despre rh si sarcina

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Bic, imi pare sincer rau ca ai inteles asta din mesajele mele!Eu zic ca nu sunt certareata "de felul meu" (mai gresesc si eu cateodata, ca tot omul ), si nici genul care sa de-a cu poseta in cap. Acest subiect ma intereseaza in mod direct, de aceea am si scris aici.
Eu am pus o intrebare, intre timp am gasit cateva ceva despre "problema mea", am postat ceva de genul "uite ce se spune" (chestia cu cezariana) si atat."Problema mea" era ceva de genul:de ce acum, cu atatea progrese medicale, o femeie cu RH negativ nu ar putea naste si un al 3-lea copil (cu RH pozitiv) sanatos?
Dupa raspunsul tau mi s-a parut ca am "aruncat cu bombe", asa ca am mai dat un link. Am si precizat: daca doriti sa cititi...". Recunosc ca nu este de competenta mea sa discut o problema atat de "medicala", asa ca las loc celor avizati!
Va doresc copilasi sanatosi, fara probleme, tuturor mamicilor!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankak spune:

eu am gr o si Rh-, sotul meu gr A si rh+.Asadar dubla incompatibilitate. Am pierdut 2 sarcini desi monitorizate de dr cu experienta(prima de o dr profesor si a doua de o dr conferentiar). Nici una nu a catadicsit sa-mi spuna ce sa fac in caz de Rh- Acum imi fac analiza de dozare de anticorpi antiRh in fiecare luna. Si pina acum au iesit absenti.Sarcina de 34s. In caz de apar anticorpii, nu-i o tragedie ca este tratament. Sigur ca mai bine sa nu fie...
Daca permiteti: nu va duceti la dr situati prea sus ierarhic, sint tare ocupati si nu-i mai intereseaza decit banii (FFF multi).
Am inteles ca nu mai au spitalele imunoglobulina D, care se face dupa nastere, asa ca trebuie sa o cumperi si pe asta, de parca nu ar fi suficiente cu cite lucruri trebuie sa mergi la maternitate cumparate din banii tai, ca astia nu-ti dau nimic. Si mai costa si vreo 3 mil plus ca nu prea se gaseste. Asa ca,cele care stiti ca aveti Rh- intrebati medicul daca maternitatea la care veti naste are in stoc imunoglobulina D, daca nu, faceti rost de alti bani pe care sa-i dati pt. asta.
Pupici si vesti bune!
Anca si Matei 34s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kity2004 spune:

Eu am Rh-cu A2 sotul rh+cu A2. Fetita are Rh+ cu grupa 0 ; se pare ca se poate . Mi s-a facut vaccinul dupa nastere.
Otilia a 3-a sarcina nu se recomanda deoarece copilul poate sa aiba malformatii, dar asta nu este o regula ; ideea e ca nu se recomanda chiar daca anticorpii sunt monitorizati.

Oana si Iza-Maria DN 19 iulie 2004
http://community.webshots.com/user/oanavilcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Dana,
Ma aflu in aceeasi situatie cu sora ta:am Rh+ iar sotul RH-.
Am avut 2 sarcini normale si acum sunt gravida a treia ora.Nu mi s-a spus ca ar fi vreun motiv de ingrijorare.

In plus,am o prietena cu RH- al carei sot are RH+.Dupa prima nastere i s-a facut vaccinul anti-D.Acum 2 ani a fost din nou gravida si a avut GEMENI!A beneficiat de atentie medicala sporita, a nascut prin cezariana si fetitele au fost perfect sanatoase!

Aici in Suedia am multe cunostiinte care au 3 copii si unele dintre ele au RH-.Nu stiu cum este in Romania,dar aici nu se contraindica o a treia sarcina in cazul in care mama are RH-.

sarcini usoare si sanatoase tuturor,

Mariana------>1976
Monica------->1998
Matei-------->2001
BB----------->2006 feb.

Mergi la inceput