Filme... ciudate

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Sint mai multe tipuri de filme violente.
Sint cele care prezinta violenta frontal asa, gratuit, mult singe la canal, fara nici cea mai mica intentie de a spune ceva, astea-s gretoase rau si schimb canalul.
Sint insa si filmele cu adevarat artistice in care violenta face parte din demonstratie, regizorul chiar a avut ceva in cap. Despre Portocala mecanica a zis Gindacelul in trei vorbe mai mult decit m-ar fi dus pe mine capul sa spun intr-o saptamina asa ca nu mai insist. Natural Born Killers. "Nu am inteles niciodata de ce trebuie facuti eroi din niste criminali in serie". Pai nici Oliver Stone nu intelege, de aceea a facut filmul asta, ca sa incerce sa-si explice modul in care mass-media azi creeaza si intretine aceasta fascinatie a violentei. Ambele filme sint lucrate la marea arta, cu niste cadre de o frumusete de-ti taie respiratia, cu un montaj iesit din comun, halucinant, si cu scenele de violenta efectiva prezentate la moduri in care nu le vom vedea niciodata in filmele comune (asta asa, ca exercitiu de stil).

Daca e vorba de filmele de care ne intrebam "de ce s-a mai ostenit omu' sa le faca?", aici as include filmele lui David Lynch, care, sigur, ma fascineaza dar in final ma lasa oarecum indiferenta si nu-mi trezesc cheful de a ma framinta sa ma prind ce-a vrut sa-mi transmita. Mda, probabil ca mie personal n-a vrut sa-mi comunice nimic. Un Lars Von Trier, de exemplu, ma incita, ma gindesc zile-n sir la filmele lui (zile zic? ani!) dar Lynch, nu.

Ce nu agreez de nici un fel e starea de tensiune pe care mi-o induc filmele de groaza, uite, chiar si The others mi-a displacut sa-l urmaresc, noroc cu poanta desteapta de final.

Mai sint si filmele de trei lei, filmele-pe-banda-rulanta, de toate categoriile, dar nu de alea discutam aici. Alea-s pur si simplu filme proaste, nu "ciudate".

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by iileana
Natural Born Killers. "Nu am inteles niciodata de ce trebuie facuti eroi din niste criminali in serie". Pai nici Oliver Stone nu intelege, de aceea a facut filmul asta, ca sa incerce sa-si explice modul in care mass-media azi creeaza si intretine aceasta fascinatie a violentei. Ambele filme sint lucrate la marea arta, cu niste cadre de o frumusete de-ti taie respiratia, cu un montaj iesit din comun, halucinant, si cu scenele de violenta efectiva prezentate la moduri in care nu le vom vedea niciodata in filmele comune (asta asa, ca exercitiu de stil).

OK, de acord cu motivatia regizorului si cu maniera de realizare. Dar nu ti se pare ca in final filmul/regizorul realizeaza exact pe dos decat si-a propus? Adica in loc sa condamne mass-media pentru ceea ce face, a aparut inca un produs care ii glorifica? Sau cel putin ca asta este mesajul pe care majoritatea privitorilor il percep (myself included .

Eu pe David Lynch il privesc ca pe tablourile lui Picasso . Nu cred ca am inteles vreodata ce a vrut el sa spuna intr-un film, dar atata timp cat ma pune pe ganduri *in mod elegant* in timpul cautarii, ma bucur de drum - chiar daca nu ajung la destinatia finala.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

lol picasso e easy brecat despre lynch, ma tot intreb daca el stie ca e vrut sa esprime, sau e doar un amator de "constructii imposibile" (fascinante la privit, dar pe undeva, nu se leaga domne!)

mie natural born killers mi-a placut la nebunie cand l-am vazut, dar nu mai retin din el decat faza cu voalul alb aruncat peste podul ala...

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Kehleyr

Dar nu ti se pare ca in final filmul/regizorul realizeaza exact pe dos decat si-a propus? Adica in loc sa condamne mass-media pentru ceea ce face, a aparut inca un produs care ii glorifica?

Sincer, nu. Halul in care isi bate joc de sitcomuri (parodia de inceput), de desenele animate, de benzile desenate, de deriva producatorului de emisiuni TV...Chiar am iesit de la film cu sentimentul ca a fost prea dur, prea aspru, ca, totusi, nu doar mass-media e vinovata de toata invazia asta de violenta. A, si mai e ceva. Filmul e in asa maniera facut incit nici o singura clipa tu, ca spectator, nu te simti atasat de "cei rai", nu-ti trezesc compasiunea/simpatia/participarea, ii privesti ca pe exponatele dintr-un insectar. Iar scenele de violenta extrema sint filmate de asa maniera incit nu am simtit decit ridicolul/inutilitatea/nefirescul cruzimilor, nu mi-au indus nici o picatura de tensiune/spaima/greata. (eu am, de altfel, "stomac sensibil". Nu suport violenta prezentata frontal, schimb canalul imediat)

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gandacelu

cat despre lynch, ma tot intreb daca el stie ca e vrut sa esprime, sau e doar un amator de "constructii imposibile" (fascinante la privit, dar pe undeva, nu se leaga domne!)

Gindacelule, io va urmarisem cu mare atentie discutiile voastre despre Mulholland Drive . Cind am vazut in programul TV ca ni-l dau astia pe TVR1, m-am asezat in fata televizorului cu linistea si siguranta elevului-care-si-a-facut-tema. Si cind colo...varza eram la sfirsit! Uite asa eram: .Mi-a fost clar ca nu mai e (pentru mine) nici o speranta. Ma voi multumi de-acuma cu filme usurele de Tarkovski, de Von Trier, de-astea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Mey, fetelor, unde eram eu anu' trecut cind voi dicutati asemenea minunatii? De ce nu m-ati tras de mineca?

Oricum discutiile pe marginea filmelor grele erau cu mult mai nobile decit ce incepusem eu aici, adica o discutie pe seama filmelor naspa . Dar nu ma supara deloc daca mai deviem

Cu Portocala am fost sub mare soc, admit. Inteleg ideea cu morala care nu poate fi impusa cu forta, si ma entuziasmeaza si pe mine. ce cred ca m-a oripilat a fost personajul principal care e negativ sub toate aspectele, converteste totul in negatie. Ceea ce, orice s-ar spune, e un mesaj naspa, care la mine nu compenseaza elogiul adus libertatii umane. Ce rost are sa dovedesti ca morala nu poate fi impusa, daca tu ca individ oricum esti incapabil sa evoluezi, prin natura ta? pai si cu morala si fara, totuna e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Mie Dogville mi-a placut enorm, m-a lasat asa, de intrebatoare, suferinda, o senzatie de putin sado-masochism...ce pot face niste oameni blanzi si amabili .
Si erau atat de sugestivi, fara decoruri, fara peisaje...m-a incantat dar si durut vizionarea acestui film .Pune niste oamnei obisnuiti in situatii limita, da-le puterea si vezi ca fiecare va deveni un tiran . Aceeasi poveste in " a 11 porunca" a lui Daneliuc , un film halucinant dar din pacate prea putin cunoscut .

Un alt film care m-a facut varza, violent si tare dureros , tot de Oliver Ston, cred ca Platoon cu acei soldati americani aflati in Coreea in timpul razboiului, care rapesc o fata noaptea : violuri, torturi... Sean Penn care incerca sa o salveze, ceilalti au aruncat-o de pe stanci si ea tot mai traia...brrr nu l-as revedea pt nimic in lume .

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Pe mine ma darama rau de tot un serial de la TV: se numeste simplu Observator, sau Actualitati sau Stirile ProTV...... depinde de postul de televiziune !

Pe cuvant de pionier, cand vad acest serial imi vine sa rad amintindu-mi de toate filmele de care ati amintit voi pana acum..........

Cu tristete infinita in suflet,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

laura, tocmai mi-ai amintit de inca doua care fac sa se ridice parul pe sira spinarii (cine-l are)
-deer hunter
-apocalipse now

de mare exceptie ambele

parerea mea!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Gandacelule, si eu tot imi fac curaj sa vad DEER HUNTER, da e secventa aia cu ruleta ruseasca care ma baga boale...sper ca n-am confundat filmul

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput