Cartile copilariei- vi le amintiti?
Raspunsuri - Pagina 12
smillaraaq spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
cookie, nu o stiu pe-a ta dar mi-ai amintit alta, minunata: VITEJII CETATII BADE-BADE!
o stie cineva?!
dar Peter Pan nu citeati? era amore mio!Frumusetea va mantui lumea. (Dostoievski)
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
Vitejii cetatii Bade Bade!!!!
Maaaama, ce uitasem de ei ... da' cum sa uit, cand am vazut piesa la teatrul de papusi de vreo trei ori si stiam toate cantecelele pe dinafara?!
Nu era aici cantecelul imparatului?
Un castravecior
mic si acrisor
bine pregatit
bun de rontzait
si chiflele alea ... ce chifle erau? de ce mi-aduc aminte de niste chifle? si Vaca Universala!!!
da' ma credeti ca nu stiu despre ce era vorba? mi-aduc aminte doar fragmente, dar stiu ca mereu ma ducea mama.
Nici nu stiam ca exista o carte, da' vaz ca Gandacelu' asta imi stie toate secretele :ppp
Peter Pan, cum sa nu - voiam sa se casatoreasca cu Tinkerbell
Smilla
gandacelu spune:
smilla, gata, ai lav iu!
mai, dar calutul cosmic, marele meu preferat?! nimeni nimeni nu l-a citit?! de acolo m-a prins pasiunea pentru astronomie, am bagat la mate si fizica sa fac astrofizica... eram acuma colega cu xeno
vitejii cetatii bade-bade am auzit-o dupa ce am citit-o ca piesa radiofonica... Doamne, ce imi mai placea tarul radiofonic pentru copii...
oare de cine e scrisa? ca stiu ca am mai citit de autorul ala inca una, ceva cu albinute... f f faina!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
vitejii cetatii bade-bade am auzit-o dupa ce am citit-o ca piesa radiofonica... Doamne, ce imi mai placea tarul radiofonic pentru copii...
oare de cine e scrisa? ca stiu ca am mai citit de autorul ala inca una, ceva cu albinute... f f faina!
daca nu ma inseala memoria, autorul e tudor vasiliu.
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
Bic spune:
Fetelor si baietilor care iubiti povestile,
eu in seara asta, in urma vizionarii unui documentar despre hipopotami la televizor, la ce credeti ca m-am gindit eu asa, stind si cugetind? La Doctorul Aumadoare, ca parca el era cu ceva cu Hipo-po, hipo-po si ceva cu Zanzibar-ul.
Si uite asa dau eu un google pe doctorasul nostru si-mi apare tot dragul meu DC la orizont.
Nu spun ce mare mi-a fost surpriza sa vad ca unii va mai amintiti chiar si versuri din carti.
Pentru ca familia me a trecut prin niste aventuri mai ceva ca ale doctorului Aumdoare, am ramas cam fara toate acele carti minunate din copilarie pe care le mentionati aici. Dar am gasit ca Aumadoare s-a reediat (http://www.librarie.net/carti/34563/Doctorul-Aumadoare-Serban-Andreescu)
Problema mea e ca nu mai sint aceleasi ilustratii ca cele pe care le tineam eu minte. La fel am fost f. suparata ca Apolodor-ul din cartile nou ediate nu e de fel Apolodur-ul ala rotunjor si bine definit din copilaria mea.
Intrebarea mea este unde mai pot gasi editii vechi ale acestor minunate carti?
xenocid, mi-ai facut o deosebita placere sa scrii versuri din Bucla de lina. Dar din cite imi amintesc era din Carticica de trei ani, o carte extrem de draga mie (am invatat primele poezii din ea la 3 ani) si pe care o caut de-mi sar ochii din cap de vreo doi ani de zile si nu o gasesc nicaieri.
Apropos de asta, poezioara cu "soricelul musafir/ a venit la chilipir" ti-o mai amintesti?
Habarnam a fost iar una dintre cartile pe care le-am iubit la nebunie. Eu aveam toate cele trei volume (al doilea era Habarnam in Tara Soarelui, iar al treilea nu mai stiu) mostenite de la tata. Din pacate, le-am pierdut si pe-alea. Dar stiu ca a fost re-editat primul volum inainte de '89, in color si cu coperti bleu, de data asta. Si mai stiu ca aparuse intr-o noua traducere si ma certam cu vecina mea pentru ca numele unor personaje erau diferite. (de exemplu Limonada era Suc sau ceva de genul asta)
Zana, multumesc pt. site. Cred ca in seara asta mi-am asigurat lectura.
Si pentru ca tot veni vorba de literatura ruso-sovietica, impartasesc sentimentele legate de unele carti favorite din literatura soviectica: Caietul cu scoarte rosii l-am devorat, iar pentru Trei grasani m-am dus si la Ion Creanga sa vad piesa. ("Sa-l pacalim pe Print" se cinta acolo.) Si mai era o carte de poezii soviectice, aia cu elevul care viseaza un baobab.
Tzuni, in povestea lui Santimbreanu cu simptomele era vorba doar de un singur baiat aflat in vacanta de vara, parca. Amuzant este ca eu ma identific cu perosnajul din povestioara aia tot timpul cind ma iau bolile si ma apuc sa citesc pe Internet ce simptome prezint.
Mi-a facut placere sa-mi aduc aminte de Luna Betiluna si Dora Minodora, de povestile Reginei Fabiola, de Secretul celor doua Lotte. Pe Morcoveata nu l-am putut suporta niciodata, desi mama ma tot innebunea ce umor negru fantastic are cartea aia.... In aceeasi categorie ar intra si ororarea de Max si Moritz. Oricit de rau erau ei, si-acum imi pare rau ca i-au dat la giste... (cine a citit, stie ce vorbesc). M-am amuzat de curind ca am vazut o ilustratie din carte la un articol destul de serios, parca despre educatie, din New York Review of Books.
Si ce misto ca mi-ai aduc aminte de Tara celor o nie si una de mendre. Si pe-asta o caut. Unde o gasesc??? Nu era cartea aceea cu fetita care avea trei rochii, dintre care una de culoare "celest-ului", adica cu nori pe ea???
Una dintre cartile pe care le mai am este Piticul Cinabru. Mi-am adus-o acum de-acasa si mai citesc cite un pic din cind in cind.
DPN 31.10.05
Bic spune:
Ah, si sa nu uit de Zinele din Valea Verbului cu Zinover-Binovin-Caslachin.
Si de Povestile Asiei
DPN 31.10.05
Happyalex spune:
Poate va intereseaza :
http://habarnam.lx.ro/loader.php?goto=main
Si eu imi amintesc cu drag de "Fata din dafin" si de "ABC-ul povestilor" (o poveste la fiecare litera) si de "Miau - o pisica galbena si mica" off , ce vremuri ...
Happyalex
"Fa-ti datoria oricand; totdeauna va fi cineva care sa te vada : tu insuti." - Nicolae Iorga
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by Bic
Si pentru ca tot veni vorba de literatura ruso-sovietica, impartasesc sentimentele legate de unele carti favorite din literatura soviectica: Caietul cu scoarte rosii l-am devorat, iar pentru Trei grasani m-am dus si la Ion Creanga sa vad piesa. ("Sa-l pacalim pe Print" se cinta acolo.)
Uite ca nu-s singura care am citit literatura sovietica . Imi aduc aminte de Trei Grasani!!
quote:
Ah, si sa nu uit de Zinele din Valea Verbului cu Zinover-Binovin-Caslachin.
Dac-ai stii cat de tarziu mi-am dat seama ce era cu fraza magica .
De Betisorul nazdravan isi mai aduce cineva aminte? A fost prima mea carte, ce ilustratii superbe avea .
Gandacelu, daca tot le ai cu astronomia, Aventurile lui Theodore a lui Radu Hanga (? sau pe acolo...) le-ai citit? Bine, erau mai pentru adolescenti... O am si acum!
Eu n-am stiut ca sunt mai multe Habarnam-uri, ma duc sa prospectez piata...
Luminous beings we are, not this crude matter.
Maria I spune:
pedrosro, vorbeai despre Omul amfibie, Capul profesorului Dowell nu ti-a placut? Sau Omul care si-a pierdut chipul?
Despre Fetita de pe Terra isi mai aminteste cineva?
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by Bic
xenocid, mi-ai facut o deosebita placere sa scrii versuri din Bucla de lina. Dar din cite imi amintesc era din Carticica de trei ani
DPN 31.10.05
Mey, carticica e "de 4 ani"!
cookie spune:
quote:
Originally posted by pedrosro
Omul amfibie a lui Beleaev
unde esti copilarie, cu biblioteca ta cu tot?
Sa fiti iubiti si sanatosi! Restul vine de la sine...
Eu sunt fan! Am avut surpriza sa gasesc aceasta carte reeditata si bineinteles, am cumparat-o si am citit-o pe nerasuflate! Singurul meu regret este ca reeditarea cuprinde doar Omul amfibie si Capul profesorului Dowell, iar cea pe care am citit-o in copilarie mai avea inca una, Omul din Atlantis(cred ca asa se numea). Cine a citit-o, ma ajutati?
Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos