Cheile Nerei
Cine a fost de curind acolo?
Dorim sa facem un plan de vacanta de max o saptamana cu drumul inclus din Bucuresti! Am dori sa nu dormim in cort, ci la cabane sau pensiuni!
Orice informatie ne e de ajutor!
Am mai incercat o data sa ajungem, cu trenul pina undeva aproape de Cluj, am dormit la o cabana la barajul Lesu, apoi cu ocazie pe valea Lesului pina la Stina de Vale.Aici ne-am oprit fiindca in cele 3 zile cit am stat in zona a plouat infiorator-am fost la sfirsitul lui Iulie si am inteles ca e perioada cea mai plouasa din an. Nu stim cum o sa ne strecuram si anul asta printre ploi! Diferenta majora e ca mergem cu masina asa ca distantele mari nu mai sint o piedica.
Acum incercam sa incepem cumva din sud!
Va multumesc
Raspunsuri
narancea spune:
Orice informatie ne e de ajutor!
aici e ceasul aproape 8 jumate seara ! e o informatzie, potzi s-o folosesti la ceva ? sper sa itzi fie de ajutor !
iileana spune:
Cred ca informatii recente gasesti cu o cautare pe google, de ex. http://www.alpinet.org/main/articole/show_ro_id_1368.html sau http://www.romturism.ro/detalii.php?din=destinatii&poz=66 , chestii d-astea.
(noi am fost in Cheile Nerei acu' fro zece ani, dar cu cortu'n spate. Cheile efectiv le-am facut in doua zile. Am intrat dinspre Bozovici, am iesit pe la Sasca Montana. Au urmat Cazanele Dunarii de la Moldova Noua pina la Mraconia, unde am mai stat o vreme, si-apoi Orsova si-acasa. Minunata tura. Ce vremuri.)
S-aveti timp frumos!
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
mcrmiki spune:
Sotul meu a fost pe Cheile Nerei sambata, dar nu a stat decat vreo 2 ore. Spune ca drumul nu este asa de bun, el plecand de la Moldova Noua si a facut cam 2 ore jumate pana acolo. Noi am tot fost cu cortul cativa ani pe Chei, dar de vreo 3 ani nu am mai fost. Unde mergeam noi nu erau cabane si nu prea stiu daca sunt pt. ca am fost doar prin imprejurimi si la Lacul Dracului(stateam cu cortul aproape), eu sunt mai comoda din fire. Este tare frumos, este o liniste deplina, nici macar semnal la telefon nu este unde mergeam noi, super pentru relaxare. Sotul meu este indragostit de Cheile Nerei si poate anul asta tragem o fuga cateva zile cu copii. Daca mai vrei ceva informatii sa-mi scri si il mai intreb pe el.
Numai bine si vacanta placuta.
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad
MadalinaM spune:
Multumesc mult, mai vreau lamuriri in legatura cu viperele. Nu rideti, am auzit ca sint numeroase si 'agresive':-).As vrea sa fim pregatiti sa nu ne stricam cele citeva zile din cauza unor animalute.
Si cum e cu cortul? cit e de pustie zona? la ce trebuie sa mai avem grija? Repet, nu plecam in grup si de aceea am, eu cel putin, atitea temeri.
Din ce am citit pe net eu ma gindeam ca mergem cu masina pina la Sasca Montana si de aici pe jos traversam Cheile intorcindu-ne la Sasca.
Apoi echipamentul,mai ales incaltamintea se poate cu adidasi sau doar bocanci?
mcrmiki ce inseamna 'drumul nu e bun de la Moldova Noua'?
Cu inundatiile astea mi se cam taie tot cheful!
E cineva din zona? Caras Severin-Tg Jiu cum e pe la voi?
Claudelu spune:
Noi am fost acum 3 ani, dar tot cu cortu...am mers pana la sasca Romana cu masina si de acolo pe jos...este un drum destul de greu, pentru copii inaccesibil...vipere sunt, trebuie doar s aai mare grija pe unde calci sau pui mana...oricum zona e superba, si eu sunt indragostita de zona, m-as intoarce acolo oricand dar fara copilas
Eu ti-as sugera sa mai stati o vreme, pentru ca dupa cum e vremea, Nera sigur e mare mare
Claudia si Raul (01.04.2004)
Martie Aprilie 2004
iileana spune:
Madalina, Cheile Nerei sint suficient de circulate ca viperei cu corn sa nu-i prea arda de stat in drumul turistilor. Ea vietuieste mai incolo, pe coclauri, pe stinci izolate. Nu ataca decit daca se simte fara scapare, altfel prefera sa fuga decit sa te muste. Iar ca numar... specia e pe cale de disparitie, e, dealtminteri, protejata de lege.
Asa, acum amintiri din copilarie: la plecare (aia din tinerete) eram si eu inspaimintata de ideea unei intilniri cu numita vipera. Ser antiviperin n-am reusit sa gasim. Sotul meu (nascut-crescut in Turnu Severin) se amuza teribil pe seama emotiilor mele, si-mi spunea ca probabilitatea de a avea probleme e aceeasi cu cea de a intilni ursul in Poiana Brasov (eu fiind nascuta-crescuta in Brasov). Bun. Si care a fost primul lucru interesant cu care ne-am intilnit, la inceputul excursiei? ... O vipera cu corn facuta terci pe mijlocul soselei......Din fericire, a fost si singura pe care-am vazut-o.
P.S. Eu v-as sfatui sa va luati si bocancii. Pe stincile alea ude e cam greu in adidasi.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Albi` spune:
quote:
Originally posted by MadalinaM
Multumesc mult, mai vreau lamuriri in legatura cu viperele. Nu rideti, am auzit ca sint numeroase si 'agresive':-).As vrea sa fim pregatiti sa nu ne stricam cele citeva zile din cauza unor animalute.
Si cum e cu cortul? cit e de pustie zona? la ce trebuie sa mai avem grija? Repet, nu plecam in grup si de aceea am, eu cel putin, atitea temeri.
Din ce am citit pe net eu ma gindeam ca mergem cu masina pina la Sasca Montana si de aici pe jos traversam Cheile intorcindu-ne la Sasca.
Apoi echipamentul,mai ales incaltamintea se poate cu adidasi sau doar bocanci?mcrmiki ce inseamna 'drumul nu e bun de la Moldova Noua'?
Cu inundatiile astea mi se cam taie tot cheful!
E cineva din zona? Caras Severin-Tg Jiu cum e pe la voi?
Apoi... eu stiu pe unu' care a coborat Cheile in shlapi
Bine, el e omu' (inconstient al) muntelui, deci nu se pune Serios vorbind, trebuie bocanci, ca adidasii aluneca; bocanci inalti, care sa tzina si glezna.
Vipere au intalnit baietii de la noi din grup, cand coboram, pe portiunile unde is pietre (stanci) la soare - viperele stau pe stanci, la soare, sa se incalzeasca. Se sperie daca faceti zgomot - de exemplu daca bateti din palme Cel mai sigur e, daca puteti, sa fiti imbracati cu blugi lungi, ca sa nu puteti fi muscati prin ei... in caz ca... Doamne-feri! Cand am fost noi era f cald si cel mult eu am putut lua o pereche de strech-i lungi (in zonele cu umbra mai sunt si neshte tzantzari f nesuferiti si insistenti )
Ma mai gandesc si mai scriu
hey.. I could be wrong ! ..but at least I'm breathing..
osna spune:
am bunici la slatina -nera,la 5 km de sasca.am fost pe cheile nerei de multe ori.iti trebuie bocanci dar eu am fost odata si cu adidasi.loc de pus cortul este,de obicei prin august este mai aglomerat caci vin multi studenti.
vipere crede-ma nu am vazut pina acum ,dar paza buna trece primejdia rea,stii cum se spune.stiu ca anul trecut au inceput sa asfalteze o portiune de drum de la potoc pentru a se putea intra cu masina si pe acolo dar nu am fost de cateva luni bune in zona si deci nu mai stiu nimic.
pina la sasca drumul este bun,este si o pensiune acolo daca vreti sa ramaneti.
scrie-mi un pm daca vrei toate amanuntele ca ti-am spus in mare.
Claudelu spune:
Uite am pus cateva poze asa de idee...nu sunt clare pentru am facut poza peste poza neavand scaner Sper sa-ti faci o idee despre Cheile Nerei!
Fetele au mare dreptate...pentru Chei ai mare nevoie de bocanci sau de niste adidasi inalti cu talpa tare si musai ciorapi albi ca cica din auzite, viperele nu trag la alb
Eu tin sa precizez ca am facut cheile de la un capat la altu si am vazut vreo 4-5 vipere, una chiar de 1m si ceva
Claudia si Raul (01.04.2004)
Martie Aprilie 2004