cum sa ingrasam un bebe?
Raspunsuri - Pagina 3
Ela-Z spune:
Eu ii dau pikovit de 3 sapt. si deja se vad rezultatele, in sensul ca a inceput sa aiba pofta de mancare, dar dr. nu ne-a spus sa-i sistam vigantolul.... desi cred ca aveti dreptate pt. ca o lingrita de picovit este egala ca unitati cu 2 pcaturi de d3. Copilul meu este f. bine dezvoltat psihico-motor pt. varsta lui, dar eu m-a speriat cand a spus ca este un inceput de distrofie .... si uite ce am gasit : "distrofia de gr. 1 sau distrofia usoara,in care curba greutatii nu creste timp de 3-4 sapt., greutatea copilului devenind cu 10% mai mica deca a copilului eutrofic de aceeasi varsta si talie, iar grasimea de sub piele dispare de sub abdomen" ... ce parere aveti?????????
Ela si bb Octavian
Raluca spune:
Ela in aia....cu dr. ce distrofie viseaza, pai daca e asa Ilinca mea e super distrofica , are o luna de cand nu a mai luat in greutate...dar dr. zice ca e in regula asa ca stau relaxata. Cand o vrea, o sa se ingrase si duduia mea.
Luizo, hai ma' ca n-am vrut sa te'nervez rau da' voi la capitala totdeauna stiti mai multeeeeeeee...hai zii ca abia astept! Hi, hi..
Raluca si Ilinca
Luizax spune:
bene bene distrofie.....sa vedeti voi distrofie cand or fi mari shor sa vrea la sala si la bazin si fetele or sa tzaina cure de slabire ca au nujce shunculitze pa nushtu unde. Si noi staaam si ne stresam acuma :o)
Raluca: Ca natural sau Ca pharco. Eu ii dau pharco. O data nam gasit dasta asha ca i-am luat natural. Vit. C natural ii dau 5 pic./zi. O linguritza de Fe hausmann sirop. O linguritza pikovit de la care kiar i-a mers mai bine. Chestia e ca atunci cand te apuci de ceva sa nu intrerupi (Fe, polivitaminele). Ce satz mai zic?
Luizax - karkotash shef!
carina spune:
Si eu i-am dat Pikovit ca asa a zis medicul dar eu am vazut peprospect ca doar peste un an se da si oricum era super energica de la el si nu mai dormea deloc ziua la 3luni!!!Asa ca nu i-am mai dat.
Cat despre distrofie, cica daca indicele ponderal este intre 1 si 0,9 e ok. La noi e 0,92 deci inca nu suntem distrofice.
Voi tot spuneti ca ai vostri copii au greutate mica dar s-au si nascut cu greutate mica. A mea copila a avut 3500de grame lanastere si are 5760 la 4 luni.Deci creste cam lent dar si ta-su are 57 de kile la 1.84m. Deci numa slabanogi am in casa.
Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai
danis spune:
Raluca: multumesc pentru mana de ajutor intinsa, dar noi am incercat sa luam cu reteta gratuita, pentru ca de platit gasim si aici (daca tot indes buzunarul medicului de familie, macar sa iau medicamentele gratuit!)
Carina: anda mea este slabanoaga (la 10 luni are 8 kile, ma rog, e slabutza...), desi s-a nascut cu 4 kg (nu stiu de unde a iesit asa mare, ca eu am 1,75 si 58 de kile, iar in timpul sarcinii nu am depasit 70 de kile, taica-su e ceva mai carnitzos, da nu e nici pe departe grasun), asha ca fiecare bebe e slabanog in alt fel, dar sanatoshi sa fie, asha cum am mai zis
Daniela si bb Anda
Lacramioara spune:
Alex al meu are doar reo 11 kg la 1 an si 8 luni, dar am renuntat sa fac comparatii, pt. ca nu reusesti decit sa-ti faci rau. Oricumel este sanatos si vioi, asa ca nu imi fac prea multe griji. Va pupik.
gabid spune:
Si Simona papa cand vrea si e f.mofturoasa.Are aproape 10kg la un an si 4 luni.La varsta bb-lului tau avea la fel,7 kg.Eu ma tot plangeam la dr ca nu papa si mi-a dat peritol.A spus ca dupa o sa pape si o facem grasa.Si chiar a inceput sa mai pape si s-a mai implinit un pic.Acum arata super.Ii dadeam 3ml/zi.Acum papa si supica si branzica ...dar cantitatile si le ia ea cat ii trebuie,adica niciodata nu papa prea mult dar decat sa refuze mese ca inainte!!!
Te pup,
Gabi si Simonica.
Emilia spune:
Dragele mele fete nu va mai stresati atata cu greutatea si nu-i mai indopati cu vitamine...
Adi al meu la un an avea 9 kg (ar fi trebuit sa aiba 11,8 kg), iar acum (2 ani si 2 luni) are 12 kg. Nu-l indop cu vitamine desi mananca prost...prost... si ciudat... Dar atata timp cat toata ziua este in miscare si este vesel inseamna ca este suficient aportul de calorii si vitamine...
Vedeti ce spun si fetele de dincolo unde nu se dau asa usor vitamine si FE si altele...
Eu, drept sa va spun, m-am cam speriat de toate alea care le bagati in ei...
Sanatate multa!
petruta spune:
Hai sa va zic si eu de bebe Mihaita al meu. Are 7 luni si 7.5 kg la 70 cm. Indice de crestere 0.92, si nu mi s-a spus ca este distrofic. Cind l-a vazut medicii ( si l-au vazut citiva ) cit da din picioare si ca este in continua miscare , mi-au zis sa-mi iau gindul de la a fi un copil gras, si ca el vrea sa fie manechin. Nu-i fac decit profilaxii cu : Vigantol, Ca ( fiole de 5 ml) 10 zile pe luna, si Fe H. sirop ca nu am gasit picaturi timp de trei luni ( PROFILAXIE NU TRATAMENT ). De mincat si eu devenisem crizata ca nu maninca, nu voia nici lapte pina cind mi-am zis: cind va vrea muschiul lui atunci. Si asa a fost. De la 1 ianuarie si-a propus sa manince fructe si asa a fost, dupa alte 3 saptamini a vrut si mincarica, si azi nu mai scap de el, daca vede ca maninc ceva vrea si el. Dar daca este foarte foarte activ nici nu va pune pe el si este de preferat ( asa mi-au spus medicii) un copil slab decit unul gras pentru ca nu se imbolnavesc asa de usor.
Hai sanatate la toata lumea
Petruta si bebe Mihai Alexandru
Ela-Z spune:
Sa nu-mi mai fac griji? asta incerc toata ziua...dar cand il dezbrac si-l vad cat este de slab, i se vad coastele... imi vine sa innebunesc...
Ce este PERITOL? spune-mi mai multe.
Ela si bb Octavian