Sus... in Scandinavia (72)
Raspunsuri - Pagina 7
arboria spune:
lirisule, am gasit cateva www.eva.ro/sanatate/articol107.html" target="_blank">informatii despre medicamente si efectul lor in timpul sarcinii.
Stiu ca nu se recomanda iradierea (nici macar o radiografie stomatologica) in primul trimestru de sarcina, cand are loc organogeneza.
Cat despre alcool, sigur ca daca banuiai o sarcina te-ai fi abtinut de la paharul ala de vin, dar si asa, daca nu este un obicei, nu cred ca a afectat posibilul embrion.
www.desprecopii.com/info.asp?id=14" target="_blank">aici ai semne prevestitoare sarcinii
iar www.reclamapenibila.ro/index.php?ro/articole/Candidoza-in-timpul-sarcinii" target="_blank">aici despre candidoza in timpul sarcinii
rayu, da, pe resursadefun.ro am gasit, dar nu intentionat
annie, pe unde esti? vezi ca incep ploile in vama
liris spune:
multam frumos ptr raspunsuri. sper sa-mi vina si sa fie o alarma falsa.
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
doruletz spune:
liris, tinem pumnii sa fie cum vrei tu! io zic sa nu-ti faci griji, nici pentru spritzuri nici pentru candida, se zice ca in primele 20 de zile nu exista schimburi de substante intre mama si embrion, celulele alea se multiplica si se dezvolta de capul lor acolo. Hehe, natura stie ea ce face, nu lasa lucrurile la intamplare, atata vreme cat mama nu e avertizata de sarcina protejeaza ea pe bebe! Nici tratamentul pentru candida nu ar trebui sa aiba vreo influenta, mie mi l-a prescris nenea doctorul de vreo cateva ori pana acu' de cand sunt cu burtica. Hai ca dupa ce nascu' Katarina io am ramas singura balena p'acilea, trebuie sa mai am o companie si sa duci mai departe traditia scandinava. Bafta!!!
ce va supararati asa bre pe Mirciulica? io il inteleg ca si io aveam exact aceeasi viziune despre occident atunci cand stateam in Ro. Adica aveam impresia ca p'acilea numai despre romāni se vorbeste (de rau) si ca in fiecare zi suntem injurati si criticati. Nu stiu de unde e paranoia asta generalizata, io m-am tot intrebat de la ce ni s-o trage, mai ales cand mai primesc musafiri din ro si vad ca si ei sunt mirati ca TV-ul d'aci nu spune nimic despre noi?! hehe
Rayu, e adevarat ca nici mie nu mi s-a facut vreodata vreo remarca in care sa fiu asimilata cu cersetorii sau hotii din metrou doar pe baza faptului ca venim din acelasi spatiu geografic. Asta nu inseamna ca nu-i stie toata lumea insa multi p'acilea sunt suficient de inteligenti incat sa nu generalizeze. Dar io cred ca mai degraba noi insine ne asimilam, ne simtim automat lezati de faptul ca suntem din acelasi loc cu scursorile si devenim mult mai susceptibili. Io am scapat relativ repede de paranoia asta dar nu e totdeauna usor.
Am o prietena, e de multi ani in Fr, vreo 10, e frumusica si simpatica dar de cate ori primeste vreun compliment (si frantzuzii sunt asi in asta!) devine ca un arici si da replici taioase de genul 'crezi ca daca vin din Romania sunt 'fille facile' etc . Bietii berbanti, pentru care originea ei era ultimul lucru la care se gandeau , fac ochii mari si probabil ca isi spun ca asteia ii lipseste o doaga. Asa ca e o carateristica larg raspandita, greu de scapat de ea, nu-l mai injurati pe bietul Mirciulica dejeaba.
mihaela_s spune:
Mey io in Franta am fost doar o zi, la Nice...n-am mai trecut granite dupa Austria ca nu mai sunt, doar in Elvetia, unde ne-au tinut in maasina pana au verificat pasapoartele...dar si in Italia (unde e plin de ai nostri) simteam ca se uita lumea chioras la noi cateodata, cand vedea ca venim din RO, sau ne auzea vorbind romaneste...ceea ce in SUA n-am simtit. Oi fi avand si eu ideea preconceputa ca Europa e nationalista? Nu stiu...in Italia am vazut cersetori romani pe strada, in Rimini pe plaja si jucatori de alba-neagra. Faceau "cinste" poporului nostru. Iar cand a venit cersetoarea de pe plaja cu copilul dupa ea si mi-a spus: "por favore...bla bla" iar eu am raspuns "nu am euro sa-ti dau!" am crezut ca intru in pamant de rusine cand am auzit-o: "aaaa, sunteti romani, atunci de la voi nu am pretentii sa-mi dati, stiu ca nu aveti...dar de unde sunteti?"...italienii din jurul nostru se uitau cu ochii cat cepele cum conversam cu cersetorii aceia...m-am simtit penibil...daca stiam ca sunt romani nu scoteam un cuvintel!
Na, astea sunt experientele mele si asa am simtit, subiectivismul isi spune cuvantul. oare de ce simt uneori rusine cand ma gandesc ca sunt romanca?
Poate o fi avut si el ceva experiente neplacute in strainatate de vorbeste/scrie asa? Adevarul e ca noi nu vedem stirile din strainatate, ce se spune/daca se spune despre noi. Le vedem pe cele din tara si ti se face cateodata parul maciuca ccc cand vezi ce pot unii sa faca. Mereu ma intreb daca si prin alte tari se intampla asa ceva...crime odioase in familii, omoruri pentru te miri ce...majoritatea faptasilor fiind in stare de ebrietate...cred ca de aici a catalogat si Cartarescu "popor de criminali".
in alta ordine de idei...lirisule, oricand va veni bb, va fi cel mai frumos, destept si cuminte copil din lume! Alcoolul nu e grav, iar cremele locale nici ele, ajunge cantitate mica de medicament in sange, nu-l afecteaza pe bb. Eu am avut in perioada ambelor sarcini probleme de genul candida, mie mi-a spus dr. ca e din cauza sarcinii...am folosit si ovule si n-au fost probleme. Cu stresul a mai ramas problema...incearca pe cat posibil sa nu te afecteze prea mult, stresul il simte si bb si nu e prea bine...
Mihaela si fetele mele
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
bebelusi august-septembrie 2003
mihaela_s spune:
doruletz , m-am linistit...vad ca nu-s singura paranoica din ro.
Mihaela si fetele mele
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
liris spune:
m-am uitat si pe calendar, daca chiar am ramas, 7 dec cade-n sapt 19. va dati seama ce inseamna un stress enorm de la mine ducindu-se spre copil??!!sa nu vorbesc asa in mistere, 7 dec e data la care se presupune ca-mi voi sustine teza.
ca sa nu mai vorbesc de crema aia locala si de vin! of ce minte am...
sa va spun cronologic cum s-a intimplat. mi-am zis ...hmhm barbate vrei sa facem unul mic? el a zis da. am decis eu ca nu trebuie sa fie peste ca mine, in rest e o.k. asa ca luna trecuta , pina pe la ziua 14 ...am ... stiti si voi , ca nu de ieri de azi sunteti pe aici.
m-am gindit ca ... probabil ca nu raman oricum si cum am avut musafiri pe care-i serveam in fiecare seara cu vin rosu la masa, am baut si eu. apoi ideea asta a ramas in capsorul meu si m-am apucat si de tratamentul de candida care statea in dulapiorul de medicamente de 2 luni (aici e o mentiune de facut : doctora , cind mi l-a dat stia de intentiile mele de a avea copii (mi-a dat si calendare sa-mi fac grafice), nu mi-a zis nimic sa nu fac tratamentul(dar e cam tamiie doctora asta a mea de fam....), m-am uitat si pe medicament ce scrie si zice ca daca esti gravida , sa fie facut (tratamentul) sub supraveghere medicala...). in final aceasta data de 7 dec este decisa de pe 1 iul, deci way in advance, dar asa cum va ziceam , mi-am zis ca probabil nu o sa ramin asa ca, carpe diem.
ca sa fiu si mai explicita: stiti ca la urma urmei, habar n-ai cind se concepe, si cind "ai nimerit-o" de-adevaratelea. asa ca eu in prostia mea ma gindesc ca daca crema aia afecteaza chiar oul ...bleah. poate spun prostii in ignoranta mea, dar nu stiu ...pur si simplu. multumesc oricum de linkuri, ele insa vorbesc mai mult de perioada sarcinii si eu ptr moment ma intreb daca oi fi ramas chiar in ziua in care am inceput si tratamentul ?? bey sa nu rideti ca va bat! intelegeti: e vorba chimicalele alea pot afecta ovulul fecundat in sensul informatiei s.a.m.d... eu am intrebat-o pe Catalina (cataghe) si mi-a zis ca daca e ceva in neregula corpul expulzeaza singur.
Mihaela cam ce poate sa i se intimple din cauza stressului ??uf.
acum poate nici n-am ramas , si am tulburat apele pe aici, dar daca am ramas, as vrea sa-mi doresc copilul, sa fiu fericita, nu cum sunt acum ...
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
narancea spune:
nuuuuuuuuu , nic eu , nici nimeni... tot asa e bine, cum am stabilit. ce sa mai vorbim, ca nu mi-am schimbat opinia. in orice caz, fie si caz de fortza majora, revenim la prima varianta posibila.
mihaela_s spune:
liris, am gasit cateva articole referitoare la stres in timpul sarcinii, nu am timp sa le studiez, gugaleste cu stress+pregnancy si citeste-le de acolo. Nu e grav, dar e bine de stiut. Eu stiam ca bb va fi mai agitat, ca toate emotiile si trairile mamei se transmit bb-ului si il afecteaza.
Incearca un test de sarcina, uneori poti stii dupa cateva zile de intarziere a ciclului ce si cum...
narancea esti bine mama cu rusoaicele alea? Te mai incanta?
Mihaela si fetele mele