Sus... in Scandinavia (72)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

nici io nu fusei soim, cred ca am scapat la limita de uniforma asta.

io-te un lucru mai serios, un articol al preferatului poienitzei Mircea Cartarescu. Mie imi placu' gaselnitza din titlu www.jurnalul.ro/articol.php?id=4699" target="_blank">Luminita de la capatul pumnalului.
In rest are dreptate si nu prea, pe Luminita asta francezii au uitat-o foarte repede daca cumva i-a interesat vreodata subiectul (ceea ce nu prea cred). Io am facut un mic sondaj printre colegii mei chiar in dupa amiaza in care s-a intamplat crima, imediat ce am vazut stirea pe yahoo. M-a surprins ca nici unul nu a stiut nici pe unde vine Taizé, nici ce se intampla acolo si nici cine mai e si asta "fratele Roger". Habar n-aveau! Se uitau toti la mine ca picati din cer! Si toti erau francezi scoliti, nascuti si crescuti acilea. Insa e explicabil avand in vedere ca doar vreo 12% din populatie se declara crestini practicanti (asta acu' vreo 5 ani, intre timp cred ca au mai murit jumate din ei ca sunt majoritatea batrani). Si doar 2% dintre tineri mai merg la biserica.
Asa ca io zic ca din punctu' asta de vedere nu e nici un pericol pentru reputatia domnului Cartarescu in Franta, mai degraba ar trebui sa se teama de trista celebritate a hotilor de prin metrouri si a cersetorilor ca p'astia chiar ii stie tot francezu'

"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

iaca www.resursadefun.ro/gi31_Partener-Orange.htm" target="_blank">aici colaborare

nu mai stie lumea ce sa introduca in

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

"Pur si simplu nu vreau sa merg in Franta purtand masca asasinei de la Taize, mi-a ajuns si mi-a rasajuns sa fiu privit ca zdrentarosul, barbarul si descreieratul Europei!

La ora aceasta suntem, in ochii lumii, un popor de douazeci de milioane de asasini ai fratelui Roger. "

iete floshc ,ca sa nu zic kk-t,nea Cartarescule!!Moama ce ma enervez cind vaz mentalitate d'asta de doi lei chiar si la oameni destepti,precum Mirciulica!D'aia nu mai pot dormi frantzuzii,suiedezii,englejii ,domle,ca sintem noi douaj de milioane de asasini!pai asa,si ala de a pus bomba in Oklahoma ar trebui sa fie reprezentativ pentru americani,timpitu care a ucis-o pe Anna Lindh simbolu poporului ucigash suedez,si asa mai departe...bleah,ce ne place domle sa ne aruncam singuri cu kakat in portret!

arboritzo,unde dumnezeu le gasesti?

Elena si mademoiselle Amelie-Boubou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

frumusica si cea mica, pe tine si pe ea v-am recunoscut ca v-am vazut pozele din US.

arborel le gaseseste pe resursedefun.com/org ..?!

fun despre care nu e vorba in ceea ce vreau sa va intreb eu in continuare. sa nu rideti ca ma supar. deci . ciclul meu vine in general mai repede decit scrie pe calendar, adica 26-27 de zile. faza e ca acum nu a venit, si azi e ziua 29 (bine poate fi o raceala ...), apoi doua saptamini am avut mosafiri si in fiecare seara paharul/uneori si cite 2 de vin rosu nu au lipsit. si in ultimul rind am mai facut toata perioada asta si un tratament ptr o candida care-mi tot revine , doctora de familie zice ca din cauza ca ma spal prea mult si nu mai am imunitate...dar ce stie ea?!
intrebarea mea: cam cit de grav poate sa afecteze o sarcina vinisorul meu ...., crema locala si mai ales faptul ca ma asteapta o perioada superstressanta cu o culme mare de tot pe 7 dec??!!

fete cu copii, care asteptati, sau macar care ati cetit mai mult decit mine pe subiect , poate-mi ziceti si mie ...
multam

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

.lirisule,stai foarte linistita ca nu se intimpla nimic cu bebe!!Eu am tras cu drinkurile prin Romania,cind am ramas gravida si bineinteles ca nu stiam ca am ramas..si am fost tare ingrijorata,valeu,daca pateste copilu ceva ??De fapt este grav pentru copil numai daca mama e alcoolica d'aia de toarna o sticla de vodka pe git zilnic,din cite am inteles eu!Oooo,dar de fapt ar trebui sa te felicitam ,nu?Sau sa mai asteptam citeva zile?
Despre candida nu stiu ce sa-ti spunmai bine intrebi pe cineva de meserie,iar referitor la perioada de stres,ar trebui sa te protejezi,sa incerci sa prioritezi bebelusul,da-le incolo de probleme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Rayu, eu cred ca nea mirciulica voia sa spuna ca numai asta ne mai lipsea noua, poporului roman, care si asa e vazut cum e vazut si catalogat ca atare de catre Europa, o ucigasa:
un popor despre care francezul mediu deja stia ca si-a tinut copiii orfani, bolnavi de SIDA, in conditii de exterminare. Un popor care a pacalit Occidentul cu o revolutie trucata, care imediat dupa aceea a invadat continentul cu o scursura ce a pradat si-a asasinat pretutindeni, care si-a perpetuat retelele mafiote securisto-comuniste pana-n ziua de azi, care are cea mai mare coruptie si cel mai scazut salariu minim pe economie din Europa. Un popor care inca mai practica exorcisme samanice chiar in sanul bisericii nationale, crucificand si torturand. Sa nu ne imaginam ca, pe merit sau nu, suntem altfel vazuti in lume.

Si are perfecta dreptate, suedezii, americanii, arabii nu sunt catalogati astfel, iar un ucigas de-al lor e un caz izolat si uitat mai repede.
Iar frazele urmatoare definesc poporul roman, chiar daca lezeaza rau de tot sentimentele patriotice cu care ne mandrim atat de mult...

Caci ii las acum pe occidentali, cu idiosincraziile lor intemeiate sau nu, in pace si ma-ntreb daca nu cumva ar trebui sa ne-o asumam pe Luminita Solcan. De unde-a iesit ea? Din ce lume, cu ce valori? Ce forte coplesitoare au actionat asupra ei facand-o sa treaca de teribila poarta interioara pe care scrie "Sa nu ucizi"? Ar fi o copilarie sa negam ca, macar unele dintre aceste forte, sunt presiunile lumii noastre romanesti, presiuni pe care, chiar daca n-am devenit ucigasi, le simtim foarte bine cu totii: blestemul anonimatului, al saraciei, al numelui rau, al lipsei de perspective. Cioran era vitriolat de faptul de-a apartine unui neam obscur. Intre timp, neamul romanesc, doar obscur pe atunci in ochii lumii civilizate, s-a transformat intr-un neam suspect, daca nu odios de-a dreptul. Si pare ca merge din rau in mai rau.

De cincisprezece ani asteptam sa zarim luminita de la capatul tunelului. Ni s-a dat in schimb, pe neasteptate, cu o ironie demiurgica intr-adevar cioraniana, doar Luminita de la capatul pumnalului...

Ma-ntreb daca nu e singura pe care o meritam.

Mihaela si fetele mele

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

quote:
Originally posted by Rayuela

.lirisule,stai foarte linistita ca nu se intimpla nimic cu bebe!!Eu am tras cu drinkurile prin Romania,cind am ramas gravida si bineinteles ca nu stiam ca am ramas..si am fost tare ingrijorata,valeu,daca pateste copilu ceva ??De fapt este grav pentru copil numai daca mama e alcoolica d'aia de toarna o sticla de vodka pe git zilnic,din cite am inteles eu!Oooo,dar de fapt ar trebui sa te felicitam ,nu?Sau sa mai asteptam citeva zile?

mai asteptam, deocamdata ma informez. sper sa fie o coincidenta.
ptr ca desi luna trecuta la un moment dat mi-am dorit (de aia nici nu m-am protejat, iar cind a trecut perioada critica mi-am zis ca pot face tratamentul...ce-o fi fost frate-n capu meu?!... vin, tratamentul , plus ca stiam deja ce ma asteapta in decembrie... ??!! n-a fost nimic in capul meu, obviously), acum nu-mi mai doresc, amin din nou, dupa decembrie. decit sa iasa un copil stressat ca mine, mai bine mai astept. ce mai... sper sa vina. vreau sa imi doresc copilul atunci cind va fi sa vina. uf!

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

liris, sa fie intr-un ceas bun...daca este :-)) Am gasit www.eva.ro/sanatate/articol425.html" target="_blank">aici ceva care te-ar putea interesa.

Cit despre editorialul lui Cratarescu (v-am zis ca nu le scrie bine!!!), nici eu nu sint de acord cu ideea de autoculpabilizare...cine vorbeste de idiosincraziile occidentalilor!!! Un roman care are ideea preconceputa ca occidentalii au idei preconcepute despre romani De parca noi am fi buricul amintului, intreaga lume isi regleaza atentia fix pe noi si ne contabilizeaza greselile ori geniile!!! Paranoie, nu alta!! Ei bine, din exeprienta mea europeana (nu vasta, recunosc), am constat ca pe occidentali ii doare fix la Vasile ca io sint roman ...

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Mihaela,tot nu pot sa fiu de acord cu Mirciulica!
poate ca sint subiectiva,dar am fost in Franta de mai multe ori si pot spune ca prima reactie a francezului,oricare ar fi fost el,era una pozitiva,atunci cind ziceam ca vin din Romania!
Chair un politist,la vama,a zimbit pina la urechi cind mi-a vazut pasaportul si mi-a urat Bun venit in Franta!Eu am avut numai experiente placute si nu am fost catalogata niciodata in functie de criminalii,hotii si cersetorii de la metrou,eu zic ca poporul francez este destul de destupat la creier pentru a nu ne baga pe toti in aceeasi oala,ba chiar am auzit reactii de genul.Roumanie?Aaaa,Ionesco,Nadia Comaneci,etc!Bine ,asta nu inseamna ca tot popolu roman o fi vreun mare dramaturg sau vreo mare gimnasta,dar ce vreau sa subliniez este ca primul lucru care le venea in cap referitor la Romania era ceva de bine.
Ok,trebe sa recunosc ca ador francezii,asa ca din pacate cu mine nu se poate discuta civilizat cind e vorba de ei,ca prea ii iubesc
Vikingutza,asteptam pozele de la Venetia!!

Mergi la inceput

lirisule,eu zic ca daca ti-ai dorit un copil luna trecuta,ti-l doresti si luna asta!Si crede-ma,probleme,stres,una ,alta,se vor ivi intotdeauna motive,parerea mea este ca daca ai deja un bebe in burtika,sa te bucuri si sa fii increzatoare,dar bineinteles,tu hotarasti cum este cel mai bine sa procedezi!Tinem pumnii!
Am editat ca sa zic ca am citit articolul dat de Lilutza,acum stiu despre ce e vorba si pot sa-ti spun ca nu,nu e bai ,canestenul e chiar recomandat si in perioada sarcinii,daca apar probleme,nu-l afecteaza pe bebik

Mergi la inceput