Sezatoarea canadiana (30)
Raspunsuri - Pagina 15

Denisam spune:
Fetele ati uitat de subiect' asta, hai ca il aduc eu pe priam pagina, poaet asa mai ziceti ceva..
E o vreme aici, de iti vien sa dormi, sau asta faceti
Denisa16+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

laurajr spune:
Fetelor, sotii vostri au auzit de o firma ODG adica Ontario Drive Gear ce face piese pt ind auto ?
Sotul meu ar vrea sa se duca la ei, dar sunt 2 fabrici cu 250 angajati si ne gandim ca fiind o firma mica sa nu aiba probleme in gasirea contractelor .
Acum el lucreza la Linamar dar e greu ca munceste 10 ore pe zi si sambata inca 8, e mizerie si nu prea face ce stie el mai bine .
Poate a auzit cineva si ne dumireste si pe noi !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Denisam spune:
laura nu stiu defirma resp, darstiu deLinamarca e maresi ok si asa o iau totzi de jos, va promva treptat cadc esti bun astia nu te lasa si cred ca va prinderepede de acolo tot
Denisa16+
BEBIK

Denisam spune:
Laura, sorry s-a trimis mesajul aiurea-deci eu as mai sta la linamar si m-as face remarcat dupace prinde el tot de acoli si cred ca va fi promovat, desi 250 de angajati nu sunt putini, dar dc va facece-i placesi pebani mai multi, merita:"riscul"-Bafta!
Denisa16+
BEBIK

carmen77 spune:
Am si io o intrebare pentru fetele din Ontario: pentru ce bani credeti ca ar merita sa ne mutam din Montreal? Adica sotului i s-a oferit pentru suport tehnic la o firma in Missisauga 22 CAD pe ora. Care ar fi chiriile acolo? Ca sigur is mai mari ca in Montreal ... Mie una mi se pare putin ... e un pic doar mai mult decat ce castiga aici ...
Astept opinii ... cu nerabdare.
Matei
PozeNoi
Carmen si
Matei Gabriel - 27.10.2003

sofronica spune:
Carmen, depinde si tu ce salar ai, ce faceti cu copilul si unde veti locui. Daca aveti doar salarul sotului, va fi destul de greu ptr ca trebuie sa iei in calcul niste lucruri care-s mult mai scumpe aici decat in Montreal. De ex chiriile, Mississauga e un oras scump, asigurarea la masina care este cel putin dublu daca nu triplu fata de Quebec, day care-ul este iarasi mult mai scump, asta daca nu ai pe cineva de acasa la tine...Daca si tu lucrezi e ok.

Denisam spune:
Carmen-eu stau in mississauga, si nu e putin salariul sotului tau, dar nici mare, dc nu ai nici tu salariul deloc,chiriile depind de zona si cate camere vrei si daycare la fel,de ex. poti s agasesti si cu 600 si ceva si cu 800 cad.Dc vrei ceva concret, ask me, oricum eu zic ca aici e mai bine ca in mtl, am sta si eu acuma 2 weeks.
Bafta!
Denisa16+
BEBIK

Ira spune:
Denisa, si eu zic ca Montreal e mult mai interesant, mai accesibil, mai european, mai plin de viata, mai putin poluat, etc. dupa ce am vazut To cateva ore, dar ti se pare ca as fi obiectiva ? Nu cred ca iti poti da seama de oportunitatile unui oras, de frumusetile lui, nici dupa cateva ore, nici dupa 2 saptamani de locuit in el
. Eu as aduna pretul de la gradinita + pretul de la asigurare masina + pretul chiriei, le-as scadea din venit, si apoi as realiza daca merita sau nu, daca as ramane cu mai mult din Toronto decat din Mtl, atunci ar merita mutarea. Este clar ca in cazul lui Carmen nu se merita deoarece ea spune ca salariul sotului nu e cu mult mai mic, insa cheltuielile din To sunt cu mult mai mari
.

carmen77 spune:
Deci daca am pleca, am pleca pentru inceput doar cu salariul lui, el a primit oferta asta, eu ar trebui sa imi gasesc la fata locului, dupa ce ajungem. Deci s-ar pune problema ori sa traim din salariul lui, sa mai stau eu o perioada cu Matei, si atunci day care-ul nu s-ar pune, ca as fi eu acasa, ori ma angajez si eu si atunci probabil ca nu m-ar rupe 6-800 CAD daycare-ul. Alta problema e ca eu m-am inscris la niste cursuri care incep in toamna, pe care le-am platit deja jumate ... si nu stiu daca le-as mai putea face in Missisauga. Trebuie sa analizam atent toate "detaliile" si apoi sa luam o decizie.
Asa, informativ macar, cam cat e chiria la un 2 bedrooms? Asigurarea la masina .. aici dam 500 pe an (asigurare de raspundere obligatorie, nu CASCO).
Matei
PozeNoi
Carmen si
Matei Gabriel - 27.10.2003