Cartile copilariei- vi le amintiti?
Raspunsuri - Pagina 4
cookie spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
eu is fan gica iutes! mai am rapirea mietei, pe care am citit-o ne tz-shpe ori... si am mai citit "operatiunea carolina" - BESTIALE!
fratilor, dar de creta fermecata ati auzit? cred ca e cartea cea mai minunata din cate s-au scris pentru copii...Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">
ajutati-l pe mihaita!
Parca imi amintesc ceva de Operatiunea Carolina, da' de restu' n-am auzit. LE VREAU SI EU!
Hai sa mai zicem :
"Seri albastre"- Costache Anton
"Razbunarea lui Ionut"-Theodor Constantin(astea-s dintr-alea care ii plac lui Tzuni)
Legenda valaha-Al. Mitru
Le stiti?
Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos
Marox spune:
Maaaai, "Dora Minodora si Luna Betiluna" a fost prima carte pe care am citit-o!!! O uitasem, noroc cu voi ca mi-ati adus aminte de ea!Eram in clasa I, in trimestrul II si de-abia silabiseam, o mai intrebam pe mama...si am reusit pina la urma.
Theodor Constantin parca scria romane politiste, sigur am citit ceva, dar nu mai tin minte ce.
Dar de soricarul "Fridolin" va mai aduceti aminte? Sau de "Pif, Paf, Puf" a lui Cezar Petrescu.
Sau, o carte foarte aproape de sufletul meu, aventurile napirstocilor lui Vlad Musatescu: Biba, Babane si Babacu. Plus inegalabila tanti Ralitza. Oare s-au reeditat?
lu.more spune:
quote:
fratilor, dar de creta fermecata ati auzit? cred ca e cartea cea mai minunata din cate s-au scris pentru copii...
Creta fermecata ... am citit cartea aia de sute de ori, pana cand am facut-o praf! Am cautat-o, peste ani si ani, s-o dau fetitei mele si n-a fost chip s-o regasesc! O fi plecat la gunoi, ferfenita cum era!
Dar ce amintire frumoasa, Gandacel, nu-mi mai amintesc autorul, de cine e scrisa? Poate dau de ea pe aici...
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
columbiana spune:
" L-ati vazut cumva pe Zdreanta,
cel cu ochii de faianta ?..."
am primit de curind cartea de acasa...da`fiu meu nu-i interesat, asa ca am rememorat eu poezia :))) si amintirile...
"Noi suntem trecatori ca iarba câmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramân sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamânt."
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by lu.morequote:
fratilor, dar de creta fermecata ati auzit? cred ca e cartea cea mai minunata din cate s-au scris pentru copii...
Creta fermecata ... am citit cartea aia de sute de ori, pana cand am facut-o praf! Am cautat-o, peste ani si ani, s-o dau fetitei mele si n-a fost chip s-o regasesc! O fi plecat la gunoi, ferfenita cum era!
Dar ce amintire frumoasa, Gandacel, nu-mi mai amintesc autorul, de cine e scrisa? Poate dau de ea pe aici...
Dragii de noi
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
uraaaaaaaaaaaaaaa! ce bine, credeam ca numai io am citit-o!
nu stiu de cine e scrisa, autorul avea un nume imbarligat, ceh sau polonez, dar vestea e ca O MAI AM! (sper;)
acuma, pe unde-o fi, nu stiu, cert e ca o am...
mama da' misto era, nu stiu, era chiar o carte cum nu s-au mai scris...
adica, de exemplu, personajul mergea prin intuneric pe niste scari: ei bine, textul era scris in "scari", sau erau pagini negre (daca nu inventez, de la apollinaire, cine stie)
adica era o carte text-imagine foarte spectaculoasa... pur si simplu incredibila (in sensul bun;)
maine fac poze la luna betiluna, ca acu' e tarziu, ca sa va bucurati si voi!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
andora spune:
Mai dar m-ai dat gata cu site-ul cu Habarnam.... Mie-mi placea mult treaba cu extrasul sucului din pepeni, tehnica lui Acuarela, casa lui Istetila, Zapacila si caciula lui cu urechi... Doamne ce amintiri mi-a trezit doar prima pagina...
Cat despre Santimbeanu si "Recreatia mare" si eu mi-aduc aminte de Dana Lungana si de o povestioara-n care mama le aducea copiilor din fata blocului paine cu unt si miere... si de multe altele... "ssst doarme tata"
Era o poveste "Sapte petale" sau asa ceva cu o fetita careia-i mancase un caine toti covrigii si atunci aparuse o babuta care i-a dat o floare cu sapte petale si cum rupea una i se implinea o dorinta...
Si mai era una, Bobocel si ??? nu mai stiu numele celeilalte, doua surioare care dormeau in padure cu iepurasii si care intaneau pitici ascunzatori de comori si ursi care se transforma u noaptea in printi....
Plus povestile fratilor Grimm, cu desenele acelea ascutite... dar unele mi se pareau sinistre (una cu o mana taiata pt furt)
Mai tarziu Ciresarii... care emana in mintea mea lumina, vacanta....
Mai era o carte in francea "Poupees, poupees qui passent" cam asa ceva si imi placea atelierul unei papusi-baietel...
Hehe, si albumul Nadiei Comaneci pe carel rasfoiam zilnic fiindca e album de poze...
Ce-mi faceti voi mie... va pup pt subiectul asta!!!
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
lauraspeedy spune:
Salutare la toata lumea!
Isi mai aduce cineva aminte de poezia "Uf,ce greu-i sa fii scolar"?
Nu o mai tin minte pe toata, dar va scriu cateva versuri poate o recunoaste careva si rog sa o scrie pe toata (nu stiu de cine era scrisa):
Uf, ce greu-i sa fii scolar,
Dar nu scoala ma apasa ci doar criticii de-acasa.
Cand de lectii ma apuc,dup-un ceas devin nauc.
Cati in jurul meu incap, toti ma critica la cap.
Si mai departe nu-mi mai amintesc...era o poezioara tare haioasa... si tare as vrea sa o invat si pe fii-mea cand s-o face mai mare.
Cookie, poate tu ti-o amintesti...ajuta-ma, te rog.
Va
Teodora D. spune:
fetelor(si xenocid), vad ca ati scris aici numai despre autorii romani; completez si eu lista cu minunata carte a lui grigore bajenaru "cismigiu et co.", cu cartile lui radu tudoran(ati citit "ultima poveste"?), de mihail drumes s-a mai spus("elevul dima dintr-a saptea"), vlad musatescu a scris o serie de romane umoristice pt. copii(imi amintesc acum doar de "cei trei veseli naparstoci" ).
dar ce ziceti de cartile cu indieni, de cele de aventuri ale lui walter scott si dumas, de "coliba unchiului tom" sau de "heidi" pe care eu am recitit-o de nenumarate ori. si mai sunt atatea titluri incat daca nu mi-ar fi inca somn as umple cu ele o pagina intreaga, dar va mai las si pe voi...
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
zana spune:
quote:
Originally posted by mist
Alte carti de cand eram mai mica: "Pif, Paf, Puf" (si asta poate fi citita la orice varsta), "Margica albastra", "Mastile verzi", "Timur si baietii lui".
Pif era baiatul, paf paiata si puf catelul...sau le incurc eu cumva?
"Povesti cu zane" asta nu-i cu balaioara ...si negruta?
Dar de "Liceenii" va amintiti(tot cu Dana), de "La Medeleni" a lui Ionel Teodoreanu.
Trebuie sa caut Santimbreanu si Octav Pancu Iasi.
Off...unde esti copilarie...ca mai am de recuperat...
zana
cookie spune:
Si mai tarziu, in adolescenta...Panza de paianjen-Cella Serghi, Lorelei-Ionel Teodoreanu, Poveste de dragoste-Erich Segal, Invitatia la vals, Scrisoarea de dragoste-Mihail Drumes...Stiu pasaje intregi pe de rost... si inca mai plang cand citesc finalul fiecareia...
Acum am o boala maaaaaare de tot: Rodica Ojog-Brasoveanu(dar asta e alta poveste).
Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos