Sezatoarea canadiana (32)
Raspunsuri - Pagina 10
Donia spune:
Denisa, ce fericiti trebuie sa fiti! M-a bucurat mesajul tau, sa iti mearga bine si sa faci o fetita frumoasa si sanatoasa.
Ai reusit sa ma mai calmezi, ca am venit acasa un butoi de nervi! Am crezut ca sar la bataie, dar in acelasi timp ma luase si cu lesin. Am fost la Walmart si am facut poze de pasaport si nu pot spune decat ca sunt cele mai ORIBILE poze pe care le-am vazut vreodata!!! Fata mea e jumatate in umbra, jumate luminoasa, iar sotul zici ca e terorist dat in urmarire pe plan mondial, toata fata e in umbra, dar lobii urechilor sunt trandafirii! Si nu e vina lui, zau! Si cand eram gata sa sar la bataie, mi-a spus individa ca ne costa 60 de dolari! Am pus-o sa repete, si ne-a mai zis ca la celalat studio existent in oras costa 90 de dolari. Astia habar nu au sa faca poze, sau individa e o idioata! Nici nu stiu daca ne vor primi pozele cei de la consulat, cel putin cu cea a sotului am dubii mari.
Oricum, incercam maine sa ajungem in Toronto la consulat, sunt curioasa cu ce nervi plec si de acolo.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
khristin spune:
Denisa, tu si fititz al tau sa fiti sanatoase , ca sexu' putin importa...si eu parol, ti-am ghicit corect ca e bebelina roz-bonbon, iar sotului tau spune-i sa-si asume responsabilitatea si sa se concentreze mai mult data viitoare pt. un baby boy . Celelalte fete doritoare next time inscrieti-va ca dau predictii exacte, mai ceva ca Omida Mother .
Zuzilici, esti o mamica infloritoare , se vede sanatatea pe fata ta, iar bebelusul tau voinicel .
Loma, sa stapaniti casa sanatosi si sa te alaturi la mamicile cat de curand.
Donia, cred si eu ca intr-adevar te-au costat destul pozele, eu tocmai a trebuit sa-i schimb pasaportul Yasminei ca expira si am platit $14 la Sears. Oricum pregateste-te, ca am auzit ca se asteapta pt. pasaport cam 6 luni , asa ca ...
PS: Oare vina Katrina asta si pe la noi ? Va las ca io is cu smotru' final ...
Cristina
noi si poze mai noi
Zuzilici spune:
Denisa felicitari pentru bebelina si lasa ca o sa fie fata lu' tata parca vad. Mai vorbim dupa ce nasti, asa la vreun an, doi cand devine dragalasa si mai lipicioasa ca mierea.
Khristin din cate-mi aduc aminte si mie mi-ai prezis tot fata, nu? Daca se adevereste sa stii ca Mama Omida o sa te numesc. si nu scapi pana nu-mi dai si numerele castigatoare de la Super 7.
Zuzilici 7 cu-n pitic
Nu esti bun de nimic daca esti bun doar pentru tine. Voltaire
Denisam spune:
Donia, Cristina si Zuzi multumesc de urari, asa sa fie sanatoasa ca asta e cel mai important, stiu cati o va iubi si rasfata la greu
Donia- eu stiu ca mi-am facut al Shoppers Drugmart- m-a costat vreo 12 cad, si nu au iesit asa urate cum spui tu, dar nici reusite, undeva pe acolo sa mearga-faza e ca eu am mai printat la walmart poze de pe camera digitala si au iesit neasteptat de bine pt pretul lor..o fi fost o ciudata sau o incepatoare care a developat filmu, dc chair nu vrea sa le refaca mergi al shoppers, o sa fie ok.
Zuzi- nu stiu de ce imi vine sa iti fac o prezicere dar mai astept sa mai imi zici amanunte, nu eta sk aici, lasa ca ne vedem noi intr-un lunch break
Denisa
19+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
nelia spune:
Ei, asa ma vii de acasa, Zuzilici!
Denisa, sa va traiasca fetita si sa fie sanatoasa. Stim cum e, de vreo patru ani tot facem baieti si avem deja doua fete... si inca nu ne-am linistit. Mama Omido alias Cristina, ghicesti si cind trebuie sa ne punem pe treaba ca sa iasa baietel!?!
Laura, eu cred ca exagereaza un picut cu regulamentul lor, cum adica, vrea sa spuna ca daca un copil trebuie schimbat sau vrea sa se schimbe, nu are voie pentru ca asa spune regulamentul sau ca se iau altii dupa el!?! Inteleg sa nu ceri in mod expres educatoarei sa o schimbe, e o sarcina in plus, dar daca fetita o face singura, nu inteleg unde e problema? Si pe Agata o scoate afara la 15.30-16.00., dar daca e caldura mare stau la aer conditionat. Nu stiu, dar la fetita mea la gradinita se schimba si de dragul schimbatului, ori ca danseaza si scot cutia cu haine de scandal, ori ca fac poze sau karaoki... si se tot schimba, ca a venit si acasa cu acest obicei si se schimba de trei ori pina se culca, si de vreo doua la gradi, o data prin parcuri... Si, in general, cam fac ce vor ei prin gradinita aia, desi regulament exista si acolo. Adica sint citeva reguli de baza si de bun-simt zic eu, dar in rest.. liberi ca pasarea cerului. Cred ca de asta nici nu vrea Agata sa ramina acasa. Asa ca stai sa vezi, poate si la voi o fi la fel. Bineinteles ca directoarea e datoare sa-ti bage regulamentul pe git, dar cel mai mult depinde de educatoare, poate te intelegi cu ea pina la urma.
Cornelia, mami de Agata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
laurajr spune:
Donia,va expira pasapoartele de le schimbati ? Mie 60 de cad mi se pare enorm de mult . Noi am mers la Walmart sa facem niste foto artistice dar ne facea si cu 40 cad, cu dimensiuni potrivite, deci 60 cad pt 2cm*4 cm mi se pare nesimtit de mult ! Nu ai putut sa le refuzi ?
Nelia, vad eu ce mai fac cand o las pe Ioana 8 ore, acum sta doar 4 la gradi : in regulament scrie 100 cad pe saptamana da' eu platesc 500 cad pe luna . Asta e, jucam dupa regulile lor . Dar cand incepe scoala au o educatoare ca sa zic asa, principala, care va conduce activitatile ? Ca acum au cate 2-3 ajutoare cred .
Fetelor, ati primit mailul ala sa boicotam achizitionarea de benzina pe 1 septembrie ca sa scada preturile ? Ieri seara era 96.7 si acum dimineata am vazut 106.5 !! Cam repede a crescut...
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
nelia spune:
Laura, la Agata la gradinita asa e, au o educatoare principala, care raspunde de ei, ajutata de mai multe fete, in general studente. Eu nu discut cu directoarea, desi e o tipa de nota 10 si imi place mult de tot cum conduce gradinita, e o sufletista, nu are copii si si i-a dorit dintotdeauna, ba inca mai spera ca va avea intr-o zi. Dar nu ajung la ea decit foarte rar, in rest tot dialogul il am cu educatoarea. Sint foarte incintata si Agata la fel, a inceput de ieri grupa mare si are ca educatoare pe cea mai simpatica dintre ele (in fiecare an, directoarea le schimba de la o grupa la alta, probabil ca fiecare dintre ele sa lucreze cu copiii de diferite virste, cred ca e destul de obositor sa fii educator o viata numai la bebelusi sau numai la copii de 2-3 ani). E fantastica, tinara, relativ noua in gradinita, mamica unei fetite de doi ani, si ea la aceeasi gradinita la grupa respectiva, dar e cea mai buna prietena a copiilor si un pedagog desavirsit. Plus un talent de actrita si o voce de exceptie, am ajuns intr-o zi la gradinita cind le spunea o poveste, m-am asezat pe jos cu copiii si nu am mai plecat decit atunci cind a terminat-o. I-au sarit toti in brate cind au aflat ca va fi educatoarea lor acest an. Sa vezi de acum nebunie! O sa fie bine, vei vedea! Si daca nu e, adica o vezi pe fetita ta apatica si fara chef de gradinita, o duci la alta, mai gasesti tu una. Dar eu cred ca nu va fi asa, copiilor de aici le place la gradinita, sint mult mai liberi si nu se plictisesc ca acasa! Sistemul lor de educatie difera de al nostru, cel putin eu inca mai am probleme nerezolvate cu Agata din aceasta cauza, exista un conflict permannet intre ce i se spune la gradinita si ce ii spun eu acasa. Desi imi place sistemul lor, nu pot totusi sa fiu de acord cu atit de multe libertati la aceasta virsta, mai ales cind mai ai si un copil cu o personalitatea daca nu puternica, atunci mai rebela. Ma vad nevoita de a separa gradinita de casa, adica la gradinita e una si acasa e un pic altfel... si desi ii argumentez de fiecare data, se lasa mai greu convinsa ca e corect. Mi se pare normal, nici eu nu stiu daca e, dar e mai usor pentru noi.
Cornelia, mami de Agata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by laurajr
Fetelor, ati primit mailul ala sa boicotam achizitionarea de benzina pe 1 septembrie ca sa scada preturile ? Ieri seara era 96.7 si acum dimineata am vazut 106.5 !! Cam repede a crescut...
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
Am primit emailul, dar nu prea cred ca ajuta la ceva. Acum, 12.43 in Montreal benzina e 130.
Dana si gemenii
Voiculestii
nic23 spune:
Salutare!
De cateva zile sunt in al noualea cer pentru ca ne-am hotarat( prietenul meu si cu mine) sa venim in vizita in Canada. Am fi vrut in SUA, dar pana la urma am lasat-o pe alta data. Ceea ce m-a ajutat sa ma conving au fost cateva site-uri cu si despre romanii din Canada.
Noi vrem sa venim spre sfarsitul anului, pentru o saptamana, si as vrea sa va cer parerea. Cam cand e mai frumos de venit? Cand mai sunt aurore? Ce se poate vizita? Ce sa iau cu mine de acasa?
Ma intereseaza o seara romanesca sau ceva asemanator, cu romani.
Cum se aniverseaza sfantul Nicolae in Canada? Mi-ar placea sa-mi aniversez ziua( Nicoleta) intre romani. Si sa fac ingeri in zapada.
Am gasit pe internet atat de multe informatii, incat nu mai vad padurea din cauza copacilor. E mult mai usor cand povesteste cineva din propria experienta, asa ca daca aveti sfaturi, idei, comentarii, intrebari etc., va astept sa-mi scrieti.
De asemenea, daca vreti ceva din Olanda( care sa treaca de vama ), dati-mi un mesaj.
Salutari gravidutelor! Motanelul l-as numi Pufulet, daca ar fi al meu. Iar pozele din Ottawa sunt superbe.
Zuzilici, de unde esti din Constanta? Eu am stat la C.E.T. si la Delfinariu.
Ira spune:
Nic23, mai intai trebuie sa ne spui pe unde vei fi in Canada si apoi...vei primi toate info pe care le vrei, sunt sigura ! Vacanta placuta sa ai, iti dorim !
Cristina mama, ai cobit ieri cu Katrina si a trecut azi si pe la Mtl. Cu o putere de inspe ori mai mica, dar totusi...
Dana P, sotul meu a vazut astazi benzina si la 1$35, , dar era pret umflat rau de tot, ceva mai incolo la cateva strazi era 1.14. Si cand ma gandesc ca noi ne-am facut ultimul plin in Ontario cu 95 centi...
Fetelor, am o problema grava : Vreau sa inchid contul de la TD Canada Trust si sa ma mut la Banque Nationale si nu stiu cum sa procedez. Suntem prea saraci ca sa tinem 2 conturi, consider ca sunt bani aruncati pe fereastra si totusi...am fost obligata sa-mi deschid cont la banca nationala pen' ca la TD nu se putea vira prêt-ul de la studii.
Intrebarea mea e urmatoarea : Cum sa fac sa anunt toate institutiile care-mi vireaza bani in cont + cele care-si trag platile din contul meu de schimbare si cum sa fac sa stiu care sunt toate, de ex. eu in afara de alocatia federala, provinciala, TPS, TVQ as fi jurat ca nu mai exista nimeni care sa ne vireze bani in cont, si tocmai ce-am primit azi niste bani nu-s de unde de la ce institutie. Ati putea sa ma ajutati cu sfaturi ? Merci.
Sara buna tuturor !