Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare (7)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

irina claudia, nu am vreme sa scriu acuma mai multe, dar recomand din inima cartea Cuviosului Paisie Aghioritul - Viata de familie (vol 4 din "Opere") - acolo trateaza toate problemele de genul asta, inclusiv mucenicia in casatorie...

dar asta numai si numai daca prietena ta e credincioasa... daca nu, e greu sa inteleaga unele lucruri...

oricum, multa-multa rugaciune... sfatuit cu duhovnicul...

Doamne ajuta!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Irina Claudia,nu stiu ce-as face in locul bietei femei,dar mai spune si Apostolul"caci,femeie,ce stii daca iti vei mantui sotul?"Dar cred ca i-ai face un bine daca ai indruma-o spre un duhovnic(in caz ca n-are unul) sa se spovedeasca si sa ceara sfat pentru situatia ei.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
http://romark.ro/ortodox/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Am gasit ceva tare dragut pentru copilasii mici si amatori de www.forum-ortodox.com/viewtopic.php?t=1895" target="_blank"> teatru radiofonic , povestiri crestine ortodoxe, tare faine.. Cand eram mica, duminica dimi era asa ceva si eram moarta de placere sa ascult..
(eu am gasit CD-ul de vanzare, si de aia nu stiu daca am voie sa le copiez, pun linkul de unde le-am luat, respectivul o stii el ce face)

Multumesc pentru urari si purtarea de grija , Olgutica e bine, s-a adaptat perfect la statutul de bolnavioara , se vrea plimbata si purtata peste tot, dar vestea buna e ca intr-o saptamana ne-a zis nenea doctoru ca-l dam jos.. uraa

Adriana, mamica lui Codrin si aOlgutei

Mergi la inceput

Adriana,multumesc si eu pentru link.Gandacel,referitor la subiectul despre pocainta dracilor,uite ce am gasit la Sf. Ignatie Briacianinov:"Nu trebuie să ne mirăm de asta: duhurile căzute s-au coborât din înălțimea vredniciei duhovnicești și au căzut în cugetarea trupească mai mult decât oamenii. Oamenii au putința să treacă de la cugetarea trupească la cea duhovnicească; duhurile căzute sunt lipsite de această putință. Oamenii nu sunt supuși unei atât de puternice înrâuriri a cugetării trupești, fiindcă în ei binele cel firesc nu a fost nimicit, precum în duhuri, de cădere. In oameni, binele este amestecat cu răul, si ca atare este netrebnic; în duhurile căzute domnește si lucrează numai răul. Cugetarea trupească a dobândit în privința duhurilor dezvoltarea cea mai cuprinzătoare si deplină pe care o putea atinge. Păcatul lor de căpetenie este ura înverșunată față de Dumnezeu, ce se vădește printr-o înfricoșătoare și necontenită hulă împotriva Lui. Ele s-au trufit înaintea lui Dumnezeu însuși; au prefăcut supunerea față de Dumnezeu, care este firească pentru zidire, într-o neîncetată lucrare împotriva Lui, într-o neîncetată vrăjmășie. Din această pricină, căderea lor este adâncă si rana morții veșnice cu care sunt ele rănite este cu neputință de tămăduit. Patima lor de căpetenie este trufia; ele au o monstruoasă si prostească slavă deșartă; află plăcere în toate felurile păcatului, petrec necontenit în acestea, trecând de la un păcat la altul. Ele se târăsc și în iubirea de argint, și în îmbuibarea pântecelui, si în preacurvie. Neavând putința de a săvârși păcatele trupești cu trupul, duhurile căzute le săvârșesc cu închipuirea și cu simțirea; ele au împropriat firii netrupești păcatele proprii trupului; ele au dezvoltat în sine păcatele ce nu sunt proprii firii lor neasemuit mai mult decât pot fi acestea dezvoltate între oameni. A căzut din cer, spune Prorocul despre heruvimul căzut, luceafărul cel ce răsărea dimineața, zdrobitu-s-a pe pământ. Tu ai zis întru cugetul tău: în cer mă voi sui, deasupra stelelor cerului voi pune scaunul meu... fi-voi asemenea Celui preaînalt. Iar acum în iad te vei pogorî, si în temeliile pământului... fi-vei lepădat în munți ca un mort (îs. 14,12-15,19)."Irina si bb Ilinca(26apr04)
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Din descrierea asta, reiese ca dracii sint entitati complet separate de Dumnezeu, in opozitie cu Dumnezeu. Dumnezeu e insa atotcuprinzator, asta nu inteleg si pace. Sint convinsa ca e doar un blocaj mental, sper sa-l depasesc cumva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

E usor sa citim in carti , mai greu e sa aplicam in practica..mai ales cand dupa 10 ani de casnicie iti dai seama ca de fapt sotul tau nu da 2 bani pe tine , desi e si un copil la mijloc.

Irina.c. tocmai la asta ma gandeam, poate cunoasteti sau ati auzit cazuri in care credinta si rabdarea unei sotii a putut sa-l schimbe pe sot, sa-l intoarca , sa-i trezeasca putin constiinta ...
sunt atatea cazuri in ziua de azi...casnicii destramate ...unde e iubirea care leaga 2 oameni la inceput? Sau poate n-a fost iubire bineplacuta lui Dumnezeu?

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Irina Claudia, uite aici scrie pr Paisie Aghioritul de femei care au rabdat multe de la soti, care vazand asa jertfa s-au indreptat
http://mail.moldovanoastra.md/index.php?day=1529

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Buna dimineata,dragelor!
Irina ClaudiaPersonal nu cunosc astfel de cazuri.Trei dintre prietenele mele care nu s-au inteles cu sotii au divortat fiecare,dar nu erau genul "de biserica",asa ca nici nu s-au gandit sa incerce altfel.Un singur caz cunosc,nu stiu cat de ilustrativ o fi.Este vorba deparintii unei prietene.Tatal ei era,Dumnezeu sa-l ierte!,alcoolic ,si situatia in casa lor a fost groaznica din cauza asta.Mama ei n-a divortat,cica sa aiba tata la copil,si a umblat pe la o gramada de preoti si biserici de-a lungul anilor,sa-l izbaveasca de betie,a tinut posturi si canoane pentru el,dar fara succes.In ultimii ani situatia era tot mai grea,era cumplit de trait cu el in casa.Nu era violent,dar cine stie ce inseamna un alcoolic,intelege despre ce e vorba.Acum cativa ani,au cautat sfat si canon la un parinte,cerand rugaciune ca sa se aleaga situatia in vreun fel,caci nu se mai putea trai acolo.Au tinut amandoua randuiala data de parintele si ,la sfarsitul ei,tatal prietenei mele s-a mutat din apartament,din proprie initiativa,la o casuta pe care o avea la tara.Nu s-a mai intors de atunci,acolo a si murit,Dumnezeu sa-l ierte!tot din cauza nenorocitei de patimi a bauturii.
Dumnezeu raspunde intotdeauna la rugaciuni,prietena ta ar putea incerca sa mai faca un pic de rabdare si sa tina un canon pentru sot,dar sa se sfatuiasca intai cu un parinte.Despre iubirea lor,nu stiu,de ce n-ar fi fost placuta lui Dumnezeu?Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

Adita,felicitari pentru Antim!Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Adita,felicitari pentru Antim!

Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
[="http://romark.ro/ortodox/