Sezatoarea canadiana (31)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Cricor ai perfecta dreptate cu asigurare si cu medicamentele de la farmacii, cel putin la Shoppers Drugmart si Pharma PLus is o groaza de farmacisti sefi emigrantzi.Sanatate la micutza!

Denisa
17+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Ira, eu stiam ca la CLSC poti apela chiar si fara card.Spun asta pentru ca noi am venit cu cel mic la 5 luni juma si ne era teama ca se va inbolnavi, mai ales dupa drumul cu avionul (care ce-i drept l-a dat peste cap cu stomacelul, insa am sunat in Ro la dr noastra pediatra).Prietenii la care am tras si care aveau si ei o fetita mai mare cu 1 luna decat Mihnea, ne-au spus insa ca ptr el nu ar fi o probl inexistenta cardului.Nu a fost nevoie sa verificam, Mihnea neavand probleme de sanatate, de aceea si ii sugeram Laurei totusi sa se intereseze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ok, Bebitzu,

fetelor, pe voi nu va sperie benzina ? La Mtl e 1.14$. Ce dumnezeu inseamna asta ?

Mergi la inceput

Ira , aici e un doalr gas, speram sa scada, dar in mtl mereu a fost mai mult ca in Toronto, nu ai observat, dar nu cu f. mult.
Ast ainseaman ca vor exista unele cresteri de rpeeturi dc nu reglemenetaza astia situatia-adica sa scada barilul si pretul la gas

Denisa
17+
BEBIK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

quote:
La Mtl e 1.14$

Pana si azi-noapte am visat c-am platit 68$ pentru 14 l de benzina! Cosmar!

Am inteles ca prin '74 a intervenit guvernul intr-un astfel de val de cresteri si a tinut pretul barilului la jumatate fata de piata internationala, timp de 1 an. Acum devine tragic... Merg zeci de km zilnic, plus iesirile de week-end, si deja se simte bine diferenta.

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzilici spune:

Salutare tuturor!
Pretul benzinei o sa tina o caruta de masini in parcari. Cel mai mult ma bucur ca lucrez la 5 min. de casa, asa ca un rezervor imi ajunge si-o luna de zile. Si daca ma supar pot merge la munci si cu . Insa nu prea am vointa pentru .
V-am si-o seara buna tuturor.

Zuzilici

Nu esti bun de nimic daca esti bun doar pentru tine. Voltaire

Mergi la inceput

AI ma Zuzi, ca dc te apuci tu de bike pina la job, te sustin si eu, adica poate vara ma bag sieu desieu cred ca as face 1h
Eu cred c asi va reveni sau guvernul av zice, agat asta e maximul=1cad/l.

Denisa
17+
BEBIK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzilici spune:

Pana sa-mi iau 'mandruta' mergeam cu la munca (nu aici) si faceam cam 45 min- 1 h si eram asa de trestioara ... acum lene multa nene si comoditate cat cuprinde.

Zuzilici

Nu esti bun de nimic daca esti bun doar pentru tine. Voltaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

quote:
Originally posted by Bubbles

quote:

Concediul medical se plateste?
daca esti bolnav si te baga astia fortat in medical iei vreun leu sau...mai incolo?!

Depinde de companie: unii dau un anume procentaj, altii nimic.

Uite ce zice legea:
http://www.cnt.gouv.qc.ca/fr/normes/maladie.asp

Bianca

Depinde de companie si de ce asigurare a negociat.
In general ai X zile (sick days) pe an pe care le poti lua fara sa aduci adeverinta medicala. Din cite stiu eu iti trebuie adeverinta daca stai mai mult de 3 zile consecutive acasa. In general X = 5 zile sau 10 zile. Daca e nevoie sa stai mai mult acasa intri pe short term disability (daca asigurarea colectiva are asa ceva) care iti ofera un y% din salariu pe o perioada nu mai mare de 3 luni. Dupa care intri pe long term disability care iti oferea Z% din salariu. Cam atit imi aduc aminte eu din ce am citit prin carticica aia de la asigurare.

Numai bine si sa nu ai nevoie de ea,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

quote:
Originally posted by Cricor

Laura, asigurarea de la Alliantz acopera orice urgenta prima data. Chiar daca nu ar acoperi, o vizita la doctor e 41$, mai scump e antibioticul. Poti insa sa iei reteta de la doctor si te duci la farmacie cu ce antibiotice ai din Romania, cauti un farmacist care e in mod evident emigrant si il/o rogi sa te ajute sa-l alegi pe cel potrivit. Eu parca am acasa un antibiotic de copii (incepe cu Z si are un papagal pe cutie)pe care mi l-a prescris pentru Luca pentru o otita, dar pana la urma mi-a dat altul. Pot sa ti-l trimit prin posta. Otita e o boala extrem de populara in Canada, eu as merge cu copilul la doctor.

Corina

Corina, ai Zytromax acasa si ar trebui sa-l arunci caci in suspensie (ceea ce banuiesc ca ti s-a dat si nu praf) expira dupa 6 zile.
Problema cu otitele este ca nu ai cum sa stii daca ingectia e virala sau nu si daca e bacteriala ti se recomanda un antibiotic cu spectru larg ca doar doar o nimeri ...

Numai bine,

Mihaela

Mergi la inceput