despre rh si sarcina
Raspunsuri - Pagina 2
anacami spune:
printre altele am gasit:
"VACCINARE. Cea mai eficienta metoda de a rezolva incompatibilitatea de Rh este vaccinarea. Daca gravida cu Rh negativ se vaccineaza, atunci ea nu mai dezvolta anticorpi impotriva propriului copil. In primele luni de sarcina, oricarei gravide trebuie sa i se identifice grupa sangvina si Rh-ul. Testele se vor face chiar daca sarcina ar urma sa fie intrerupta. De fapt, orice femeie care face un avort trebuie sa-si verifice Rh-ul. Daca este negativ, atunci trebuie sa i se administreze un vaccin cu imunoglobulina anti-D. Prin acesta se introduc in sange hematii pozitive, astfel incat la viitoarea sarcina sa nu mai existe riscul afectarii fatului. Medicii recomanda acest vaccin si in cazul incompatibilitatii dintre parteneri (ea are Rh negativ, iar el – pozitiv). Vaccinul este obligatoriu la prima sarcina, indiferent ca a fost dusa pana la capat sau a fost intrerupta. Daca aveti Rh negativ, ati facut o intrerupere de sarcina sau ati pierdut o sarcina si nu ati fost vaccinata imediat dupa aceea, atunci riscurile de a avea probleme cand veti dori un copil sunt mai mari decat la prima sarcina.
AVERTISMENTE
De cele mai multe ori, prima sarcina a unei femei cu Rh negativ este lipsita de pericole pentru nou-nascut. In sangele mamei se formeaza anticorpi care nu sunt periculosi pentru ca nu pot traversa placenta si nu pot face rau fatului. “Femeile cu Rh negativ vor naste prin cezariana, chiar daca sunt la prima sarcina sau au fost vaccinate, pentru a se evita amestecarea accentuata a sangelui mamei cu al copilului“, spune dr. Gabriel Lemnete.
alt articol:
"Daca primul copil e Rh(+) si dumneavoastra sinteti Rh(-), vi se va administra curind dupa nastere un vaccin protector denumit anti-D. Acesta previne aproape intotdeauna problemele ce ar putea sa apara in cursul sarcinilor urmatoare. In unele spitale vaccinarea se poate face si in timpul sarcinii. "
"Prepararea pe cale industriala si difuzarea in serviciile de ginecologie a imunoglobulinei anti D(Rh) va reduce pina la disparitie boala hemolitica a fatului si nou nascutului prin incompatibilitate Rh materno-fetala daca se respecta si alte masuri profilactice: evitarea hemoterapiei si transfuziilor cu singe Rh + la fetite si femei Rh- "
In ziua de astazi gravida cu incompatibilitate RH este considerata "cu risc" si este mai atenta monitorizata pe parcursul sarcinii. De aceea se masoara titrul de anticorpi periodic, astfel incat daca apar cresteri ale acestora sa se ia masurile de precautie (vaccinare si in cursul sarcinii,...).
Oricum, atunci cand va fi cazul, voi merge la medic!
Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani
Otiliav spune:
Eu am Rh-, A2 desi parintii mei au Rh+, se pare ca se poate, sanse sunt foarte mici dar exista. Am refacut analiza de 3 ori cacci nu mi-a venit sa cred). Am facut cezariana, dar am nascut sambata iar rezulatele la analizele copilului(are RH+, O1) au venit de-abia marti. Asa ca din pacate am ratat vaccinul. Dozare de anticorpi am facut si au iesit absenti. Acum ma rog ca urmatorii copii sa aiba Rh-. Oricum pentru cele care prezinta anticorpi in sange, exista tratament nu-i nimic de speriat.
Mie afirmatia ca o mama cu Rh- si sotul Rh+, va face un al treilea copil cu probleme mi se par aberante, mai ales daca se monitorizeaza anticorpii.
Verisoara mea trebuie sa nasca in august al treilea copil si are Rh- si nu-i nici o problema, nici vaccin nu a facut.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
Bic spune:
quote:
“Femeile cu Rh negativ vor naste prin cezariana, chiar daca sunt la prima sarcina sau au fost vaccinate, pentru a se evita amestecarea accentuata a sangelui mamei cu al copilului“, spune dr. Gabriel Lemnete.
Domnul doctor Lemnete sa se mai informeze inainte sa arunce cu bombe.
quote:
Eu am Rh-, A2 desi parintii mei au Rh+,
Otilia, imi pare rau sa-ti bag niste strimbe, dar din cite am citit eu este imposibila situatia pe care o descrii tu.
DPN 31.10.05
emaaimee spune:
“Femeile cu Rh negativ vor naste prin cezariana, chiar daca sunt la prima sarcina sau au fost vaccinate, pentru a se evita amestecarea accentuata a sangelui mamei cu al copilului“, spune dr. Gabriel Lemnete.
Dnul acesta este dezinformat total!E sigur dr?Poate e veterinar!
Am nascut pe 2iulie natural in 15 min,dupa un travaliu de 2hr si 5min petrecut acasa-am crezut ca sunt contractiile inainte de travaliu si cei de la urgenta m-au sfatuit sa mai stau acasa pana cand am contractii dese din 5 in 5 min timp de o ora!Bine ca nu am nascut acasa sau pe drum ca aveam senzatia de nevoie urgenta la toaleta!Am ajuns la spital cu dilatatie maxima si Oana are rh pozitiv,grB,eu am ABnegativ si sotul O pozitiv!Mi s-a facut vaccinul in aceeasi zi in care am nascut!
frumoasei BIBI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos
Monica-Elena spune:
Eu am grupa OI si rh negativ si sotul meu AII si rh pozitiv.Deci incompatibilitate si de rh si de grup sanguin. Pe tot parcursul sarcinii am facut anticorpii anti rh si anti A din doua in doua luni si din luna 7 lunar. Au iesit absenti mereu. Mihnea are grupa AII si rh negativ si la nastere dupa 3 ore mi s-a administrat vaccinul din cauza grupei AII a lui bebe Mihnea.Singura problema a fost ca Mihnea a facut un icter mai pronuntat adica de o durata mai mare de 2 spre 3 sapt(am inteles ca asa fac cei cu rh negativ).
Asa ca nu este un capat de tara Rh-ul negativ sau incompatibilitatea de grupa, trebuie doar o monitorizare mai atenta a gravidei.
Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Kittycat spune:
quote:
Originally posted by Bic
[quote
quote:
Eu am Rh-, A2 desi parintii mei au Rh+,
Otilia, imi pare rau sa-ti bag niste strimbe, dar din cite am citit eu este imposibila situatia pe care o descrii tu.
Nu e deloc imposibila situatia; daca parintii sunt ambii heterozigoti in sistemul Rh (cum e clar cazul Otiliei), copiii lor au 25% sanse sa fie Rh-. La fel cum de exemplu din 2 parinti cu grup A sau B poate iesi un copil cu grup O; si exemplele ar putea continua. Este o regula simpla de genetica mendeliana.
Andra,
de printesa
(15 noiembrie 2004)
anacami spune:
Citatul repectiv l-am luat de pe un site.
Daca vreti, puteti citi si un articol de pe site-ul desprecopii.com
http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=11
va recomand sectiunea de sfarsit "Mijloace de scădere a riscului incompatibilitătii"
"Mijloace de scădere a riscului incompatibilitătii
Medicina dispune astăzi de metode eficiente de prevenire a incompatibilităřii Rh dintre mamă si fiu. Desensibilizarea precoce a mamei cu ajutorul unui vaccin sau cezariana precoce reprezintă mijloacele cele mai frecvent utilizate pentru a combate aceste accidente"
Ceea ce am inteles eu este ca se presupune ca la nasterea naturala are loc o posibila amestecare mai "violenta" a circulatiei sanguine fetale cu cea materna; este posibil ca la nasterea prin cezariana "contactul" sa fie mai de scurta durata si de aceea poate afecta mai putin fatul.
Informatiile discutate aici nu au pretentia sa fie "recomandari medicale", oricum astea ni le da medicul; aici, in schimb, putem sa punem intrebari ref. la temerile noastre, sa ne ridicam unele semne de intrebare si sa cautam informatiile corecte la cei in masura sa ni le dea.
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani
anacami spune:
dr. Lemnete este unul dintre cei mai renumiti doctori ginecolog/obstretician din Romania(acum nu stiu cat de nedeformat este articolul respectiv, adica uneori una spun si alta apare in ziar).
Emaaimee, si eu am RH negativ, copilul RH pozitiv, l-am nascut natural (si fara epidurala); dupa nastere bb a avut un icter foarte puternic si destul de indelungat.Cei drept nu stiu daca din cauza incompatibilitatii RH, oricum dr. care m-a urmarit si cu care am nascut stia ca am RH negativ. Asta nu inseamna ca data viitoare voi opta neaparat pt. cezariana (ca asa am "auzit")...Evident ca voi asculta medicul!
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani
Bic spune:
ancami apreciez detaliile referitoare la dilema mea.
Nu apreciez, insa, deloc indemnul tau ironic si agresiv de a mai citi. Puteai sa omiti precizarea de la inceput. Dar probabil ca nu suporti sa fii contazisa si ai tinut mortis sa dai cu poseta in cap.
DPN 31.10.05 
Maria28 spune:
AnaCami ...imi cer scuze ca nu am intrat mai devreme sa iti raspund la intrebare ,deci cum spuneam mama ne are doar pe noi ,primii 2 copii(amandoi avem RH poz) ,nu avorturi nu nimic ,iar ea nu stia ce RH are ,poate asa era pe vremea aia sa nu te verifice asa cum e acum .Mama abia la al 3 -lea copil a aflat ca nu avea voie un al treilea cu RH neg si fara vaccinare ,asa a fost sa fie si ne-a ferit D-zeu de necazuri !
Maria