Filme... ciudate
Raspunsuri - Pagina 8
Otilia spune:
Un film foarte "ciudat": Histoire d'O
http://images-eu.amazon.com/images/P/B000056BOF.08.LZZZZZZZ.jpg
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
myrrha spune:
Andrada, stiu acum de ce sa ma feresc.
Stiti ce e fain in toata treaba asta cu filmele ciudate?
Ca in general mesajele negative sint simplute, saracute, usor demontabile (chiar daca vin cu o cantitate impresionanta de maiestrie sau de tehnica si conving pe moment...)
Am ajuns si eu la 26 de ani sa descopar ca intr-adevar binele invinge intodeauna, ce e rau nu tine mult, se consuma in el insusi...
lilanda spune:
Iaca am si io o tira de timp sa scriu aici, ca de citit am mai citit...:-))
myrrha, sa vezi aci coincidenta!!! Cind am vazut prima oara titlul subiectului, m-am gindit automat la "Portocala mecanica!" si asta fara sa deschid topicul!!! Am incercat sa vad filmul cap-coada, de vreo 5 ori cred (am si dvd-ul acasa), degeaba am citit despre el...nu pot si pace sa-l vizionez mai mult de jumate de ora. E o reactie organica, mi se face rau si abandonez lupta...
Un film ciudat (zic io), pe care l-am vazut pina la sfirsit, e "Coffe and cigarettes" ...un film din bucati, interesant in felul lui, dar caruia ii lipseste unitatea...
Spunea cineva ca "Dogville" ar fi un film ciudat...eu il iubesc. Filmul asta mi se pare arta pura ...e ca si cum ai simplifica o fractie, ai reduce totul (dar totul: idei, personaje, scenografie) la esenta!!! Sint curioasa cum e "Mandalay"...l-a vazut cineva???
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
Sabina spune:
mie mi-a plcaut ...indrazneala din dogville,dar de fapt filmul e un experiment nereusit.Dpdv cinematografic adica, pt ca sa combini teatrul cu filmul inca nu se poate.
dar ideea, repet, mi se pare f curajoasa.Cine stie? Poate ca va da roade candva.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
myrrha spune:
Hm... nu cred ca intentia lui Lars von Trier era sa combine filmul cu teatrul. E adevarat ca filmul respecta regulile Dogmei 95, dar simplitatea decorului in Dogville cred ca si semnifica ceva: pe de-o parte oglindeste formalitatea si gaunosenia omeniei localnicilor, pe de alta sugereaza schematismul gindirii umane, subrezenia civilizatiei.
De fapt, eu pe Dogville nu-l incadrez la filme ciudate (ci doar iesite din norma, daca vreti) pentru ca inteleg ceva din mesajul lui, imi dau seama unde tinteste - ipocrizia, formele fara fond.
La Kubrick nu pricep unde bate, nu reusesc sa construiesc un sens si de-asta ma oripileaza
Lilanda , gind la gind... cu ciudatenie!
Sabina spune:
pai myrrha, in arta intentia autorului si rezultatul receptat de public nu-s una si acelasi lucru nici macar la cele izbutite( ve3zi puerilitatea formulei "destinul bate la usa" din simf a 5-a de beeth)
eu am zis dpdv cinematografic (arta cinematografiei!) ce mi s-a parut neizbutit, pt ca totul se petrecea pe o scena vizibila, imposibil sa nu te duca cu gandul la teatru.
dpdv mesajul filmului sigur ca era totul argumentat.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Cori-Cori spune:
Na, ca ma bag si io, desi nu-s asa... "filmomana"
A vazut careva "Phone Booth", produs in 2002, cu Colin Farrell,
Kiefer Sutherland si Katie Holmes? Asta film ciudat. Toata actiunea se petrece intr-o cabina telefonica...
La inceput nici n-am vrut sa ma uit: cum adica, tot filmul - doar o cabina telefonica? O sa ma plictisesc ingrozitor, i-am zis sotului. Da' omul a insistat, asa ca... am cedat. Si nu-mi pare rau!
Vi-l recomand, in orice caz!
Tot la capitolul filme ciudate mi-au mai placut : The Others, The Sixth Sense, The Blair Witch Project.
Corina
Kehleyr spune:
Phone Booth nu am vazut. Am vazut insa in acest weekend doua filme ciudate, fiecare in alt fel:
Eternal Sunshine of the Spotless Mind - despre care s-a mai discutat pe aici asa ca nu stiu daca mai este ceva de spus . Eu am incercat de vreo doua ori sa il vad si nu am reusit pana acum. Inceputul (primele 30 de minute) m-a cam terminat, mai ales ca am o copie f proasta. Imi pare insa bine ca am reusit sa il termin. A fost deosebit, si ca idee, si ca realizare, si mai ales cei doi din rolurile principale au jucat excelent. Un film ametitor, in care te pierzi cam ca eroul printre amintirile lui, dar foarte original.
The Village de M. Shaymalan, regizorul de la The Others, si de la Sixth Sense, si Unbreakable etc etc. Stiind cam ce fel de filme face, ma asteptam sa fie ciudat, dar m-a dezamagit complet. "Revelatia" este diferita de cea din celelalte filme si spre deosebire de ele, vine la jumatatea filmului. Este interesanta, dar dupa aceea stai si astepti o explicatie mai detaliata, o concluzie, sa se intample CEVA. Dar nu se intampla NIMIC. Asa ca in final ramai cu sentimentul "cum? asta-i tot?" . Pierdere de vreme, in opinia mea. Plus ciudat ca echilibru. In prima parte ai un erou, dupa care brusc altcineva devine personajul principal . Vreau sa stiu daca i-a placut cuiva? Plus ca dupa parerea mea avea cateva greseli. De exemplu, batranii care stiau adevarul erau vreo 8 sau 10, dar populatia satului avea cam 100 de oameni (se vede la mesele acelea lungi). Nu aveau (genetic) cum sa iasa 100 de oameni din aia 8 sau 10 initiali. Chiar daca mai murisera intre timp, tot nu e plauzibil.
Luminous beings we are, not this crude matter.
adimercedes spune:
"The Cube" in toate variantele si formele. Am vazut doar prima parte. Insa am auzit ca partea a 3-a e chiar interesanta si raspunde la niste intrebari lasate din prima parte si pe undeva da mai mult sens unui film complet absurd.
Cand nu am pareri ale unor persoane pe care sa le cunosc bine si sa le cunosc gusturile, ma duc pe www.imdb.com si caut acolo date despre film, citesc recenzii si ma hotarasc daca vreau sa il vad sau nu
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by laurajr
The Others ne-a placut mie si sotului la nebunie ! Asat film maica, te face sa gandesti, sa descoperi ce-ti scapa, ca regizorul iti da anumite indicii ! Super filmul !
In schimb un film din care n-am inteles mai nimic, care e rostul, cine pe cine a dat delete e ( stai sa vad daca stiu sa-l scriu ) Eternal sunshine of a spotless mind ...
Ne-am uitat, ne-am scarpinat da' nimik...Spoky ...
Iar la filme de groaza nu ma uit ca-s fricoasa rau !! Da' ce , n-am alta treaba decat sa vad taiati, urati si alte alea ? Mai bine unul din colectia Arlechin, macar sa ma chinui frumos, nu ?
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
Laura, "The Eternal Sunshine of the Spotless Mind" ne-a placut si mie si sotului la nebunie . Dar e un film pentru care trebuie sa ai o anumita dispozitie sufleteasca. Intr-adevar e cam haotic, dar l-am savurat in fiecare moment al lui!!! Jim Carrey a demonstrat inca o data ca e un actor super si ca are un stil foarte departe de tampeniile "Ace Ventura" si "Dumb and Dumbert" sau cum s-a fi numind cretinatatea aia Iar Kate Winslet a fost o dulce, o alta fata a unei actrite foarte capabile.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."