Fetita mea de un an si 8luni nu vorbeste!
Raspunsuri - Pagina 3
roxica spune:
si fata mea are tot un an si opt luni si nu vorbeste mai nimic..mai ales daca o pui sa zica ceva..atunci chiar ca nu vrea
asa zice mama,tata..pipi,gaca(care este gata)..me(de la mec)...si alte silabe ..de ea stiute...dar nu vorbeste...vecinul meu cind era de virsta ei vorbea tot ce il puneai sa zica si acum la un an si o luna dej aleaga propozitii...eu,bineinteles ca am intrat in panica(desi si nasa imi spusese sa stau linistita ca si copii ei au vorbit dupa 2 ani)mai ales ca auzisem ca fetitele vorbesc mai timpuriu ca baieteii..
am fost la doctori..toti mi-au zis ca daca zice mama,tata si intelege ce ii spun(caci tin sa va zic ca intelege absolut totul..si lucrui mai grele...adica o pun sa-mi aduca ceva de undeva..epilatorul..sa imi dea capacul rosu la o tigaie..sa-mi aduca matura..absolut orice)..nu e muta
asa ca m-am linistit dar nu pot sa zic ca nu ma 'oftic'...cind vad alti copii de virsta ei care vorbesc cite in luna si-n stele..mie imi place sa fie vorbareata mai ales ca este fetita si din cauza asta cind eram gravida vorbeam absolut continuu si singura prin casa,...
pina la urma sanatoasa sa fie ca mai tirziu nu mai conteaza daca a vorbit la un an jumate sau la trei ani
numai bine
izu spune:
stai linistita! Era mai grav daca nu spunea nimic.Si eu am aceeasi problema cu fetita. Are 2 ani si 2 luni si nu spune decat: pa, tata, mama, taci,stai,cah,bobo,uite, a mea.In schimb intelege absolut tot.Si eu am vorbit f mult cu fetita mea, ii explicam ce fac si de ce fac, iar cand punea mana pe ceva eu ii spuneam ce reprezinta si la ce foloseste obiectul respectiv.Pediatra ne-a spus ca am vorbit in locul ei si de aceea nu vrea sa vorbeasca dar sa stam linistiti ca o sa-si dea singura drumul la gurita.....
rabdare multa
vilma spune:
quote:
Originally posted by izu
Pediatra ne-a spus ca am vorbit in locul ei si de aceea nu vrea sa vorbeasca dar sa stam linistiti ca o sa-si dea singura drumul la gurita.....
Apropo de ce spune pediatra lui Izu (si care mi se pare o remarca interesanta, niciodata nu m-am gandit la acest aspect), Anca (1 an si 11 luni maine poimaine..) vorbeste destul de legat, spune cateva propozitii, dar noi am incurajat-o la capitolul vorbire discutand cu ea ca si cu un om mare. I-am pus intrebari si am asteptat sa raspunda. Cand vorbesc cu altcineva (cu sotul, de ex.) si-l intreb ceva: ai inchis usa? ne trezim ca ne raspunde ea: DA!
cristina liliana spune:
Nu-ti fa probleme si eu am patit la fel.Edina mea care acum are 6 ani a vorbit ca si bb-ul tau si-mi faceam probleme,dar la 2 ani si trei luni mi-a legat primele cuvintele(mamaiuta vine,vine)dupa care a inceput sa vorbeasca foarte mult si bine.Niciodata nu a stalcit cuvintele si le-a spus foarte corect.Chiar daca nu le spune le inmagajineaza in creierasul lui si cand le da drumul sa vezi!!!!
Numai bine!Cristina Liliana