disco
Raspunsuri - Pagina 2
Rufus spune:
Fetelor, nu cred ca tinutul din scurt are vreo legatura cu ora rezonabila de a veni acasa; atata vreme cat toti recunoastem ca si ziua esti in nesiguranta, cu atat mai mult noaptea ar trebui sa avem grija. Reteta generala nu exista, dar o educatie responsabila inseamna nu atat interzicerea, cat incercarea de a-l face pe copil sa isi dea seama de ce insist cu anumite chestii care lui nu-i convin. Iar daca nu pricepe de loc, o ia de buna de la mine, vrea nu vrea.
In cazul de fata, nu stiu exact la ce ora as suna "retragerea", dar pot sa va spun ca as semna un "contract": stai pana la ora..., dar vin eu sa te iau, sau alte conditii pe care copilul tre sa le accepte; asa-i democratic, nu? Nu tu te distrezi, iar eu stau cu fundu' strans!
In plus, stiti bine: uneori, o singura greseala este suficienta...
http://community.webshots.com/user/tora97
criss spune:
Buna la toata lumea,
Da, ai dreptate Rufus, chiar ca ma linistesc numai atunci cand aud ca intra in casa, pana atunci stau pe ghimpi.
As vrea sa fiu mai relaxata, doar ca nu pot. Imi doresc sa nu faca prostii, imi doresc....
Leditia, ai tu dreptate ca distractiile si-au schimbat demult ora de incepere, dar pana acum nu ma afectau deloc si stii tu ca nu sufli decat cand te ustura.
Cu adevarat, meseria de parinte se invata.
Va doresc seara frumoasa
Criss
craciunitza spune:
quote:
Originally posted by Leditia
Craciunitza eu tin sa te contrazic.
Draga mea, cand o sa fiu in impas te caut si te intreb, ok? Eu am raspuns lui criss si nu tineam neaparat sa-mi faci confidente despre educatia ta
Am o intrebare generala, pentru parinti: daca la 15 ani pierde noptile la disco, ce le ofetiri la 18 ani? Dar la 20?
Nu certati copiii cand viseaza!
deya spune:
leditia(sper k nu am gresit nickul) yo cred k ai dreptrate intr-un fel.criss te felicit pentru relatia cu fiul tau eu am 16 ani si pot sa spun k nu a o relatiie cu ai mei asa kum mias dori sa pot sa le povestesc totul am unii amici cu care vorbesc despre orice citeodata ma intelg mai bine cu tata dar el ma credeti sau nu e obsedat sa invat dar pot sa spun k si imi face toate poftele.(scuzati k am deviat de la subiect) insa cu ora 12 te inteleg ca esti stresata si tatal meu zice ca este la fel cind sunt plecata sa subliniez k aku a mai destras "latu" da pana aku avea pretenitii sa fiu la ora 11 de la ziua prietenei mele akasa pai de ce mam maidus????? k sa ma intork imediat aksa k sa nu va zik k am mers cu toti colegii mei la discoteka si cu prietenii nostri din olanda si tata a avut pretentii sa fin la o ora absurda aksa Gindestete kum mam simtit sa plec in toiul petrecerii kred k asa se simte si baiatul tau si discoteka la care mergeam nu era una rau famata asa k
eu zic sa ii acorzi asa kum a mia zis cineva pe rind sa vina la ora 12 jumate apoi unu si tot asa
pupik sper k nu am gresit k nimik
Andreea_si_Doru spune:
Suparati-va pe mine, nu-mi pasa... eu nu sunt de acord cu discoteca. De ce te duci acolo? sa te imbeti, sa barfesti si sa te umpli de fum de tigara? si sa-ti surzeasca muzica proasta timpanele?
Copiii ar trebui sa primeasca o altfel de educatie, evoluata, frumoasa, sa citeasca, nu sa chefuiasca aiurea, sa piarda timpul. Parerea mea.
Am 19 ani si am fost si "regina balurilor" si nu simt ca am castigat nimic...
Viata e mult mai frumoasa alt FEL!
SANATATE SI
Andreea, Doru si Nathalie(29.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37497" target="_blank">Povestea zanei www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36133&whichpage=2" target="_blank"> Cererea in casatorie si povestea noastra
lgireada spune:
Mie personal nu mi-a placut niciodata discoteca. Prea mult fum si prea multe tentatii neortodoxe. E greu sa te feresti de primejdii in asa locuri, oricata politie ar fi in zona. Mi s-ar parea mai ok sa se intalneasca cu prietenii fie si o noapte intreaga la unul/una din colegi. Apropo, pe la 5-6 dimineata e mult mai sigur decat in plina noapte. Atunci se duc si hotii la culcare .
Dar optiunea e a fiecaruia!
Liliana
Natushka spune:
Am 16 ani si am ajuns cu ai mei la o solutie in ceea ce priveste discoteca, insa asta cand sunt la tara. Sunt de acord sa stau pana la orice ora, dar sa fiu insotita de o persoana majora si de incredere. De preferat un var, o matusa mai tanara, un frate...in ceea ce priveste mersul la disco in oras e mai putin indicat. Deocamdata e prea devreme. Cel mai sigur va fi cand va avea peste 18 ani si va iesi cu gasca lui. Ca sa fiti linistita propuneti-i sa ii invite pe amicii lui o data la dvs acasa ca sa ii vedeti (sa va dati seama pe mana cui "il lasati").
lu.more spune:
Peste tot e la fel. Si aici (in Franta) riscurle si tentatiile "neortodoxe" sunt aceleasi: alcoolul, drogurile, atmosfera care degenereaza uneori...
De aceea am fost foarte incantata sa aud ca la Paris s-a deschis, cu titlu de experiment, o discoteca pentru minori.
Cei de 14 ani si mai mult mergeau acolo. Am auzit numai laude, si din partea copiilor, si a parintilor, si a organizatorilor. Bauturile alcoolice sunt interzise, iar programul este de seara de pe la 6-7 pana spre 11 noaptea. Patru-cinci ore de zbantuiala sunt arhi-suficiente, au spus toti.
Se parte ca experimentul a avut succes si se va repeta si in alte parti (ast se intampla deocamdata la Paris).
Asa ca eu vin si propun - cui e interesat - o idee de afacere care poate avea si succes, pe langa ca e "morala" si nu ingrasa: discoteca pentru minori (merg s-o propun la sectiunea "idei de afaceri", lol).
Ca sa revin la subiect, eu as fi de acord ca fiica-mea, cand va avea 16-17 ani, sa mearga intr-o discoteca "din celelalte", daca prietenii ei merg, daca imi dovedeste ca pot avea incredere in ea... daca nu va face din asta o obisnuinta, daca nu va neglija activitatile importante, daca... daca...
Nu mai am nici eu mult pana atunci...
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
cait spune:
Lu stiam k si pe coasta era una pe langa Cogolin St Trop pt k fata unori prieteni tot o stresa pe maica-sa s-o lase k doar e pt tineri si ea nu are mai mult de 15 ani.poate nu e acceasi chestie cu ce e la paris dar poate e asemanator..
Ioanaa spune:
Criss,
Eu te inteleg desi am o fetita de doar 2 ani ma gandesc deja cu groaza la cum va creste intr-o societate care deja ma depaseste (cand eu eram adolescenta nu erau droguri, si viata era mult mai linistita), dar mi-am promis sa nu fac greseala pe care au facut-o ai mei cu mine atunci cand mi-au interzis sa merg undeva sau nu au discutat cu mine. Trebuie sa te educi tu pe tine si sa accepti faptul ca a crescut probabil e foarte greu si atunci cand va fi randul meu sa fac asta cred ca voi inebuni cautand pe cineva sa-mi spuna ca fiica mea e tot mice :). Cred ca ai incredere in el asa ca lasa-l sa se bucure de adolescenta si probabil ca dupa cateva nopti de discoteca te obisnuiesti, are mobil la el (presupun) asa ca poti sa il suni, sau stabiliti o ora la care sa te sune el si sa iti spuna cat mai sta si in felul asta stai si tu mai linistita.