despre rh si sarcina

despre rh si sarcina | Autor: Dana29

Link direct la acest mesaj

Am o intrebare daca stie cineva sa-mi raspunda.Sora mea are rh-ul pozitiv iar sotul ei negativ.Cum ar putea afecta asta un bebel(primul)? Doctorul ei i-a spus ca daca ar avea ea rh-ul negativ atunci ar fi o problema insa in cazul de fata nu va fi afectat copilul.Totusi ea ar mai dori si o alta parere.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Si eu stiu la fel, ca e important RH mamei sa fie pozitiv, doar dc e negativ se face un vaccin ca sa poti avea si al 2-lea bebe de ex.Sa ma intrebe inc aun medic pt linsitea ei.bafta multa!

Denisa
10+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Nu are importanta daca ea are RH pozitiv. Da o cautare pe google sau deschide orice carte despre sarcina ca sa se linisteasca prietena ta.
Bafta.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

Sa iti explic mai pe larg:
In cazul in care mama are Rh pozitiv nu conteaza Rh-ul tatalui, sarcina va decurge fara probleme din acest punct de vedere.
In cazul in care mama are Rh negativ si tatal tot Rh negativ, tot nu sunt probleme, copilul va avea sigur Rh negativ.
Doar in cazul in care mama are Rh negativ si tatal Rh pozitiv apar probleme. De ce? Pentru ca in cazul in care sangele copilului intra in contact cu sangele mamei, ceea ce sa intampla de obicei la nastere, dar se poate intampla si mai devreme, organismul mamei sesizeaza faptul ca in sangele copilului este ceva ce el nu are, il considera intrus si lupta impotriva lui. Deci anticorpii mamei lupta impotriva acelui ceva ce da Rh-ul pozitiv din sangele copilului, aceasta ducand la boli ale sangelui la copil (de la anemii usoare pana la boli grave).
Nu sunt medic si probabil am explicat fenomenul intr-un mod naiv, dar, zic eu, usor de inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Ramba ti-a explicat foarte bine.

Ca sa va mai linistesc, iti spun ca in cazul meu este aceeasi situatie: eu am Rh pozitiv, iar sotul meu Rh negativ.
Am avut o sarcina fara probleme, am o fetitza sanatoasa (multumesc Domnului !) si perfecta, iar acum sunt din nou insarcinata.

Nu sunt nici un fel de probleme in acest caz.

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Cum au spus si fetele, nu e absolut nici o problema. Invers era, asa e totul OK.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana29 spune:

Va multumesc f. mult pt toate parerile si explicatiile, ati linistit doi oameni care acum sunt mult mai fericiti
Dana, Jan si BBmic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kity2004 spune:

Dana
eu am RH negativ cu A2 gr de singe iar sotul RH pozitiv cu grupa 0. Adica imcompatibilitate totala . Am ramas inbsarcinata cind nici nu mai visam iar in sarcina nu am avut nici un fel de pb ( am facut analizaele de Rh cam o data la 2 luni) . La primiele 2 sarcini cu Rh negativ e Ok, Dar din cite situ eu a treia sarcina nu se mai recomanda. Dupa nastere imediat mi-au facut un vaccin 9 cumparat de noi aprox 3 mil) deoarece si bebica avea Rh pozitiv , si mi s-a recomandat vaccnul daca mai vreau o sarcina .
Daca mama are Rh pozitiv nu exista nici o problema .

Oana si Iza-Maria DN 19 iulie 2004
http://community.webshots.com/user/oanavilcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Eu stiu ca probleme legate de RH apar doar cand mama are RH negativ si tatal pozitiv, iar fatul are tot pozitiv (daca fatul are negativ, ca si mama, nu este nici o problema).
Cred ca probleme apar pt. al treilea copil daca celelalte sarcini au fost cu feti cu RH pozitiv si mama nu a fost imunizata RH (indiferent daca a nascut copilul sau a avortat).
Si eu am RH negativ, sotul pozitiv, iar copilul are RH pozitiv (a fost prima sarcina). Mi s-au facut periodic dozari de anticorpi pe parcursul sarcinii (la Institutul de Hematologie), iar in primele ore dupa nastere mi s-a facut acel vaccin de imunizare. Se mai poate face unul prin sapt. 28 dupa cate am inteles, mie cei de la Hematologie nu au considerat ca trebuie sa-mi faca din moment ce nu au aparut anticorpi (cica nu are rost sa-mi mai streseze organismul degeaba...)
Daca sunt vaccinata dupa fiecare sarcina, de ce ar mai fi probleme cu a 7-a (considerand ca toate cele anterioare au fost RH pozitiv, ca cele cu RH negativ nu le mai pun la socoteala)??
Gresesc?

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria28 spune:

Acelasi lucru il stiam si eu .Caz concret mama are RH negativ ,iar tata Rh pozitiv , am un frate mai mare ,eu am fost a doua ,amandoi avem Rh pozitiv .In schimb biata mama a aflat abia la a treia ei sarcina ca nu avea voie mai mult de 2 copii ,sa spunem norocul sau D-zeu a facut ca aceea sarcina sa fie oprita la timp ,la 4 luni mama a cazut pe cada in timp ce punea niste rufe la uscat si asa a ajuns la spital si la dat afara ,altfel poate ca acum as fi avut un fratior sau o surioara nu tocmai normala !Minunile ne inconjoara ,aveti incredere in voi si in D-zeu !Multa sanatate si fericire parintilor ,in cazul lor nu este nici o problema!

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Maria, dupa mai mult de doua sarcini cu RH poz.(din care s-au nascut sau nu copii). Nu stiu daca mama ta a mai facut/ nu vreun avort inainte de tine sau inainte de cel de-al treilea copil dorit; a fost vaccinata dupa fiecare nastere??

Stie cineva daca si in cazul in care te vaccinezi dupa fiecare sarcina (nastere/avort- Doamne-fereste) al 3-lea, al 4-lea copil pot avea probleme?!?Acum am doar un bebe, dar daca vreau sa am mai multi si ma vaccinez dupa fiecare?

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput