tatici in ajutor.....sau inca nu?
Raspunsuri - Pagina 5
jane04 spune:
Draga Dori multumesc fff mult de sfaturi. Mersi ca ai avut rabdare sa ma asculti...e bine sa mai ai cui spune.Ca sa revenim la subiect sotul meu ma ajuta doar cand maica-sa este acasa la ea ...adica doar seara. Nu stiu daca pot sau nu sa il invinuiesc de ceva , ca dupa cum am vazut cum a fost invatat acasa...no coment. De altfel este un om fff bun si iubaret si tocmai de aceea cred ca nu o vede asa cum este ea - o profitoare.O iubeste fff mult ca un baietel mic si ea profita din plin. Cine stie poate si ea il iubeste...numa ca nu stie cum.Nu stiu daca am un sot bun sau prea bun...ca sa zic asa.
Cu alte cuvinte "cineva" tot ma ajuta de cand sunt graviduta , desi de cele mai multe ori este persoana care o dispretuiesc cel mai mult.
In afara de asta , sotul meu este un tip super OK ( daca as putea sa trec cu vederea " bagajul aditional" cu care a venit in casnicie).
Ca tata, cred cu siguranta ca va fii super OK pt. ca iubeste enorm copii si e tipul de om fff activ si sportiv - mergem pe munte , la ski , la pescuit etc.
Inca o data iti multumesc Dori si cred ca pana la urma nu am fost chiar de tot out of topic.

![]()
13+
Dori73 spune:
Daca pot sa te sprijin macar MORAL o voi face din tot sufletul pt tine, Jane. Gandeste-te insa ca si linistea ta sufleteasca e importanta.E super faptul ca ai un sot iubitor si intelegator.Nu lasa insa ca anumite chestii, care acum sunt mici, sa umbreasca caminul vostru, tocmai din cauza soacrei.Te ajuta, okay, dar cu ce pret? Trebuie ca sa zic asa *reglate* niste chestii care tie nu-ti plac.VOI SUNTETI MAI IMPORTANTI IN CASNICIE, decit SOACRA.Va doresc tot binele din lume, multe clipe fericite, succese si o SOACRA....mai putin ACRA...si nu in ultimul rind, daca nu ne mai *auzim*..o nastere usoara!
dananita spune:
Jane04, eu n-as rezista asa nici 2 zile. Spune-le ca ai pierdut cheia si cheia ei sa ramana la tine pana faceti alta si tot asa pana se simte cotoroantza si nu mai vine. ![]()
Cat despre venitul acasa in lipsa ta...noi, de exemplu am stabilit ca nici o soacra sa nu vina in casa in lipsa celuilalt, iar statutul oricarei soacre la noi in casa este cel de MUSAFIR (chiar daca apt apartine mamei mele!) Poate ar fi cazul sa va faceti o lista cu reguli, acum ca tot esti graviduta...
Mai, dar cum dai tu numai de oameni din astia? Tin minte ca ai avut probleme si cu musafirii nepoftiti!
BAFTA! sa scapi de cotoroantza asap!
Danutza Bananutza
dutza
I'm coming!
Dori73 spune:
Iti dau dreptate dananita...in proportie de 80%.Scuze ca ma bag,chiar daca raspunsul era pt.Jane.Dar am o intrebare, daca sotul este cel care vrea ca mama lui sa se amestece in treburile casei sub motivul ca o ajuta pt.graviduta...ce faci?
Kittycat spune:
Mie personal mi se pare normal sa existe un echilibru in toate. Deci implicit si la acest aspect. Nici sa faci tu toate treburile, mai ales cele grele, pt ca nici inainte nu mi se pare normal sa le faci, dar nici sa nu stai ca o puturoasa si el sa faca tot, ca doar esti gravida, nu bolnava (nu ma refer bineinteles la sarcinile normale, nu la cele cu probleme, in care sunt gravidutze care, din pacate, trebuie sa stea si 9 luni in pat ca sa poata tine sarcina). Eu cat timp am fost
am fost f activa, inclusiv in ceea ce priveste treburile casnice; m-a binecuvantat Dzeu cu o sarcina f usoara si m-am comportat ca atare. Mai ales ca a coincis si cu momentul in care ne-am amenajat apartamentul, asa ca am facut treaba din plin: spalat mobila, parchet, gresie, geamuri, gatit, etc; cutreieram hypermarketurile, cumparam o gramada de lucruri si apoi veneam plina de sacose pe autobuze. Nu m-a pus sotul meu sa fac asa ceva, din contra, profitam cand era la servici si mai gaseam cate ceva de facut; evident ca de fiecare data ma certa, dar eu continuam sa fac ceea ce facusem si pana atunci; instinctul mi-a spus mereu ce si cat imi permite sarcina sa fac; si n-a gresit niciodata. Inclusiv la servici m-am dus pana cu o zi inainte de data cand am nascut. Dar m-am simtit excelent, cum nu m-am simtit niciodata altcandva in viata, eram plina de energie si de chef, asa ca mi-am putut permite sa fiu o persoana chiar mai activa decat de obicei. Si cu siguranta asta este si motivul pt care si de nascut am nascut extrem de usor.
Andra,
de
printesa
(15 noiembrie 2004)
jane04 spune:
dananita mersi mult de raspuns ! Da ai dreptate, nici eu nu stiu cum tot dau peste belele de genul asta !Ba stiu ..Si musafirii de care nu mai scapam erau tot din partea sotului , si maica-sa este tot "din partea lui".Asa ca am ajuns la concluzia ca in familia lui asa se practica "nesimtirea".Scuzati expresia.Este greu sa-l dezvat de neamurile lui "bune".
Azi am avut o disputa groaznica :mamica lui (alias soacra cea bagacioasa) i s-a plans ca sunt "cam rea " si nu o prea mai bag in seama (in casa la mine evident). Va puteti da seama ca ne-am certat crunt ( eu si sotiorul) si am dedus ca nici nu poate fi vorba "sa-i tai craca " soacrei.I-am spus sotului ca daca nu o prea bag in seama ar cam fi timpul sa inteleaga atat el cat si ea ca "m-am cam saturat de prezenta ei".Evident ca eu sunt BALAURUL.
O sa fie niste batalii crunte , dar pe onoarea mea ca am sa le castig inainte de a ma muta la anu.Iar mamica lui nu va mai veni decat in vizite , de acum inainte.Oricum peste 2 luni vreau sa-mi aranjez sa raman in concediu acasa ,asa ca nu va mai putea veni nici in prezenta nici in lipsa mea.
Va pup pe toate.Sunteti niste scumpe si niste NOROCOASE. BUCUTATI-VA !!!
14 FIX
Dori73 spune:
Buna JANE, dar intrebarea mea este: Dupa ce nasti, ce faci?O chemi inapoi...sau incerci sa te descurci singura? Cum crezi ca e mai bine?
Dori73 spune:
Dragile mele viitoare mamici...eu as vrea sa va intreb ceva: CAT DE MULT TREBUIE SA SE IMPLICE UN TATA PE PERIOADA SARCINII TALE, SI DUPA AIA, desigur.Oare il vor depasi toate astea? Trebuie pregatit dinainte?Daca vom avea SURPRIZE!?
jane04 spune:
Dori m-am gandit si la asta. Voi incerca sa ma descurc singura si sa-l implic cat mai mult pe sotul meu in "problema".Bineinteles ca va trebui s-o chem o data sau de 2 ori pe saptamana sa m-ajute (eventual) la curatenie generala , asta numai daca va fii nevoie.
De altfel nu e acelasi lucru cu venitul zilnic.Daca nu va vrea ,asta e.Mare paguba !
Referitor la pregatitul sotilor nu stiu ce sa zic.Ca tata sotul meu va fii excelent (pentru bebe) - stiu sigur, dar se pune si ajutatul mamicii in casa, la acest excelent ?Ca io asta nu inteleg.Cred ca se va descurca minunat cu bebele si tot ceea ce tine de el , nu stiu cum se va descurca cu "lipsa mea din bucatarie".
Si drept sa spun ( poate spun fetele mai bine) nu am idee daca pot fi educati inainte.Cred ca lucrurile ar trebui sa vina de la sine ...sau nu.
Sincer nu stiu...
14fix
Dori73 spune:
Buna dimineata Jane! Eu cred ca ai putea sa-l faci sa se confrunte cu niste situatii...similiare.Sau sa-i dai sa citeasca ceva in domeniu,sa va uitati la emisiuni desepre copii mici. Chestii dintr-astea.Ce zici?