Operatie la san URGENT necesit raspuns!!

Operatie la san URGENT necesit raspuns!! | Autor: Dolcineea

Link direct la acest mesaj

Salut! Am postat acest subiect pt ca mama mea se va opera pe 15 august de noduli la san...si as dorii sa stiu de la persoanele care au trecut prin acesta operatie cateva lucruri:
1) cat dureaza operatia
2)cat timp stai internata in spital
3)daca rezultatul e cancer malign... mai ai sanse "sa mori de batranete"
4)daca marcarul e de 50 asta inseamna clar ca e cancer malign? sau trebuie sa asteptam rezultatul din timpul operatiei?
Va rog...sa imi raspundeti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

In cunostinta decauza(mama mea a fost operata acum 2 ani, tot de noduli), iti raspund punctual-atat cat stiu:
1.la mama a durat 3 ore;
2.a stat internata aproximativ 10 zile;
3.la mama rezultatul a fost "NEOPLASM MAMAR", sau CANCER MALIGN, a facut chimioterapie si cobalt, si e foarte bine acum, deci, da, are sanse sa moara de batranete;
4.markerul e cam mare, intr-adevar; in operatie oricum,se duce proba si se hotaraste extirparea nodulilor sau a intregului san; la mama au scos tot sanul; a trecut cu bine peste asta, e puternica si a gandit ca trebuie sa traiasca, are pentru cine trai, si asta a ajutat-o foarte mult. Acum are markerul 22.
Orice ar fi, fii tare. Sa dea Dumnezeu sa fie bine.

Mada si bebe Sofi,12/08/2004
http://http://community.webshots.com/user/fiquelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Stiu ca raspunsul meu. nu te ajuta dar vroiam sa ii urez mamei tale MULTA SANATATE SI SA TREACA CU BINE PESTE ASTA .....SI VOUA multa putere sa trece-ti peste asta.

Va pupam dulce pe toate si pe toti m va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98

http://community.webshots.com/user/alessia1055

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dolcineea spune:

Fiquelle: multumesc de raspunsuri! Imi sunt de ajutor!!! Dar vroiam sa te intreb: Mama ta cat a avut markarul inainte de operatie? Si s-a operat la ambii sani? sau doar la unul?
alessia105: Multumim pentru gandurile bune! sanatate si tie!!!

Mergi la inceput

Din cate imi aduc aminte, nu a facut marker inainte...o sa o intreb maine, ca sa fiu sigura. Iar probleme a avut doar la un san, stadiul 1B.
Sanatate mamei tale. Daca o opereaza, nu e asa grav. Stii ca in cazurile grave nu se baga doctorii. Mama cunoaste pe cineva pe care nu au mai operat-o. O tin pe citostatice , cobalt si atat. Adica Dumnezeu cu mila.
Nu dispera. Chiar si daca e neoplasm, tot se trateaza. Cancerul nu mai este ce era.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna,
mama a fost operata de doua ori, in luna mai si luna trecuta.
In continuare o sa-ti spun ca am inteles eu (nu sunt medic, deci s-ar putea sa mai gresesc).

- Inainte de prima operatie a facut mamografie la Medsana; analize de sange, pulmonare, cardiologice,...; i s-a facut punctie la Fundeni, rezultat incert.
- A fost operata doar la un san, operatia nu cred ca a durat mai mult de o ora.
Stiu ca se analizeaza tesutul respectiv imediat dupa operatie ("pe masa") si apoi "la parafina" (rezultatul este gata dupa mai mult timp, uneori si dupa 1 luna).Cred ca rezultatul "la parafina" este cel mai semnificativ.
Am auzit si de cazuri cand au facut sedinte de chimio si inainte de operatie (functie de cum considera doctorul).
- Operatia se poate face la mai mult timp de la internare, functie de cat de ocupat este doctorul (am vazut si cazuri in care au asteptat operatia mai mult de 1 saptamana din momentul internarii).In cel mai fericit caz, operatia se poate face a doua zi (necesita o zi pentru analizele sumare- de sange, radiografie pulmonara, ecografie cardio,..).
Post-operator, numarul de zile de internare depinde si de evolutia pacientului (la prima a stat 10 zile, la a doua vreo 7 zile).
-In cazul in care tumora este maligna, daca femeia este la menopauza am inteles ca este un caz mai "fericit": "scapa" doar cu extirparea sanului.In cazul celalalt, pentru ca organele de reproducere sunt in stransa legatura se scoate tot, si din partea de jos (uter,ovare,...), chiar daca acolo nu s-a depistat nimic.
Cu un tratament si o dieta adecvata se poate ajunge la batranete, depinde de la caz la caz.
Acum despre mama:
-a fost operata in mai, rezultatul la parafina nu a dovedit "limfom malign".
La vreo 2 saptamani dupa prima operatie, i-a mai iesit un nodul.
A facut din nou o tona de analize, unele rezultate trebuiau sa vina dupa vreo 2-3 saptamani.
Doctorul oncolog a spus sa asteptam toate rezultatele, doctorul chirurg a considerat ca nu trebuie sa mai astepte, asa ca a mai operat-o o data.
Precizez ca la mama nodulii apareau si cresteau foarte repede.
Dupa a doua operatie a mai iesit un nodul.Printre rezultatele venite dupa a doua operatie au fost si cele care au aratat ca avea toxoplasmoza.La cateva zile dupa inceperea tratamentului adecvat i-a disparut ultimul nodul (deja dupa vreo 2 zile a inceput sa se micsoreze, dupa 1 saptamana a disparut)!!!
Deci, cred ca a fost "taiata" degeaba!!!
Singurul lucru care ne face sa uitam de aceste "greseli" este bucuria ca nu a avut ceva mai rau (cancer).Acum nu stiu daca dispareau si primii in intregime (erau putin mai mari),si nu se lasa si aici cu operatie chirurgicala; insa daca se depista de la inceput toxoplasmoza, poate scapam de stresul dat de gandul ca ar putea avea cancer (ca de partea finanicara nu mai vorbesc , ca a fost operata si la Institutul Oncologic, dar si la un centru particular)!!

ii doresc mamei tale multa sanatate si sa nu fie de natura maligna! (sa stii ca si eu am un nodul de cativa ani- cica exces de foliculina- pe care doctorul chirurg mi-a recomandat sa-l scot pentru a scapa de stresul transformarii lui in ceva malign).Cred ca la un moment dat o sa fac si asta (sa-mi iau de-o grija).

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput

P.S. mama a facut si markerii inainte de operatie, din pacate nu stiu sa-ti spun acum cum erau.

Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput

Cami, cum ai putut sa stai asa, fara sa scoti nodulul? Nu ti-a fost teama ca s-ar putea agrava? Eu spun ca mai repede, mai bine. Sanatate mamicilor voastre(si mamicii mele).

Mergi la inceput

Mada, este o poveste foarte lunga.
Am avut doi noduli, cate unul la fiecare san, perfect simetrici.
Am fost la mai multi medici (...), mi-am facut analize anuale. Printre teste mi-am facut vreo 3 mamografii bilaterale
(desi acum am 30 ani si se spune ca nu se recomanda sub o anumita varsta), mi-am fac eco abdominale (sa vedem daca nu apar si "pe instalatia de jos"), test Papa Nicolau, secretii vaginale,analize de sange, etc. Se pare ca este un exces de foliculina. Am urmat si un tratament medicamentos, nu s-a intamplat nimic, au ramas la fel.
Dupa cum spuneam, am fost la mai multi medici: ginecologi, oncologi, chirurgi.In general, medicii chirurgi recomandau interventia chirurgicala, dar nu garantau ca dupa ce ii scoti nu mai apar.
Analizele mi le fac la Medsana (tot acolo am fost si la dnul dr. Blidaru, printre altii).
La recomandarea unei colege am fost la dr. Hudita (la Medlife) care mi-a spus ca nu pare ceva rau si "mai vorbim dupa o sarcina".
A avut dreptate, dupa prima sarcina si alaptare am scapat de unul, iar celalalt s-a micsorat foarte mult. Acum astept o a doua sarcina , poate o sa se intample anul viitor (evident ca imi mai fac si analize periodice).

Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput

Mada, sanatate multa mamei tale si tuturor femeilor aflate in aceeasi situatie!

Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dolcineea spune:

Salutare! Va multumesc pt atentia acordata!!!
anacami:
" Dupa a doua operatie a mai iesit un nodul.Printre rezultatele venite dupa a doua operatie au fost si cele care au aratat ca avea toxoplasmoza.La cateva zile dupa inceperea tratamentului adecvat i-a disparut ultimul nodul (deja dupa vreo 2 zile a inceput sa se micsoreze, dupa 1 saptamana a disparut)!!!"
Ce inseamna toxoplasmoza? si ce tratament a urmat?
Sanatate! numai bine!!!!

Mergi la inceput