tatici in ajutor.....sau inca nu?
Raspunsuri - Pagina 6
ammuntean spune:
Nici eu nu cred intr-oo schimbare radicala a sotilor. Cum l-ai luat, asa il ai. De aceea cred ca locuitul impreuna inaintea casatoriei te scuteste de multe surprize neplacute dupa. Cred ca sotul trebuie sa se implice in treburile casnice fara a fi impins de la spate, dar asta vine din educatie. Sotul meu era de multi ani plecat de sub aripa mamei si era obisnuit sa se descurce singur. Cand ne-am mutat impreuna nu am avut probleme cu impartirea treburilor casnice, totul a fost natural. El gateste dumnezeieste, din mai nimic iti face niste mancaruri de mori. Ma ajuta la curatenie pe cat posibil, de obicei e la lucru cand eu fac curat si mi se pare aiurea sa-l astept sa dam impreuna cu aspiratorul. De spalat se ocupa el de cele mai multe ori. De cand asteptam bebe a devenit mai atent, nu mai fumeaza acasa si asta imi arata cat de mult tine la mine. Eu nu am pofta de mancare si mi-e greata de la mirosuri, asa ca si el cam face foamea. Nu se supara, dimpotriva, insista sa nu gatesc, ne descurcam noi cumva. Nu stiu cum va fi cand sarcina va avansa, dar dupa cum il cunosc, sunt sigura ca ma va sustine f mult.
Mai cred, de asemenea, ca, daca intre parteneri exista comunicare si respect, multe probleme se rezolva usor printr-o discutie la o ceasca de cafea.
Si incerc sa nu uit ca sunt "doar" insarcinata, nicidecum bolnava, asa ca viata mea nu are de ce sa se schimbe prea mult, mai ales daca nu sunt probleme de sanatate. Si sotul e tot un copil mai mare, are nevoie de afectiune si rasfat, asa ca ma port cu el asa cum vreau sa se poarte el cu mine si totul merge super.
Va doresc multa sanatate si fericire mai ales in aceste luni minunate.
luizza spune:
buna dragele mele,nici al meu sot nu se prea grabeste sa ma ajute prin casa,ma refer la spalat vase,(oricum masina o face)sau la spalatul rufelor(tot masina)sau la spalat gresia,dar niciodata nu se intampla sa-mi reproseze,daca in ziua respectiva nu am facut nimik,sau nu am facut de mancare,am noroc ca mananca la munca,deci este foarte intelegator,si in plus eu stau acasa ,numai el munceste (nu este munca fizica)dar aproape toata ziua este la munca,si in plus are si o functie importanta si cand ii zic cateodata sa ma ajute sau discutam pe tema asta imi dau seama ca nu se preteaza el la chestii de astea ,gen spalat pe jos sau calcat si tot mereu imi zice ca-mi aduce femeie sa-mi faca,de vreo 3 ori a si facut-o,dar nu prea imi place mie sa vina alta,sa faca curatenie,sau chestii de genul asta,cand fac curatenie generala vine (spalat covoare geamuri,etc)dar sa vina sa-mi intinda rufele sau sa ia vasele din masina parca nu vreau,
deci dragele mele nici mie sotul nu-mi calca ,spala,sau mai stiu eu ce....cand e vorba de cumparaturi trimite un baiat din companie si mi le cara pana in casa
mai ales acum de cand sunt graviduta ,nu prea mai fac nimik,doar asa ce nu ma oboseste si este necesar,si cu toate astea eu tot il rasfat si il iubesc ,si ii fac pe plac,si el mie,ce-mi doresc este lege
,este foarte important intr-o casnicie sa imparti treburile cu alesul,si poate uneori este romantic,dar trebuie sa privesti si din alte puncte de vedere felul ajutorul lui,noi ne intelegem foarte bine chiar daca eu ii pun si ii iau farfuria din fata dar o fac cu dragoste pt el si nu mi se pare deloc greu
DACA VREI SA FII TRATAT CA UN REGE TRATEAZA-TI SOTIA CA PE O REGINA
zicea un intelept
pupici la toate
Luiza
si
23+
july_g spune:
Dragele mele, daca imi permiteti o sa-mi dau si eu cu parerea. Dupa parerea mea, nu numai parintii sunt vinovati de "lenea" unora dintre soti. Si noi suntem vinovate. Eu sunt cu sotul meu de 12 ani si de 7 casatoriti. Pana acum un an am lucrat in invatamant si aveam mult timp liber. Evident ca mai toata treaba in casa o faceam eu. Mai aveam cate o rabufnire de genul : mangaiam calculatorul cu drag de se uita la mine ca la masini straine: Ce ai draga mea? Ei, nimic, o sa-mi fie dor de el, maine o sa-l gasesti afara pe geam, ii raspundeam eu. Si asa mai departe. Nu spun ca era genul pun-te masa, scoal-te masa, dar ma dispera cu calculatorul. Acum un an mi-am schimbat serviciul( spre norocul meu in acelasi domeniu cu el) si lucrurile s-au schimbat. Ma ajuta din ce in ce mai mult. Acum, desi sunt graviduta e mai tot timpul lipsa de acasa: ne construim o casuta si i-a intrat in cap s-o termine pana nasc eu. Oricum, el face majoritatea cumparaturilor, spala vasele, etc. Si mai ales, imi face mci surprize de genul apare cu prajitura mea preferata, sau cu o bere(fara alcool).
Deci, barbatii, se pot schimba dar numai daca vor
Pupici
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;116/st/20060509/k/5b13/preg.png[/img]