e singur la gradi,prima data..

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Am doi copii din care fetia e inca la gradi.Sunt pof. de meserie si cred ca gradi e cea mai frumoasa perioada de scolarizare din viata unui copil.Am avut-am parte de 2 educatoare extraordinare,sunt mai pe stilul vechi,de ordine si disciplina,dar le admir.Cand baiatul Daniel a inceput gradinita,Angy avea 3 luni.Eram decisa sa renunt la invatamant si sa ma apuc de altceva cu toate ca aveam supr rezultate cu toata modestia.Aceste 2 educatoare m-au determinat sa ma intorc la locul de munca,dandu-mi dovada de devotament vis a vis de meserie.Si culmea...nu sunt de genul iau copilul in brate,il pupa si lugu-lugu.Sunt distante la prima vedere,reci,rele, dar copiii le iubesc extraordinar de mult.Efectiv stiu meserie.Cand l-am lasat pe Daniel prima oara la gradi,normal plangea,l-au luat si mi-au facut semn sa plec.Am plecat numai eu stiu cum.A doua zi la fel.Dar dimineata nu spunea ca nu vrea,ca nu-i place...asta a fost vreo 3 zile si gata.N-am avut faze ca nu mai vrea la gradi.
Am avut anual 2 lectii deschise in afara de serbari si sedinte la care vedeam ce pot copiiii nostrii si am vazut in ultimii doi ani de gradi ai lui Daniel 28 de copii dintr-un efectiv de 28 la acelasi nivel,superlativ si in ultimul an lucrati de o singura educatoare,ca cealalta avea probleme de sanatate.Cu Angy am luat-o de la capat la aceleasi educatoare,spre deosebire de Daniel ea e un lider de opinie si e fata.Sa vedem cum va fi.Stiu un lucru ca am fost in concediu in Italia si ce vedea, ce cumparam,imi spunea ca o sa-i spuna si la d-na Geta.Un sfat.Nu au importanta parerile noastre si mai ales cele de la prima vedere,important e ce simt copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

iren,la voi chiar ca e cel mai nasol..cum sa inceapa gradinita la 5 ani..pana atunci doar de 2 ori/sapt la spielgruppe...(cititi si un semn de intrebare aici, ma saboteaza tastatura in toate butoanele esentialeSi inseamna ca bogdanelu o sa mearga la scoala de la ..7 ani jumate ,nu
angy ce bine ca ai gasit asa educatoare buna..educatoarwea lui Marc are 28 de ani experienta ,e foarte calma si sper sa se ataseze Marc de ea.
Weekendu' asta n-a intrebat Marc de gradi..vedem cum o sa fie de maine.

quote:
E mai organizata treaba pe la voi cu gradinitele.Fiica-mea are loc doar 8.30-13.30.Din cele 5 grupe(100 de copii)doar 20 ramin pina la 17si inca in alte gradinite e si mai si,copii de 3-4 ani au primit loc doar 9-12...

pai la voi tot este un avantaj ca exista gradi pana la 17..aici tre sa-ti iei copilul la ora 4 si e IMPOSIBIL sa-ti gasesti un job vollzeit si aproape imposibil unul halbzeit...pentru ca sunt putine locuri de la 12-2 si tre' sa plimbi copilul de 4 ori/zi la gradi si inapoi.Nu mai zic ca vinerea au program numai pana la 1 Si daca gasesti totusi un job trebuie sa fie foarte aproape de gradi sau de casa,e exclus un drum de o juma' de ora sa zic pentru ca nu ai cum sa recuperezi copilul.
Sincer,nu m-as fi gandit niciodata ca asta e situatia in germania/elvetia etc.Nu stiu cum e in alte tari din UE dar aici e jale.

AM intrebat ce fac mamele care au job si raspunsul a fost ca-si pun baby sitter sau au bunici pe aproape care se ocupa de copil.Eu bunici n-am si baby sitter nu-mi permit,nici aupair,decat daca as gasi un job bine platit dar si asta e doar un vis acum. din pacate.Nasol e ca nici la scoala nu pot sa ma duc,la ausbildung sau umschulung sau alte cursuri pentru ca nu-mi permite programul de gradi si mai tarziu ala de scoala.Mi se pare totul o mare tampenie,o bataie de joc.

Dupa ce am vorbit cu atatea mame si la atatea gradinite stau si ma gandesc ce mama naibii a fost in capul alora care au facut programul gradinitelor.Parca e facut cu intentie asa haotic,ca sa dea slujbe si la baby-sitteri.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Mami, zi merci ca nu stai aci! Da, Bogdanelu o sa mearga la shcoala la 7 ani shi o luna, aiurea rau...Da nici dupa ce merge la shcoala n-o sa scap, in primu rind e Julia, cu care mai am de stat, shi-n al doilea rind programul de shcoala e haotic, 8-12, la prinz vine acasa, asta daca nu-tzi permitzi sa-l dai la hort, un loc unde maninca shi-shi fac temele supravegheatzi, da se plateshte tot in functzie de salariu, deci vine acasa, maninca de prinz shi iar pleaca la shcoala, la 1 shi ceva, pina la 5, cind vin acasa iar...Nici n-au timp sa le tihneasca mincarea, shi mai sint kopii care stau la juma de ora de shcoala...

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
pozne

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by iren

Mami, zi merci ca nu stai aci! Da, Bogdanelu o sa mearga la shcoala la 7 ani shi o luna, aiurea rau...Da nici dupa ce merge la shcoala n-o sa scap, in primu rind e Julia, cu care mai am de stat, shi-n al doilea rind programul de shcoala e haotic, 8-12, la prinz vine acasa, asta daca nu-tzi permitzi sa-l dai la hort, un loc unde maninca shi-shi fac temele supravegheatzi, da se plateshte tot in functzie de salariu, deci vine acasa, maninca de prinz shi iar pleaca la shcoala, la 1 shi ceva, pina la 5, cind vin acasa iar...Nici n-au timp sa le tihneasca mincarea, shi mai sint kopii care stau la juma de ora de shcoala...

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
pozne

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Cu programu asta mai bine le gasesti direct un job!!!!

Mami, dar nu exista si day-care? Sa il lasi toata ziua??? Sa doarma si sa manance acolo???

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput

ati avut dreptate plange puiul cand plec de la gradi.Acum s-a prins ca ramane acolo si cand ajungem ma tine strans de mana,ma trage in camera..ar vrea sa stea sa se joace,dar sa raman si eu acolo.Saptamana trecuta se ducea direct la masinutze,acum nu ma scapa din oki,pana ii pun rucsacelul cu mancarea,mai vorbesc cu educatoarea.Azi l-am lasat plangand tare.Sigur ca stie ca ma intorc dupa el,dar nu conteaza asta.
Cat o sa dureze pana cand o sa-l pup si o sa-mi zica pa asa frumos..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

quote:
E mai organizata treaba pe la voi cu gradinitele.Fiica-mea are loc doar 8.30-13.30.Din cele 5 grupe(100 de copii)doar 20 ramin pina la 17si inca in alte gradinite e si mai si,copii de 3-4 ani au primit loc doar 9-12...

pai la voi tot este un avantaj ca exista gradi pana la 17..aici tre sa-ti iei copilul la ora 4 si e IMPOSIBIL sa-ti gasesti un job vollzeit si aproape imposibil unul halbzeit...pentru ca sunt putine locuri de la 12-2 si tre' sa plimbi copilul de 4 ori/zi la gradi si inapoi.Nu mai zic ca vinerea au program numai pana la 1 Si daca gasesti totusi un job trebuie sa fie foarte aproape de gradi sau de casa,e exclus un drum de o juma' de ora sa zic pentru ca nu ai cum sa recuperezi copilul.
Sincer,nu m-as fi gandit niciodata ca asta e situatia in germania/elvetia etc.Nu stiu cum e in alte tari din UE dar aici e jale.

AM intrebat ce fac mamele care au job si raspunsul a fost ca-si pun baby sitter sau au bunici pe aproape care se ocupa de copil.Eu bunici n-am si baby sitter nu-mi permit,nici aupair,decat daca as gasi un job bine platit dar si asta e doar un vis acum. din pacate.Nasol e ca nici la scoala nu pot sa ma duc,la ausbildung sau umschulung sau alte cursuri pentru ca nu-mi permite programul de gradi si mai tarziu ala de scoala.Mi se pare totul o mare tampenie,o bataie de joc.

Dupa ce am vorbit cu atatea mame si la atatea gradinite stau si ma gandesc ce mama naibii a fost in capul alora care au facut programul gradinitelor.Parca e facut cu intentie asa haotic,ca sa dea slujbe si la baby-sitteri.

Mamicuta,
O aiureala intreaga e si aici,ca peste tot,in Germania cu gradinitele.
Aici nici poveste sa-l primeasca inainte de 3 ani sau cu pampers.Pe fiica-mea abia o iau la 3,5ani desi intial mi-au promis ca in mai,dupa aniversare,primeste loc .
Cum naiba sa-ti gasesti job daca nu ai unde sa las copilul .E un cerc vicios...
Cica daca-mi gasesc job,o pune pe Marie pe lista de asteptare urmind ca de anul scolar viitor(sept)sa primeasca loc pina la 17.Si pina atunci ce sa fac?Ei,si nu orice fel de job adica minimum 4 zile saptamina si pina la 16 .
In fine,eu o sa-mi aduc pe cineva din familie si apoi o sa-mi caut o tanti,eventual din tara.Nu-mi suride ideea dar nu am incotro...

Sunt si aici bone private.Chiar am cunoscut una in parc care mi-a placut tare mult,avea un baietel in grija si se ocupa f bine de el,plus ca mi-a zis ca-i face mincare zilnic si doar chestii sanatoasa,exact asa cum procedez si eu.Toate bune si frumoase dar cred ca pretul bonei e unul foarte ridicat,chiar o sa o intreb zilele astea cit primeste.

Sotul meu a citit saptamina trecuta in Süddeutsche Zeitung ca nu stiu ce comisie din minister se ocupa cu un proiect de lege sa faca gradinita de la 2 ani si gratis sau ff ieftina.Doamne ajuta!!

Alina

Mergi la inceput

alina..pana se voteaza legea intra copiii la scoala si apoi tre sa pledam pt legea horturilore fain daca poti sa-ti aduci pe cineva in sistem aupair (mai fain daca e cineva din familie)sau cum vrei sa faci ..ai doua persoane care se alterneaza la 3 luni sau cauti pe cineva sa stea tot timpul -ma scuzati,a turnat marc apa pe tastatura si nu mai am semn de intrebare si delete.
Eu n-am pe cine si aupair nu vrea barbatu-meu..adica ar vrea daca as gasi un super job,sa se merite,daca nu mai bine sa stau eu acasa...zice el.:(Dar pana la super job..sa ma interesez de-acum cu recunoasterea diplomei,poate prind vreun ausbildung sau umschulung si mai dureaza cativa ani,ca nici germana mea nu e senzationala acum.

azi a fost ok puiul la gradi..in partea de dimineata ca dupa masa de la 2-4 e rupt,terminat de oboseala si plange de-l aud de-acasa.Nu dupa mine,dar e foarte irascibil.Merg pana prin oct-nov cu program pana la 12 ,apoi si dupa masa si de la anul din ianuarie intreg 8-4.Acum trebuie sa.si faca somnul de dupa masa..azi la 4 a trebuit sa.l pun in pat ,era terminat,are niste cearcane lka ochisori..a dormit pana la 7.30 si la 10 iar in pat.Si educatoarea a zis ca e prea mic..o fi aratand a copil mare..dar e doar un pui mic.

azi am intrebat educatoarea cum e procesul de integrare si a zis ca da,incepe sa se simta bine ca din observator s-a facut un infipt si jumatate,,ca are o vointza mama-mama si io am zambit asa a radere si am zis ca stiu prea bine ce-i poate pielea.Se cearta de la jucarii,mai da un branci..specialitatea lui e palma in piept si e foarte puternic,e la fel de solid ca un copil de 4 ani..l-am observat fara sa stie si nu se uita ca e un copil mai mare,azi mai ca se lua la tranta cu o fetita de 6 ani pt ..un carut de papusi pe care marc voia musai sa-l plimbe.L-am vazut cum l-a smuls-si e de ala greu,bun pt copil mic,a dat o tura de gradina si cand a incercat fetita sa-l recupereze s-a certat ce ea cat el de mic ,asa cu lalalauri ca nu poate vorbi,dar nu se lasa deloc,lupta in toata regula-
Inca se joaca singurel dar sper sa.si gaseasca prieteni in curand.

la voi cum mai merge integrarea-pentru cei proaspeti intrati acum la gradi.

Mergi la inceput

Chiar, cum faci cu somnul???
Eu imi faceam probleme ca la 14 cand o sa termine David gradi o sa cada lat de oboseala!!! Sper sa vrea si sa manance...ca ne dam tare peste cap!!!

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput

sanzi...la 2 o sa cada lat David si daca o sa ai si bafta mea o sa manance si crengi uscate.Stii cat m-am plans eu pe forum ca nu vrea marc sa pape..Acum e intr-.o faza in care ii dau de 3 ori pe zi mancare + fructe,a pus 1 kil si..ptiu,da Doamne sa nu-l deoki.
Nu stiu cata treaba are cu gradi,poate e doar o coincidenta dar sper sa-l tina.Deci,dimineata un sandvis sanatos (cu branza si sunca presata)la pachet,apoi la 1 ciorba sau mancarica-cate o farfurie plina-asta e fenomenal pt ca pana acum treceau LUNI intregi fara o gura de supa.apoi seara pe la 7 ..ce se gaseste,spaghete,orez,rosii cu branza ,cremvursti etc.
Sper sa-l tina!!!Cat despre somn..am scris mai sus ca de maine nu-l mai duc de la 2 la 4 pt ca este efectiv rupt de oboseala,i se inchid okii..plus gama de mofturi aferenta.

Mergi la inceput

Mami, atunci de abia astept sa mearga la gradi!!!! Ma apuc de pe acum de gatit ca mai e o saptamana!!!

Pana acum il duceam pana la 12, adica 3 ore si manca la 10 la gradi si apoi pe la 13 acasa...acum ma gandesc ca va manca acolo la 10 si apoi abia pe la 15 acasa...sau va sforai de mult!!!!
Imi spunea educatoarea ca mai sunt copii mai mici care cad cu capul pe masa de somn!!!

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput