Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(39)
Raspunsuri - Pagina 10
maria_alexia spune:
Lavi02, au mai fost intr-adevar ceva discutii pe marginea listei, dar e foarte bine ca ti-ai dat si tu cu parerea, chiar daca mai tarziu. Eu una am gasit utile parerile tale. Cum spuneam si atunci si ieri iarasi, din start mi s-au parut ca necesarul acesta merge ajustat, nu e un minim obligatoriu.
Asaa... Si acum puteti incepe sa dati cu rosii si in mine , numai sa tintiti bine, va rog, sa pun si eu de-un bulion
tania-z spune:
Si parerea mea este ca nu scriem aici "pur si simplu" si ajungem sa si legam relatii,, sa ne atasam si sa ne implicam. Iar asta nu mi se pare un lucru rau. Atat vreme cat ne luam in serios...
Cred ca fiecare si-a format deja o parere despre fetele care intra mai des - pe mine, de exemplu, nu m-au surprins posturile Laviniei - erau care celelalte tipice ei. Si e drept, daca cineva s-a prins ca e vorba de un subiect care s-a mai discutat, trebuia sa i se atraga atentia. Asa cum a facut, pana la urma Cristina .
Anda nu pot fi de acord cu chestia ca sunt fete care nu mai intra pe forum din cauza lui Lavi. Pai daca sunt astfel de fete care s-au suparat pe mai stiu eu ce, de ce nu-si spun punctul de vedere - sau sa-l trasmita direct persoanei in cauza. Dar nu mi se pare corect sa transmita prin tine antipatiile lor.
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 25+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
maria_alexia spune:
Tania, probabil are si bb faze, sau poate e intr-o pozitie in care nu-l mai simti asa de bine.
Chiar vroiam sa va povestesc: bb-le meu cred ca tocmai s-a rasucit, nu mai loveste in exterior stanga ca pana acum, ci direct spre bietele-mi organe. Iar ieri a fost super-activ, inclusiv aseara cand mai aveam putin sa incep sa plang de oboseala iar el ... dansa de zor prin burtik in miez de noapte.
Oare sa fie de la apa minerala (acidulata)? Nu mai bausem de mult, pana ieri...
cristinamh spune:
alexandrina... pai o explicatie logica la tine eu o vad asa... ca se asimileaza, chiar foarte bine. daca scade prea mult rezerva, asta se rezolva usor cu un supliment. daca era si hemoglobina mica, atunci puteai sa zici ca nu ai de unde sa-l iei...
la mine e viceversa... am de unde, da' nu iau. poate bebita isi ia si ea singurica, ca vad ca e de unde...
partea proasta e ca de la hemoglobina scazuta am eu starile astea nasoale de ameteala...
maria alexia, si eu sunt sigura ca fi-mea sta ca liliacul deja, ca prea se joaca de doua zile cu ficatul meu...
Cristina 26+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
IrinucaR spune:
Gata!!! Am revenit... si de data aceasta cred ca nu mai plec pe nicaieri... pana vine
Am fost la Budapesta in interes de serviciu vreo 4 zile si a fost fff interesant, dar si obositor...
Nu am avut nici un fel de probleme cu avionul, nu m-a intrebat nimeni varsta sarcinii (exista posibilitatea sa imi ceara avizul doctorului)... m-au intrebat doar daca voi calatori singura caci au crezut ca sunt minora
In rest, raportez ca totul e bine si merge spre excelent. Bebeul este miscator si devine din ce in ce mai puternic.
Din pacate, nu am apucat sa citesc tot ce ati scris voi, dar am vazut ca nu avem inca bebei printre noi... sper ca fiecare sa isi respecte pe cat posibil DPN-urile...
Voi mai mergeti la serviciu???
Eu una intentionez sa lucrez pana in saptamana 39 sper sa reusesc...
Va pupicesc pe toate
IrinucaR 29+ [baiat]
www.irinucasisoru.3x.ro
alexandrina spune:
Hai sa scriu ce am gasit despre alimente si continutul lor de fier, daca am ajuns la subiectul asta.
Cica, necesarul zilnic de aport de fier este de:
20 - 40 mg, la femeile insarcinate si cele care alapteaza
15 mg la femei
10 mg la barbati si persoanele trecute de 50 de ani
15 mg: 9 - 18 ani
12 mg: 6 - 9 ani
10 mg: 3 - 6 mg
8 mg: 1 - 3 ani
1,5 mg mg/kgcorp la sugari
Si alimentele (doar ovo-lacto-vegetariene, ca doar asta sursa de documentare am) care contin cel mai mult fier (la 100 grame):
- cerealele, fainurile si diversele tipuri de paine: de la 1,5 mg (faina de grau) la 8 mg (germeni de grau)
- branzeturi: intre 0,3 si 0,7; lapte: cam 0,1
- galbenus crud: 7,2
- legume: morcov 2,1; patrunjel - radacina 0,8 si frunzele 5,5; spanac 4; papadie 3; conopida 0,6; varza, telina, ceapa - 0,5; mazare verde 1,8; dovlecei 1,5; fasole verde 0,8; ardei iute 0,7; rosii, castraveti - 0,5; vinete 0,4
- leguminoase, oleaginoase: susan 10; seminte floarea soarelui 6,3; tofu 5,3
- fructe: mere uscate 1,2; gutui 0,6; mere 0,5; piersici uscate 6,9; caise uscate 4,4; prune uscate 2,3; prune 1,1; caise, visine - 0,6; stafide 2,2; coacaze negre 1,3; zmeura, coacaze, capsuni, mure ~ 1; struguri 0,5; fistic 7,3; migdale 4,1; alune 3,8; nuci caju 2,8; nuci 2,5; nuca de cocos 2,2; arahide 1,8; smochine 3,3; curmale 1,9; citrice 0,3-0,5
- drojdie: de bere uscata 17,5; alimentara presata 4,9
Si am si eu o intrebare despre fier, aveti idee daca fumaratul feros de apare si in compozitie la Materna e 100% aport de fier? Ca zice ca o pastila are 60 mg, undeva am citit ca pastilele prenatale nu trebuie sa contina mai mult de 30 mg fier.
O sa caut sa citesc cum e cu asimilarea fierului din alimente si daca vreti mai scriu si despre Ca si Mg si eventual vitamine dar imi ia mult timp. Acum ar trebui sa mai si muncesc cate ceva, ca sunt la servici si azi toata ziua am stat pe forum.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
dordia2000 spune:
Buna ziua burtici!
Lavi02 sper ca nu ne parasesti! Te rog sa fii la fel ca inainte, si sa raspunzi cu acelasi entuziasm!
Anda daca ceva te deranjeaza pe acest forum, nu te obliga nimeni sa postezi si te rog nu mai crea stari conflictuale mai ales ca nu participi activ la discutiile noastre! Fiecare are dreptul sa isi spuna parerile dar asta nu inseamna ca tb. sa ne simtim jicnite. Daca vrei sa fi alaturi de noi esti binevenita dar daca vrei sa bagi zazanie intre fete mai bine nu mai intra!
Acum ca m-am linistit vreau sa va anunt ca sunt oficial in prenatal incepand de azi. Uraaaaaaaaaa!
Fetelor de azi sper sa pot intra mai des si abia astept sa mai citesc parerile fetelor cu experienta ca tare utile sunt sfaturile si parerile lor!
Sper sa nu fi suparat pe nimeni, nu asta am intentionat si daca asta am facut imi cer mii de scuze anticipat dar nu mi se pare corect ca sa ne certam intre noi pt niste nimicuri!
Pe cand o noua intalnire? Chiar mi-ar face placere sa pot veni si eu desi eu nu sunt asa frumusica ca voi si mai presus sunt f.grasaaaa!
Diana 29+
xandra28 spune:
anda77, chiar ma intrebam pe unde mai eshti shi cum de n-ai mai intrat pe forum . Nu te supara cu listutza, eu mi-am printat-o shi-am luat din ea ce-am crezut eu ca este necesar, cred ca asha ar trebui sa facem toate. Eu oricum am adunat de prin diverse listutze, site-uri shi forumuri un necesar bebe+mamica de vreo 14 pagini, asta nu inseamna ca o sa-i cumpar toate acele minunatzii normal…
Shi in general, fetelor, suntem multe, shi e normal sa nu gandim toate la fel, sa avem pareri diferite despre acelashi lucru, va rog eu, mie nu prea-mi plac conflictele, haidetzi sa nu mai intram in diverse controverse in legatura cu chestiuni atat de putzin importante…
mirela anca, eu cred ca medicii ashtia shi exagereaza, daca ai ajuns pana acum asha shi mai ai putzin pana la nashtere, nu cred ca e cazul sa te stresezi asha tare, poate doar sa-tzi urmareshti mai des la eco evolutzia sarcinii… acuma eu habar n-am, imi dau shi eu cu parerea, dar asha mi se pare. Shi multzumesc pt la multzi ani-ul de sf alexandru, dar eu nu sunt alexandra, sunt anda (andreea). Multzumesc oricum, ai fost super dragutza.
lavi02, pls nu trage asemenea concluzii… eu am citit toate postarile tale la topicul nostru, shi mi-au placut, shi cea despre mama ta (care m-a impresionat la maxim), shi cea despre cartzi (deja il bat pe sotzul meu la cap sa mergem s-o cautam), shi cea despre hainutzele de bebe (mai ales ca la acest capituol sunt bata, shi chia ram inceput sa pun in aplicare nishte chestii)… zau asha…
joy04, bebele tau e super ok dupa parerea mea, shi colul nu mi se pare f scurt, eu am fost la eco la 25s shi 4z, shi bb avea 880g iar colul se scurtase, de la 42mm la 32mm, shi mi-a zis ca nu e f scurt, ca e normal sa se scurteze pe parcursul sarcinii pana in final.
camelia, oare ce faci, cum a fost ?
ripley, abia acum am citit listutza, la inceput mi s-a parut… wooow (scorul final adica), dar acum, dup ace-am studiat-o… cred ca e ok, cu unele mici modificari, normal, doar ca eu osa fac aceste achizitzii pe parcursul mai multor luni, normal, care se vor intinde de acum shi pana dupa nashterea lui bb. A, shi inca o chestie: tu de ce vrei shi tzarc, shi patutz de lemn? Eu ma gandeam sa cumpar un tzarc din ala care merge folosit shi ca patutz pana la 3 ani.
cristinamh, tzi-am citit povestea nashterii, ai fost super haioasa, shi ai shi unele pasaje de-a dreptul emotzionante… super, itzi zic!
coraaaaaap… cea mai buna veste pe ziua de azi!!! Nu shtiu draga cum ai rezistat atata timp far’ de lift, eu cred ca le crapam capul alora… shi de cate ori citeam cate o postare de-a ta in care mai pomeneai de lift, mi te shi imaginam in blocul nostru antic shi din ’78, carand de zor pe scari pepeni shi alte bunatatzi… brava la tine, traiasca liftul !!!
adriana c, bine ai venit printre noi !
meems, cu starea ta de spirit ma confrunt shi eu, chia am inceput sa ma oftic ca le-am promis astora ca o sa vin la serviciu pana la inceputul lunii noiembrie…
coralia, ce seamana sotzul tau cu al meu !!! la facut dezastru, bineintzeles, ca pe-al meu, decat sa-l bag in bucatarie, mai bine face 3 curatzenii generale…
lavi02, inca ceva, ca am shi eu o obsesie : nu e prea devreme pt bb sa fie cu capul in jos ? cas hi al meu e. nu inseamna ca nashtem cat de curand ??? iar daca mai continui cu tampeniile astea cu plecatul, nu shtiu ce-tzi fac !!! shi chiar ca nu shtiu, ca nici nu te cunosc shi n-am de unde sa te iau, asha ca ia vezi !
tania, eu am observat de la eco faptul cab b se mishka chiar shi atunci cand eu nu-l simt !
irinuca !!! ce dor mi-a fost de tine ! cred ca tzi-a placut budapesta, e super orashul ! shi eu intentzionez sa merg la sv pana pe la 37s, sper sa pot !
detele, ca o concluzie, hai sa nu ne mai certam, eu va iubesc pe toate!!!
xandra, 27+
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png
lavi02 spune:
Parere personala, nu sunt etc, etc (tre' sa-mi fac o notita gen copyright pe care sa o plimb dupa mine pe la toate posturile):
xandra, stai linistita, e foarte bine ca bebicii nostri sunt cu capul in jos (putem naste normal). Daca sunt cu capul in jos nu inseamna ca se vor naste in curand. Trebuie sa nu fie "coborat". Dr meu mi-a zis ca e normal la varsta asta a sarcinii sa fie cu capul in jos.
Al meu bebic nu e coborat dupa parerea desi mie mi se pare ca e cam jos burtica si ca ma apasa pe col - de ex. cand stau pe vine (ceea ce de fapt n-am voie). Daca el care a vazut mii de gravide zice ca nu e coborat eu il cred.
Dordia thanks pentru apreciere. Din pacate EU acum nu sunt deloc, dar absolut deloc in starea de spirit necesara ca sa initiez o intalnire. Dar organizati-va voi, pana acum intalnirile au fost foarte placute.
cristinamh spune:
irina, bine ai revenit. nu-ti fa probleme, cand am fost cu andrei prima data la biserica.. o batranica vine si ma dojeneste... (eram si singura, si probabil remarcase ca fara verigheta)... ca ce-mi trebuia mie copil al 17 ani... asa ca...
xandra... acum rad si eu cand recitesc... ma intreb daca mi s-a intamplat mie... dar ma pregatesc s-o iau de la capat cu zambetul pe buze. a doua oara sper sa fie o poveste scurta si haioasa... nu asa lunga... daca s-ar putea sa va postez in decembrie un mesaj gen "am ajuns la spital, abia am apucat sa ma asez pe masa ca am nascut"
apropo de povestea lui Anads, la care ati dat link... i-am dat lu' tati sa citeasca... sa vada cum e cu a doua nastere. concluzii: "nu pare chiar atat de rau, da' sper ca tu n-ai de gand sa nasti acasa cu mine"
dar ne gandeam ca cine stie, daca nu gasim la cine sa lasam pe andrei, sau... ne iau lucrurile prin surprindere si pana fac un dus nasc... of, ce bine a fi!
Cristina 26+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra