cresa
Raspunsuri - Pagina 3
irina.c. spune:
Lavi,multumesc ca mi-ai spus.Deocamdata Berceni IV ramane prima optiune,fiindca e cel mai aproape de noi.Daca nu imi place acolo,o sa vad la Tohani si la Oitelor.Tohani e departe de metrou?Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
Freia spune:
la noi se cere doar MICRO la parinti, copie buletin parinti, adeverintze venit parinti de la work, cerer inscriere si pe un formular dat de ei sa iti scrie med de fam istoric medical copil (cu cate kg s-a nascut, scor apgar, lungime, primii dinti la ce varste, vacinari, boli, operatii etc) si de la med de fam o adeverintza valab 24 de ore inaite sa duci copilul la cresa ca este apt si sanatos pt a intra in comunitate.
succes
Freia si
Alexa
Doro76 spune:
Fetelor, ma bag si eu.
Saptamana trecuta am postat un anunt cum ca sunt in cautare de bona, in anumite conditii pe care nu mi le-a indeplinit nimeni.
Voi insa, si mai ales Freia, m-ati pus pe ginduri cu cresa Ciobanasului. Fi-mea face 7 luni in noiembrie si eu ar trebui sa merg la birou. Stiti pe cineva care are un bebe atit de mic acolo la cresa? Sau le-ati vazut cum se poarte cu bebeii mici?
Multumesc
Doroteea si bb Eva
KSorana spune:
quote:
Originally posted by 26-kara
mercic de raspunsuri. am abordat subiectul pentru ca radu sta cu bunica ( e pensionara) cat eu sunt la serviciu. si bunica profita ori de cate ori are ocazia si ma ia la rost... ca tu nu ai timp de copil, ca eu nu mai pot, ca sunt si io obosita, ca am si mancare de facut, de spalat, ca eu am barbat (!!!)alea, alea.
Radu nu e un copil rau. dimpotriva. atat ca au inceput sa.i dea dintisorii si a mai marait si a fost mai agitat. si inca o chestie. e foarte lipicios si vrea sa fie cineva mereu cu el tot timpul. vrea sa mearga si bunica face ture-ture cu el prin casa. o doare mijlocul. o inteleg. nu are astampar. si pe mine ma rupe cand ma prinde!
ma gandeam ca ar fi bine sa evit conflictul si sa duc puiul la cresa, dar cred ca e prea micut. sper sa se mai regleze situatia si cine stie..
sa raspund la o intrebare. KSorana ma intreba daca radu are sau nu epilepsie.
am fost cu el la doctori. am gasit o doamna neuropsihiatru (super) de copii care mi/a recomandar tratament cu convulex doza minima(facuse convulsii de 2 ori si eeg/urile nu aratau tocmai bine.). de 3 luni nu a mai facut nimic, se dezvolta perfect normal, e o frumusete de copil, si cand am repetat eeg-rul recent a iesit perfect. mai continuam tratamentul cu aceeasi doza minima pentru orice eventualitate. doctora zice ca e prematur sa spunem ca a fost epilepsie si ca va mai repeta reactii tonico-clonice. ea spune ca nu are nimic si ca poate a fost reactie la vaccin, sau cine stie.. eu ma simt vinovata. ma gandesc ca am fost foarte amarata cand am fost insarcinata cu el (sarcina in sine s/a desfasurat excelent si m/am simtit minunat fizic vorbind), am si lesinat (cand l/am vazut pe tatal natural cu alta) si ma gandesc ca poate si astea au influentat starile puiului meu.
Kara bine ca Radu e bine acum.
Cu inscrisul la cresa ,cred ca faci bine .El acum doreste compania copiilor si poate din cauza asta e mai neastimparat.
irina.c. spune:
Fetelor,am fost si eu azi la cresa Berceni IV.Pe dinafara nu arata prea grozav,dar au o curte foarte mare,cu iarba ,bancute si loc de joaca.Grupa de zi(ca au si saptamanal)e la parter.Inauntru era foarte curat,au masute,scaunele,jucarii si mult spatiu.Programul e de la 6 la 18,copiii trebuie adusi pana la ora 8,cand e masa.Mai au masa la 12,gustare la 16 si din nou masa la 18.Nu erau multi copii,mi-as zis ca sunt maxim 20 in grupa,cu doua ingrijitoare pe schimb.Copilasii erau curati,cumintei,nu plangea nici unul.Au meniuri diferite pentru cei mai mititei si pentru cei mai maricei.Directoarea e medic,asistenta sefa e mereu acolo,au cabinet si ce mai e nevoie. Deocamdata totul mi s-a parut ok,sa vad cum va fi cand o duc.Pretul e de 34000 pe zi,iar banii se dau anticipat,pentru toate zilele lucratoare din luna.
Pentru inscriere am luat o cerere,e nevoie de istoricul medical al copilului,iar de la parinti raze la plamani si sifilisul.De asemenea,trebuie sa-i fac vaccin pentru hepatita A Ilincai.Irina si bb Ilinca(26apr04)
irina.c. spune:
quote:Doroteea,cel mai bine,cred eu,e sa iti alegi 2-3 crese:una aproape de casa sau,mai bine,aproape de servici si doua de rezerva.Apoi dai telefon sa vezi daca ti-o primesc si pe urma,in functie de asta,te duci sa vizitezi si te hotarasti.Sincer,mie mi se strange inima cand ma gandesc ca o duc acolo,ca e asa mica si ce se face fara mine,dar nu am incotro si prefer cresa decat bona.Nu din cauza banilor(desi nici asta nu e un aspect de neglijat),dar decat sa-mi bag o straina in casa si sa n-am habar ce face ,prefer un loc unde sunt mai multe persoane,care au experienta cu zeci de copii,nu cu unul-doi;plus ca mai sunt medicul si asistentele care pot interveni rapid in caz de ceva.Plus ca mai sunt copii si exista mult spatiu de joaca.
Originally posted by Doro76
Fetelor, ma bag si eu.
Saptamana trecuta am postat un anunt cum ca sunt in cautare de bona, in anumite conditii pe care nu mi le-a indeplinit nimeni.
Voi insa, si mai ales Freia, m-ati pus pe ginduri cu cresa Ciobanasului. Fi-mea face 7 luni in noiembrie si eu ar trebui sa merg la birou. Stiti pe cineva care are un bebe atit de mic acolo la cresa? Sau le-ati vazut cum se poarte cu bebeii mici?
MultumescDoroteea si bb Eva
Dar cred ca cel mai bine e sa mergi la fata locului,sa vezi ce si cum,si te hotarasti ulterior.Irina si bb Ilinca(26apr04)
mt spune:
fetelor,
am o vecina care vrea sa-si deschida o cresa. din pacate nu a reusit pana acum din cauza birocratiei.
eu i-am spus sa inceapa fara autorizatie, sa nu mai astepte....insa ii este teama...
daca sunteti interesate, contactati-ma si va dau mai multe detalii.
zona: 1 Mai
Freia spune:
quote:
Originally posted by Doro76
Fetelor, ma bag si eu.
Multumesc
Doroteea si bb Eva
grupa pt bebelusi sub 1 an este langa cab doctoritzei si al directoarei. sunt 4 asistente acolo, io sunt amorezata de una dintre ele care e acolo de 20 de ani. am vazut bebei si sunt happy. plang ei cand se despart de parinti dar daca treci pe la etaj la ei e liniste. au premegatoare, leagane, cred ca am vazut un jumper odata, mese de infasat, tarcuri, patuturile care le au toti copii din cresa.
Sunt dragutze doamnele de la bebei mici, nu ca nu ar fi dragutze pe peste tot.
Ca sa te informezi mai bine si sa vezi cu ochii tai treci odata pe la cresa cand e doctoritza care iti da acordul sa vizitezi si iti spune daca iti primeste puiul sau nu. Daca vrei sa te intorci la munca anul asta iti suigerez sa te duci maine sau poimaine pe la cresa. Dr cresei deja e acolo din data de 18 august. cel puitin asa mi-a zis ea mie ca vine la cresa.
e literalmente bataie pe locuri si coada la inscrieri.
iti urez succes. daca nu reusesti din prima cand vb cu ea da-mi un PM.

Freia si
Alexa
Freia spune:
quote:
Originally posted by mt
fetelor,
am o vecina care vrea sa-si deschida o cresa. din pacate nu a reusit pana acum din cauza birocratiei.
eu i-am spus sa inceapa fara autorizatie, sa nu mai astepte....insa ii este teama...
daca sunteti interesate, contactati-ma si va dau mai multe detalii.
zona: 1 Mai
Tu realizezi implicatiile actiunii prietenei tale? stie ce inseamna sa deschida o cresa fara autorizatia ministerelor si restul partilor implicate? dpdv legal in primul rand. io i-as sugera sa fie f atenta la ce face.
Freia si
Alexa
mt spune:
eu i-am sugerat si ea nu este de acord....tocmai de aceea nu si-a inceput activitatea.
probabil, la inceputul lunii octombrie are loc deschiderea.
cand imi povesteste cate spagi trebuie sa dea, imi vine sa urlu...
imi retrag cuvintele, sorry...
teo

alea, alea.