Umbre si lumini
Umbre si lumini.
Patru secole de arta franceza. Secolele XVII-XX.
Muzeul National de Artă al României în colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor din România, Ministerul Culturii si Comunicării din Franta si Réunion des Musées Nationaux (RMN) organizează expozitia-eveniment Umbre si lumini. Patru secole de pictură franceză. Secolele XVII-XX. Expozitia va fi deschisă la sediul Muzeului National de Artă al României, în perioada 15 iulie-2 octombrie 2005.
Evenimentul este plasat sub înaltul patronaj al domnului Jaques Chirac, presedintele Republicii Franceze si al domnului Traian Băsescu, presedintele României si constituie cea mai importantă manifestare expozitională cu patrimoniu artistic din străinătate găzduită de tara noastră după anul 1990.
Expozitia a fost initiată de Ministerul Culturii si Comunicării din Franta pentru a fi itinerată în primele două tări integrate în 2004 în Uniunea Europeană - Ungaria si Polonia. În urma vizitei la Bucuresti, în anul 2003, a Ministrului Culturii si Comunicării din Franta, domnul Jean-Jacques Aillagon, proiectul a fost extins si în România, tară care urmează să se alăture Uniunii Europene în 2007.
Saptezecisisapte de lucrări apartinând unor muzee de renume din Paris - Luvru, Orsay, Muzeul National de Artă Modernă - Centrul Pompidou, Muzeul Picasso, - precum si din alte regiuni ale Frantei - Muzeul de Artă din Lyon, Muzeul de Artă din Dijon, Muzeul de Artă din Montpellier si Muzeul de Artă din Rouen - vor alătura pe simezele Muzeului National de Arta al Romaniei nume celebre precum De la Tour, Poussin, Chardin, Ingres, David, Delacroix, Corot, Cézanne, Matisse, Picasso, Braque.
http://www.artline.ro/index.php?l=1&s=20&idc=189
Scuze daca mai exista un subiect similar, eu n-am gasit.
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
Raspunsuri
Kehleyr spune:
Ce frumos . Poate ajung si eu pe acolo!
The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.
Sabina spune:
Eu vreau neaparat sa ajung...dar pana in septembrie nu am cum.Ce ziceti...organizam o iesire la muzeu in luna septembrie???dupa 5 sunt in bucuresti sigur.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
pumpkin spune:
Ruxandra, multumim mult pentru informatzie! Eu asteptam de anul trecut expozitia asta! Anul trecut, pe la inceputul lui decembrie atat in Louvre cat si in Musee D'Orsay am vazut locuri goale pe peretzi pentru ca lucrarile erau deja plecate. Exista o nota care explica : lucrarile sunt plecate in "vizita" in cateva tari printre care si Romania! Eu m-am bucurat mult ca or sa vina in Bucuresti pentru cei care nu-si pot permite sa ajunga sa le vada in Paris! Cand mergem la expozitia-eveniment?
ruxandra_sb spune:
Dragelor ,
mergem, cum sa nu mergem.
Si eu as prefera septembrie, da atunci pot intre 12-20 septembrie.
Daca este august atunci intre 8-18 august, fara week-end.
ruxandra_sb spune:
Pumpkin, daca nu mai rezisti pana atunci poate dam o fuga in ultima saptamana din iulie?!
Si mai mergem o data si cu Sabina in septembrie, nu-i bai.
gandacelu spune:
venim si noi!
da' nu mai am rabdare 2 saptamani, cred ca duminica pe la pranz suntem acolo si relatam de la fata locului!;)
mai vine cineva?
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
Kehleyr spune:
Am gasit si site-ul: www.mnar.arts.ro" target="_blank">http://www.mnar.arts.ro. Puteti vedea toate picturile din colectie.
Luminous beings we are, not this crude matter.
mara03 spune:
eheeeeeee,
io de cand am vazut stirea la tv nu mai am liniste . imi bazai sotioru' la cap ca o albinutza. dar am obtinut promisiunea ca ma duce, luna viitoare. abia astept sa-l vad pe www.mnar.arts.ro/expozitie/004b.html" target="_blank">dansul. si pe ceilalti desigur da' de la tour e marea mea feblete.
Andreea & Tudor (9 dec 2003)
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by ruxandra_sb
Pumpkin, daca nu mai rezisti pana atunci poate dam o fuga in ultima saptamana din iulie?!
Si mai mergem o data si cu Sabina in septembrie, nu-i bai.
Vreau si eu! Asta inseamna saptamana viitoare, nu? Hai sa mergem!