Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare (7)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Adriana, Adita la multi ani sanatosi si binecuvantati sa va dea Dumnezeu!
Amuleta,bine ai venit!
Cat despre judecarea aproapelui eu si sotul avem un deal sa ne amintim ca avem la cina peste ori fasole ori ..ce este si ca'Astazi nu avem la cina carne de om'

Suna sadic dar este adevarat ca atunci cand judecam sau vorbim de rau despre cineva este ca si cum am musca din carnea acelui om.Puneti-va imaginatia la incercare...un mic scenariu...
Eu:'acela m-a nedreptatit'....buf...o bucata din obrazul lui la mine in gura...bleach
Cind puteam foarte bine a gindi ca nu stiu eu sa socotesc sau sa apreciez.
Dar e tare greu.Eu spun prostii aici dar parintele Rafail spune minunat:


'Începutul iubirii poate fi acesta: dacă nu vrei să spui ca Sfintii Părinti: <<Eu sunt cel mai păcătos>>, măcar să-ti dai seama că tot păcatul trăieste în tine. Si văzând aceasta, ne recunoastem reciproc. Te cunosc mai mult decât crezi sau decât cred eu, prin mine însumi. Atunci, în loc să-l judecăm pe aproapele, să-l miluim, căci si Dumnezeu mă miluieste pe mine. Hai să facem ca Dumnezeu! Să nu mă enerveze aproapele cu felul lui de a fi, că si eu enervez pe altii că sunt asa. Dar cum mă schimb eu din acest <<asa>> ? Dar el cum se schimbă din acest <<asa>>, chiar dacă <<asa>> -ul lui nu este ca al meu, ci altfel? Dar îi pot întelege durerea si-i pot compătimi slăbiciunea. Prin compătimirea aceasta mă unesc cu fratele meu, chiar începând de la păcat. Si iată că Dumnezeu face o astfel de minune ca păcatul, care e despărtire si moarte, să devină – paradoxal – viată si apropiere, unire între oameni” '
IEROMONAHUL RAFAIL NOICA
Cuvinte de învătătură




Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Joanna frumos spus!

Hai sa incheiem ziua cu cuvintele Mantuitorului:
"Invatati-va de la mine ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre".

O seara linistita


POZE

Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 9 luni)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Joanna, tocmai vroiam sa-ti spun ce frumoasa e epigrama postata de tine, cand incolo m-ai inspaimantat cu mancatul din obrazul aproapelui. Eh, glumesc si eu da' nu-i rasul meu. Lucrurile astea sunt chiar foarte adevarate si grave.
Irina.c, daca o recomanzi cu atata caldura, poate mai vrea cineva sa o citeasca: http://www.sfaturiortodoxe.ro/sufletul-dupa-moarte/
Conchita, ma bucur si parca am emotii pt. tine cu duhovnicul! Sper din tot sufletul sa gasesti ce cauti! Eu am avut sansa unui duhovnic atat de bun si cald in Romania incat acum ma pot spovedi si la altii daca asta e situatia. A avut dumnealui darul de a ma deschide, dar a si avut de la cine invata ca a fost sub ascultarea parintelui Cleopa.

Tuturor numai bine!
anto


...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Antoioana,cu iertare sa-fi fie,va rog, nu am vrut sa inspaimant pe nimeni.Dar asa imi imaginez eu.Poate ca-s bolnava.Ei poate..Doamne ajuta,

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Irina_Claudia

Doamne ajuta fete dragi,

Azi sunt fericita. Si ca sa vedeti ca deja da roade faptul ca m-am sfatuit cu voi in legatura cu copiii, aseara s-a intamplat ceva minunat: am fost la vecernie cu Ioana si sotul si am observat ca Ioana se duce singura mai in fata , se asaeaza in genunchi si incepe sa sopteasca nu stiu ce. Eu bineinteles ma duc sa o fac sa sopteasca ma incet ca deranjeaza slujba , ce credeti, Ioana mea se ruga!!!
As aca va multumesc inca odata ca existati.


ma bucur mult pentru voi si pentru Ioana, Doamne ajuta! orice copil ar trebui sa aiba sansa sa cunoasca unde se afla Dumnezeu si cum se ajunge la el. ca daca nu-L cunoaste, nici nu-L cauta,adica nu are cum sa ceara sa caute ceva despre care nu stie ca exista, simplu. asa ca ma bucur pentru copiii vostri ca au parinti ca voi, vor avea mai putine sanse sa se rataceasca in viata.

quote:
Conchita acum am citit ca ti-ai gasit duhovnic. Abia astepti sa ne impartasesti din bucuriile ascultarii care sunt nebanuite, va spun din proprie exeprienta. Si mai ales linistea si multumirea care vine din faptul ca tot ce faci e cu ascultare si binecuvantare.


multumesc frumos, si celorlalte fete care se bucura pentru mine. insa nu linistea si fericirea o caut eu in Biserica, pentru ca, asa consider eu, sunt in Biserica oricum, oriunde as fi. plus de asta, in ciuda nelinistilor metafizice care ma stapanesc permanent(datorate curiozitatii intelectuale, sa zic asa:-), am o constitutie de om fericit si entuziast. ieri, de exemplu, am fost asa coplesita de fericire ca mi-au dat lacrimile. si cauza nu fuse alta decat ca am avut sansa sa conduc pe langa un lac imens la vreme de furtuna teribila, iar imaginea aia pur si simplu m-a coplesit. cu duhovnicul, caut iertare de pacate ca sa incep, vorba Amuletei, de la zero iarasi, ca prea frumoase sunt inceputurile astea :-)

cat despre soacre, despre a mea numai de bine, o iubesc rau de tot, e o persoana cu totul deosebita. a fost si este ca o mama adevarata pentru mine, sa-i dea Domnul numai bine. ce ma doare cand ma gandesc la norocul de o avea ca soacra e ca nu mai traieste mama mea, ar fi avut in ea o prietena absolut minunata...

La Multi Ani sarbatoritelor de azi, Adita si Adriana, sa fiti fericite, iubite si binecuvantate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

p.s. bine ati revenit, Amuleta si Daro!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Cartea despre TV sta sa apara. Autor Virgiliu Gheorghe. Tltlul: ceva cu "televizualul". Sa-mi fie rusine ca am avut-o in mana si nu mai stiu cum o cheama. Asta e primul volum, cu partea tehnica: creier, imagine, gandire alfa, gandire beta, cortex etc. Volumul doi va fi desprea partea psihologica, iar volumul al treilea cu sfaturi ale parintilor de la Muntele Atos. O sa va tin la curent.

Si eu am probleme cu soacraCe sa va sfatuiesc pe voi!? Dar la asa soacra, asa nora, ca nici una nu-i mai prejos. In fiecare zi ma rog sa pot daca nu sa o iubesc, macar sa-mi fie indiferenta.
Ei, eu spun ca aia de se smereste in fata soacrei, merge direct in imparatia lui Dumnezeu. Asta e antologica, mare adevar ai spus, Amu.

Am citit si eu Sexualitatea...si mi s-a parut extraordinara. Extraordinara! Nu-mi ramane decat sa ma straduiesc sa ajung la asa masura.

Despre Creanga am si eu aceeasi parere, Adriana, nu-s povesti nici pt oameni mari, darmite pt copii. Si la fel despre multe alte povesti care ne-au leganat noua copilaria.

Irina.c. am ascultat si eu RadioTrinitas dar mi se pare ca sunt atat de amestecate lucrurile pe acolo. Un singur exemplu: dupa ce prezinta viata sfantului din ziua respectiva, urmeaza o melodie cu Iris. Pai, se potriveste?! Si ar mai fi si altele.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

Irina.c. am ascultat si eu RadioTrinitas dar mi se pare ca sunt atat de amestecate lucrurile pe acolo. Un singur exemplu: dupa ce prezinta viata sfantului din ziua respectiva, urmeaza o melodie cu Iris. Pai, se potriveste?! Si ar mai fi si altele.Irina & trupaCeea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.

Da,asa e,numai ca eu,in general ,ascult programul de dimineata,cand sunt stiri si apoi slujba,si apoi dupa-amiaza si seara,cand sunt slujbe,muzica bizantina sau clasica.Sunt rare zilele cand il tin deschis toata ziua,in general imi place sa fie liniste in casa.Oricum ,Radio Trinitas e un progres,de la nimic la ceva,caci inainte nu prea era nimic "crestineste" de ascultat,decat radioul neoprotestantilor.Sa nu uit,a aparut la Sohia cartea Sf. Ioan de Kronstadt "Viata mea in Hristos".E un pic cam scumpa,300000 lei,dar se merita,e superba.Eu tocmai am dat ultimii bani din casa pe ea(noroc ca am un sot intelegator ) dar astept de multa vreme aparitia ei.O sa va postez zilele astea cate ceva din ea,pe masura ce o citesc,caci acum am rasfoit-o numai.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Buna dimineata,dragelor!Am uitat sa va spun ca a aparut "Lumea credintei" pe septembrie.
Irina Claudiaaveti o familie foarte frumoasa,Dumnezeu sa va ajute in toate!Azi e duminica a Xa dupa Rusalii,a vindecarii lunatecului.Mi-a placut o predica a parintelui Visarion Iugulescu din aceasta duminica ,va postez un fragment:
Tinta de impuscare a diavolului o formeaza cele doua aripi ale crestinilor, care sunt mintea si inima. Diavolul este un mare si iscusit vanator de astfel de pasari care zboara sus. El pe acestea le urmareste ca sa le arunce jos. El nu umbla dupa pasari moarte, sau dupa cele ranite de care este sigur, ci alearga dupa crestinii cei vii care, folosind cele doua aripi, se ridica sus, la inaltimi, prin rugaciuni, meditatii si fapte bune. De aceea, el cauta mereu sa vaneze pe adevaratii crestini, cand prin ispitele placerilor, cand prin ispitele durerilor si necazurilor.
Crestinii, care se roaga sau fac fapte bune numai ca sa le mearga bine pe aici, se poticnesc cand vad ca nu li se implinesc rugaciunile si, mai ales, atunci cand vad ca au parte de pagube si suparari tocmai ei care vin la biserica, care se roaga si postesc. Foarte putni crestini stiu ca acestea sunt cu ingaduinta lui Dumnezeu si reprezinta diferite canoane de pe urma bunei spovedanii.
Odata, a venit cineva la biserica sa dea niste slujbe pentru binele casei. Intorcandu-se acasa, a pierdut poseta cu actele si doua mii de lei. Altul, care nu se spovedise niciodata, dupa ce a facut prima spovedanie, in noaptea urmatoare i-au spart hotii casa si i-au luat tot. Iata ispita ingaduita de Dumnezeu.
Unora, dupa ce s-au lasat de pacate si de patimi si au luat hotarari de intoarcere la Dumnezeu, li s-au intamplat diferite necazuri pe la servici, fiind mutati intr-un loc mai rau, sau chiar dati afara. Pe altii i-au suparat copiii cu neascultarea sau le ingaduie Dumnezeu ca sa le vada credinta. Pe ce-ai vrea, oare, sa-ti dea Imparatia Lui?
Am vazut deci cate curse are ispititorul si cum ispiteste el in toate treburile. Peste tot este gheara lui si lumea mai spune ca nu exista diavol si nu exista iad. Mantuitorul ne spune in Sf. Evanghelie de astazi pe care am ascultat-o ca nu numai ca nu exista diavol, ci ca sunt chiar mai multe soiuri de draci. Aceste soiuri de draci arunca sufletul si trupul omului in focul ispitelor si-l limpezeste in apa uitarii de Dumnezeu. Asa ajunge omul sa se afunde si mai mult in pacate, in necredinta si in deznadejde. De aceea, Domnul Hristos ne recomanda postul si rugaciunea ca arme impotriva diavolului.
Iisus Mantuitorul ne asteapta sa venim la El cu toate necazurile si ispitele noastre si sa-L rugam si noi sa ne ajute asa cum a ajutat tatalui din Sf. Evanghelie de astazi, caruia i-a primit rugaciunea si i-a tamaduit singurul copilas pe care il avea. Si noi avem un singur copilas: sufletul, pe care daca l-am pierdut mai bine ar fi fost sa nu ne fi nascut. Grozav lucru este sa stam o vesnicie intreaga cu uratii si spurcatii acestia.
Sa ne trezim, frati crestini, si sa credem din adancul sufletului ca exista diavol si iad si exista chinurile vesnice care asteapta pe toti pacatosii. Sa nu ne amagim cu gandul ca Dumnezeu este bun si ne iarta, ca de aceea se intrece lumea la rele. Dumnezeu ne mai si pedepseste, ca pe copilul cel rau si neascultator si, de aceea, ne trimite necazuri, suparari si boli de tot felul ca sa ne trezeasca si sa ne intelepteasca si astfel sa facem voia Lui.
Dumnezeu e bun, dar e si drept si, daca noi nu ne trezim, ne va da pe mana celor spurcati si urati, ca iadul si chinurile lui sunt facute asa cum spune Mantuitorul pentru diavoli. Dar cu ei se vor duce si ceilalti crestini care nu asculta de legea si cuvantul Domnului.
Frati crestini, sa ne trezim, nu va luati dupa lume, nu ascultati latratul demonilor. Tineti drumul drept, drumul credintei, al bisericii. Rugati-va, caci putin a mai ramas, si nu ziceti ca necredinciosii: "O, de cand se spune ca vine sfarsitul si n-a mai venit!" Iata, e gata sa vina. Semnele le vedem si toate ne spun ca Stapanul e la usa si e gata sa plateasca fiecaruia dupa faptele lui.
(toata predica o gasiti aici:http://www.ierodiaconvisarion.ro/)Va las,ca ma duc sa ma imbrac pentru Biserica.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Va citesc cu mare drag, dar ma simt prea intimidata ca sa intervin. Am vrut doar sa va spun ce am vazut la o biserica din Cluj, acuma cand am fost acasa: o familie cu o fetita de vreo 5 ani au intrat frumos in biserica, iar fetita avea un scaunel pliant pe care s-a asezat frumos si apoi mamica ei i-a dat o carticica (n-am vazut prea bine si nici prea insistent n-am vrut sa ma uit, insa cred ca era o carte despre religie povestita copiilor, avea si poze). Fetita a fost asa de cuminte pe tot parcursul slujbei incat m-a emotionat peste poate. Statea pe scaunelul ei, se uita in carte si se vedea ca este obisnuita cu rutina asta in biserica. Mi-a placut foarte mult.


pisici, flori si jucarele


When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput