un sfat pe ultima suta de metri

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Carmen, stai linstita, puteai sa faci tu zeci de macrameuri, nu ar fi contat.

Eu am program deala cretin 9-18 si ajung acasa de multe ori dupa 19.00 da asta e placerea mea sa cos cate ceva sau sa fac mici obiecte din diverse materiale.
Si la un moment dat coseam o fata de masa cu ratuste, mititica.
Si se uita si dupa o vreme ma intreba: da tu cand ai de gand sa termini chestia asta?

Soacra mea e la pensie, nu face nimic decat sa se uite la TV si sa se duca la doctori!! Nimic absolut ca nu-si strica ochii, da eu pot sa-i stric, nu??/

Si stiti ceva macrameurile nici nu-mi plac si cand fac ceva o fac NUMAI pt ca-mi face placere, nu-mi umplu casa cu "zestre".

Carmen sa fii tu multumita cu tine si sa nu cauti recunoasterea in alta parte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

--------------
Casandra, ce pot spune cu siguranta despre tine e ca nu ai stat cu socrii!
-------------
Te pripesti sa tragi concluzii. Am stat 5 ani cu socrii, dintre care 1 an inainte de casatorie, intr-un apartament cu 2 camere. Sotul meu e singur la parinti, soacra mea nu vedea nimic altceva in afara de el. Si pentru ei a fost greu sa primeasca pe altcineva la ei in casa, ordinea lucrurilor stabilita de ani de zile s-a schimbat,.... Nu a fost usor pentru nimeni. Am plecat de 2 ori, impreuna cu sotul, si ne-am intors, tot impreuna. Relatiile cu parintii lui sunt radical imbunatatite acum. Dar a fost nevoie de timp, rabdare, intelegere, vointa si dorinta de a merge mai departe impreuna. Soacra mea nu mai este femeia de acum 10 ani, cel putin nu in relatia cu mine.

------------
Daca de dragul lui, ai putea sa ii iubesti si pe ai lui.
------------
Dragostea nu se impune. E gresit ca sotul sau socrii sa iti pretinda sa ii iubesti, ca pe o datorie. Doar tu, prin alegere liber consimtita, ai putea incerca sa mergi in directia asta. Oricum, nu vei ajunge sa ii iubesti/indragesti/accepti peste noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Carmen, bravo tie, o mie de pentru verticalitate.Daca am fi toate ca tine...

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen3 spune:

Verticalitate sau nu...stiu ca doare tare rau sa vezi cum tot ce ai sperat se duce pe apa sambetei,ca s-a ales praful de tot si ca de fapt iti pui intrebarea :"ce ai insemnat tu pentru el?" Tare as vrea sa stiu adevarul gol golut,chair daca m-ar soca.Mai ales cand spunea ca nu are nici el timp de pierdut si ca vrea o familie...acum ..."the answer my friend is blowing in the wind".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

----------
Nu banuiam ca pot intra in asa ceva, stiu ca pot fi multe altele mai urate in viata,insa...de aceea trebuie sa vad pe cine am alaturi in tot acest timp.
----------------

Da, ai mare grija. Nu te grabi, cauta pe cineva care sa aiba aceleasi aspiratii ca si tine si un mod de a intelege sa isi traiasca viata apropiat de al tau. Pe cineva pe care te poti sprijini la nevoie, care sa fie capabil sa te sprijine. Si de care sa nu vrei sa te desparti. Sa isi doreasca sa fii fericita. Sa te iubeasca mai mult decat pe parintii lui. Daca are de ales intre ei si tu, sa te aleaga pe tine. Actualul tau prieten i-a ales pe ei. Nu e potrivit sa iti fie sot. Si tu ai ales sa pleci fara el. Nici tu nu esti potrivita sa ii fii sotie. Plecarea ta denota clar ca nu e omul langa care tu vrei sa ramai. Mai bine va despartiti acum, cat inca nu sunteti casatoriti. Doare mai putin acum, scutiti ani de cazna. Si nu aveti nici copii.

Sper sa nu te superi pe mine. Asa vad eu lucrurile. Dar s-ar putea sa ma insel. Nu te cunosc, nu il cunosc. Iarta-ma daca te-am suparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen3 spune:

Incet incet subiectul meu se stinge..Asa cum se stinge si ceea ce a fsot sa fie relatia mea cu el.De 3 zile nici nu am mai vorbit, m-a "ajutat" doar sa imi aduca lucrurile inapoi de la ai lui,rugandu-l eu sa faca asta pentru mine.Sincer, nu mai vroiam sa am parte de predicile alor lui, de invinuiri, sau cine stie ce scene penibile.Sunt destul de rascolita de ceea ce s-a intamplat ca sa mai trebuiasca sa ii suport si pe ei. Culmea...oare cui i s-o mai fi intamplat?Sa vina dintr-o vacanta si la 2 zile sa se desparta?Am fost in Creta 2 saptamani.Logic, ca trebuia sa vina cu noi tot familionul lui.De fapt, toate vacantele noastre trebuiau sa mai aiba atasata cate o alta persoana...ba frate-su,ba prieteni...numai noi doi nu...mai ciupeam cateva zile si fugeam cu el la munte.Asa ca si de data asta, am mers insotiti in Grecia, de mamica, taticu, fratioru...Si la intoarcere s-a aprins scanteia care nu m-a mai calmat cu nimic.Iar el...dupa cum se vede,a luat la cunostinta decizia mea si acum isi continua viata ca si cand nimic nu s-a intamplat.Si ma acuza ca nu am mai avut rabdare sa il astept, sa fi vazut ca ar fi fost bine.Eu acolo inapoi, never,asa cum am mai spus.
Acum...ma regasesc calma si am speranta.In ceva nedefinit,insa logic, acum nu ma mai ancorez sa-mi gasesc fericirea cautand cu disperare un om care sa ma iubeasca si sa ma doreasca in viata lui.Vedeam cum anii trec si imi doream atat de mult o stabilitate.Insa nu mi-o oferea nimeni.Acum, ma gandesc ca nu vreau sa imi mai fortez destinul.Singuratatea asta e mult mai buna decat viata in casa lor.Imi este certa aceasta concluzie.Nu regret decat ca am sperat ca el va trage cu mine.Am crezut ca se poate desprinde si ca are intentii serioase asa cum aveam si eu. Insa lui i-a fost bine cu mine langa el, acolo,si doar atat,fara sa vrea neaparat mai mult pentru el.Era solutia perfecta pentru el si este clar ca nu ma intelegea cand ii spuneam ca pentru mine ideea de stat impreuna si necununati imi repugna total.Dar,tot raul inspre bine, asa cred acum.
Asta a fost povestea mea.De acum inainte, merg singura pe drum,cu credinta in Dumnezeu.
Va multumesc ca ati fost alaturi de mine, ca m-ati incurajat, ca mi-ati subliniat bine ceea ce inseamna o relatie adevarata in care cei doi merg impreuna,dedicati unul altuia.Opiniile voastre m-au ajutat foarte mult.Mi-ati spus ca sunt puternica...mi-a spus si el ca i-am dat o lectie de viata, adoptand ideea de a taia raul de la radacina...nu stiu...asa cum am spus, sunt toleranta...Toti din jurul meu spun ca am asteptat chiar prea mult dupa el si deciziile sale.AM trecut peste nemultumirile mele de multe ori.Nu am taiat de la radacina din prima.Insa,cand vad ca deja speranta nu mai am, ca sunt atatea nedreptati pe care nu le vede,sau daca le vede, tace numai ca sa ii acopere pe ceilalti,sunt datoare si fata de viata mea sa iau atitudine.
Voua fetelor, va doresc numai implinire in suflet, iubire adevarata din partea prietenilor si sotilor vostri,a copilasilor vostri... si ar fi bine sa ne intalnim in alte sectiuni ale acestui forum,mai vesele, mai destinse,mai datatoare de speranta.Eu oricum raman fidela acestui forum de unde am invatat multe.Numai de la voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

de unde se vede ca a fost foarte bine ca te-ai hotarit sa iei acum masuri. ce te faceai daca mai intindeai pelteaua citiva ani, eventual cu un bebe crescut cu ajutorul socrilor, desigur - brrr
daca te iubeste va veni la tine si va gasi o solutie, daca nu .... inseamna ca nu te iubeste indeajuns ... si in cazul asta ce-ai pierdut? cam nimic, decit un barbat care nu te iubeste cit trebuie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Carmen, m-a emotionat foarte tare felul in care ai scris . Imi pare rau ca nu a fost sa fie. Dar, poate, cine stie, intr-o zi... el va descoperi ca te iubeste suficient incat sa se rupa de parintii lui in mod real, si sa vina alaturi de tine. Daca nu, mai bine acum decat mai tarziu. Altfel ar fi fost si mai dureros. Nu stiu daca te consoleaza cu ceva, dar eu cred ca ai luat decizia corecta.

Daca mai vrei sa iti deschizi sufletul, noi suntem aici .

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

BRAVO Carmen!!!
Am urmarit subiectul inca de la inceput, dar nu am scris pt. ca nu mai aveam ce sa-ti spun, vad ca ai primit o groaza de sfaturi bune. Sigur si eu as fi reactionat la fel ca tine,doar ca probabil ceva mai repede. Daca intr-adevar te iubeste te cauta, dar mai poate fi faza in care nu se poate desprinde de ai lui si atunci cu tot cu iubirea lui pentru tine ramane "fidel" parintilor. In acest caz nu ai ce face, este un om slab,care din cauza parintilor probabil si-a pierdut iubirea vietii lui.
Capul sus, ai dreptul la fericire deplina si intr-o zii vei fi fericita. Iti doresc numai bine si daca apar noutati mai scrie-ne.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Carmen, ai mai avut vreo veste de la el?

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput