disco
Buna seara,
AM si eu o intrebare .
Lasati copii in discoteca? SI pana la ce ora?
Baiatul meu are 16 ani si mie mi-e frica sa stea noaptea in discoteca. Mereu avem discutii pe tema asta. Imi reproseaza ca el este singurul care se intoarce la 12 noaptea ( sambata), restul colegilor raman pana la 2-3 dimineata.
Va rog sa imi spuneti si mie cum procedati.
Multumesc,
criss
Raspunsuri
Cristinutza_ale spune:
hmmm..eu acum am 19 ani dar incerc sa iti raspund :) ...pe mine mama nu ma lasa mai deloc in discoteca ,spunea ca acolo sunt numai golani,ii era frica sa nu patesc ceva sau sa mai "inhaitez" cu cine stie ce persoane dubioase...
avand in vedere ca tu ai baiat poate ar trebui sa ii lasi mai multa libertate dar totusi sa vezi ce grupuri frecventeaza , sa nu o ia pe cai gresite...eu una o inteleg pe mama cand plec undeva si ea sta ingrijorata..pentru ea voi fi mereu un copil si isi va face griji pentru mine...acum depinde si cum te intelegi tu cu baiatul tau ,cata incredere aveti unul in altul...daca atunci cand are vreo problema iti spune...
criss spune:
Merci,
Esti draguta.
Ma inteleg foarte bine cu fiul meu si suntem foarte apropiati, stiu cine sunt prietenii lui( aceeasi de 4-5 ani), nu este asta problema mea.
Mie mi-e frica groaznica cand vad ca e noapte si nu e acasa. Stiti ce lume umbla noaptea si nu e sigur ca in discoteca sau pe strada nu se leaga cineva de ei. Pur si simplu, mi-e frica sa umble noaptea. Si totusi, mie mi se pare ora rezonabila 12, de este nevoie sa stea pana la 3-4 noaptea?
Fetita prietenilor nostri , in clasa a VIII-a , vine acasa cand vrea ea...mie mi-e fi frica .
Nici nu pot sa dorm pana nu soseste.
Poate ca trebuie sa ma obisnuiesc cu stilul asta.
Criss
craciunitza spune:
criss, cred ca depinde foarte mult ce fel de discoteca este. Poate ca suntem un pic exagerate dar eu am avut aceleasi temeri cand copilul meu (10 ani) a inceput sa iasa singur in parc. Stateam cu ochii pe ceas si pe geam. Zilele treceau si totul era ok, am avut si un incident care m-a speriat - cand i s-a furat sapca si mingea si a luat cateva suturi de la unii mai mari - dar trebuie sa trecem peste intamplari de genul asta invatandu-i sa se apere cand sunt singuri.
Si foarte important, asa cum spui si tu, este relatia pe care o ai cu copilul. Daca sunteti prieteni, poti spera ca stii ce face la discoteca.
Nu certati copiii cand viseaza!
daniela1075 spune:
Eu cred ca e destul de neplacut pentru el sa fie singurul care pleaca din discoteca la ora 12 in timp ce prietenii lui raman inca 2-3 ore. Si poate e mai periculos sa mearga singur pe strada la ora 12 decat cu restul prietenilor pe la 2-3.
E baiat si e destul de marisor, poate ar trebui totusi sa ii dai voie sa se intoarca mai tarziu acasa, chiar daca asta inseamna sa stai tu cu inima stransa inca 2 ore.
Dana si Alexandru(28.06.2004)
criss spune:
Salut, salut
Uite, abia acum o ora am ajuns acasa.
Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca o hotarare nu am luat...inca.
probabil ca trebuie sa imi iau "avant",cred ca de fapt trebuie sa ma invat eu cu ideia.
Este adevarat ca vine acasa cu taxiul , poate ca nu trebuie sa fac atata caz.
Aveti dreptate, este baiat si e nasol sa plece la o ora dupa inceperea distractiei.
Am sa incerc sa fiu mai "de gasca".
Mie mi-e doar groaza sa nu se lege careva de ei.
Inca odata, apreciez ceea ce mi-ati scris, cu adevarat ma ajuta.
O seara placuta
Criss
lumibunea spune:
si eu am d-ra de 16 ani dar sincer n-am curaj sa o las sa mearga in discoteca!Cu toate ca prietenii ii stiu bine nu am curaj!chiar daca noi doua comunicam foarte bine si discutam absolut orice imi este frica sa o las in discoteca asa ca te inteleg cu toate ca al tau e baiat.Pana acum d-ra mea nu a fost niciodata dar sincer s-ar putea sa ma roage vacanta asta si nu stiu cum am sa fac.Colegii ei merg de ceva timp dar eu n-am cuiraj sa o las .Asta e !Daca ajun gi la rezolvare favorabila ptr amandoi spune-mi si mie Nena -16 ani-Uca 4ani si 8 luni
craciunitza spune:
Parintii mei au fost parinti severi si acum pretuiesc felul in care m-au crescut. La mine acasa ma simteam ocrotita si am ocolit multe greseli de frica lui taica-meu. Prietena mea mi-a spus dupa multi ani ca ma invidia si isi dorea sa fie ca mine, tinuta mai din scurt. Ei bine, eu credeam ca ea ma vedea mai prostuta pentru ca nu participam mereu la petrecerile si nebuniile lor. La 15-16 ani cred ca experienta este prea fragila ca sa stii ce vrei si fara un suport moral serios si constant, cu reguli clare si fara compromisuri, risti s-o iei in directie gresita. Sunt, la randul meu, un parinte sever. Si stiu ca baietii mei au incredere in mine si se bazeaza pe ajutorul meu. Relatia dintre parinte si copil ar trebui sa fie, indiferent de situatie, bazata pe respect. Iar respectul nu inseamna "fac ce vreau".
criss, daca tu simti ca nu-l poti lasa la disco pana la 2 noaptea, nu-l lasa.
Nu certati copiii cand viseaza!
criss spune:
Buna seara,
ma gandeam ca al meu baiat nu este tinut din scurt, mereu i se cere si parerea in ceea ce priveste viata in familie, este tratat cu seriozitate, nu i-am interzis sa mearga la balurile bobocilor sau la onomastici, singura mea problema este ca sa vina acasa la 12, atat.
In timpul scolii nici nu se pune problema de discoteca , doar cand vine vreo formatie in oras, atunci merge si el.
Doar ca se vede ca mai nou, chefurile incep mai tarziu , ceea ce inseamna ca orele de intoarcere sunt "mici".
O sa vad cum facem.
va pup si va doresc o seara placuta.
Criss