Spaga in spitalele din Romania

Sunt o viitoare mamica (26 saptamani) din Constanta, si as vrea sa stiu cat merge spaga prin spitale. Noi platim asigurari sociale, dar la spital daca nu le dai bani nici macar nu se uita la tine.
ege
Raspunsuri
mammy2706 spune:
eiii, din pacate uneori asa e. Mai intalnesti si exceptii, dar cam rare. Trebuie sa fii pregatita cu bancnote mai mici, mai mari - in functie de importanta celui vizat. Ar fi bine sa afli situatia din spitalul unde o sa nasti si sa vorbesti cu persoane care au nascut cu doctorul tau.
Pana atunci, sarcina usoara!
Cristina, mamica lui Andrei
Andrei<1an
Ana68 spune:
Ege,
daca nu dai spaga...esti tratat ca un paria.
Pe Alex l-am nascut si eu in Spitalul Judetean Constanta in 1996.Spaga data atunci n-a fost foarte mare,nu-mi amintesc cat,chiar nu am facut o socoteala.
In schimb pot sa-ti spun ca la Luana am cheltuit aproape 400 000lei cu asistente,infiermiere si 100 de euro la nenea doctoru',aici in Timisoara.
Nastere usoara!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
irina81 spune:
Si eu voi naste tot in Constanta.Sa stii ca uneori pretul il mai facem si noi pacientii,nu toti doctorii iti cer,mai ales daca ai unul la care ai mers constant pe perioada sarcinii si te cunoaste.
La ce doctor mergi tu?
Eu sper sa nasc normal si ma pregatesc cu 100 dolari pentru dr (in cazul (in care o chem de acasa),1 milion pentru moasa si cate 200-300 pentru asistenta care preia copilul.Ne trebuie sapun si prosop pentru moasa si in rest maruntisuri...Nu e chiar de speriat!
Daca nasti prin cezariana-merge cam 100 euro la dr si 50 dolari la anestezist.
Fiecare da cat are,dar o sa fie bine!Sarcina si nastere usoare!
Irina 81
29+
ege spune:
irina 81,
multumesc pentru mesaj
eu sunt la dr.cristureanu ,are cabinet la prosana si sunt foarte multumita de el
sper sa nasc normal si sa ma asiste am auzit ca daca nasti normal ,nasti cu moasa, dr. doar asista, eu sper sa nu fie asa!!!!!
tu la ce dr.esti?
cate sapt ai ,29?
nastere usoara!
ege
tcelen spune:
EU CRED CA PRETURILE LE FACEM NOI,ASTA SI IN FUNCTIE DE CAT NE PERMITEM,DAR E BINE SA TE INTERESEZI LA PERSOANE CARE AU MAI AVUT DEAFACE CU ACEST DOCTOR!SI PE LANGA ASTA O SA-TI MAI TREBUIASCA SI PENTRU MOASA SI PENTRU ASISTENTELE CARE O SA AIBA GRIJA DE COPIL DUPA,CELELATE CARE O SA AIBA GRIJA SI DE TINE CAT STAI IN SPITAL SI TOT ASA ,CA DE ASA E IN SPITALELE NOASTRE ,DEGEABA PLATIM ASIGURARI,FARA SPAGA NICI NU SE UITA LA TINE!!!
CRIS
6
T.CRIS
irina81 spune:
Buna Ege,
asa am auzit si eu k daca nasti normal,nasti cu moasa,dr doar te asista-cel care este de garda.Daca vrei sa nasti cu dr tau il suni si il chemi de acasa,dar tr sa fii pregatita cu bani.
Eu sunt in sapt 30 acum si merg la dr Tomescu Aneta.
Cred ca si tu te incadrezi la mamici de sept-oct.Te-ai inscris?
Irina 30 sapt 
Androix spune:
quote:
Originally posted by irina81
Ne trebuie sapun si prosop pentru moasa si in rest maruntisuri...Fiecare da cat are,dar o sa fie bine!Sarcina si nastere usoare!
Irina 8129+
Ai? Ce sapun si prosop soro? In rest sunt perfect de acord cu tine.
Sarcini usoare si mai subtire cu valuta. Pe mine m-a "costat" 2 mil si vreo suta de mii ca sa nasc. Puteam sa dau si mai mult ca n-as fi fost refuzata dar nu am vrut sa "stric piata" ...
Andreea mamica lui
Filip StefanPozici cu Filip
irina81 spune:
Andreea,
Asa i-au cerut cumnatei mele de la obraz-de fapt rezidenta i-a zis ca trebuie sa dea pt asistente prosop si sapun,dar nu cred ca se intampla nimic daca nu ar fi dat!
Irina
Androix spune:
quote:
Buna Ege,
asa am auzit si eu k daca nasti normal,nasti cu moasa,dr doar te asista-cel care este de garda.Daca vrei sa nasti cu dr tau il suni si il chemi de acasa,dar tr sa fii pregatita cu bani.
Irina 30 sapt
Andreea mamica lui
Androix spune:
quote:
Andreea,
Asa i-au cerut cumnatei mele de la obraz-de fapt rezidenta i-a zis ca trebuie sa dea pt asistente prosop si sapun,dar nu cred ca se intampla nimic daca nu ar fi dat!Irina
Mi-e rauuuuuuuuuu
Pai si cumnata nu a intrebat daca tre sa participe si cu apa pentru dush??? Asta suna asa a amenintare: da sapunu ca altfel nu ma spal si pun mana pe fii-tu
Unde asta mai in ce oras? Io in locul cumnatei i-as fi zis ca nu pot sapun si prosop da o sa-i aduc niste oua de tara...
Andreea mamica lui