Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(39)
Raspunsuri - Pagina 9
alexandrina spune:
Adriana_C, bun venit.
adriana15, esti foarte on topic, te asteptam mai des.
In legatura cu modificarile, eu le adun si le trec in momentul in care trecem la subiect nou, daca nu intervine altcineva. Am retinut si cererea ta, meems. Bine?
cristinamh, de unde se deduce ca nu asimilezi fierul?
joy, dureri din acelea cred ca am si eu, sunt momente in care zici ca am un creion infipt pe-acolo, nici nu stiu cum sa descriu, deja sunt 3 zile de cand le traiesc. Ieri seara am avut si vreo 3-4 ore de presiune in zona inferioara a uterului (ca un fel de jumatate de contractie), si exercitiile de la cursul prenatal le-am facut cu dificultate.
anda, de cand aduni in tine atata suparare? De ce nu poti alege de aici ce e mai placut pentru tine fara sa jignesti? Cand te deranjeaza ceva poti sa ne atragi atentia ca am evaluat ceva gresit, dar nu le aduna in tine ca apoi sa le trantesti in-corpore. Nu poti ierta pe cineva care ti-a gresit in necunostinta de cauza? O zi senina!
25 s (fix)
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
lavi02 spune:
Buna dimineata fetele,
Va scriu despre mine inainte sa citesc ce ati mai scris voi. Pentru ca vreau sa va spun cateva lucruri.
1. Am fost aseara la . Din fericire bebelusa e "binecrescuta", are dimensiuni de 30 de saptamani si este pozitionata bine, cu caputul in jos, speram sa nu se mai razgandeasca. Dar din pacate colul meu este scurt, mi-a interzis orice efort, nu mai am voie sa parasesc localitatea pana nasc, etc, etc.
2. In urma palmei serioase pe care mi-am luat-o ieri (recunosc ca am avut vina mea, nu am fost prea diplomata si am fost prea categorica in legatura cu lista respectiva), am avut o gramada de reactii nasoale:
-chiar cand am citit am simtit cum mi se urca tensiunea (n-am mai avut senzatia asta in viata mea)
-am avut o stare de suparare si agitatie toata ziua
-nu am putut sa dorm, si asa am insomnie, dar am adormit cred ca pe la 5 si m-am trezit la 7.30 si n-am mai putut sa adorm
-din cauza oboselii ma simt ca un zombie azi, ametita si ca vai de mine; in metrou m-am pus sa citesc cateva pagini oarecum pasnice dintr-o carte si m-a apucat plansul - sunt foarte labila psihic la ora asta din cauza lipsei de somn
-prostia asta s-a suprapus peste celelalte necazuri si probleme pe care le am asa ca in concluzie sunt vraiste.
Concluzia mea: NU MERITA !!!! Nu merita sa-mi stric eu sanatatea mea si a bebelusei, care sunt foarte importante in clipa asta, sa-mi consum nervii si asa pusi la incercare in perioada asta.
Am gasit aici, printre voi, intelegere, comunicare, impartasirea unor greutati si a unor probleme, schimb de impresii si informatii, am gasit si mult umor, ne-am amuzat si ne-am ingrijorat impreuna. Din pacate am gasit si niste palme pe care simt ca nu le merit, pentru ca eu am venit aici cu inima deschisa. Prea deschisa. Si aceste palme mi-au produs un efect atat de nasol, care ma face sa simt ca nu a meritat tot confortul psihic pe care l-am primit de aici.
Asa ca va rog sa nu va suparati pe mine si pe atitudinea pe care o sa o am in continuare. Daca plec - inca nu stiu, am sa stiu dupa ce am sa citesc reactiile voastre. Daca raman, am sa incerc sa devin mai invizibila, mai tacuta, sa nu mai deranjez pe nimeni. Daca stiu ceva si nu raspund va fi pentru ca nu vreau sa-mi mai atrag nori deasupra capului. E prea pretioasa sarcina asta si copilul asta ca sa merite sa-i fac una ca asta. Copilul primeste prin placenta starea mea psihica, prin toti hormonii de stres. Si nu vreau sa-mi stresez copilul.
Punct.
Lavi02 29+
cristinamh spune:
alexandrina, nu-l asimilez pentru ca scade continuu hemoglobina. la ionograma (Fe), limitele sunt 37-170, iar eu am 96... de cand iau ferretab, a crescut de la 80... dar hemoglobina, cum ziceam , scade in continuare. se pare ca e numai perioada sarcinii, pt ca in rest nu am probleme, e in limite normale.
Cristina 26+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
maria_alexia spune:
Buna dimineata, fetelor ! Sper sa avem azi cu toate o zi mai buna si mai senina decat cea de ieri, chiar nu merita sa ne suparam .
As vrea sa fac din proprie initiativa ceva analize (caci medicii se pare ca nu dau pentru trim 2.), dar nu prea stiu ce/cum.
Ma gandesc asa: Ca (ionic/total?), Mg, si cele legate de fier, dar nu stiu cum se cheama. Sa inteleg ca ionograma (Fe) si hemoglobina??
Plus examen de urina.
Ar mai trebui si altceva, ce ziceti ?
lavi02 spune:
Of, of, fac ca de obicei, raspund pe masura ce citesc.
Joy parere neavizata: ce simti tu cred ca sunt contractii si ar trebui sa le raportezi medicului pt ca nu e OK sa fie dureroase la varsta asta de sarcina.
Ripley iti multumesc, mi s-a parut plin de bun simt raspunsul tau. Chiar va rog sa comentati ce am afirmat eu despre trusoul lui bebe pentru ca au trecut 3 ani de cand am avut eu bebe si in plus ce am spus eu este rezultatul unei experiente subiective. Mi s-a parut foarte misto cand eu am spus de biberoane ca cele de la Chicco sunt cele mai bune si apoi a venit Cristinamh si am mai adaugat vreo 2-3 firme. Mi s-a parut o discutie constructiva.
Imi permit sa comentez putin lista ta:
1. babetici cu cauciuc nu sunt moft, sunt f bune, nu trec lichidele prin ele spre hainele lui bebe. Stiu ca noi luasem 1 cauciucata pe la vreo 60.000, in fine o fi alt tip.
2. Noi tot cantar tip bucatarie de Balanta Sibiu avem, de atunci au mai crescut 2 bebici cu el si inca nici nu l-am primit inapoi. Se poate duce la reechilibrat dupa fiecare bebic (daca il dai imprumut)
3. caruselul de pat nu e moft, e necesar pt stimularea lui bebe. Pe la 1 luna 2 il apreciaza foarte mult.
4. Carucior - mi se pare un pret decent. Adica la pretul asta ma astept sa gasesti ceva de calitate. Cam atat as da si eu in zilele noastre (al meu e Hauck a costat 4.5 mil acum 3 ani)
13. aparatoarele de patut sunt discutabile dupa parerea mea, ii iau din campul vizual al lui bebe. Mai ales la inceput bebe nu se misca atat de tare si e f mic in raport cu patul, nu se loveste. Daca e vorba de curent - e altceva.
16. sacosa bebe - e chiar necesara? Nu stiu, noi puneam totul intr-un ghiozdan de dus in spate. Discutabil.
20. Vezi ca exista suzete care au o cutiuta in care sa le tii - f f utila, mai ales pt plimbare! Nu cumpara prea multe de la inceput pt ca sunt mai multe tipuri de suzete: din silicon/latex, cu forma rotunda/anatomica si s-ar putea sa nu-i placa orice tip. Noi am avut din toate cele 4 combinatii cate 1 si cel mai mult i-a placut rotunda din latex. Pe locul 2 era anatomica din latex. Silicon - nope.
22. Termometru digital dar Chicco avem si noi si e f bun.
23. Tarcul noua ne-a fost foarte util dar poti amana cumpararea lui pana pe la 7 luni, cand sta bine in fundulet. Atunci incepi sa-l folosesti.
S-ar putea sa supraestimezi sumele pentru unele chestii.
Vezi ca ti-ar mai trebui (sunt utile) (si daca n-ai):
-blender pt pasat (dupa 5 luni)
-storcator de fructe (dupa 3-4 luni)
-scaun inalt cu masa de mancat bebe (dupa 7 luni, cand sta bine in fundic), Silvia il foloseste si in ziua de azi - nu stiu cum o sa-l cedeze micutei ca 2 nu incap in bucataria noastra!
-port bebe - noua ne-a fost util - am vazut Chicco foarte misto si nu parea exagerat de scump 1-2 milioane.
Sunt de acord cu cumpararea de chestii de calitate in vederea a 2 bebici si noi am procedat la fel. Nu de lux, dar de calitate. Si patutul, caruciorul, scaunul inalt, tarcul, cantarul, termometrul, pana si caruselul de deasupra patului - pe toate le avem intr-o stare buna sau foarte buna.
Asta e parerea mea Ripley, s-ar putea sa gresesc, ia-o ca pe o parere.
lavi02 spune:
Cristinamh multumesc mult ca mi-ai zis, eu am picat ca din luna, nu stiam cine e autorul listei, nu stiam ca s-a mai discutat... eu am lipsit atunci mai mult si era enorm sa citesc tot din urma, n-am reusit.
Pai daca tot s-a lamurit, de ce mai intrebati fratilor si surorilor? Si de ce raspund numai eu?
Recunosc ca am avut o reactie exagerata, a fost greseala mea.
tania-z spune:
Coralia ai o comoara de sot . Astfel de "surprize" imi plac si mie .
Eu nu mai am rabdare: mi se pare ca mai am atat de muuuuult pana la urmatorul control medical: 3 octombrie!!!! Si - colac peste pupaza - de ieri seara mi se pare ca bb e cam lenes. Misca el, dar nu cum m-a obisnuit, cu "full contact". Acum sunt ingrijorata si ma tot agit (sper ca degeaba). Dar nu stiu ce as putea face pana se intoarce dr. din concediu. Bine poate ca mi se trage de ieri, cand am avut si musafiri de ziua sotului si a fost cam agitatie si nici eu nu am prea stat intinsa.
Voi aveti zile in care bb isi "ia concediu"?
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 25+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by lordra
....amuzanta sfada dintre Lavi02 si Anda, dar si mai amuzanta reactzia Lavi-ei. Parca ma vad in copilarie cand picii cu tendintze de lideri, suparatzi ca nu li se da suficienta atentzie in anumite situatii, ishi strangeau brusc jucariile si, dupa ce-si trageau si vreo catziva aliatzi de partea-le, o stergeau zgomotos cu mare tam-tam.
Lavi, cred ca iei prea in serios acest forum. Scopul lui e sa obtzii informatzii si sa schimbi pareri...atat si nimic mai mult. Nu traieshte nimeni pt. acest forum, deci nu e cazul sa-ti consumi asha tare energia care trebuie investita in alte segmente importante ale vietzii. Nu e cazul sa-l paraseshti fiindca, de multe ori, ai venit cu chestii interesante si credibile. Daca iti continui activitatea aici n-o sa ai/avem decat de castigat. Insa daca o sa incepi s-o faci pe martira si pe nedreptatita atunci cand nu e cazul, n-o sa se creeze decat situatii patetice, ba chiar hilare ash putea spune.
Anda, si tu ai avut o reactie ushor exagerata. Intr-adevar, o lista prea costisitoare poate scoate din sarite pe cineva care abia are bani sa traiasca oarecum decent. Iar deranjul tau in ce priveshte lipsa de reactie a forumistelor la unele postari, nu se poate rezolva decat intr-un singur fel: incearca sa gaseshti doar partile care te intereseaza in aceste postari. In fond, daca nu vrei sa legi prietenii ci doar sa afli informatii utile despre una-alta, eu zic ca este un loc potrivit. Ce crezi?
Hai bafta lumii forumiste mai mult sau mai putzin invershunate.
Lordra
Lordra, eu chiar am pus suflet in chestia asta si am incercat/reusit sa leg unele prietenii, nu aliante. Eu asa le simt!
"cineva care abia are bani sa traiasca oarecum decent"
Nu mi se pare o afirmatie eleganta din partea ta.
lavi02 spune:
Corap felicitari pentru lift!
Daca vrei detalii despre vizita la vorbim pe PM, mail sau telefon.
Tania a mea e foarte activa de obicei dar are zile in care abia misca de cateva ori. Are zile in care o simt aproape non-stop. Daca
Coralia zau ca te admir pentru toata puterea pe care o ai cu conservele. Si eu as pune un gem, o zacusca, dar ... nu stiu zau daca o sa am puterea. Ma enerveaza ca una e ca stiu ca am colul scurt, si pe deasupra dupa ce fac efort ma doare burtica, il simt pe bebe ca ma apasa... asa ca prefer sa o las mai moale. In prima sarcina eram mult mai activa pt ca nu aveam nici o problema.
alexandrina spune:
Lavi 2, as vrea sa-ti transmit o raza de bucurie, sa rasara soarele si pe strada ta si sa treci peste greutati cu cat mai putine sechele. Stii povestea cu cea mai frumoasa inima?
Noi la curs facem din cand in cand un exercitiu de relaxare si de mentalizare pozitiva; merita din cand in cand sa ne oprim din toate cele si sa-i transmitem lui bebe (voi stiti fiecare ce aveti) bucurie, lumina, iubire, sanatate, si sa-l vizualizam scaldat in toate acestea.
Si ca o paranteza, cele care ne-am propus mai demult si am uitat, sa mai efectuam acele contractii ale perineului din cand in cand.
Cristina, atunci ai idee si cum se explica ca eu am fierul la limita inferioara si hemoglobina foarte buna? Asta in mod normal si la inceput de sarcina, acum nu stiu cum stau.
De fapt suna logic ca ala putin de e, se asimileaza bine, probabil. Poate stii tu mai bine.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.