Cum e prima zi de gradi? Cum ne pregatim?

Cum e prima zi de gradi? Cum ne pregatim? | Autor: miha

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!
Noi suntem proaspat venite in Bucuresti, defapt fetita mea si am inscris-o la o gradi de stat. Cum se desfasoara prima zi de gradi? este doar deschiderea, impartirea pe grupe, ne ducem cu cadouri sau doar cu flori la directoare si educatoare?
Ar trebui sa-mi iau o zi libera, in cazul in care se pleaca acasa dupa deschidere?
Cele care stiti din ceilalti ani, dati-mi si mie cateva sfaturi va rog. Am gasit si pe o tanti care o va prelua de la gradi pe fetita mea si va trebui sa o instruiesc si pe ea cu ce se intampla.
Orice sfaturi ref. la pregatirea ptr gradi: cumparaturi, cadouri, sunt binevenite.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miha spune:

pleaseeeeeeeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

In prima zi te duci cu ea ...fetita va ramane pana la sfarsitul programului.....tu vei pleca.Daca n-a mai fost te duci pergatita cu pijamele, papucei de interior, daca o schimbi acolo cu alte hainute ....asta depinde daca va dormi acolo....Adica va fi la program prelungit.De obicei se afiseaza listele cu grupele si la ce educ. esti ....O so cunosti pe educ, dimineataiar daca e la Prelungit seara cand o vei lua o s-o cunosti pe cealalta.Adica tu o vei preda si pe urma vei pleca, nu cred ca vei sta mult.Cel mai important lucru ar trebui sa-i spui de acasa ca merge la gradi, unde va cunoaste copii unde se va juca, ...ca ea s-ar putea simti parasita in ziua aceea Si cu florile, cadourile depinde de bugetul fiecaruia......Daca mai vrei sa ma intrebi ceva scrie-mi pe PM.

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu26 spune:

Felicitari. La ce gradinita esti?
Prima zi: ideala ar fi sa ai papucei de interior, hainute de schimb, pijamale, toate astea se pun intr-un saculet cu numele copilului. E bine sa nu inveti copilul sa aduca jucarii de acasa, de obicei doamnele nu permit acest lucru, pentru ca inevitabil vor aparea discutii la nivelul copiilor si dispute pe noua jucarie, care mai trebuie si protejata pe deasupra. E bine sa o pregatesti sufleteste, pentru ca in primele zile va duce lipsa celor cunoscuti. Daca doarme la gradinita (orar prelungit). Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Bine ca ai deschis subiectul asta, si eu sunt interesata.Pe fetita mea am inscris-o la gradinita cu program prelungit, step by step, de stat.Deci se vor afisa grupele si educatoarea? cand:pe 15 sept sau mai inainte? Si cand se incepe, pe 15 sept sau pe 1sept? Lista cu rechizite se afiseaza sau le va da educatoarea?
Eu am mai avut-o pe cea mare, dar a fost la program scurt, iar in prima zi era doar deschiderea.Iar Oana este mult mai sociabila, pe cand cea mica, Ana-Maria, parca am crescut-o in padure, mi-e frica tare pana se va acomoda.Am fost impreuna la camin cand am inscris-o, a intrat intr-o clasa, dar mi-a spus de la inceput ca ea nu vrea sa ramana, ca din toamna va ramane, dar cred ca ar dori ca toamna sa fie peste cativa ani...

Mergi la inceput

Ancuta mea va fi la gradi 173 de pe Iancu Jianu, sector 5, la program prelungit, desi directoarea tot imi batea apropoul ca ar fi bine s-o iau la 1 ca e supraaglomerat (dar am de gand sa o las pana dupa amiaza la 4.00).
Multumesc de sfaturi, o sa ma pregatesc cu papuceii, pijamalele si ce o mai trebui. Ei credeam ca in prima zi la deschidere, nu raman copiii la gradi, de aia imi faceam probleme.
Asa, ea e incantata, ptr ca a mai fost la Giurgiu de la 3 ani si acum are 5 si se bucura ca sunt alti copii, alte jucarii si i-am aratat si curtea gradinitei care arata f. bine (si nu numai curtea).
Ah, ce vroiam sa mai intreb: In fisa medicala care mi-a dat-o asistenta scrie la examen coproparazitologic ca se face dupa intrarea in colectivitate. (dar eu stiam din anii anteriori ca tre' sa te duci cu rezultatul pe fisa ).
Voi cum procedati?

O zi buna va doresc si ..... daca mai aveti si alte sfaturi...... eu le astept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florica visan spune:

ma numesc florica. am vazut discutia pe tema ''prima zi de gradinita'' si ma intrebam daca stiti cum se desfasoara lucrurile in cazul programului prelungit. fetita mea, Mara, va merge la gradinita armatei(Plevnei). am intelesc ca sunt doua educatoare care se schimba? pe cei mici care nu se descurca singuri ii ajuta cineva la masa?

multumesc
florica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Si mai mi-am adus aminte de ceva:care sunt analizele care trebuie facute pt copil si care pt parinti, ca am avut o fituica pe care mi-a dat-o la inscriere si am pierdut-o. Stiu ca era coproparazitr, coprocultura parca, exudat faringian si nu mai stiu. Mai nou, am aflat ca si parintii trebuie sa duca analize, dar nu stiu care si nu stiu nici sigur. Voua ce v-a cerut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

in primul rand sa-ti iei multe multeeee batiste. eu am stat toata ziua la gardul gradinitei si am plans. Andu avea trei ani si o luna. Iti trebuiesc papucei (espadrile din panza, pijamaluta daca e cu program prelungit). Andutu s-a si ratacit prin gradinita in prima zi sinu-l gaseau ingrijitoarele cand m-am dus sa-l iau. Nu mai imi aduc aminte decat ca amplans de am rupt si mi-l amintesc pe el ca o pisicuta plouata cand l-au gasit pe la alta grupa.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

parintii duc micro

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput

M-am uitat pe fisa medicala care o am de la gradi si nu scrie la parinti decat daca au avut antecedente TBC (da sau nu) si Lupus (da sau nu) si alte chestii: alcoolism, boli psihice.
Chiar trebuie sa ne facem micro, amandoi parintii?

Mergi la inceput