Cartile copilariei- vi le amintiti?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

am uitat de "cuore-inima de copil" a lui edmondo de amicis, de "singur pe lume" a lui hector malot,"legendele olimpului" de alexandru mitru
[font=Comic Sans MS][teal]Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa re-re-re-re-citite!
va mai amintiti de moartea lui Sufletel?!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

--------
Casa Buddenbrook (Thomas Mann),
-----------
Si mie mi-a placut mult. Eram cam necajita ca nu mai gaseam si pe altcineva caruia sa ii placa.

Mi-au mai placut Dumas, Mark Twain, peripetiile lui Pardaian si ale Faustei, Jule Vernes, in mod special "Doi ani de vacanta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

baaaaaaaai, ce mi-atri facut.Pai eu le citeam pana si la masa,eram nebuna rau de tot.mai ales cuoer si coliba unchiului tom...si povesti africanede la biblioteca scolii, am imprumutat-o de vreo 10 ori

Nu mai spun de basmele "lui" ispirescu, si Ciresarii....si da,si eu am citit cartea ciu Nadia de cel putin un milion de ori!!!!

mizerabilii si Pe aripile vantului iara...iar legendele olimpului
s-au rupt bucati bucatele...ca le-am citit de la 5 ani!!!

si le traiam rau de tot,plangeam la mizerabilii ingrozitor, si la coliba unchiului tom cand murea fetita blonda....

oare ai nostri vor citi la fel???

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

quote:
Originally posted by Sabina

baaaaaaaai, ce mi-atri facut.Pai eu le citeam pana si la masa,eram nebuna rau de tot.mai ales cuoer si coliba unchiului tom...si povesti africanede la biblioteca scolii, am imprumutat-o de vreo 10 ori

oare ai nostri vor citi la fel???

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Numai la masa? Eu plecam cu cartile dupa mine si la ...nu ca as fi avut nevoie, dar acolo mai aveam un pic de liniste si nu ma deranja nimeni...pana nu se saturau de asteptat...

Sa stii ca asta ma intreb si eu, copiii nostri vor avea aceeasi dorinta de a citi pe care am avut-o si noi?
Nu prea cred, conditiile sunt altele in zilele noastre, noi nu prea aveam altceva de facut, pe cand acum... Sper sa functioneze macar puterea exemplului... Si cu speranta asta...ma chinui sa adun toate cartile copilariei mele.

Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Asta era!!!...Singur pe lume ca nu-mi aminteam, o gasesc oare ca trebuie s-o recitesc.
Si Legendele Olimpului eu chiar traiam printre zei...misto lume...da' venea mama si trebuia sa revin cu picioarele pe pamant.
Si eu citeam uneori cu lanterna,pe furis pana se facea dimineata.
Print si cersetor a lui Mark Twain si Micul print si Buratino

Daca copiii nostri vor citi? eu sper ca da, doar sa le punem cartile in fata, sa aducem noi biblioteca la ei si sa recitim odata cu ei.

zana

"Dacă ați putea iubi destul, ați fi cele mai fericite și mai puternice ființe de pe pământ.” (Emmet Fox)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by cookie
Sa stii ca asta ma intreb si eu, copiii nostri vor avea aceeasi dorinta de a citi pe care am avut-o si noi?
Nu prea cred, conditiile sunt altele in zilele noastre, noi nu prea aveam altceva de facut, pe cand acum... Sper sa functioneze macar puterea exemplului... Si cu speranta asta...ma chinui sa adun toate cartile copilariei mele.

Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos

aceeasi temere o am si eu,ca nu ii vor placea cartile, in plus asociez placerea lecturii cu placerea invatatului, nu stiu daca exista intr-adevar o legatura, dar asa a fost la mine. de aceea am inceput sa cumpar carti pt. copii de cand eram gravida, iar pe bb la 1-2 luni il distram cu pozele si cu poezioarele din carti. se pare ca a prins drag de carticele,mai ales ca sunt cateva edituri ce scot carti cartonate, pt. copii mici,f. reusite-teora de ex.
ultimele noastre achizitii au fost niste carticele scoase de editura crisan, care au un succes enorm la puiutul meu-pe langa ilustratiile reusite si poezii, au un butonel care apasat scoate un piuit, iar la alta carte prin apasare suna telefonul. au aparut carticele in care se poate mangaia o bucatica din blanita animalelor (pui, cal, vaca, urs polar etc), avem de unde alege, nu mai zic de cartile pt. copiii mai mari...
da, cred ca depinde si de noi sa ii determinam sa indrageasca cititul si functioneaza si puterea exemplului, daca ne mai vad si pe noi citind cate ceva.
cred ca a insufla dragostea pt. carti e unul din marile servicii pe care le putem face copiilor nostri.

Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena I. spune:

am regasit in postarile voastre multe dintre cartile dragi mie in copilarie.
as vrea sa-mi spuna cineva daca stie autorii cartilor:
"Poznele verisoarei Nini"
"Tara celor o mie si una de mendre" (si acum mai visez sa ajung acolo)
si mai iubeam o carte de povesti, dar nu stiu nici titlul nici autorul. una dintre povesti avea ca personaje pe lup si pe iezi, dar iezii erau foarte isteti si-i spuneau lupului ghicitori. una dintre ele era "spune-mi o pasare care cinta numele unei flori". mai era o poveste cu o babuta care ingrijeste un motanel schiop si el o scapa de soareci.
ma ajuta cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Nu cred ca pe ai nostri copii o sa-i impresioneze aceleasi carti. Regasesc, in postarile voastre, toate romanele care mi-au incintat copilaria si adolescenta. Dar acuma exista o prea mare oferta pe piata, e aproape imposibil sa vorbesti de o carte si sa gasesti pe cineva care s-o fi citit. Cu exceptia lui Harry Potter.

Acum citeva saptamini am recitit "Pistruiatul". Ha, nu stiu ce mi-a venit! Imi amintesc si filmul, era haios.

Si sa continuam seria amintirilor: "Micul Lord", "Romain Kalbris" (tot de Hector Malot e scrisa), romanele lui Jules Verne...

Mie Mihail Drumes nu mi-a placut. Am citit "Invitatie la vals" si am considerat-o prea siropoasa.

Cind eram in liceu era la moda "Torente" de Marie-Anne Desmarest, in colectia "Romanul de dragoste". N-am mai auzit nimic de autoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

quote:
Originally posted by myrrha

[size=1]Ce sa fac, Cookie, am fost si sefa de grupa, iar Mi-a placut fff mult Printesa din Sega, uitasem de ea, ma identificam mai bine cu personajul feminin! Multam.

Printesa din Sega, Francisc Munteanu!!

Si acum tin minte inceputul: "Sega e un cartier al Aradului. O ingramadire de strazi desfundate ...", ce frumos! Eu am citit cartea de la o prietena, care, oricat m-am rugat de ea n-a vrut sa mi-o dea mie, desi ei nu-i placea

N-am mai gasit-o de atunci, niciodata.

Dar mi-am mai amintit o carte: Pitulicea, de Resat Nuri Guntekin, recomandata de o prietena cu care corespondam prin clasa a opta, Melania. Pupici, Melania, wherever you are

Curiozitatea ii impinge pe unii sa descopere America si pe altii sa asculte la usa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Singur pe lume, ioi, stiu si acum piesele pe care le jucau: Sluga la Domnul Sufletel, Bolnavul ia un purgativ ... vai, ce dulce era Sufletel, cat mi-era de drag!!!

Toata copilaria am innebunit-o pe mama sa-mi ia maimuta!!

Si Pacala, Haplea, Nastratin , cum sa nu, cum sa nu ... si Cuore ...

Si o carte mare si maro de la bunica-mea: Alunel invata medicina, sau asa ceva, cu istoria medicinei

Si poeziile cu Zupi, un iepuras tare poznas, de N Nobilescu

Si eu citeam la masa si la buda si peste tot, dar cel mai mult imi amintesc cand incepea vacanta de vara si scoteam scaunelul in curte si citeaaaaaaaaam ... zile-n sir! Ce dor mi-e de zilele alea!

Bucuria mea la sfarsitul anului cand ne dicta lista cu lecturile suplimentare , desi ma cunosteau si bibliotecarele si imi mai recomandau ele carti. Mi-aduc aminte ca biblioteca scolii a fost inchisa ani de zile si printr-a saptea a preluat-o o doamna tanara si simpatica cu care m-am imprietenit imediat - chiar ma lasa sa-mi caut singura carti si uneori ma uita sfantul citind cocotata pe scara acolo ... Doamne, ce bucurie, si acum mi-aduc aminte!!

Gandacelu, sa stii ca mi-ar fi placut sa fi fost surori, ca tare mi-e drag de tine! Plus ca, iaca, am citit aceleasi carti (deh, filoloage! :p) si facem si fan club "Mizerabilii"!!

Da' nu vreti sa va zic si de reviste? Mihaela, Lumea copiilor, Perpetuum Comic, Ecran Magazin ... heheee ... mai era una gen calendar cu diverse povestiri si jocuri pe lunile anului si la fiecare luna ne mai povestea un capitol din povestea Bunicii plecata cu nepotii in jurul lumii - o stie cineva? Eu visam povestea aia, dar zau ca nu mai stiu cum se numea revista/ carticica!

Ah, si mi-am amintit de iubirea mea, Mary Poppins!

Curiozitatea ii impinge pe unii sa descopere America si pe altii sa asculte la usa.

Mergi la inceput