite cum ne-am intalnit cu ajutorul topicului... Ramonika, ti-a povestit ceva bunica ta despre seceta din '47? Cand citesc viata bunicii tale, a celorlalte fete, realizez ce perioada dificila au prins, cu atatea framantari sociale, politice, razboaie si ce viata grea au avut. Au fost femei puternice, eu una nu stiu daca m-as fi descurcat.
confirm ce a spus iarina. (te-am adaugat pe lista pe messenger ). si ea statea toata vara am inteles in Dragomiresti, iar eu cel mult o saptamana.
fetelor, va inchipuiti ca bunica mea sta in centrul satului (langa Biserica) si totusi nu are curent? nu a vrut sa isi traga curent. bunica mea e o persoana mai dura, mai conservatoare si a spus: "ce-i cu moda asta? cum au putut batranii sa traiasca fara curent pana acuma si de acuma nu se mai poate? si nu si-a tras curent. dupa aia, vazand beneficiile, i-a parut rau, dar a imbatranit si nu a mai putut sa faca si treaba asta. asa ca... bunica sta cu lampa.
pe de o parte e mai rustic, dar pe de alta parte are si dezavantaje pentru noi, orasenii, cand mergeam acolo. mai ales daca mergi iarna, cum se face intuneric la 4 pana te culci tre sa arzi tot uleiul
iarina, nu tin minte sa imi povestit bunica despre vremea secetei. daca ma gandesc bine, in 47 s-a nascut tata, asa ca ar fi trebuit sa fie in Dragomiresti, dar nu mi-a povestit despre asta. de fapt mi-a povestit ea mai multe, dar nu prea mai tin eu minte ma gandeam o data sa iau un reportofon si sa o inregistrez cand vorbeste. cred ca ce articole ar iesi....
Ramonika spune:
fetelor, am scanat niste poze cu bunicii mei.
primele de sus is cu bunicii de pe mama, Ileana si Neculai. prima de la nunta lui mama cu tata.
cele de jos sunt: bunica mea Ioana in tinerete (poza e mai veche, nu se vede foarte bine) si a doua este bunicul meu Nechita cu tatal meu cand era mic.
le puteti vedea aici:
Bunicii mei
Teodora D. spune:
Ramonika, eu nu le vad.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.
Ramonika, eu nu le vad.
de abia mi-am facut album pe webshots, ca pe yahoo nu mai merge nu stiu de ce. am incarcat pozele, dar nu se vad decat daca is eu logata si doar i-am dat public album. oare de ce nu se vad?
Ramonika spune:
am mai umblat pe acolo. ia sa vedem daca se vede acum
Bunicii mei
cred ca acum se vede