Va rog mult, cateva sfaturi-enterocolita!

Va rog mult, cateva sfaturi-enterocolita! | Autor: uki

Link direct la acest mesaj

Buna la mamici!

sa va spun cat mai scurt - de vineri si pana azi fetita mea de 1 an si 7 luni, a tot facut febra mare 39,6... si nu a mancat aproape nimic,ai ales ieri, doar 170 ml laptic dimineata si niste ceai, foarte putin

febra trecea si revwenea dupa doar 2-3 ore, copilul era lesinat saracul, si avea dureri de burtica, am si fost aseara la spital la Gr. Alexandrescu si i-a dat Nevralgin...atat, acolo avea 38,5

mi-a zis dr sa o internez la Victor Babes, insa mi-e teama de spitalul asta

va rog mult pe voi, spuneti-mi ce sa fac sa o pot hrani si sa nu ajungem la spital...

e prima data cand patim asa ceva...va rog, sunt asa deprimata...

Mami Gabriela si fetitzuca Mariuca(31 dec 2003)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madda spune:

Dar de unde stii ca e vorba de enterocolita? Asa ti-a spus medicul de la urgente? Baietelul meu cand a avut enterocolita a vomat si avea si diaree pe langa faptul ca avea febra. Ca trattament pe langa faptul ca i-am dat Smecta si Debritat a primit un antibiotic si Ecoflorina pt.refacerea florei intestinale+regim alimentar destul de strict in primele zile.Oricum daca de vineri si pana astazi a tot avut febra asa de mare eu zic ca ar fi bine sa mergi cu el la pediatru sa stii exact despre ce e vorba. Nu trebuie sa fugi direct la internare, dar du-l sa-l vada neaparat un pediatru ca lumea, ca astia de la urgente rezolva problema pe moment nu scriu tratamente....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Buna uki!

Du-te repede la doctor cu copilasul. Si ai mare grija sa nu se deshidrateze: incearca sa-i dai multe lichide (cate putin si des caci imi inchipui ca nu vrea nimic). Da-i ceai de menta si smecta (cate 1-2 pliculete pe zi daca are multe scaune). La doctorul de familie nu poti sa te duci? Stiu ca trebuie si regim pentru bebe: orez si paine prajita.
Daca mai face febra, neaparat sa-i dai antitermice: Nurofen sau Panadol, la febra mare supozitor (intrebi la farmacie care e indicat).
Dar neaparat sa-l mai vada un doctor.

Multa sanatate printesei,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

Teodor cand a avut enterocolita a facut si diaree si a si vomat dar am mers imediat(la primele semne)la medic.Diagnosticul a fost deci enterocolita.A trecut imediat pe regim,mi s-a cerut sa intrerup laptele,carnea si orice alte produse de origine animala(pt cateva zile)si ne-am conformat.Chiar si biscuitii ne-au fost interzisi deoarece si ei produc fermentatie.Copilul oricum nu prea papa in perioada cand e bolnavior,important e sa se hidrateze,deci ceai de menta,de pojarnita,un plic de smecta in 24 ore,plus tratamentul prescris de doctor(la noi a fost Debridat,furazolidon,Motilium),plus regim si bebe se face bine.Nu fi ingrijorata ca nu papa,ai sa vezi ca-si revine in cateva zile.
Incearca sa-i faci un fel de pilaf(niciodata n-am reusit sa-i dau lui Teodor mucilagiu sau supa de morcov)cu orez,morcov si putina sare;orezul i-l mai amestecam cu banana plus am cumparat si lapte special pt situatii de genul asta.N-ai incotro decat sa incerci sa combini cum poti mai bine alimentele astea.Poti sa cauti si pe net la enterocolita si vei mai gasi si alte alimente(nu prea multe).Sanatate multa va dorim si pofta mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bita960 spune:

buna uki!
Ce ti-au spus doctorul la Gr.Alexandrescu?I-a pus diagnosticul enterocolita? In afara de febra mai are si alte simptome? Baietelul meu avea diaree si stari de voma pe langa temperatura si pana nu i-am dat antibiotic nu i-a scazut febra si nici celelate simptome nu s-au ameliorat. Ai grija sa nu se deshidrateze, trebuie sa-i dai cate 1 lingurita de apa (sau ceai) din 5 in 5 minute. Mergi la doctor cat mai repede.
Multa sanatate!
Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Eu nu cred ca e enterocolita.
Cum au mai spus fetele, enterocolita e insotita( sau cel putin asa am auzit eu pina acum la toti care s-au confruntat cu aceasta problema) de diaree, scaune moi, nelegate, cu muci, urit mirositoare. Si plus la asta pot df si alte simptome: febra( asa a fost la fetita mea), voma( nu la toti, dar e frecventa), apatie( daca nu e hidratat bine), etc.
Asa ca eu zic ca e cam pripit diagnosticul.
POate Victor Babes in sine nu e un spital prea dotat, dar eu cred ac nu strica sa mergi la o consultatie acolo, sa ii ia niste analize si sa iti spuna un diagnostic exact. Daca nu e nimic grav, se poate refuza internarea si se poate urma tratamentul acasa( noi asa am facut).

Sanatate multa multa si sa na spui si noua ce ati facut si cum ati scapat..

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Ai mei au avut enterocolita in primvara si a fost rau de tot. A fost o forma severa, dar fetele au dreptate cind spun ca la tine s-ar putea sa nu fie pt ca semnul clasic al enterocolitei e vomitatul si faptul ca nu poate sa manince. La noi vomitau absolut tot, nici apa nu puteau sa bea fara sa o dea afara in urmatoarele minute, eram disperati ... Am fost cu ei la spital si ne-au mai linistit, au zis sa le dam cite o lingurita de suc de mere amestecat cu Lucozade (un suc gen Red Bull, pe baza de glucoza), din ora in ora, ca sa se hraneasca cit de cit. Au zis sa incercam si banana ca da energie si e f hranitoare. Le-am dat Calpol pentru febra si somn cit cuprinde... Stiu cum e, ti se rupe sufletul ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

buna Uki, buna fetelor!
cred ca prima urgenta este sa-l hidratezi pe BB. a doua sa cauti un pediatru bun. eu am oarece rezerve cu acest diagnostic. vara mai ales apar tot felul de boli diareice acute care nu prea se diferentiaza. poate fi orice.
nu dispera, cauta numai un pediatru bunnnnn!!!!
va dorim sa va faceti bine repede, repede!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

la eneterocolita laptele nu are ce cauta in alimentatie. doar lapte fara lactoza pt boala diareica. gen HN25.

so orez, morcov, mucilagiu de oerez, ceai de menta, smecta, pui, mere coapte, banane. ca sa se reflaca flora intestinala ii poti administra ecoflorina. si saruri de hidratare daca nu vrea sa bea apa sau ceai de menta.

nu cred ca e entero din scurta descriere, mai alesc ac ii dai lapte, poate face vreao rubeola ceva. la noi dupa 3 zile de 40 asta a fost, rubeola.

Dr nu ti_a dat mai multe detalii despre ce e vb?

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uki spune:

Fetelor, saru mana

de trista ce eram am uitat sa spun toate simptomele, deci - kk moale, febra, lipsa pofta de mancare, voma la orice ii bag in gurita, din cauza medicamentelor...
nu mai stiu, somnolenta... si asta e diagnosticul pe care l-a pus dr, enterocolita acuta

dr mi-a dat insa pe reteta numai pentru febra si hidratare Nurofen, Nevralgin, Calpol si Prolyte...deci pt burtica???

si i-am cumparat lapte fara lactoza Milupa HN... nu vrea sa pape...

am dat ceai de menta insa ea bea foarte putin lichid, si foarte putin orez cu morcovel am reusit sa-i dau chiar acum la pranz

sper sa se puna pe picioare, ca nu sunt deloc obisnuita sa o vad asa...

e bine sa-i dau de ex Ecoflorin fara sa mai merg la dr ei? se da fara rreteta? ca ma gandesc sa-i refaca stomacelul.sau Smecta? sau ce altceva? eu in casa chiar n-am nimic pt burtica, ca deh' daca n-au fost probleme...

va pup si va multumesc mult

Multumesc

Mami Gabriela si fetitzuca Mariuca(31 dec 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

a bagat cam multe chestii de febra la un stomac asa sensibil. trebuie sa o tii hidratata indiferent de ce lacrimi ai in fatza. ii dai cu seringa la 10/15 minute cate 5 ml de saruri de hidratare, care orice dr normal la cap spert ca ti le_a dat. daca nu te duci in farmacie si iei 2 pliculetze, un plic e vreo 25 de mii lei vechi. un plic il diluezi intr_ul litru de apap. incearca sa iei saruri fara alte gustuiri, io am cu lamaie si nu serveste decat cu seringa daca era simplu l_ar fi baut singura.

smecta, iei 3 plicuri, un plic il diluezi in 50 ml apa si ii dai de 4 ori pe zi. biberonul cu smecta il pastrezi doar 2 zile. apoi faci altul. ii dai cu seringa, are gust de cenusa, face f bine la burtica.

ecoflorina se admnisstreaza asa/ pt varsta voastra ii dai o fiola pe zi jumate dim si restul seara timp de 5 zile, o cutie de 5 fiole costa cam 300 de mii lei vechi.

nu ai nevoie de retzeta, oricum nu a fost pe lista de gratuite si nici nu este. poti intreba si farmacistul.

daca nu papa laptele de diareici il faci cu mucilagiu de orez nu cu apa simpla. cantitati mici nu mari ca e scump laptele si daca nu papa il arunci.

banane, un pic cate un pic, nu tot odata. daca vreao gura acul si alte peste 1 ora zi sarumana. sarurile sunt f importante pt ca risti sa ajungi la spital daca nu o hidratezi bine.

sanatate si succes, o sa reusiti, noi am reusit.

Freia si Alexa

Mergi la inceput