e singur la gradi,prima data..
Raspunsuri - Pagina 2
alessia105 spune:
Dragele mele ...fi-ti barbate ..capul sus si pieptul afara.... E greu e f greu ptr o mamica ,dar ganditi-va si fi-ti bucuroase ca puiul vostru a mai facut inca un pas in dezvoltarea sa ca om ....este un mic omulet care din ziua in care paseste pragul gradinitei/cresei va intra in societate ..fi-ti mandre de ei si pregatiti-va sa fi-ti trase de urechiuse de cate ori va face o prostie la gradi
Incerc sa va incurajez..dar si eu am fost ca voi cand Sebi a plecat la cresa ( avea 1 an si 1 luna) dar s-a dezvoltat foarte frumos si acum la 7 ani jumate e o mandrete de baiat!Intre noi acum ..cele mai frumoase "prostiute " le-a facut la gradi ...si au ramas in amintirea si in inima noastra ...Pregatiti-va de o perioada frumoasa
Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)
http://community.webshots.com/user/alessia1055
mamica dulce spune:
ce frumos ati scris:)
de dimineata a mers foarte bine,dupa cum v-am spus am ascultat vreo 10 min la usa,n-a zis nici miau apoi la 10 cand m-am dus mi-a zis educatoarea pe hol ca nici nu a intrebat de mine,nu a plans,ba chiar a mancat tot,stand la masa si apoi s-a asezat in cercul de scaunele cu copiii!!!!!!
nu mi-a venit sa cred!!ieri cat am stat cu el nici gand sa se aseze la masa,l-am hranit eu in timp ce se juca cu masinutzele si apoi a urlat sa nu cumva sa se aseze in cerc..nici un interes macar sa se uite la copii.E clar ca unde-i mama nu e cazul sa se respecte nici o regula
Dar cand am intrat....statea pe scaunel asa de frumos si cand m-a vazut parca a inflorit,asa un zambet luminos si a spus mamaaaaa!!! zau ca mi-a venit sa plang,cred ca n-o sa uit niciodata clipa asta.
Mi-a spus educatoarea ca nu s-a jucat cu alti copii,dar asta e normal la inceput,trebuie sa avem rabdare.Nici el nu vorbeste binesi cat spune e corcit binisor,adica ce-.i mai usor din doua limbi,dar intelege bine...e asa nostim,ieri se lupta cu un copil pt un cal si el zicea caluuuuuuu si copilul waaaaas???
Dupa pauza de pranz,la 2 l-am dus iar si o sa-l las pana la 4,sper sa fie ok,el se bucura..cand zic hai la gradinita el zice "opiiii"
Iar stau cu sufletul la gura o ora jumate dar sper sa ma obisnuiesc in cateva zile,cand o sa am siguranta ca e chiar ok.
quote:
Educatoarea mi-a explicat(defapt asa citisem si pe forum inainte)ca nu e bine sa plec fara ca ea sa stie pt ca va fi un moment cind isi va aminti cu siguranta de mama,se va simti parasita,isi poate pierde increderea
la noi e chiar pe dos,educatoarea a zis ca timpul pupicului de ramas bun o sa vina,acum mai bine sa nu vada.Adevarat e ca daca i-as fi spus azi pa ar fi urlat si plans rau de tot,oricate explicatii i-as fi dat.Insa tot mi se pare ca m-am uschit ca o lasa..abia astept sa trecem de faza asta.
Narcisa,nu esti egoista,nu deloc,daca as fi avut si eu doi mici cred ca i-as fi dat si mai devreme la gradi,e normal sa vrei sa rasufli putin.O sa fie super pt Vivien cand o sa meraga la gradi..in grupa la Marc sunt doi copii,baiatul are 4 ani si sora lui aproape 3,e asa de mica dar tot stie!TOT! toate jocurile,e integrata perfect (a fost si semestrul trecut,dar totusi e incredibil cate avantaje are cu un frate la dif mica de varsta)
Pai acum cateva luni-1 an ma inchinam sa vina odata timpul de gradi,spaimele m.au apucat recent,cand chiar stiam ca o sa inceapa.Si eu vreau musai sa.mi gasesc un job,dar cred ca din ianuarie cand o sa-l las si peste pauza de pranz acolo,deci de la 8 la 4.
Parca mai inainte era bebe mic,acum are deja aproape 3 ani si nu stiu cand a zburat timpul...asta cred ca doare cel mai rau.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
sinzi_ana spune:
Si eu l-am dus pe David la gradi de la 2,3 ani!!!
I-a placut tare mult si nici macar nu observa cand dispaream (tot asa pe nevazute). Educatoarea imi povestea ca intreba din cand in cand de mine, si cand auzea ca vin "imediat" sa il iau se linistea si isi vedea de treaba in continuare!!!
Ma asteptam si eu sa ma simt vinovata, sau singura...dar cand am ajuns acasa, si casa era goala, m-am simtit asa libera!!!
Iar cand ma duceam sa il iau de la gradi, de abia il smulgeam de langa copii si imi povestea tot drumul ce a mai facut, si ce a mai invatat si am fost tare incantata ca s-a adaptat, invata lucruri noi si ne prieste amandoura "desparitirea"...
Oricum e un pas pe care trebuie sa il faceti amandoi...e timpul ca ei sa infrunte lumea singurei!!! Sunt mari de acum...
Eu am observat la mine la gradi, ca cel mai bine se acomodeaza copiii sbu 3 ani, si habar nu au cand pleaca parintii si nu prea le pasa ca au ramas pe cont propriu...pana sa realizeze asta, sunt obisnuiti cu revenirea parintilor si siguri pe ei...
Copii peste 3,6 ani plang cand sunt lasati la gradi de ti se rupe inima, am avut o fetita la 4 ani care plangea pana voma, o suna pe mami si ii spunea "vino mami, nu ma lasa aici, ca nu am ce sa invat de aici, ma plictisesc...unde ai plecaaaaaaaaaatttttt???"...Foarte greu s-a acomodat...
Asa ca e spre binele lui in primul rand, si al tau bineinteles...Cu cat mai repede cu atat mai bine pt amandoi...
Nu uita ca la gradi invata enorm de multe lucruri pe care tu acasa, nu ai cum sa le inlocuiesti!!!!
Fii mandra de el ca merge la gradi, arata-i asta, si se va descurca de minune!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi si David
Poze la munte si la mare
Poze noi!!
tlaura spune:
Buna, mamica dulce,
imi aduc aminte cu amuzament de primele zile in care l-am dus pe Andrei la gradi.; inca nu incepusem serviciul, l-am dus cu doua sau trei saptamani inainte, ca sa se obisnuiasca. Il duceam pe la ora 9, si il luam la 12. Veneam acasa si cele 3 ore, nu faceam altceva decat sa-l jelesc. Stateam si plangeam de parca l-ar fi luat in armata! si el era bine mersi! Asa cum ai observat si tu, lor le place foarte mult schimbrea de mediu, precum si noile jucarii pe care le au acolo si nu in ultimul rand societatea (adica colegii). Asa ca tu continua sa-ti faci numarul de mamica ingrijorata, si lasa copilul sa-si vada de ale lui.
Stiu cat de dureros poate fi pentru noi, dar lor le prinde tare bine.
Cat despre daca sa-i explici ca tu pleci dar vei veni sa-l iei, nu cred ca e nevoie la Marc, daca spui ca s-a adaptat repede. O sa observe singur lucrul acesta si nu o sa fie ingrijorat nici daca isi aduce aminte de tine la un moment dat; va stii ca tu vei veni sa-l iei.
Pupici puiului si adaptare cat mai usoara!
Laura, mama lui Andrei
http://community.webshots.com/user/tcatlaura
http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
e asa nostim,ieri se lupta cu un copil pt un cal si el zicea caluuuuuuu si copilul waaaaas???
Asta-mi aminteste de o intamplare recenta de la Bäkerei: Robert se uita in vitrina cu placinte si-a vazut o viespe: "Mama, ia uite, o viespe!" si un copil de langa noi, imediat ii spune si el mamei lui "Ja, Mama, eine Wespe!". Si Robert de colo, apasat: "viespe, nu vespe, ai gresit!". Iar copilul: "was?"
Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002
Alina spune:
quote:
Originally posted by Cristina_Cquote:
Originally posted by mamica dulce
e asa nostim,ieri se lupta cu un copil pt un cal si el zicea caluuuuuuu si copilul waaaaas???
Asta-mi aminteste de o intamplare recenta de la Bäkerei: Robert se uita in vitrina cu placinte si-a vazut o viespe: "Mama, ia uite, o viespe!" si un copil de langa noi, imediat ii spune si el mamei lui "Ja, Mama, eine Wespe!". Si Robert de colo, apasat: "viespe, nu vespe, ai gresit!". Iar copilul: "was?"
Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002
Asta e buunaaa!
Alina
MIB spune:
Noi l-am dus pe Vicor la gradi luni in 22.08.2005 si am plecat pe furis, asa ne-a recomandat educatoarea. E intr-o gupa cu 12 copii si toti noi dar se pare ca e cel mai cuminte. in prima zi eram la servici si aveam un munte de lucru dar nu puteam sa ma gandesc decat la ce face puiul meu. Dupa vre-o 2 ore am dat telefon si mi s-a spus ca e foarte cuminte si ca nu a plins deloc.
in prima zi l-am lasat doar pana la ora 12,30 ca se se acomodeze iar surpriza cea mare a fost ca atunci cand s-a dus tati dupa el , piti era in patut pe jumatate adormit, el nu avea chiar nici o probema de acomodare.
Ne-a spus ca ii place la gradi dar nu mai merge.
A doua zi am avut emotii ca o sa planga desi am incercat sa ii explic inca de duminica seara ca el o sa mearga sa se joace cu copii si mami cu tati o sa mearga la servici iar dupa ce doarme o sa-l luam si o sa vina acasa cu noi. Cred ca a inteles ca nu a plans nici a doua zi.
Azi nu avea rabdare sa-i schimb papuceii ca sa mearga in grupa, a avut un sprint la plecare ca nu am apucat nici sa-l dam jos de pe scaun.
Eu cred ca ii place, daca pana acum era posomorat acum radiaza de fericire si e atat de entuziasmat de tot ce face incat azidimineata s-a trezit singur la 6.50 ca sa mearga la gradi, asta tinand cont de faptul ca el se trezea pe la 9-10.
Educatoarea spune ca e foarte cuminte si ca s-a acomodat uimitor de repede, mamanca tot, se culca cu placere ceea ce e o surpriza si incepe sa faca prostioare pe acasa.
Eu zic sa avem inceredere in ei, inteleg mai mult decat ne dam noi seama si le plac lucrurile noi.
Inca mai am o mica temere ca la un moment dat se va plictisi si va incepe sa planga si ma gandesc ce face toata ziua. Imi vine sa pun mana pe telefon in fiecare minut dar ma abtin, acolo e lumea lui si nu am voie sa-l invadez si sa-l coplesesc, e baiat mare acum (2 ani si 6 luni), dar tot puiutul meu o sa fie si cand o sa mearga copii lui in armata.
In concluzie puiul meu e fericit iar eu sunt mandra si fericita... copilul meu e mare si se decurca fara mine sau bunici.
khristin spune:
Mamico, a mea a inceput gradinita cand avea un an jumate...atunci bineinteles ca am reactionat ca tine acum, mai ales ca eram la job si ma uitam mereu pe internet sa pot vedea ce face ea acolo fara mine, dar in prezent sint multumita de progresele facute de ea acolo, este sociabila, nu se ascunde dupa fusta mea, a prins limba foarte rapid. A fost si este un copil f. independent, nu a plans decat in primele 2 zile cand am lasat-o acolo, si atunci doar primele 5 minute...pe urma se lua cu joaca si-i trecea. Este interesant ca plang doar in momentul cand iesi pe usa, odata plecat, uita rapid. Important e ca tu sa nu lungesti momentul plecarii, trebuie sa-i explici ca tu trebuie sa pleci, dar ca te vei intoarce si-l vei lua. Acum, Yasmine de-abia asteapta sa mearga la prietenele ei, niciodata nu mi-a spus ca nu ar mai merge la gradi, are chiar discutii imaginare cu ele acasa , le spuna sa nu stea jos, sa faca una si alta , uneori cand ma duc sa o iau acasa imi spune ca vrea sa mai stea ca sa picteze , cand ajungem ceilalti copii o striga pe nume si e chiar o atmosfera placuta. Chiar si acum cand are cine sta cu ea acasa, prefer sa mearga in colectivitate si sa nu-i intrerup ritmul. Cred ca momentul e mai greu de depasit pt. parinti decat pt. copil. Mult curaj ca trece
Cristina
noi si poze mai noi
Rufus spune:
In prima zi de gradinita a Ioanei am imbatranit cu cativa ani si am albit cred 10% din ceea ce am acum.
Astazi ne distram impreuna cand ne aducem aminte.
Concluzia: ce mai trec anii...
http://community.webshots.com/user/tora97
rodicaosoian spune:
buna
uite prin clipele acelea trec si eu acum si pot sa zic ca stiu cum este
Dra eu zic ca tu ar trebui sa fi fericita ca nu plange dupa tine,daca ar plange ar fi lucrurile mult mai complicate ca iti rupe sufletul de durere
si eu trebuie sa-l pun pe robert de luni si deja plang ca nu stiu ce ma voi face cu el,el este o fire blanda,sensibil ,plange dupa mine de fiecrae data cand plec ,si atunci incep si eu sa plang de ma duc cu ichii cat cepele la servici,si nu cred ca ar vrea sa manance sau sa doarma
eu zic ca este mai bine asa cum este baietelul tau si nu trebuie sa-ti mai faci griji si bucurate de orele libere