Confirmari de participare la nunta...

Confirmari de participare la nunta... | Autor: ralnied1

Link direct la acest mesaj

Momentan, eu nu sunt inca in situatia pe care urmeaza sa v-o prezint mai jos. Asta, in sensul ca eu fac nunta la anul, deci mai am timp sa meditez... Este problema unei prietene, care are nunta la 30 iulie. In invitatie, oferea numere de telefon unde astepta conformare de participare la nunta din partea celor pe care i-a invitat. Fata a facut in jur de 100 de invitatii, a dat vreo 85 si se astepta sa-i vina minim 50 de perechi.
Acum ea este disperata pentru ca, pana in prezent (15 iulie a fost ultima zi...) se poate baza doar pe vreo 25 de perechi... Si, in conditiile de fata, nici nu stie daca sa mai creada ca ii vor veni si acestia... Spera sa mai vina si altii, din cei care nu au sunat, dar este sigura ca pana la acel min 50 de perechi este cale lunga si aproape imposibil de ajuns...
Ma uitam ca la noi la servici (suntem colege) a invitat vreo 10 persoane si numai 2 vin (si astea sunt cu salarii de nimic, fata de cei care au bani la greu...). Din celelalte persoane, doar 2 au zis ca nu vin, restul se fac ca ploua...
In aceasta situatie... aceste rugaminti de confirmare mai au vreo valoare (in general vorbind, pe ea am luat-o drept exemplu)?...
Sau nimeni nu le mai baga in seama?

Mai poti sa te bazezi pe acest aspect al confirmarilor sau planul nuntii (meniu, muzica etc) trebuie regandit? Mie, cel putin, mi se pare neseriozitate... Tu ti-ai facut datoria, i-ai invitat, nu ar putea sa te trateze cu un pic de respect? E asa greu?

E si maine o zi!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Noi cand am zis ca mergem,le-am zis,cand nu iar le-am zis..Ca unii ne-au multumit,iar altii ne-au facut cu ou si cu otet e alta treaba.In fond mergi daca poti si ai cu ce..
Spre exemplu am fost anuntati cu doua sapt.inainte..ca pe data x "trebuie"sa mergem la nunta.Iar la un botez,chiar c-o sapt.inainte..
Deci eu zic ca atunci cand ai un eveniment,sa anunti din timp,sa stie omu cum se organizeaza si cum strange banii..
Altfel ai sanse sa nu-ti vina mai nimeni.
Nu ma mira ce ai scris tu,sunt multi care zic ca vin si nu vin si altii care zic ca nu pot veni si te trezesti in ultima clipa cu ei..De aia stiu ca la restaurant se fac meniurile cu +/-..pt cazuri din astea.
Oricum,ce voiam sa spun..ca e bun simt sa suni si sa spui exact..poti te duci,nu poti nu te duci.Multora insa le e jena..
Bafta si cati mai multi invitati.
Pupici cu lipici.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Oricum la restaurant se face +/-... Dar cat = sau - poti discuta? Eu stiu de 10, hai max 15 perechi (desi mi se pare cam mult!), dar peste 30 nu am auzit pana acum...

Si eu ma gandeam la bunul simt... Spui omului in fata (nu vii cu texte de 2 bani, adica toata lumea te stie ca tu ai bani la greu , dar spui ca nu poti veni ca nu ai bani!) ce ai de spus, sa stie si mirii cum sa se organizeze, nu e corect asa? Doar in viata asta te mai intalnesti cu mirii respectivi mai devreme sau mai tarziu... si daca nu ai avut bun simt macar sa anunti... Pe mine m-ar deranja mult mai mult sa nu fiu sunata, decat sa zica "nu pot, nu vreau, nu am chef etc"...

In situatia prietenei mele, ea a cam dat invitatiile inainte cu 1-2 luni inainte, tocmai pentru a nu fi surprize... Mai mult chiar, la servici se stia de acum un an, de cand a facut rezervarea restaurantului, ca anul asta are nunta pe 30 iulie, primele invitatii ni le-a dat noua, adica celor de la munca... Si nu e de-a dreptul penibil sa zici ca nu ai bani? Cate 200 mii daca puneai deoparte din cand in cand de un an de zile si tot aveai de nunta, nu?

E si maine o zi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chrislove spune:

quote:
Originally posted by ralnied1

In situatia prietenei mele, ea a cam dat invitatiile inainte cu 1-2 luni inainte, tocmai pentru a nu fi surprize... Mai mult chiar, la servici se stia de acum un an, de cand a facut rezervarea restaurantului, ca anul asta are nunta pe 30 iulie, primele invitatii ni le-a dat noua, adica celor de la munca... Si nu e de-a dreptul penibil sa zici ca nu ai bani? Cate 200 mii daca puneai deoparte din cand in cand de un an de zile si tot aveai de nunta, nu?

E si maine o zi!!!

Nu e chiar asa! Sunt multe prioritati. Si in orice moment pot apare lucruri mult mai importante de rezolvat. Niciodata nu sunt bani deajuns ca sa facem tot ce trebuie, nu mai zic de ceea ce vrem.

La nunta vin 2 categorii de oameni: din obligatie (instariti sau nu) sau din placere (instariti sau nu). Daca pt. o persoana nu e nici una din conditii f. importanta (adica e oarecum neutru), atunci nu cred ca vine. Si asa sunt majoritatea colegilor de serviciu. Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu n-am fost din obligatie niciunde,pt ca eu n-am facut nunta..deci la mine nu a venit nu stiu cine, sa zica apoi ca si el a fost so..sa merg si eu.M-am dus de placere..si daca am avut cu ce.
Mai voiam sa zic ceva..si noua ne-a zis cineva ca are nunta in vara anului urmator,insa face mai restrans si ne-a dat de inteles ca n-o sa ne cheme..ma rog,un prieten de acasa..Si in ultima clipa,ne suna si ne cheama,ca au vazut ei ca le vin mai multi si ca fac la restaurant si sa venim si noi.Asta in conditiile in care distanta intre noi e de 300km..Iti dai seama ca l-am refuzat frumos si gata.Ca eu nu pot sa merg atata drum cand ma suna sapt.asta ca la sf.sapt.are nunta.
Iar referitor la cei cu bani..daca ai bani asta nu inseamna ca intotdeauna ai si de dat.Poate au oamenii alte prioritati si nu trebuie sa fi rea spunand ca au bani si nu vor.La urma urmei sunt banii lor,munciti de ei si nu trebuie sa-ti pese ce fac ei cu proprii bani.Fiecare are problemele lui acasa,insa nu sta sa vb pe la servici..sa stie toata firma..
Eu credeam ca vorbim de bunul simt de a confirma ca vi sau nu la nunta..nu de banii mai multi sau mai putini ai invitatilor.
Pupici cu lipici.
Sunt de acord cu chrislove..si as mai adauga:colegii de servici n-au nici o obligatie si nu trebuie sa te superi..cine iti vine, iti vine din placere,cine nu asta e.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Eu personal am pus mana pe telefon si i-am sunat pe toti!nu puteam astepta sa sune ei.Si bine am facut!E adevarat ca nu vor veni toti desi unii chiar au cerut invitatii dar asta e!
Speram sa iasa bine si cu cat sunt mai putini cu atat te distrezi mai bine si nu e atata balamuc!
Parerea mea!
pupici!

http://photos.yahoo.com/alinafobl

Alyna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Invitatii nostri sunt: rude apropiate si prieteni - nu cred sa avem surprize, adica sa ne spuna ca vin si apoi sa nu vina.
Ca o masura de precautie, in loc sa trec la sfarsitul invitatiei ca-i rog sa confirme prezeta, am sa trec ceva de genul: daca aveti placerea sa petreceti impreuna cu noi va rugam sa confirmati prezenta si nr. de pers. E aceeasi Marie dar cu alta palarie
Adica cine vrea cu adevarat sa vina - confirma, cine nu-nu.
Eu cred ca e buna "metoda". Bine, ca fiecare stie cum reactioneaza invitatii sai.

idei nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Sunt multi cei care omit sa confirme, sunt destui care nici nu citesc partea cu confirmarea, dar sunt o gramada care vin neanuntati. Zau asa, nu poti sti cu saptamani inainte ca, Doamne-fereste, nu se intampla vreo nenorocire sau ca nu vei avea bani suficienti. Gandeste-te ca poate acum sunt in concediu si nu au luat si invitatia cu ei...
Ce poate face prietena ta ? Sa lase jena la o parte si sa le aminteasca, nu de alta, dar stii... " trebuie sa le spunem la restaurant un nr. aproximativ... ". Si uite asa rezolva.

Raza de soare

"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Trebuie sunati si intrebati toti cei care nu au confirmat, asta se face cu o sapatamana inainte. La noi nu a prins inca moda cu confirmarea, asa ca trebuie sa sa-i sune ea pe toti!

"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;24/st/20050820/e/Nunta/k/c25d/event.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

quote:
Originally posted by flafi

Trebuie sunati si intrebati toti cei care nu au confirmat, asta se face cu o sapatamana inainte. La noi nu a prins inca moda cu confirmarea, asa ca trebuie sa sa-i sune ea pe toti!

"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;24/st/20050820/e/Nunta/k/c25d/event.png

Subscriu!

http://photos.yahoo.com/flory1008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Degetzel spune:

Si eu sunt de parere ca trebuie sunati invitatii pentru confirmare. Oricum trebuie sa vorbiti cu ei... ca doar nu le dati initatia cu 2 luni inainte de nunta si apoi va asteptati sa-i vedeti taman la nunta ... Macar din politete si tot mai dati cate un telefon, si cu ocazia aceasta intrebati si daca vin la nunta. Noi in ultimele weekenduri inainte de nunta asta am facut: am dat telefoane... pe la rude, pe la prieteni. Le-am spus sa imi zica exact daca vin si cate persoane pentru a stii cum fac aranjarea la mese. Daca ma lasam dupa ei... ar fi fost un haos total.

Bineinteles, in contactarea persoanelor atributiile au fost impartite intre mine, sot, mama si soacra. Astfel incat am acoperit toate fronturile. Si chiar si cu toate aceste masuri luate tot s-au gasit 2 persoane care confirmasera ca vin sa nu mai vina ... Dar pentru 2 persoane nu e nici o catastrofa ..

Deci eu recomand cu caldura sa VA SUNATI invitatii, nu sa-i asteptati pe ei sa confirme (nu discutam acum motivele pe care le au sa nu vina la nunta...).

Pupici !

http://community.webshots.com/user/roxanadobrin

Mergi la inceput