Ce s-ar face fara noi?

Ce s-ar face fara noi? | Autor: aditu

Link direct la acest mesaj

De cele mai multe ori stau si ma intreb:ce s-ar face barbatii astia fara noi?Am ajuns la concluzia ca exista tatici ideali si mamici obosite.De putin timp ma confrunt cu rolul de mamica,imi place la nebunie,acelasi lucru il spune si sotul"cat de feticit sunt ca avem un bb",dar cand vine vorba de stat cu el ,nu rezista mai mult de 20 de min.
Intr-o seara,cand fetita noastra avea vreo 3 luni,a apucat-o un plans de nu mai puteam sa o linistesc(eram rupta de oboseala si cu nervii la pamant)sotul a luat initiativa spunandu-mi sa ma culc ca o v-a adormii el...ghiciti?..dupa 20 de minute ma trezeste spunandu-mi ca il dor bratele caci bb este foarte greu
Oare sa fie vorba despre instinctul matern la noi?cum putem avea atata rabdare?iar ei nu...nu stiu, cer oare prea mult,eu ma gandeam ca treburile se impart.....Cu toate astea suntem fericiti si mai vrem un bb

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

Si sotul meu tot asa face.
Eu cred vorba care spune "Barbatii sunt niste copii mai mari."
Mai ales daca nu a fost obisnuit sa faca mare lucru, sigur ca oboseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Cuvantul minune este: exercitiul!
Si taticii pot fi dadace minunate, stiu multe exemple bune ... numai ca trebuie sa-si intre si ei in mana, deci trebuie lasati mai mult cu copiii. Si nu asa, sa stie ca dupa 20 de min. poate sa ni-l predea din nou, ci lasati singuri cu bb-lusii.... barem asa n-au ce face, trebuie sa reziste ;)
Noi facem cu schimbul, barem de trei ori pe saptamana. Pana la 1 stau eu cu Cris, dupa aceea facem schimbul si tati il preia. Se descurca de minune! La inceput a fost mai greu ca ma suna din 5 in 5 min. sa intrebe: "Si acum, ce trebuie sa fac?" de-mi venea sa las totul balta si sa facem iar schimbul. Dar am rezistat eroic si acum nu mai intreaba ... mai face chestii care mie nu-mi plac, adica sa-i dea dulcuri inloc de mancare, ptr. ca fi-su a facut nazuri si a cerut, dar tot asa il invata pe Cris multe chestii, deci Cris profita din plin si eu am "invatat" sa-i respect deciziile. :)
Deci sfatul meu e sa-i lasati cu copiii, ca doar sunt si ai lor ... faceti-va cateva ore faine cu o prietena, incarcati-va bateriile ... copiii vor profita stand cu taticul, de tatici nu mai zic.
Toate cele bune! :)

Irinusha & Cris (03.05.04)

site-ul lui Cristian
poze, pozilici si poze de vacanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreema24 spune:

Intradevar, "EXERCITIU" este cuvantul minune.
Eu am pus piciorul in prag de cand eram in maternitate.
Ia si tu fata in brate!-Nu , ca e prea mica!-Daca nu o iei nu mai pun nici eu mana pe ea-(Si cand a inceput sa scanceasca fata ma uitam la el dar nu ma ridicam din pat.)Bine,gata, o iau!
Asta a fost prima data si ultima cand a zis "NU"!
Cand am ajuns acasa l-am invatat sa schimbe pampersul,sa ii schimbe hainutele......s.a.m.d.
Acum fata are 10 luni si 3 saptamani si pot pleca linistita de acasa si o saptamana ca nu mi-e frica si nici nu primesc telefoana de genul"Si acum ce ii fac?"
Chiar din prima zi i-am spus cand a venit de la serviciu"Eu nu mai pot, stai si tu cu ea 2-3 ore sa dorm si eu!Si sa nu ma trezesti cand deschide fata ochii,doar daca ii este foame!"

Deci pune-ti piciorul in prag si invatatii tot ce trebuie sa stie despre copii lor!

Bafta!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50485" target="_blank">Povestea Loreemei www.babysfirstsite.com/LoreemaMariaVlad" target="_blank"> Site Loreema
Ramona & Loreema (6 sept 2004)
Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Natura a stabilit responsabilitati diferite. Daca va uitati la alte vietuitoare, constatati ca la unele specii ouale sunt clocite de masculi, la altele vaneaza masculii, unele sunt constituite in cupluri pentru o viata si muncile se impart, iar la cuc nimeni nu are nici o responsabilitate, mama parasuteaza intr-un cuib strain un ou si...gata. Iar puiul de cuc mai si arunca ouale sau puii originali, ca sa fie el singur. Aceasta este natura.
Dar tot ea, a dotat omul si cu inteligenta superioara, iar pe femeia lui cu o gura in plus. Nu se vede, dar se aude.
Claditi separat (cu tot ce inseamna asta), sau veniti de pe planete diferite, cum s-a mai spus si pe aici, au inclinatii si aptitudini diferite, cu toate ca, teoretic, si unii si ceilalti pot face orice. In afara de momentul maternitatii, atribuit de natura mamelor, fie ca se numeste nascut, ouat sau altfel, oricare din sexe poate avea grija de pui, teoretic. Practic, la om asa se intampla. Si pusi in situatii limita, multi barbati au dovedit ca pot suplini rolul de ocrotitor.
Nu numai fetele de aici, cu care sunt "coleg", dar multe altele "glasuiesc" suparate la adresa barbatilor cand vine vorba de lipsa lor de rabdare, vointa, indemanare, privind ajutorul dat la cresterea atentie! unui nou nascut. Adica a celui care simte mirosul mamei, a carui inima bate in ritmul cele a mamei, care suge de la mama, care-i cunoaste glasul inainte de a aparea pe lume...(asa cum orice mama adora sa afirme)
Unele puneti piciorul in prag, altele aveti alte metode, majoritatea in aceeasi directie: responsabilizarea masculului.
Proaspetele mamici sunt nedormite, in vreme ce el doarme ca ursul; ele se plictisesc, in vreme ce ei hoinaresc toata ziua; sanii ei se lungesc ca bretelele si soldurile se rotunjesc (ca sa fiu modest), in timp ce ei merg la sala si stau cu ochii beliti pe fundurile colegelor; ele se plimba cu caruciorul zi de zi, ei stau cu fundul in masina; ele stau acasa si se plafoneaza, in timp ce ei isi cladesc cariere. In acelasi timp, insa, ei nu au dreptul sa-si dea cu parerea, pentru ca ei niciodata nu o sa stie prin ce trece femeia pana naste, cand naste si dupa ce naste.
Nu vi se pare cunoscut?
Inainte sa inceapa bombardamentul cu rosii asupra mea, cele care va pregatiti sa aruncati ganditi-va putin: de ce credeti ca natura v-a dotat cu o gramada de lucruri in plus, daca nu pentru a fi mame? Ce vi se pare asa de ciudat ca, cel putin in primul an de viata, sa fiti mult mai conectate la rezonanta puiului vostru?
Este o disputa veche; nu cred ca putem sa aflam raspunsul exact.
Dar aud adesea ca, in curand, nici macar fecundarea nu o sa mai presupuna prezenta unui barbat. Si va spun si eu: daca eu, ca barbat, pot face pentru un copil orice faceti voi, la ce naiba sa ma mai incurc cu o femeie? Numai ca sa am prin casa un picior in fiecare prag?
Inchei, prin a-i raspunde ralucai: crezi ca voi ati face multe fara noi?

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Hm...rufus, oarecum tu ai dreptate!
Sotul meu sta cu Stefan cand doreste si cat vrea el fara a-l obliga eu vreodata.Intradevar si mie mi-a fost greu cand era micutz si plangea de colici si il leganam pana amorteam si taticul dormea "ca ursu" chiar langa mine...si de multe ori m-am mai suparat, dar mi-a trecut la gandul ca el dimineatza merge la munca si eu mai fur cateva ceasuri si dorm impreuna cu cel micDar sa intamplat de multe ori ca eu pur si simplu sa nu-l pot linisti pe micutz din plans, iar tati sa se ridice somnoros din pat, fara sa-i cer, sa mi-l ia in brate si in cateva secunde pustiul adormea linistit in bratele lui....
Acum ca Stefan e mai marisor, nici nu intra bine in casa de la munca si se joaca cu el cel putin 2 ceasuri, timp in care mai respir si eu.Si cel mai mult imi place ca se joaca din propia lui initiativa, fara sa-i cer "sa mai stea si el cu copilul" pur si simplu ii face placere, se vede asta din jocurile lui, iar Stefanel deja stie cand aude masina in curte ca "urmeaza distractia"
Eu sunt multumita.Nu i-am cerut nimic in plus, si sunt convinsa ca la nevoie va schimba si pampersul de kk sau ii va da si sa manance.

Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Rufus, frumoase "iade" ai , sa-ti traiasca!
Dar de ce sari asa in sus? ... cu toate ca mi-a placut tare mult raspunsul tau. Eu una barem, stiu ca si barbatii pot ingriji un bb ... chiar si cel mic, mai ales atunci cand nu primeste san. Si tati miroase bine :) si inima lui e tot asa de melodioasa ca cea a mamei ... mie mi-a dovedit-o sotu' ca asa e. Sa-mi traiasca! Unii tati sunt nevoieti - din mai multe motive -sa-si creasca copiii singurei, si de obicei o fac foarte bine.
Raluca poate isi doreste doar ca sotul sa se implice mai mult in cresterea fetitei ... mai sunt si specimene din astea - persoanele de fata se exclud binenteles ;) - care nici macar nu isi ating copilul. Cum mai sunt si "mame" care isi parasesc copilul in maternitati ... dar nu trebuie sa generalizam.
Eu am casa plina de "barbati" si sper ca in cativa ani sa mai vina unu' :) Al doilea "cel mai bun prieten" e un barbat (primul e evident sotu') cu care pot imparti orice gand ... ... recunosc cu mana pe inima ca imi plac barbatii , deci eu, cu toate ca de mai multicica vreme nu mai e nevoie de un barbat ptr. fecundare, eu tot m-as incurca cu unul :) .... si vad ca si el cu mine. Probabil ptr. ca nu pot face spagatul, sa am in fiecare prag cate um picior ;)
Si ca uitam, al meu consort "are voie" sa-si dea cu parerea, dar asta numai ptr. ca, fiind prezent, stie prin ce am trecut cand am fost cu burtica si cand am nascut

Irinusha & Cris (03.05.04)

site-ul lui Cristian
poze, pozilici si poze de vacanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreema24 spune:

Rufus - eu nu dau cu rosii pt ca nu imi place.
Mi-a placut raspunsul tau.
Piciorul in prag il pun ca sa ii dai un imbold pt ca altfel nu se poate cu am meu sot.Daca nu il impingeam eu de la spate cred ca nici acum nu ar fi pus mana pe fata pt ca ii era frica sa nu sparga pretiosul bibelou.A fost de ajuns sa o ia prima data in brate si apoi nu mai voia sa o lase jos.Acasa ar fi stat numai cu ea in brate daca l-as fi lasat,dar nu vreau un copil f rasfatat asa ca in bratre numai in joaca are voie.Se joaca din placere cu ea acum,daca vine acasa si doarme fata e bosumflat pana se trezeste fata lui sa se joace cu ea.
Deci primul pas a fost mai greu.
M-am incurcat cu el pt ca mi-a placut ,si inca imi mai place nu pt "fecundare".Asta a venit de la sine cand am hotarat amandoi ca ne dorim un pui de om al NOSTRU.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50485" target="_blank">Povestea Loreemei www.babysfirstsite.com/LoreemaMariaVlad" target="_blank"> Site Loreema
Ramona & Loreema (6 sept 2004)
Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Majoritatea taticilor ,dupa trecerea zilelor de adaptare si bucuria noutatii,isi pierd putin interesul fata de ''jucaria cea noua'',mai ales ca ea stie doar sa planga,sa pape,sa doarma si sa o tina pe mama ocupata.Unora li se pare suficient ca aduc ''de toate''in casa,ca executa unele comenzi ale sotiei,asa ca nu se gandesc ca ar mai trebui sa ''stea cu bebe''.
Adevarul e ca barbatilor un nou nascut nu le spune prea multe.Momentele de apropiere intre ei si bebe sunt ''hai sa vedeti ce copil reusit am'',''vai ce frumos miroase'',''doarme asa de frumos,ca-mi vine sa-l pup''.Din experienta spun ca dupa varsta cand copilul incepe sa priceapa cate ceva si sa exprime una-alta,taticii devin interesati,apreciind ca vine momentul sa-i invete,sa-i educe...
La noi,dupa ce fetita a trecut de 1 an,taticul a inceput sa se joace,sa discute si sa interactioneze cu ea,mirandu-se in fiecare zi de cat e de isteata.Nu zic ca inainte a ignorat-o,dar facea doar ce-i sugeram/rugam eu,nu prea avea initiativa.De alimentat sau culcat n-a fost si nici nu e inca vorba....,
Pe de alta parte,finul nostru si-a luat cu brio ''atestatul de babysitter'',ramanand in concediu de ingrijirea copilului cu baietelul de 1 an si 3-4 luni,avand acum chiar mai multa rabdare ca mama copilului cu acesta.Deci orice se invata,iar barbatii,fortati de imprejurari,pot face fata la orice.Insa daca nu sunt nevoiti,de ce sa-si aprinda paie in cap????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Sotul meu este un tata exceptional, stie sa ingrijeasca copiii nostri (au 3 luni) la fel de bine ca mine, chiar ma intrece la capitolul rabdare. Dimineata pe la 4-5 e primul care se trezeste, schimba copiii, apoi le dam de mancare (mananca si biberon). Seara cum vine acasa, le facem baie, le dam sa manance, el spala biberoanele si mai face tot ce n-am apucat sa fac in casa. Nu ma lasa sa le fac baie pt. ca ma doare spatele.
Nu i-am cerut niciodata ajutorul pt. ca a fost asa de la inceput. La maternitate se baga peste asistente si peste mine sa vada cum se schimba pampersul, cum se face baia, cum se da biberon, absolut tot.
Ieri unul dintre baietii nostri a trebuit dus la spital unde a petrecut 24 de ore. Sotul meu a stat cu el in spital, nu s-a dezlipid de acolo. Acum e plecat ca cumpere buggy ca le trebuie peste 1 an si vrea sa avem de pe acum.

Nu stiu ce m-as face fara el ! E o comoara, merita un milion de !

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

"ce s-ar face barbatii astia fara noi?"

pei cred ca s-ar descurca si singuri dar daca au cui sa ceara ajutorul de ce sa nu o faca

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput