Operatie la san URGENT necesit raspuns!!
Raspunsuri - Pagina 2
anacami spune:
Tocmai am pierdut un mesaj mare!!
Dolcineea, este o boala luata, in principal,de la pisici.
Este foarte periculoasa pentru femeile insarcinate (daca o dobandesc in timpul sarcinii), pentru ca poate duce la moartea fatului sau ,daca supravietuieste, la malformatii grave ale acestuia.Vezi ca se discuta despre ea la "Odiseea Sarcinii...".Foarte multe gravide isi fac analize de toxo, mai ales cele care au acasa pisici, caini,...
Pentru ceilalti oameni, nu este asa grava daca se depisteaza si se trateaza la timp.
"Toxoplasmoza dobindita:
- de cele mai multe ori este latenta si frecvent are manifestari clinice benigne: limfadenopatie cervicala, suboccipitala, supraclaviculara, axilara, inghinala (ganglionii sunt mici, fermi sau moi, mobili, nedurerosi, nu supureaza); febra, dureri musculare, dureri articulare, cefalee, urticarie"
sau
" Pentru adultii sanatosi din punct de vedere imunitar infectia cu acest parazit nu prezinta mare importanta, majoritatea cazurilor de infectie cu T. gondii fiind asimptomatice. Ocazional, variate simptoame usoare pot fi observate, dintre care limfadenopatia (umflarea ganglionilor limfatici) este cea mai semnificativa manifestare clinica. Alte manifestari sunt: durere de cap, greata, oboseala marcata, febra, dureri musculare, gat iritat."
La mama mea nodulii (de fapt inflamarea ganglionilor) apareau si se mareau foarte repede.Alte simptome nu a avut.
Oricum, aceasta boala se depisteaza in urma analizelor, tratamentul ti-l da doctorul functie de rezultate.
Asta a fost cazul ei, cred ca majoritatea femeilor au noduli dati de alte cauze.
Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani
Dolcineea spune:
Merci anacami!! O sa facem urgent analize sa vedem daca asta are si ea.. avem o pisica de vreo 7 ani in casa...
addaam auzit si noi de Blidaru ( ca ar fii cel mai bun)..dar faza e ca am fost mai intai la Aldea ( ca atunci nu auzisem de Blidaru) despre care am auzit ca si el e super priceput in operatiile la san. A! si da..ar fi necesar o punctie inainte...asta poate sa o faca cu cateva zile inainte de operatie nu? adica cat sta sa astepte sa intre pe masa de operatii?
anacami spune:
Dolcineea, nu stiu cum au evoluat nodulii mamei tale, daca ar putea fi asa ceva si la ea. Daca va decideti sa faceti si aceste analize, nu cred ca strica,totusi.
Mai multe informatii despre unde poti sa le faci, cred ca gasesti si la unele subiecte din sectiunea Odiseea Sarcinii.
Noi le-am facut la CMDT Victor Babes, dar cred ca se fac in multe alte locuri; dupa cate am auzit,cel mai cunoscut este Institutul Cantacuzino (undeva intre Izvor-Eroilor,intre Fac. de Agronomie-parca si cladirea Opera Center).
informatii Cantacuzino:
http://www.cantacuzino.ro/ro/main.asp?Analize%20medicale%2FParazitologie
informatii Victor-Babes
http://www.cdt-babes.ro/servicii/parazitologie.htm
Mamografia bilaterala a facut-o la Medsana (cica au aparat bun, care iradiaza mai putin) si a costat in jur de 1,3 mil. lei.
La CMDT Victor Babes (centru particular) prima runda de analize a costat vreo 7 mil., iar doua vreo 16 mil. lei. In aceste analize au fost cele curente de sange,ecografii cardio, pulmonare, markeri oncologici si analizele de parazitologie (toxoplasma, toxocara,...).Una dintre operatii a fost facuta tot aici, intr-adevar conditii deosebite (dar si cost mare).Tot aici, fiecare consultatie la medic costa 1 mil.
Cealalta operatie a facut-o la Institutul Oncologic Bucuresti, cu aceeasi echipa de medici (pana si acelasi anestezist).
Punctia se face, dupa cate stiu, doar la Institutul Oncologic; rezultatul mamei a durat o zi-doua (a facut punctie inainte de fiecare operatie).
Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani
Fiquelle spune:
Mamei mele nu i s-a facut punctie inainte de operatie, nici marker, nici citostatice. Au operat-o, au scos sanul si apoi au urmat astea.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Fiquelle
Daca o opereaza, nu e asa grav. Stii ca in cazurile grave nu se baga doctorii. Mama cunoaste pe cineva pe care nu au mai operat-o. O tin pe citostatice , cobalt si atat. Adica Dumnezeu cu mila.
Mada si bebe Sofi,12/08/2004
http://http://community.webshots.com/user/fiquelle
--------------------------------------------------------------------------------
In cazul unei persoane foarte apropiate mie lucrurile au decurs altfel. A facut punctie si in urma biopsiei a aflat ca tumora era maligna. Doctorii au decis, intr-adevar, sa n-o opereze pe loc, ci mai tarziu, dupa 3 sedinte de chimioterapie in care tumora se retrage, micsorand astfel posibilitatea ca in urma operatiei sa ramana celule canceroase care s-ar putea raspandi in organism, dand metastaze.
Persoana de care vorbeam eu face chimioterapie de 2 ani, si nu o vor opera niciodata, au spus ca ar muri pe masa de operatie.
Mami-Mada si minunea Sofia Maria,12/08/2004
POZE SOFIA, DE LA NASTERE PANA IN PREZENT
Anderra spune:
Buna,
Anul trecut mi'a aparut un nodul la san, am cutreierat pe la 3 medici endocrinolgi din Constanta care mi'au dat trei tratamente diferite.. credeam ca povestea asta cu dusu' la Bucuresti, cu un control acolo e o aberatie ,ca sunt numai fitze..ca exista si in constantza medici competenti,poate daca ma duceam de la inceput la Bucuresti as fi evitat operatia, cel putin asa mi'a spus endocrinologul la care am fost doamna doctor Marinescu :"ai venit prea tarziu, acum singura solutia e operatia, da stai linistita ca si eu sunt operata la san de la 20 de ani".
O luna mai tarziu,in iunie,pentru ca operatia se face dupa menstruatie (in termen de 10 zile dupa)m'am intors la Bucuresti ,la Spitalul Giulesti unde in aceeasi zi m'a operat profesorul Marinescu. Nodulul meu era foarte mare ,avea 4 cm. atat de mare incat i se vedea forma prin pielea sanului. Operatia mea a durat 15 minute ,am fost anesteziata la 14: 20 iar la 14: 40 m'am trezit tot in sala de operatie ( kiar imi era teama ca m'am trezit eu de nebuna in timpul operatiei,fara sa stiu ca de fapt imi fusese facuta o injectie care sa ma trezeasca). A doua zi am plecat acasa si zilele astea ma voi duce sa iau rezultatul biopsiei. Dupa operatie, la prima "verificare" a nodului mi'au spus ca e benign. Medicii si asistentele s'au purtat foarte frumos, nu am decat cuvinte de lauda la adresa dumnealor. Si da, m'am convins ca cel mai bun medic din COnstanta e trenul catre Bucresti, nu vreau sa fiu rautacioasa insa aici in Constanta pe tatal meu l'au diagnosticat cu cancer pulmonar in ultima faza, iar la Bucuresti s'a descoperit ca "tumoarea" vazuta la Cta nu era decat o punga de likid "capatata" in urma unei pneumonii.
Va pup,
Anderrusha
"Nu e important ce ti se intampla ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla"
bia spune:
Mama a fost operata la san in 2001...nu i s-a facut punctie si biopsie inainte;a fost operata de dr.Aldea care este un medic de exceptie,asa ca ti-l recomand cu incredere.Nu am stiut ca este cancer decat in timpul operatiei cand i s-a facut analiza(la gheata) si cand s-a hotarat extirparea sanului.A facut chimioterapie timp de 1 an si raze accelerator.Procedura pe care o urmeaza fiecare pacient depinde foarte mult de situatia proprie...mama a avut gradul II-III B,plus ganglionii subaxilari maligni,in proportie de 90 %.Multa sanatate mamei tale si sa ne spui cum au decurs toate!
Fiquelle spune:
quote:
adda Posted - 28/07/2005 : 11:02:25
quote:
Originally posted by Fiquelle
Mamei mele nu i s-a facut punctie inainte de operatie, nici marker, nici citostatice. Au operat-o, au scos sanul si apoi au urmat astea.
Asa se proceda cu ani in urma. Intai operatia si apoi restul.
Mama a fost operata in 2003. In Constanta. Dar sper sa fie bine.
Fiquelle spune:
Adda, nu m-am speriat (prea) tare, caci mama este bine, au trecut deja 2 ani de la operatie si este ca la tinerete, analizele ii ies bine....sa o tina Dumnezeu sanatoasa. Multumesc de grija!
Madalina 001 spune:
Buna! Sunt si eu in aceeasi situatie ca si Dolcineea.Mama are un nodul la sanul drept,unul singur de 2 cm.La descoperit acum o luna jumatate,nu se stie daca este bening sau malign,nu i s-a recomandat punctie,ci direct operatie.Ce vreau eu sa va intreb:"I-AU FOST RECOMANDATI DR.ALDEA SI DR. BUJOR,AMBII DE LA INSTITUTUL ONCOLOGIC,(am vazut ca unii dintre voi il stiu si il plac pe dr.Aldea).CARE CREDETI VOI,CEI CARE A-TI TRECUT PRIN ASA CEVA SI CARE II CUNOASTETI,CA ESTE MAI BUN,OK.?" Mai bun ma refer la faptul ca,atunci cand porti o discutie cu un medic chirurg sa nu-ti spuna "taiem" si gata: as vrea totusi sa fie mai maleabil,mai rabdator,asa cum vrem cu toti,un om,nu o fiara. Cu respect si Mii de Multumiri,astept raspunsul vostru!!!!!!!!