Bebelusi de martie - aprilie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Rp, eu nu cred ca-i nevoie sa fierbi componentele robotului. Eu le spal cu apa calda si detergent de vase. Mai ales ca ptr storcator de fructe ai separat, nu mai faci altceva cu componentele respective. Si oricum, de acum sunt si ei maricei, sunt mai rezistenti.
Ninocikap, noua ne-a zis sa nu-i facem baie dupa vaccin. Si eu ma duc maine dupa-amiaza.
Nu prea am facut nici o smecherie cu puireul. Atata timp cat are reflexul asta de supt si impinge limba afara, mai mult ajunge pe bavetica decat in burtica lui. Aveti idee cand dispare reflexul asta?
Nu am liniste deloc cu el, nu mai reusesc sa ma inteleg deloc cu el! Ii place sa sara exact ca o broasca. Il tin de subtiori si sare pana ma nauceste de cap. Am o febra musculara de nu-i adevarat!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)- Rinu-Balerinu'

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Ellinia la meu ar vrea sa il tin numai la verticala daca s-ar putea. cum simte ca il pun in pat pe spate incepe si tipa.
sa vada el tot, sa apuce tot si sa duca la gura.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Ninocikap, eu tot incerc sa-l fac pe Stefan sa apuce jucarii dar nu prea am sanse. Se uita la ele, le prinde, eventual le scutura fara sa-si dea seama si le scapa. In afara de pumnii lui nu mai duce altceva la gura, doar maneca de la bluzitza, daca e lunga. In schimb am observat ca il atrag bijuteriile, probabil din cauza ca stralucesc. Si degetele mele. Ar sta ore intregi sa se uite la ele. M-a prins o data de degete si a incercat sa le bage in gura, noroc ca mi-am dat seama la timp. Pediatra mi-a spus ca urmatoarea miscare va fi sa-si prinda picioarele si sa le bage in gura. Tu ai inceput sa-l pui intre perne? Mie pediatra mi-a zis ca-l pot pune asa dupa 4 luni dar e asa de fericit si da din maini si picioare si aluneca si se pune pe tipat. Am incercat si in carut sa-i ridic o pozitie la spatar si in prima faza e bucuros si pedaleaza si se tine cu manutele de partile laterale, dar tot aluneca asa ca, decat sa am scandal cu el mai degraba il las pe spate, chiar daca se chinuie el sa se ridice. Si se enerveaza, isi strange pumnii si se inroseste la fata de nervi ca nu se poate ridica si bineinteles ca incepe sa planga. Si cand il iau de manutze si-l ridic in prima faza tot plange, pana se prinde ca de fapt sta in funduletz si incepe sa chiuie. Cateodata e foarte obositor. Cat mai doarme pe zi Alexandru, si de cate ori?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Rp nu-i nevoie sa sterilizezi robotul si nici biberoanele. Nu mai e nounascut. Eu nu i-am sterilizat Mariucai si nici acum Ioanei nimic. Doar spalate bine cu apa calda si detergent de vase si clatite. Eventual le poti clati cu apa fiarta daca vrei. Gandeste-te numai la cum isi indeasa manutele in gura dupa ce a umblat cu ele prin patut, pe hainele tale si alte chestii. Nu sunt chiar asa de sensibili. Si noi doar nu ne sterilizam sanii!

Ninocikap si noua ne-a recomandat fara baie in ziua respectiva. Cred ca motivele ar fi cam astea: primul ca ii trebuie rece la intepatura, nu cald si al doilea ca poate favoriza cresterea febrei. Eu oricum ii fac baie Ioanei o data la doua zile fiindca deocamdata nu e nevoie de mai mult. Bineinteles gurita si manutele mai des iar pentru fundulet servetelele Pampers fac minuni.

Ligia Am citit eu bine, ii dai cu ulei Sanosan din cap pana-n picioare? Nu cred ca-i asa bine. Ar trebui sa-i dai doar pe la cute pentru a micsora frecarea. Trebuie sa mai respire si pielicica, ii astupi toti porii cu ulei. Pentru cojite poti sa-i dai cu ulei in cap insa inainte de baie. Il lasi asa putin, piepteni bine si dupa aceea ii faci baie.

Andira Baia de a doua zi nu-i chiar pagana. Se numeste baia de mir si se poate face si in aceeasi seara. Noua ne-au zis chiar preotii sa o facem. Ideea e sa-l speli pe copil de mirul de la botez si sa arunci apa la o planta, nu la canal. Pagane sunt restul obiceiurilor cu pus de toate in apa aia. Eu i-am pus doar simbolic cateva floricele.

Ellinia reflexul cu limbuta dispare cam la 4-5 luni la majoritatea bebelusilor. E de aparare cumva, natura a avut grija ca orice solid ajuns in gurita bebelusului sa fie scos afara rapid ca sa nu se inece.

tuturor! Mai intru mai tarziu sa schimb topicul.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Mamicutzelor, aveti idee daca pot pune in supica niste fire de marar sau patrunjel? Poate ii da o alta aroma si o papa mititelu' lu mama!

Mergi la inceput

Am uitat sa ma laud. Tratmentul soc a fost foarte eficient. Am iarasi laptic suficient. Si Ioana parca a stiut ca trebuie sa ma odihnesc si a dormit de la 9.30 pana la 5.30 M-am trezit la 5 si am vazut lumina afara si nu-mi venea sa cred ca inca doarme. E bine cu zilele astea lungi, cand vezi lumina iti vine mai usor sa te trezesti sa suga bebe.

Mergi la inceput

Ellinia poti sa-i pui, dar tot introdus pe rand ca orice aliment.

Mergi la inceput

Vad ca am ajuns la pagina 10, asa ca hai la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52007" target="_blank"> Bebelusi de martie - aprilie 2005 (11)

Mergi la inceput

Rrox, si eu il dau pe Stefan cu ulei de bebe pe corp, dupa baie, la masaj. Si am procedat asa din prima zi in care i-am facut baitza. Chiar nu m-am gandit ca i-ar putea astupa porii....

Mergi la inceput