Sezatoarea canadiana (31)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Ira, ma distreaza ca tie ti s-a parut Toronto un oras "perfect", impecabil.
Aseara am mers la Biserica Metropolitana greaca din Toronto, undeva in cartierul portughezilor. Sa fi vazut acolo case darapanate, circiumi cu geamuri tulburi, lume fumind chestii dubioase in fata portilor, batrinei asezati pe scaun pe trotoar ascultind radioul, magazine uitate de Dumnezeu, sali de laundry cu lume carindu-si rufele in saci de plastic la spalat... Toronto e cosmopolit, colorat si nespus de pitoresc, orice s-ar spune

De fapt, mi-aduc aminte ca asta a fost socul meu anul trecut, in septembrie, cind ieseam pentru prima oara la plimbare in Toronto (si in zapaceala noastra, cum locuiam in North York, o pornisem serios pe Yonge in sus, convinsi ca mergem spre centrul orasului). Atitea cladiri micute cu magazine amestecate, arabesti, chinezesti, thailandeze and so on, m-au dat peste cap o saptamina, pina am descoperit ca exista si o fata civilizata, semieuropeana a orasului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Fetelor, pe Ioana mea o doare urechiusa...nu are febra deci cred ca nu are otita .
niciodata nu a facut otita asa ca in eventualitatea ca ar avea asa ceva, ce as putea sa-i administrez ? Fetita mea e de felul ei ff sanatoasa si cu toate ca am carat o groaza de medicamente cu noi n-as sti ce sa-i dau pt otita .
Ce ma sfatuiti ?

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

cel mai bine ar fi sa consulti un medic.mergi la urgente undeva.
daca are otita nu e musai sa faca febra.Cel putin in primele zile.
Fetita mea a facut zeci de otite si nu erau totdeauna insotite de febra.De dureri da!

sanatate maxima si te asteptam cu vesti

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Laura, nu aveti deloc asigurare medicala, astepti inca OHIP CARD?
La un walk-in clinic stiu ca era bine sa te lamuresti, stii tu ca medicul e de baza,dc nu mai stai un pic, incearca cu un unguent ceva de la farmacie, dc nu scade febra.Sanatate multa!

AM pus si eu in sfarsit 3 poze cu burtik, sub denisa, la albumul"deni cu bb la purtator", sunt de aseara dupa restaurant-am fost al asushi, de am serbat
O zi buna!

Denisa
17+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Laura,cand a facut Moni otita in iarna dr i-a dat picaturi de ureche cu antibiotic(se fierbe apa ,se pun picaturile in lingurita care in prealabil a fost incalzita cateva secunde in apa calda) .Nu se incalzesc niciodata picaturile pe flacara.Numai retin ce picaturi i-a dat,oricum ceva f puternic.In afara de aceste picaturi se da antibiotic.Nu te juca.Mergi la un dr indiferent cat costa pt ca eu a trebuit sa-i dau 10 zile de antibiotic inloc de 7 pt ca nu i-a cedat cu primul antibiotic.Trebuie sa se uite un dr ORL cu aparatul in ureche.Nu demult,adica cand Moni facuse otita chiar fetele de aici spuneau ca in Canda copii la gradi fac des otita...

Gabi si Moni 3 ani si 10 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Multumesc mult pt sfaturi, aseara si azi dimineata nu s-a mai plans de urechiusa, sper ca a fost doar un curent !
Noua de abia din 24 sept ne intra in vigoare Health Card-ul, pana atunci avem incheiata o asigurare medicala prin Alliantz Tiriac care nu stiu cat este de acoperitoare .
Daca se mai plange de urechiusa ma duc cu ea la medic .
Inca o data multumesc !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by Laura B

Ira, ce-ti mai face pisicuta? Cum se impaca fetita ta cu ea? Mi-a cam intrat in cap sa luam si noi un pisoi; pe Andrei aproape ca l-am convins, iar pe Diana nu e cazul pentru ca e deja innebunita dupa pisici (acum cateva zile ne-a intrat in casa una si fata mea era super-incantata).


Laura



Laura, din punctul asta de vedere am vesti proaste...la cateva zile dupa ce am adus-o pe Nia acasa Sofia a inceput sa aiba cearcane, apoi sa-i curga ochii groaznic, sa se frece la ochi aproape tot timpul pe care il petrecea in casa, iar cand au inceput sa i se invineteasca rau de tot partea de jos a ochilor si sa faca pungi, plus niste eruptii mici pe piele, ca niste piscaturi de urzica....am decis ca s-a incheiat cu aventurile noastre pisicesti. La sugestia sotului meu ca ar avea alergie, am citit pe net si am realizat ca Sofia e intr-adevar alergica la parul de pisica, mai ales ca ea statea si numai asa :
http://photobucket.com/albums/a206/scufitarosie3/?, cu nasul in blanita ei, o iubea mult. In mom. in care iesea din casa nu mai avea nimic. Alergia nu a aparut imediat, ci la cateva zile de smotocit pisica in toate directiile. Plus ca Sofia o chinuia mult, am gasit-o odata inchisa in sertarul de la birou (dupa ce o cautasem vreo 2 ore prin casa) - si ingerasul nici nu mienuna, era fantastic de cuminte - , sau alta data am surprins-o pe Sofia ca pusese perna pe Nia si se asezase cu fundul pe perna, ascultand satisfacuta sunetele de tortura . Nu stiu de ce copiii au cateodata iesiri din astea sadice, tin minte ca si eu cand eram la bunici smulgeam aripile mustelor ca sa le vad cum se chinuie ...

Ieri am dus-o la SPCA si contra fabuloasei sume de 5$ ne-a luat-o si am primit asigurarea ca va fi super-ingrijita si data spre adoptie unei alte familii. M-am simtit groaznic toata ziua si...azi ma simt la fel. Te rog sa-i faci un test de alergie inainte copilului ca sa nu aveti surprize neplacute.

Myrrha, ti-am spus ca eu nu am vazut decat centrul To, deci mai nimic din el, sunt convinsa ca nu e reprezentativ. Io nici dupa 1 an si 2 luni de Mtl nu pot afirma ca-l cunosc bine, asa ca..., eu am scris doar ce impresie mi-a dat asa, la prima si foarte superficiala vedere. Masini f noi, cladiri f noi, curatenie, unitate stilistica, politete.

O saptamana buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

"Noua de abia din 24 sept ne intra in vigoare Health Card-ul, pana atunci avem incheiata o asigurare medicala prin Alliantz Tiriac care nu stiu cat este de acoperitoare "

Laura, din cate stiu eu, chiar daca nu s-a primit cardul medical, copii pana la o anumita varsta beneficiaza de gratuitate.Este bine sa te interesezi.
Mihnea al meu a facut pana acum o singura data otita, nu-l durea nimic, insa a facut intr-o zi temp foarte rau.Cand am ajuns la CLSC i s-a prescris antibiotic 10 zile si de atunci nu am mai avut probleme;el merge la gradi de la 9 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Bebitzu, sa stii ca noi am platit 250$ la inceput in St Justine - pe niste analize ale Sofiei, pentru ca nu ne venise carte maladie. Si chiar daca facusem a 2-a zi de la aterizare asigurare privata aici, la o agentie din Mtl, asigurareq intra in vigoare abia dupa cateva zile. Iar Sofia s-a imbolnavit exact in zilele neacoperite, deci daca nu ai health-card....scoti bani din buzunar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Laura, asigurarea de la Alliantz acopera orice urgenta prima data. Chiar daca nu ar acoperi, o vizita la doctor e 41$, mai scump e antibioticul. Poti insa sa iei reteta de la doctor si te duci la farmacie cu ce antibiotice ai din Romania, cauti un farmacist care e in mod evident emigrant si il/o rogi sa te ajute sa-l alegi pe cel potrivit. Eu parca am acasa un antibiotic de copii (incepe cu Z si are un papagal pe cutie)pe care mi l-a prescris pentru Luca pentru o otita, dar pana la urma mi-a dat altul. Pot sa ti-l trimit prin posta. Otita e o boala extrem de populara in Canada, eu as merge cu copilul la doctor.

Corina

Mergi la inceput