Cartile copilariei- vi le amintiti?
Raspunsuri - Pagina 3
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by cookie
Da' de "Mar rosu ca focul" si "Noi si Arhimededoi" ce zici? Si mai am o multime...de cotrobait in sacul memoriei de copil...
Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos
Daaa, Mar rosu ca focu, care avea un personaj pe care l-am indragit mult: Zana, o fetita care facea balet...
Si Noi si Arhimede doi! SUPERBA!
Si Dutu Lucu si vacanta de vara de Eduard Jurist
Si Baietii de pe apa Moldovei
Si Bastonul fermecat
Erau carti din colectia BC...Le-am iubit! Nu mi-au placut niciodata povestile nemuritoare, uram fictiunea, dar, in shimb, am indragit povestile care puteau fi foarte bine adevarate. Cu copii de varsta mea.
Mai tarziu am descoperit Ciresarii - C-tin Chirita!
Tzuni
cookie spune:
quote:
Originally posted by Tzuniquote:
Originally posted by cookie
Da' de "Mar rosu ca focul" si "Noi si Arhimededoi" ce zici? Si mai am o multime...de cotrobait in sacul memoriei de copil...
Cookie si bb Sabina
Daaa, Mar rosu ca focu, care avea un personaj pe care l-am indragit mult: Zana, o fetita care facea balet...
Si Noi si Arhimede doi! SUPERBA!
Si Dutu Lucu si vacanta de vara de Eduard Jurist
Si Baietii de pe apa Moldovei
Si Bastonul fermecat
Erau carti din colectia BC...Le-am iubit! Nu mi-au placut niciodata povestile nemuritoare, uram fictiunea, dar, in shimb, am indragit povestile care puteau fi foarte bine adevarate. Cu copii de varsta mea.
Mai tarziu am descoperit Ciresarii - C-tin Chirita!
Tzuni
Tzuni...da'sa stii ca nu Zana e cea care facea balet, ci sora-sa, Violeta cea zapacita....eu stiu, ca le mai citesc si acuma...
Si mai era una, "O stea din toate e a mea", aparuta mai tarziu, si cu um subiect diferit. O stii?
Cat despre celelalte...ooof! citite si rascitite, imprumutate de la biblioteca de cata ori le gaseam! Acum le caut in disperare pe la anticariate, sa le mai citesc si sa le pastrez pentru bebelina mea.
Cookie si bb Sabina
Tzuni spune:
Cookie, sa stii ca inainte sa scriu m-am tot gandit daca era Zana sau Violeta si da, tu ai dreptate. Ea era zapacita care si-a lovit un admirator cu papucii de balet in cap! Of, ce-as mai vrea sa recitesc cartea! Bunica personajului principal (nu mai stiu cum se numea) venea de la Tecuci si facea cozonac bun, nu-i asa?
Tzuni
cookie spune:
Tzuni, da, da, da!!!!
O, Doamne, ce ma bucur ca am gasit pe cineva cu care sa discut aceste chestiuni importante...
Eu am acasa doar volumul cu Arhimededoi, asa ca mi-e dor de Mache, Bebe si aventura cu robotelul facut din plasa gardului...
Cookie si bb Sabina
Tzuni spune:
Mitzuka, poate schimi numele subiectului in ceva de genul "Cartile copilariei".
Cookie, Octav Pancu Iasi ai citit - "Fat-Frumos cand era mic"?
Sau avea Mircea Santimbreanu o poveste tare frumoasa cu doi pici poznasi care gasesc o bucatica rupta dintr-un ziar in care era descrisa o boala mortala ale carei simptome le aveau si ei: somnolenta, apatie, rezistenta scazuta la efort... Si picii credeau ca-s pe moarte si plangeau si se framantau pana cand la sfarsitul povestii descopera ca de fapt bucatica de ziar era dintr-un ziar cu profil veterinar si era vorba despre o boala de cai.... E foarte frumos scrisa!
Si Octav Pancu Iasi cu "Mai e mult pana diseara?", "Nu fugi ziua mea frumoasa", "Telefonul", "Fetita care l-a luat pe NU in brate"...
"Mar rosu ca focul" stiu ca are o continuare, sau in Noi si Arhimede Doi regasim personajele din Mar? Nu-mi mai amintesc! Ajuta-ma!
Tzuni
Tzuni
cookie spune:
Tzuni
Mai, pe bune ca le-am citit pe toate, dar tre' sa fac sapaturi adanci in memorie, ca nu le am si acasa. Singura pe care nu o cunosc este cea de Mircea Santimbreanu cu poznasii, eu nu stiu decat "Recreatia mare"(Doamne, "Colega de banca", aia cu Dana lungana si Victorita cea bondoaca o stiu pe de rost!)
"Mar rosu..." e prima carte, urmeaza "Noi si Arhimededoi".
Mitzuka, sorry ca ti-am acaparat subiectul!
Cookie si bb Sabina
mitzuka spune:
quote:
Originally posted by Tzuni
Mitzuka, poate schimi numele subiectului in ceva de genul "Cartile copilariei".
Tzuni
Executat....Vad ca ati aprofundat nu gluma...Multe din titlurile spuse de voi le-am citit si rascitit in copilarie...Imi placea mult Mircea Santimbranu...Si "fetita care l-a luat pe nu in brate"...Si CIPI...
Care din cartile despre care s-a scris aici se mai gasesc pe piata...daca stiti va rog spuneti-mi si mie...ca-mi fac rezerve pentru piticotul meu...
Carmenutza...
Simina si Deian
Varsta lui Deian
Ingerasul nostru
Tzuni spune:
Multumim, mitzuca !
Eu vreau sa fac cumva sa dau de D-na Gica Iutes.
cartile de mai sus cred ca se mai pot gasi doar prin anticariate!
Tzuni
zana spune:
quote:
Originally posted by Tzuni
...sa stii ca inainte sa scriu m-am tot gandit daca era Zana sau Violeta si da, tu ai dreptate. Ea era zapacita care si-a lovit un admirator cu papucii de balet in cap! D]
Tzuni
Mey fetelor cum e treaba cu personaju' ca vad ca am ceva legatura cu nick-ul.
Trebuie s-o citesc si eu,daca o gasiti nu o scanati?
zana