Cartile copilariei- vi le amintiti?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Invatatoare fiind, le-am citit copiilor mei in special Octav Pancu Iasi. Le-a plcut. Acusi ii voi citi si lui Stefan...

Mi-ati adus in casa miros de brad si de rasina - ca asa mirosea oraselul copilariei mele. Va multumesc...

Oana - asa arat pana luni, 18 si Stefanel

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

"Aventurile lui Apollodor",cartea cu pinguinul care a plecat de la circ ca sa ajunga la fratii lui la Polul Sud,ati citit?Eu am citit-o ca si am plans ca imi era tare mila de bietul pinguin.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

fraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
si toate cartile cu exploratori, pirati, indieni... iu-hu-hu! si-o sticla de rachiu!

Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

quote:
Originally posted by cookie

Si mai tarziu, in adolescenta...Panza de paianjen-Cella Serghi, Lorelei-Ionel Teodoreanu, Poveste de dragoste-Erich Segal, Invitatia la vals, Scrisoarea de dragoste-Mihail Drumes...Stiu pasaje intregi pe de rost... si inca mai plang cand citesc finalul fiecareia...

Acum am o boala maaaaaare de tot: Rodica Ojog-Brasoveanu(dar asta e alta poveste).

Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos

Hai, mey, cookie, da-o-ncolo de treaba ! Chiar am citit aceleasi carti? Nu se poateee...

Cand am ajuns la varsta adolescentei citeam carti noaptea, sub plapuma, la lumina lanternei, ca mama nu prea ma lasa sa citesc (am probleme cu vederea destul de mari).
"Unchiul Andi detectivul si nepotii sai", "Cei trei naparstoci" - erau cartile care-mi provocau o foame de lup - acolo pana si omleta ti se parea ca e cea mai mare delicatesa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Colt Alb?
Marile sperante?
Coliba unchiului Tom?
Toate panzele sus?

....andora, si eu citeam cartea Nadiei si eram tare impresionata de faptul ca antrenorul nu le lasa pe gimnaste sa manance dulciuri, prajituri si ele doar daca le miroseau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Intr-adevar...Cella Serghi cu Panza de paianjen...o recitesc si acuma ca de altfel toate cartile ei...la fel Mihail Sebastian, Anisoara Odeanu cu Un camin de Domnisoare, Anotimpul piedut, Cella Delavrancea cu O vara ciudata...Toate carti cu atmosfera de adolescenta....Se mai scrie asa acum?

Simina si Deian
Varsta lui Deian
Ingerasul nostru
POZE INTALNIREA 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pedrosro spune:

quote:
Originally posted by Marox

Sau, o carte foarte aproape de sufletul meu, aventurile napirstocilor lui Vlad Musatescu: Biba, Babane si Babacu. Plus inegalabila tanti Ralitza. Oare s-au reeditat?

Cartile lui Musatescu nu s-au reeditat din pacate. Personal am ajuns pe forumul asta datorita unui domn care se lauda ca le va reedita, dar...
pacat, l-am cunoscut personal pe autor....mare om (si la propriu si la figurat) si mare scriitor. Scria carti pentru orice varsta, bine ca am apucat sa le adun pe toate.

In ceea ce-l priveste pe Habarnam a fost eroul copilariei mele, de 86 de ori am citit cartea, parca nu eram sanatos.
baietii de pe strada pal
Trilogia cavalerilor lui Ioan Dan
2 ani de vacanta
Apolodor
Miau
Doctorul Aumadoare
Piticul Sorel

Ii mai stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

aaa..Elevul Dima dintr-a VII a fost biblia mea in liceu...am devorat-o. ca si Invitatie la vals, sau Caietele roz.
De Fiul Muntilor va amintiti?

I Was Borned Intelligent, But Education Ruined Me!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna spune:

Habarnam....:)))))de fff multe ori citit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Mai, pe Habarnam nu l-am avut si nu l-am citit, da' era undeva online si am zis ca-l devorez odata si odata.

In rest, dragilor, le-ati spus pe toate: Cella Serghi, Teodoreanu, Baietii din Strada Pal, Ciresarii (recititi an de an pana-n zilele noastre ), Vlad Musatescu, o gramada de dramaturgie, Mihail Drumes, Adolescentul miop, Doctorul Aumadoare, o gramada de rusi (mama era profa de rusa ), seria lui Sherlock Holmes ....

Biblioteca Gherea din Bucuresti citita din scoarta in scoarta (sectia pentru copii ).

Plus: Mizerabilii lui Hugo , recititi an de an, Casa Buddenbrook (Thomas Mann), recitita ani la rand si Ilf si Petrov, mai tarziu, dupa revolutie.

Si o minunata carte de povesti populare de pe coasta dalmata, Similda si lupta cu piticii nani, pe care am citit-o pe la opt ani pe urma am cautat-o ani de-a randul, aproape ajunsesem sa cred ca am inventat-o eu, pentru ca nimeni nu stia de ea. Am gasit-o la un anticar, cand eram in facultate!

Din seria cartilor de povesti: 1001 de nopti devorate la infinit, povesti populare grecesti (ahh, ce picante erau unele!!! ), povestirile istorice in 3 volume (inclusiv alea cu partidul) si o minunata carte, Marta Cozmin: Umbra povestilor.

Ah, si Nae Desteptul - il stiti pe Nae?

Pupici,

Smilla

Curiozitatea ii impinge pe unii sa descopere America si pe altii sa asculte la usa.

Mergi la inceput