e singur la gradi,prima data..
Raspunsuri - Pagina 3
Ramba spune:
Si fetita mea va merge la gradinita in curand.
Eu ma bucur pentru ea pentru ca ii plac copii. Sunt si un pic ingrijorata pentru ca este un copil mamos si s-ar putea sa faca scandal mare.
Am realizat un lucru care nu m-a incantat foarte mult... De acum gata cu libertatea de la varsta de 3 ani intra in program (gradinita, scoala, liceu, facultate, serviciu) si scapa de program la pensie
crig72 spune:
Dragele mele mamici am citit mesajele voastre si ma gandesc ca in curand va merge si Mariuca la gradinita pentru prima data.
Mamica dulce si la mine este al treilea an de stat acasa cu Mariuca si cred ca la fel ca tine ma voi simti si eu.Am mari emotii de pe acum.O sa va povestesc cu siguranta.
Cristina si Mariuca
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">Povestea nasterii
Poze noi
mamica dulce spune:
am trecut cu bine si de a doua zi de stat singurel la gradi.Per total nu a plans niciodata dupa mine,si-a adus aminte si a zis mamaaa?? dar l-a luat educatoarea cu jocul si a fost ok.Am inteles ca a plans de cateva ori de la jucarii..adica el isi face o gramajoara de jucarii si chiar daca se joaca cu altele si vrea alt copil sa ia una din alea "vechi" se cearta rau de tot,se enerveaza,plange,el e foarte puternic si reuseste sa reintre in posesie smulagand masinutza din mana..acum ce-o fi fost exact nu stiu,dar sigur azi dupa amiaza nu a plans deloc..sunt fericita ca mananca,l-am gasit si azi in cercul de scaunele -il pune educatoarea,dar super e ca si sta!!!In rest..se joaca singurel si radiaza de fericire cand ma vede:),ne pupam 10 minute macar
Sper sa fie din ce in ce mai bine!..Doamne fereste sa nu dispara noutatea si sa nu mai vrea acolo.
El e in dezavantaj..una ca e cel mai mic ,ca ceilalti copii se cunosc deja de anul trecut sunt cupluri deja formate,,dar si faptul ca nu vorbeste bine si vorbeste si corcit,dar sunt sigura ca intelege ce i se spune,intelege amandoua limbile foarte bine.Insa mai dureaza pana o sa comunice cu ceilalti copii care turuie toata ziua.
Aici grupele nu sunt ca la noi,grupa mica,mijlocie si mare ci alandala,copii sub 3 ani si prescolari de 6 ani ..toate varstele in aceeasi grupa de 19 copii.El e cel mai mic,dragutzul de el,,mi-e atat de drag de mi se rupe inima cand il las acolo,concentrat singurel pe masinutzele si trenuletzul lui...e atat de draguuuuuuuuuuuutz
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
mamica dulce spune:
..atat de mult mi-as dori sa fiu acolo cu el,sa-l aud ce spune..sigur sunt o multime de momente nostime,cum a fost cu calul,am povestit ieri.. .sa-l vad ce face...sau macar sa fie un web-cam sa ma uit la el..mi-e greu fara el,mi-e dor de el,ma doare ca nu pot sa stau intr.un colt si sa.l vad cum se integreaza,fara sa stie ca-s acolo.Doamne cat mi-as dori sa.l vad cum se joaca...
Abia astept sa vorbeasca bine,sa-mi povesteasca macar cum a fost,daca i-a placut,ce-a facut,daca l-a suparat cineva..
Yasmine spune:
Andreas poate sa mearga la gradi abia in luna in care face 3 ani, deci din decembrie. Shi noi am fost deja la Schnupperstunde, shi prima data Andreas a shi invatzat ceva nou: sa scuipe, ma bucur deja de ce prostii o sa mai invetze cind merge zilnic.
La noi programul va fi de la 7:30 la 14:15 + o dupa-amiaza pe saptamana.
Cite educatoare sunt la voi??
La noi sunt 2 la 25 de copii, nu prea shtiu cum o sa faca fatza.
Om trai shi-o vedea, da mor de groaza ca nu va mai fi acasa. Pe de alta parte pot sa va spun ca se plictiseshte de moarte acasa in ultimul timp, deci clar e timpul sa mearga la gradi.
Corinna, Andreas Noel, Yasmin Serena shi Alexandru http://www.rhp.ro/Andreasn/
Alina spune:
Da,si aici grupa e formata din copii de la 3 la 6 ani,in total 20 de copii la 2 educatoare.Cica maxim este 25 de copii dar la gradinita unde merge Marie cica nu accepta decit maxim 20,cu 25 cica ar fi deja mult prea greu.
La sedinta ne-au zis ca e bine ca sunt si copii mai mari ca ii invata pe cei mici multe lucruri(si rele,cu siguranta...),au grija de ei sa nu se loveasca...vom vedea.
Aici,in Bayern cica exista un program educational experimental si copiii sunt prinsi in tot felul de proiecte dupa aptitudini,intelegere,etc si practic si de asta le-ar fi greu sa lucreze cu grupe mai mari.
Corinna,si io o sa mor de groaza mai ales cind stiu ca o sa plece in plimbare la Zoo,la muzeu si cine mai stie pe unde...
Alina
mamica dulce spune:
am trecut cu bine de prima saptamana,puiul meu nu a plans deloc,a mancat micul dejun la masa,sta in cerc,azi nu s-a mai certat pe masinutze ,ba chiar s-a jucat langa un baietzel micutz si cuminte.Super.
Am intrebat educatoarea daca poate sa ramana de luni de la 8,30-9 pana la 12 + de la 2 la 4 dupa amiaza dar a zis ca mai ramanem la programul de 2 ore si saptamana viitoare,pentru ca-i mic si e suficient atat deocamdata.
Toata ziua fac ture la gradi 4 drumuri/zi!!,bine ca e foarte aproape,avem gradinile vecine de fapt,numai ca pana la poarta am ceva de ocolit...Sper ca din ianuarie sa ramana de la 8 la 4,daca e totul ok si se integreaza,sa caut si eu un job ceva...sau sa inteleg ceva din "timpul liber".
Educatoarea a zis ceva care m-a pus pe ganduri..voi ce experiente aveti? Cand am intrebat daca poate ramane de la 9 la 12 a zis ca desi nu a plans pana acum dupa mine ,faza asta o sa vina!
Si eu care ma bucuram ca a mers asa de bine..
grupa lui marc e teoretic de 25 de copii,cu 2 educat dar momentan sunt 19 copii,de asta lau luat si pe marc.De la 12 la 2 raman foarte putini copii,maxim 10.SI sare pretul in aerDaca il duc pana la 12 si de la 2-4 se considera program scurt dar pe termen lung te ametesc drumurile la gradi,nici nu apuci sa vii acasa,sa bei o cafea ca trebuie sa te duci inapoi.Poate pentru fetele mai organizate e ok,dar eu nu ma incadrez
sinzi_ana spune:
Da, Anca, sa stii ca vine momentul cand va plange...sau nu va mai vrea la gradi!!
Deocamdata totul e nou si incitant, dar se va plictisi si nu va mai vrea sa fie lasat la gradi, cand ii se va parea ca acasa se fac lucruri mult mai interesante!!!
Eu asa am patit cu David, dupa vreo 2 sapt , nu mai vroia sa intre in clasa, vroia afara cu mama...atunci m-am simtit cu adevarat ca il abandonez si imi venea sa il iau acasa...
DAr cu cat amani momentul, cu atat e mai greu...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi si David
Poze la munte si la mare
Poze noi!!
Alina spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
Educatoarea a zis ceva care m-a pus pe ganduri..voi ce experiente aveti? Cand am intrebat daca poate ramane de la 9 la 12 a zis ca desi nu a plans pana acum dupa mine ,faza asta o sa vina!
Si eu care ma bucuram ca a mers asa de bine..
Ancuta,
Daaa,cica o sa vina o vreme cind nu o sa vrea sa mai mearga.Dar cam dupa 3 luni,asa zicea doamna educatoare de la noi.
In fine,nu iau chestia asta de buna 100% pt ca asa mi-au mai zis si la "Spielgruppe"si nu a fost asa,fiica mea a mers cu mare placere de fiecare data.Fiecare pui e altfel...
Succes lui Marc!
E mai organizata treaba pe la voi cu gradinitele.Fiica-mea are loc doar 8.30-13.30.Din cele 5 grupe(100 de copii)doar 20 ramin pina la 17si inca in alte gradinite e si mai si,copii de 3-4 ani au primit loc doar 9-12...
Alina
iren spune:
Io l-am inscris pe Bogdanelu la un Spielgruppe tare interesant, ii duce peste tot tipa, la zoo, la ferme cu animale mici, padure, etc, dar nu accepta decit fro 6 copilashi odata, ea are de doo ori pe saptamina cite 4 ore, cu gustare la 10 juma shi prinzu, adeka de la 9 la 13, ar fi ok, nici nu costa mult, aci au ajtia nejte pretzuri...
Problema e insa ca mai are de ashteptat Bogdanelu pina se elibereaza un loc, cica peste fro 5-6 luni, e foarte solicitat Spielgruppe asta, asha ca pina atunci o sa mearga la un Spielgruppe cu program mai scurt, de la 9 la 11.45, cu gustare la 10, o data pe saptamina, macar sa invetze limba germana. Is cam ingrijorata, el nu shtie germana, shtie sa zica numa nej shi e cam mamos, nu-i place delok sa ramina fara mine, da sper sa se acomodeze, mai ales ca timpul in care sta acolo e destul de scurt.
Noi mai avem 2 ani pin la gradi obligatorie, aci nu ia decit kupiii care au facut 4 ani pina-n martie, asha ca Bogdanelu o sa mearga la 5 ani shi-o luna, doi ani obligatoriu. Am putea-teoretic- sa-l dam la gradi cu plata, da-i scump rau, asha ca mai bine stau io acasa cu plozii inca 4 ani- aproximativ...
Mami, bafta in continuare!
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
pozne
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.