Miresele anului 2006 (11)
Raspunsuri - Pagina 9
alinush2005 spune:
..ca tot veni vorba de avansul la restarant, ce-ar fi sa ma lamuriti si pe mine cum se face ca sa nu ma pacaleasca banditii de patroni?
Adica:
Ceare-i procentul, sau care-i suma care se da inainte, si cu cat timp inainte?
Se plateste pentru un anumit nr de persoane (ex 50 portii inainte si restul dupa?) sau cate portii zici, fix atatea face? Adica daca nu-mi vin oamenii raman cu mancarea si daca unii vin pe neasteptate sa-mi faca o surpriza raman nemancati?
tigrutz spune:
Noi ne bazam pe banutzi pe care o sa-i strangem si pe ce ne-ar mai putea da ai nostri. Din pacate, el acum nu lucreaza (pt ca este in armata ), dar speram ca maxim pana la sfarsitul anului sa inceapa munca si atunci se va schimba situatia.
Ne gandisem si noi la un credit pt nunta, dar am renuntat la idee. Sper doar sa nu fim cu adevarat nevoiti s-o facem.
tigrutz spune:
Alinush, procentul este de 30% din costul meniului. Daca ai 100 de invitati, la 30 E meniul , avansul este de 900 E. La unele restaurante avansul se da si in functie de nr de persoane, adica daca ai de ex 100 de pers (se considera ca inchiriezi sala pt nr asta de persoane, indiferent de pretul meniului), platesti 600 E, daca ai intre 100-150, platesti 800, iar peste 200 platesti 1000 (asta este la McMonis)
krelia spune:
alinush, de obicei, dai intai avansul si restul cred ca se da cu o saptamana inainte de nunta.
Exemplu:
sa zicem ca tu le-ai spus un numar de 100 de pers, da? Dai avans 30 la suta, sa zic. Inainte cu o saptamana, ii dai se restul de 70 %. Dar, tie nu ti-au venit decat 90 de persoane. Ce faci? Calculezi costul consumatiei, vezi cat e 10% si scazi (sau adaugi) din suma platita cu cele 10 meniuri in plus inaintea nuntii?
Cred ca la invitati in plus nu se mai pune problema asta, suma exacta fiind deja platita, taxa de 10 % socotindu-se la ce s-a consumat.
Daca spun tampenii , ma intelegeti si voi, pana la anul mai e timp sa ma documentez.
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
krelia spune:
Da' ce-am bai nene? (ca-n reclama)
Azi am inteles totul numai pe dos, pe cuvantul meu!
alinush, iarta fata, eu intelesesem ca vrei sa stii cum e cu taxa de restaurant
26 august 2006
nicolici26 spune:
Si noi ne-am gandit sa facem cununia in aceeasi zi. Chiar mai scutim o cheltuiala in plus... :) Cat despre oboseala, daca-i bal, bal sa fie pana la sfarsit.
Noi vom avea ca si invitati la nunta intre 180-200 - o gramada.
Hai sa va zic cum e cu plata la Laguna Blu:
- in momentul in care te hotarasti la o data anume, platesti un avans de 10 % - din numarul de invitati*meniu/pers ales - ex: 200invitati - 35euro/meniu - dai avans - 700Euro
- cu 1 saptamana inainte de fericitul eveniment - dai numarul exact de persoane plus inca 20% - adica vreo 1.400euro
- dupa eveniment dimineata - achiti si restul de bani (+ consumatia celor care vin in plus fata de nrul declarat)
... si gata :)
Pupici
p.s. Tot nu mi-ati zis nimic de Laguna Blu
ralu_trancu spune:
aici sunt!!
m-a pierdut cineva?
am treaba multa multa ca .. de ...sunt inainte de concediu + ca de obicei cele mai multe urgente vin cand nu ai putere sa le rezolvi
poze
krelia spune:
nicolici, io chiar nu stiu nimic despre Laguna Blu!
sorry, sorry, sorry
ralu, ne era dor di tini mey!
26 august 2006
ralu_trancu spune:
eu am o problema! cum adica sa platesti inainte de nunta?
cu o saptamana?
se achita in noaptea nuntii pe la 6-7 dimineata, dupa ce s-a strans darul!!!
Asta la mine la tara!
La voi la oras au alte pretentii?
poze
krelia spune:
mah, nu stiu, am zis si eu asa (v-am zis ca azi sunt paralela ....si mie mi s-ar parea normal sa platesti restul dupa..dar, cum ai nostri-s mai cu motz, sunt convinsa ca sunt restaurante care practica si "sportu'" asta...
auzi tu asta, "taranca", ia mai taci! Ca te mai crede lumea si induci persoanele in erori (sau orori )
Ce face Barky?
26 august 2006