Bebelusi de martie - aprilie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

A,am uitat sa va spun ca vergeturi pe burta n-am deloc,nici pe coapse(unde troneaza,in continuare,celulita),dar am pe sani,caci am sarit in modul cel mai rapid cu putinta 2 numere la sutien.Nu arata chiar monstruos,dar exista.Nu m-am agitat sa le tratez caci stiu ca nu trec si se albesc de la sine in maxim un an,dar eu zic ca deja arata acceptabil.Ne-a cam calcat trenul,dar a meritat din plin si,daca nu mi-ar fi teama,asa cum dealtfel mi-a fost si cu Alex pana l-am nascut,de consecintele posibile ale varstei mele asupra bebelusului,as lua-o din nou de la capat cu cea mai mare bucurie si sa stiu de bine ca ma umplu de vergeturi,dar mai capat un miracol ca Alexandru.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Asta am scris dupa-amiaza si nu am putut sa postez:

Daria daca te doare inca burtica unde zici ar trebui sa mergi la un control. Ar putea insemna ca uterul nu si-a revenit la dimensiunea anterioara sarcinii si mai e ceva inflamat pe acolo. Fiindca pe mine m-a durut exact cum spui tu (tot dupa cezariana), dar mi-a trecut cam la 7-8 saptamani de la operatie.

Rp trebuiesc un rand de hainute noi (il schimbi in ele), tai motul si isi alege dintre mai multe obiecte puse la dispozitie. In rest ce cadouri mai vrei tu sa-i iei. Turta rupta deasupra capului e la fetite din cate stiu eu. Oricum daca aflii mai multe spune-mi si mie fiindca in august ma asteapta acelasi lucru. Cat despre burta si a mea a ramas la fel, adica cam de 5 luni

Ninocikap eu as zice ca prefera papa mai solida, nu sucuri. Si desigur ca ii place banana, e foarte dulce. Adauga-i in cateva zile si mar ras tot pe razatoarea aia de sticla.

Zuzunaki E foarte frumoasa rochia, dar si eu as alege-o pe prima... Dar stii tu mai bine ce iti place si ce vrei

Gata, fug ca plange. Astazi n-a dormit decat cate 30 minute... Adevarul e ca sunt obosita rau zilele astea de cand sunt singura cu fetele si s-a imputinat lapticul. Nici sa mananc cum trebuie nu mai am timp ca trebuie sa-mi pregatesc de regim... Fug!

Asta continui acum:

Astaseara am dat naibii regimul si am papat ca lumea ca biata Ioana a cam facut foamea astazi. Am vrut sa-i dau din rezerva din congelator, dar n-a vrut cu nici un chip sa-l pape nici din biberon si nici din lingurita. Plangea cu lacrimi de crocodil. Nu vrea decat de la mami! Desi ceai a baut de cateva ori din biberon. Si suzeta o accepta din cand in cand. Asta e. Am papat bine si am baut si ceai la greu, maine sper sa fie OK.

Ellinia cand te inscrii la noul medic, el ii va trimite in scris vechiului medic transferul si va primi prin posta fisa medicala a copilului.

Mamacita Recunosc ca m-am amuzat zdravan de experienta ta cu abdomenele Nu te supara, nu radeam de tine, radeam de noi toate Eu pot deja sa fac din cele cu ridicat partea de sus a corpului, dar nu foarte multe. E drept ca nici nu am incercat prea des.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna dimineata!

Va doresc o saptamana cat mai buna!
M-am trezit bine dispusa, beau o cafelutza si ma apuc de treaba.
An-k, parca am citit acum cateva zile ca vrei diversificarea. Daca-i asa, trimite-mi un pm cu mailul tau. Mai intru pana vineri.
Ligia, nici eu nu respect strict diversificarea lui Culcer. In principiu ma ghidez dupa ea. De exemplu, nu prea eram de acord cu banana asa repede, dar am vorbit cu multe mamicutze care au dat banane si totul a fost ok, si parca ma bate gandul sa-i dau si eu.
Ninocikap, ! Cum ti-a mers cu banana? Cam cat i-ai dat in prima faza? Ai pus si lapte in amestec? Ca sa fie mai fluid, zic eu. Azi trebuie sa-i dau si eu piure prima data, sa vad cum se comporta. Dintii inca nu i-au iesit, e prea devreme, probabil simte cateodata presiune in gingii si il deranjeaza. Din fericire nu l-a tinut decat vreo 3 zile si doctorita a zis ca tot o sa aiba episoade din astea. Tin minte ca si tu spuneai ca Alex scoate limba des afara, chiar erai ingrijorata din cauza asta, credeai tu ca e nu stiu ce chestie. Eu mai mult si din cauza asta m-am speriat. Mi-am adus aminte ce spuneai tu si cand il vedeam pe Stefan cum face...Ca sa nu mai spun ca saliveaza cva de speriat!
Rrox, mersi de raspuns. Da-i Ioanei sa pape, ca stie ea ce-i mai bun pentru ea! Ai tot timpul din lume sa slabesti, nu?
Mamacita, si eu am avut multe incercari cu abdomenele pana am reusit cat de cat sa fac. Si fac din acele usoare, cu miinile intinse si ating varful degetelor de la picioare atunci cand ma ridic. Nu solicita chiar asa de mult burtica. Am inceput cu 30 si am adaugat cate 5 pe zi. Am vreo cateva zile de cand am inceput, si de abia acum nu ma mai deranjeaza operatia. In schimb simt o presiune foarte mare la tample cand termin. Si ma gandesc ca o fi din cauza ca n-am mai facut de atata vreme efort. Sper sa nu fie de la tensiune.
Gata, mi-am terminat cafelutza!
Va pup!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)- Rinu-Balerinu'

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Ellinia imi pare rau ca te-am speriat cu ce zisesem de limbuta, dar asa citisem si eu la un subiect de la parintii intreaba. in banane nu i-am adaugat nimicpentru ca daca o faci pe razatoare din aceea de sticla, eu asa am facut, iese destul de fluida(curge).

Rrox3 asa ma gandeam si eu ca acum ca i-am gasit ceva care cat de cat ii place sa incerc sa ii amestec cu altele ca sa se invete si cu ele.
acum ramane de vazut.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rp spune:

Buna dimineata tuturor.
Rrox, multumesc pentru informatii.Te tin la curent daca aflu mai multe.
In ceea ce priveste diversificarea, am citit in "Mama si copilul" al sotilor Capraru ca pentru bebelusii alimentati artificial se poate incepe dupa implinirea virstei de 3 luni cu sucuri de fructe si dupa 4 luni cu pireuri.
Eu nu am inceput inca, am ceva retineri, pentru ca nu stiu cum sa sterlizez robotul.Fierb componentele? In aceeasi carte scrie ca biberoanele se fierb pina la 5-6 luni.
Fug ca plinge.
tuturor.

roxana si marutza (22.03.2005)

Mergi la inceput

uff, si maine mergem la vaccin, sper sa nu mai planga ca data trecuta...

aveam si eu o intrebare: mie nu mi-a zis doctora nimic legat de baita ca sa nu ii fac dupa vaccin si i-am facut. dupa am vazut un subiect unde se discuta daca sa se faca sau nu baie in ziua vaccinului.
voi cum faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

ninocikap - mie doctorita care i-a facut vaccinul a zis ca pot sa-i fac baie, iar cea la care am fost in control apoi pt infectia urinara, in aceeasi zi, mi-a zis sa nu-i fac; ca atare, eu am zis ca o zi nu moare fetita fara baie totala, ca sa fiu eu mai sigura, asa ca am spalat-o doar la fundulet.

Mamacita, Daria, Ellinia - eu stiam ca la cezariana abdomenele se pot incepe de-abia dupa 6 luni. Probabil insa ca modficate, cum face Mamacita, se pot face mai devreme. Sper numai sa aveti grija!

Rrox - sa stii ca cd-urile de la RD fac toti banii, iar nasul a fost super-incantat Am fost pe la ei ieri, si de 2 zile numai asta asculta

Fetelor, m-ati "linistit" in privinta vergeturilor, banuiam ca nu sunt singura, dar arata asa inestetic...

Ieri am fost la inot, mi-am propus 100 de bazine, cand am ajuns acolo si am vazut cat de lung e am scazut la 50, si in final am plecat doar cu 25 (rusine mie!), ca a venit si nasa fetitei si ne-am intins la taclale... M-as mai fi dus eu si dupa masa, dar sotul meu m-a luat pe sus in parc, si n-am mai putut... Dar abia astept urmatoarea evadare, ca mi-a placut la nebunie, as sta in apa zi-lumina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Vad ca ati scris nu v-ati jucat weekendul asta.

Noi am profitat de cele 2 zile superbe si am stat mai mult afara. Sambata in parc, iar ieri am fost la tara la bunica.
Astazi la noi ploua si tare ma enerveaza chestia asta.
Ce norocoaase suntei voi ca bebelusi dorm bine afara. Al meu cand iesim afara si ne plimbam cu caruciorul sforaie continuu. Daca ma asez pe o banca si parchez bebemobilul, la 2 min are ochii cate cepele, parca are senzor de miscare. Nu plinge , dar nu doarme. Pedaleaza de obosesc uitandu-ma la el. Sunt asha uimita, pt ca daca stam in casa, maninca si doarme ca atunci cand avea 3,4 zile. Doar seara are program de joaca , ca vine tati de la serviciu, aude voci prin casa si se oftica daca nu-l bagi in seama.

Si Raducu are agitatie din aia de care descrieti voi, uneori pt ca se chinuie sa faca un kk, uneori pt o basinuta, dar si fara explicatii. Eu consider ca nu-i este foame si il neglijez vreo 20 min si sa vezi dupa aceea ce pofta are.

Noi acum avem o problemuta si vreau sa va cer ajutorul. Radu a facut niste coji prin cap. Are asha vreo 3 zone , una pe fontanela si 2 mai spre spate cu niste coji mari si lipite de cap. Eu il spal zilnic pe cap si dupa baie il dau din cap pina in picioare cu ulei Sanosan. Oare unde gresesc? Cum le-as putea trata ca tare ma enerveaza.

Vergeturi pe burta nu am, dar pe coapse si pe sani da. Burta am tot cam de luna 5-a . Nu ma pling pt ca eu si inainte de fi gravida eram grasa si aveam vergeturi.As fi chiar nesimtita sa ma pling acum ca m-am ingrasat din cauza lu Raduc , cand eu vorba ceea ma ingrasasem si inainte fara motiv.
Am inceput sa ma obisnuiesc cu mine grasa, deci e ca o resemnare.

Mergi la inceput

Vai cum de am uitat sa ma trec si eu pe lista mamicilor cu vergeturi. am burta plina de ele, si asa sunt de suparata ca eu mai purtam si bluzite mai scurte si acum nu se mai poate deloc la cum arat. am cateva si pe sani dar pe burta sunt o multime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Rp, Rrox, am uitat sa va zic de fini: noi avem o finuta careia i-am rupt turta anul trecut. Deci la baietei se taie motul, la fetite se rupe turta. Noi am comandat la Ana o turta, mama finutei mi-a zis sa nu vin cu ditamai colacul, pt ca trebuie mancata toata. Deci ceva rezonabil.
Din cate mi-aduc aminte, trebuie taiat si din parul fetitei (si pt mine a fost cam stresant, bietul copil plangea de mama focului si eu trebuia sa o chinui s-o tin sa-i tai din par), apoi se rupe turta de-asupra capului si toata lumea mananca din ea.
Intr-adevar i-am luat un set complet de hainute + ghetute, si cam atat imi amintesc.

Sincer, pt mine nu a fost o experienta extraordinara, sa nu dati cu pietre, dar mie mi s-a parut nitel exagerat. Nu stiu cat e traditie si cat e gura babelor, dar mi se pare aiurea sa chinui un copil numai fiindca asa zice X sau Y ca trebuie facut la o rupere de turta. Cand o sa fie cazul pt fetita mea o sa ma interesez, pt ca chiar nu am de gand sa fac asa. Prefer sa-i sarbatoresc ziua de nastere, ca va face un anisor, iar turta si obiceiurile mai pot sa astepte, daca fac copilul sa planga...
Chiar am aflat acum ca baia de a doua zi, pe care o fac nasii dupa botez, e paganism. Nasul stia, dar nu mi-a spus, iar eu ma luam dupa ce auzisem. Mi-a zis nasa, care a aflat intre timp de la un calugar, asa ca noi n-am facut-o. Poate voi stiati, dar eu, care nu prea sunt dusa la biserica, habar n-aveam.

Inca o data, sa nu dati cu pietre, zic si eu parerea mea.

Mergi la inceput