Cartile copilariei- vi le amintiti? (2)
Raspunsuri - Pagina 6
ML spune:
Marox,
Ce coincidenta! Azi am cumparat 3 carti pt. copii si una dintre ele este Vrajitorul din Oz. Ai idee pe la ce varsta as putea sa le-o citesc? Desenele sunt superbe dar au si ceva inspaimantator in ele (parca sar din pagina) si "combinate" cu povestea mi-e teama sa nu-i sperie. Tu ce varsta aveai cand ai citit-o?
Marox spune:
ML, eu am citit "Vrajitorul din Oz" pe la 8 ani. Dar copiii din ziua de azi sint mai precoci, asa ca pe la 5-6 ani, chiar daca nu inteleg tot se poate sa le fie citita. Mi s-a parut plina de pilde sanatoase: sa-ti apreciezi prietenii, sa fii perseverent, sa iubesti familia, sa fii curajos, istet, sa spui adevarul, etc.
In schimb am vazut filmul pe la 5 ani, e un film din anii 40 cu Judy Garland. Bineinteles ca multi ani dupa aceea m-am gindit la el, imi aminteam bine 2 scene, una cu zina si cealalta cu vrajitoarea pe bicicleta si catelusul Toto. De-abia dupa Revolutie am reusit sa-l revad, la Cinemateca si mi-a placut la fel de mult.
pitzi spune:
Imi place subiectul. Prima carte citita a fost la 7-8 ani, Print si cersetor, de Mark Twain, mi-a placut mult. Putin mai tirziu am citit nu mai stiu care carte de Jules Verne, apoi multa vreme am "vinat" tot ce a scris. Cred ca la vremea aceea am citit tot ce aparuse, (avind si avantajul a doua limbi cunoscute).
Dupa "epuizarea" lui Jules Verne am trecut pe "indieni": Karl May, tot asa, in serie(Winnetou, Secretul lacului de argint, Old Firehand), apoi James Fennimore Cooper, cu seria de romane cu indieni, Ultimul Mohican si celelalte Kenneth Roberts, cu Trecatoare de nordvest, etc
Nu pot sa nu-l amintesc pe "Pappilon" al lui Henri Charriere. Cam pe atunci am inceput o scurta perioada de "politiste" Connan Doyle, Agatha- Poirot
Am mai avut citeva "serii" de carti de la acelasi autor, cam la virsta adolescentei, o perioada i-am dedicat-o lui Robert Merle (prima a fost Derriere la vitre, apoi restul.
A urmat Hemmingway cu putinul ce se putea gasi e vremea aceea (anii75-77) la noi.
De atunci nu mai respect serii de autor...
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by zebruca
Gandacelule,
m-am uitat. Coperta si ilustratiile cartii mele sunt de Done Stan si sunt alb-negru. Coperta e colorata destul de viu si, da, fiecare titlu de capitol are sub el o linie, pe tot latul paginii, care serveste drept matura unei vrajitoare mici si negre.
Desenele nu au nici o legatura cu disney, dar sunt de-li-cioa-se!
"The world is your playground. Why aren't you playing?" (Ellie Katz)
sarumana, iubita! nici nu stii ce bucurie mi-ai facut cu autorul desenelor... mai ales ca mai am carti din care nu-mi amintesc decat ilustratiile si le atribui, generic, lui olac
iaca ce am gasit www.aer.ro/ro/ilustratori_copii.asp" target="_blank">aici
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by zebruca
Gandacelule, unde esti? Calare pe matura???
i wish
am fost la munte si am ramas fara internet o vreme, deci, oarecum, ai dreptate, ce sa zic...
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by crini
Cartea se numeste "Osul de peste fermecat", autorul nu il stiu, dar daca te intereseaza caut, pentru ca o mai am. Teribil regele, tii minte ca avea o multime de copii, parca 30? Erau pe doua pagini desene cu copiii lui, ii tin minte pe bebelusi in fundul gol si cu tichii de bucatari.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
Doamne! asta e printre primele carti citite de mine... a doua cred, dupa una gen "greuceanu"... cu multe poze si un text mic la mijloc... ce desene extraordinare in osul de peste...
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
aschiutza spune:
Mi-am mai amintit si eu niste carti, asa ca hop sa le scriu. Una este "Capitanul Casse-cou", alta ar fi "Orfana" (titlu original este "Taticul cu picioare lungi") cu niste desene foarte haioase si foarte simpatic scrisa (autoarea este nepoata lui Mark Twain, Jean Webster).
A mai citit cineva "Valea de aur"? Si mai imi placea o carte "Micii indieni", despre niste baieti care invata cum traiesc indienii, isi construiesc un cort in padure si incearca sa traiasca singuri acolo. Cartea e f haioasa si instructiva (iti arata cum sa faci un cort, mocasini, cum se face focul cu lemne, etc).
--------------------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Ajutati un OM sa traiasca!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117
ML spune:
Aschiutza,
Am intrebat mai la inceputul subiectului despre "Taicutul Picioare Lungi". Nu stiam ca autoarea este nepoata lui Twain.. Deci tie ti-a placut? Trebuie sa mi-o aduc de la mama...
ML spune:
Mitzuka surpriza! Nu uita sa click "Next".
http://www.leapfrog.com/do/environment;jsessionid=601960B38474D6D6674A47304CA26C99.papp1_1?lookInside=1&environment=leappad&productID=ltlp_guesshow&ageGroupKey=infant