Sezatoarea canadiana (32)
Raspunsuri - Pagina 9
bebitzu spune:
Laura, chiar si la noi la gradi, care este de stat, tot imbracati dorm.Mihnea al meu a fost pana nu demult la grupa de bb-ei unde dormea in patutul lui.Acum a trecut la o grupa mai mare, avand 2 anisori si aici doarme pe saltea, jos.Si eu imi faceam mari probleme cu somnul (el acasa doarme inca cu unul din noi, prin rotatie)dar educatoarea mi-a zis ca se va obisnui, ii va vedea si pe ceilalti si se va adapta.Asa a si fost.
Ideea este ca si fetita ta, vazand pe ceilalti din jur se va adapta usor usor.
nelia spune:
Laura, citi ani are fetita ta? Ca nu cred ca poate sa o impiedice sa se schimbe de haine, daca poate sa o faca singura. Agata are in cutia ei hainute de schimb: chilotei, pantaloni scurti si lungi, tricouri cu mineca lunga si scurta, chiar si o fustita, ciorapei. Si am invatat-o sa se schimbe singura atunci cind simte nevoia (si Agata cam simte la fiecare ceas sa mai faca o parada a modei!). Am imbracat-o in ceva incomod sau care nu-i place (dimineata, in fuga,se mai intimpla) sau cu ceva neadecvat vremii, a fost afara si s-a udat sau s-a murdarit... cind intra in gradinita, se spala pe miini si pe fata, chiar si pe picioare daca e nevoie, mai ales acum vara, se schimba de hainutele murdare, le pune intr-un loc al ei pe care il stiu si eu ca sa le iau seara acasa, si apoi maninca si, eventual, doarme sau se relaxeaza pe salteluta. Pentru ca ea nu doarme si oricum daca ar dormi mai mult de o ora s-ar culca la 1 noaptea apoi. Dar ea nu mai doarme de la doi ani dupa-amiaza decit foarte rar, cind e chiar obosita. Si nu-ti mai fa atitea griji, daca ii va placea acolo, adica va avea copii cu care sa se imprieteneasca, activitati care sa o atraga si educatoare blinde si haioase... poti sa stai linistita, sigur ii va placea mult de tot si se va adapta. Agata doarme si acasa pe jos, are o salteluta pe care se culca la prinz in weekend-uri... ma rog, daca chiar vrea sa doarma, s-a mai intimplat. Si nu ar lipsi o zi de la gradinita nici daca i-as promite marea cu sarea. In vara asta a mai stat, dar numai pentru ca prietena ei cea mai buna si educatoarea ei preferata au fost plecate in vacanta, ca altfel... Nu mai spun ca acasa s-a facut o rasfatata si e cam obraznicuta, iar la gradinita e cel mai bun, cooperant si cuminte copil. Cica le e mai mare dragu sa aiba grija de copii ca Agata! Raspunsul pe care l-am primit astazi incercind sa aflu daca si-a schimbat comportamentul si la gradinita sau numai acasa.
Zuzilici, ti-am vazut poza, nu arati cum ma asteptam, esti mult mai serioasa si eu credeam ca voi vedea o... zuzilici! Sa-ti traiasca piticutul!
Bafta multa fetelor care incep scoala!
Cornelia, mami de Agata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
Zuzilici spune:
quote:
Originally posted by Loma
Zuzilici, felicitari sa-ti traiasca minunea mica, si va bucurati de ea/el....
Loma
Saru'mana. Tu cu ce te mai lauzi ca vad ca ne cam ocolesti. Busy? Busy?
Zuzilici 7 cu-n pitic
Nu esti bun de nimic daca esti bun doar pentru tine. Voltaire
Zuzilici spune:
quote:
Originally posted by nelia
Zuzilici, ti-am vazut poza, nu arati cum ma asteptam, esti mult mai serioasa si eu credeam ca voi vedea o... zuzilici! Sa-ti traiasca piticutul!
Bafta multa fetelor care incep scoala!
Cornelia, mami de Agata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
Nelia ce sa zic si eu ... poza de luni dimineata cand o iei de coada la munci si n-ai nici un chef, dar vrei nu vrei trebuie s-arati profesional. Aidia daca stau bine sa ma gandesc, nici nu cred ca-s eu ... e contabila de la firma unde lucrez. Uite ca, asa arat eu sau asa.
Zuzilici 7 cu-n pitic
Nu esti bun de nimic daca esti bun doar pentru tine. Voltaire
laurajr spune:
Nelia, Ioana mea are 4 ani in 20 sept si cred ca s-ar descurca daca ar fi sa se imbrace-dezbrace singura .
Chestia e ca directoarea a spus ca , daca un copil face asa, toti se vor lua dupa el si cum ramane cu Fire regulations ? Eu una ma ... in ele fire regulations daca lor li se pare normal sa culce copiii imbracati : ei transpira, hainele se sifoneaza, ce e asta ?
Am vazut ca-i culca pe un fel de tavite-paturi cu saltelute, deci nu pe jos . Si apoi pe cei de la grupa mare ii scot la joaca : la ora 3-3.30 in crucea zilei, cand te bate soarele in scafarlie !!!
Dar n-am ce face, tre' sa o las pe Ioana aici, gradinita e super aproape, la 5 minute de mers pe jos,, eu una n-am carnet si sotul pleca la serv la 5.30 dimineata, deci nu ar putea el sa o duca pe ioana la alta gradinita .
Eu voi incerca sa vorbesc cu Ioana ca la culcare sa-si dea macar pantalonasii sau rochita jos, singura, si la trezire sa se imbrace .
Apropo, am vrut sa cumparam un trailer pt bicicleta ca sa mergem toti 3 in drumetii si pe Ioana sa o punem in el ; 249 de cad !!!! Mi-a picat fata !! Unde credeti ca as putea gasi unul mai ieftin ?
Si Zuzilici, esti o mamik sexi !!
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
Donia spune:
Laura, cum zicea si Khristin, respira adanc si relaxeaza-te... ba eu mai spun si sa numeri pana la 10. Nu cred ca vei gasi vreo gradinita care sa functioneze altfel, fire regulations sunt aceleasi in toata provincia, ei sunt obligati sa respecte legea. Si gandeste-te, daca isi da jos pantalonii sau fustita, pielea tot transpirata sau murdara ramane, tot nu rezolvi mare lucru. Eu stiam dinainte ca asa se procedeaza la gradinita si chiar nu m-am suparat ca doarme imbracata, ba nici nu m-a deranjat ca dorm "pe jos", in acele saltele sau cum s-or fi numind, sau ca beau laptele rece, direct din frigider. Toate astea pentru ca citisem dinainte ca asa se practica aici, apoi am vazut ca Roxana e in culmea fericirii la day-care, asa ca restul nu prea conteaza. La Roxana chiar m-a incantat ca daca le e sete, in loc de apa le dau lapte (rece), asa ca a inceput sa ceara asa si acasa. Si daca e prea cald afara nu ii scot la joaca, ba ei spun ca daca e smog alert nu ii scot nici atunci. In rest, palarii de soare si crema de protectie si sunt OK mereu.
Hai mai, cum supravietuiesc atatia copii canadieni, sigur vor supravietui si ai nostri, nu?
Zuzilici, esti toata numai un zambet prin poze. Chiar si luni dimineata?! Cred ca o sa fii o mamica tare faina.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
laurajr spune:
Donia, multumesc de telef, mi-ai mai ridicat moralul !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
Loma spune:
Zuzi, nu va ocolesc dragutelor insa intr-adevar sunt cam ocupe in aceasta perioada, mai mult de la serviciu intru.
Noi ne-am luat o casa (veche) acum o luna jumatate, si in week-enduri munca pe noi cat casa, am zugravit-o cu manutele noastre, raschetat parchetul dat cu palux, frecat baile, bucataria, ca era un j---g de , si inainte de closing nu l-am vazut... , insa nu ma plang ca acu arata bec, insa tot n-am terminat cu asezatul prin casa ....
Sper sa te ajung si eu din urma cu , insa abia astept sa ne mai linistim un pic cu casuta, dar daca intre timp apare, e bine venit ....
Loma
Denisam spune:
Dragi canadeze,vin si eu cu vesti,mai tarziu ca a trebuit sa anuntz familia!
Am venit si noi de la Eco de vreo ora si.., caci am avut si controlul lunar de dupa, de unde am luat si hartie ca avem voie sa zburam.Din pacate toate prezicerile, mai putin a mea, au fost eronate
Asa ca noi vom avea o FETITZA! care a fost tare vioie si neastamparata,e co morfologica a durat vreo 45 de min,ca era greu sa faca masuratorile tehniciana, de ce se mai agita, am simtit-o si eu f.puternic.Chair si dupa ce am fost la doctor mai lovea,mi-a facut si cu mina,o simt f.jos, avea capul in pelvis, dar ma rog al o prima vedere pare ok,mai mare cu 3-4 zile,deci si o parte din calculele mele s-au bazat si pe asta:)Suntem ok si fericitzi,chiar dc tati ar fi vrut mai mult ca primul bb sa fie boy,e ok.Oricum stim acuma cum sa lucram sa facem sa iasa baiat
O sa va spun masuratori vineri dupa ce sun la medic sa mi le spuna.
Triplu test a iesit negativ, deci suntem ok si inima ii bate f.strong,chiar acuma ma cotonogeste un pic
ma duc s a bag un iaurt si sa gatesc ceva si sa cumpar morcovi sa ii arunc in galeata demuraturi care am pus-o ieri
Zuzi- arati bine gravidutza ma bucur si enjoy it!.
Apoze cu bebe la 19 sapt. gasiti sub denisa la albumul "deni cu bb la purtator'.
Denisa
19
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!