bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cam33 spune:

Sa fie de la Vigantol, voi mai dati acum vara. Caci prea multa vit D stiu ca taie pofta de mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Poate si de la caldura sa nu se simta bine si sa nu aiba chef de mancare

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

cam33, probabil e pb. care a fost si la mine: jeturi prea puternice si prea multe, in toate directiile... dupa 2-3 min lkaptele incepe sa curga ff bine, se declanseaza curgerea sa la debit maxim si poate asta o supara/enerveaza asa tare. asta mi s-a intimplat mie si timp de 1,5-2 luni asa ne-am chinuit masa de masa... nu il puteam hrani decit in somn, cind facea asa urit il lasam jos, uneori plingea pina adormea asa si-l luam repede, il puneam la sin usor si sugea cam in somn dar sugea frumos si destul de mult, se satura clar. bine era si riscul sa se trezeasca dar cred ca in somn tragea si mult mai usor si deci ii venea mai lent. incearca si asta. e f greu oricum, te inteleg perfect!
pedealta parte eu iti zic ca la virsta asta de 5 luni ei se satura CLAR in 3-4 min, chiar si 2-3! gindeste-te ca al meu baiat nu mai suge decit maxim 5-6 min/ zi si el are abia 4 luni, si asta de vreo 2 sapt. vreau sa-ti zic ca a ajuns sa fie SUPER FAIN acum alaptatul pt noi. se pare ca s-a reglat jetul/debitul si si el s-a marit si s-a adaptat problemei. abia acum am ajuns si eu sa traiesc cu adevarat placerea alaptatului, sa-l vad cum suge cu mare pofta si nu se mai inneaca si ca toata masa dureaza 5 min si papam cam la 3-3,5 ore ziua. o placere! si sa stii ca dupa cintarul meu nici baiatul meu nu a luat se pare mai mult de 700g luna a 4-a, unde el pina acum lua 1,3-1,6 kg/luna. dar eu nu-mi fac pb. e vesel. vioi, doar de 2 zile e miriit ca ii apar dintii si nu mai e chiar asa vesel!
vezi ca de dinti poate nu-ti dai tu seama ca nici nu am realizat in primele zile, abia apoi l-am controlat ff bine bagindu-i minuta si traging de buzita de jos usor si am vazut si eu si tati un muguras alb in gingie, pe fata dinspre buza ff clar. si apoi parca inca 2 in cealalta parte. si intr-adevar, poate mirii asa din senin fara aparent un motiv, dar e clar ca atunci il dor!

deci eu zic sa nu te mai stresezi ca fata e bine, doar ca ori se satura ea muuuuult mai repede ori apar dintii ori si una si alta

pupici si sa ne zici cum mai e, ok?

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin
Camera lui Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

anamaria, m-ai vazut in parc doar , eu maninc de mult timp inghetata si de cacao . serios, nu am obs. nici o pb la bebe si cum imi place la nebunie imi iau. ma rog, nu mereu, mai trec si pe vanilie, dar revin la marea mea pasiune, cacao!

eu nu beau cafea de nici un fel si nu prea stiu ce e cafeaua, nu ca n-as vrea dar nu i-am prins eu gustul cred. sau capuccino e altceva decit cafea? ca eu sint total pe dinafara cu astea :) stiu doar ca in sarcina mai beam frape decofeinizat si-mi placea gustul.

aaa, si am mai mincat rosii destul de multe si iar nu ii face nimic. in schimb daca maninc cirese face diaree imediat! si le-am scos total din meniu.

pupici

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin
Camera lui Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Fetelor la "Parintii intreaba" e un subiect despre dormit pe burta. M-am cam speriat si as incerca sa-l culc pe spate asta seara. oricum azi am avut o mica Victorie. Am reusit sa-i dau suzeta si a mai renuntat la supt degetu'. Sa vedem cat dureaza.

Shobo eu beau cafe frappe. Nici eu nu beau cafea si n-am baut decat de cateva ori in viata. Dar cafe frappe are gust de inghetata si e dulce si buna.

Tomasa noi n-am scapat de hernia inghinala. mergem perioadic la chirurg care (fata de altii ) nu s-a repezit sa-mi opereze puiu de la 6 saptamani si vrea sa amanam cat mai mult posibil (poate chiar dupa 1 an). Am scapat de hernia ombilicala (de la buricutz) care s-a retaras singurica. Noi am avut problemutele aseta din cauyza prematruritatii. Voi cum ati rezolvat? Spontan sau l-ai legat dupa metoda Pesamosca/Culcer? Eu il leg cu un scul dar gaurica este destul de mare si chirurgul nostru zice ca e putin probabil sa scapam fara operatie. Am fost putin ingrijorata pentru ca a inceput sa tipe foarte tare si iesea umflatura destul de tare.

Alina Maria Victor Stefan a tolerat foarte bine cerealele. La inceput am incercat sa-i dau cu lingurita dar a fost un efort foarte mare pentru ca vroia sa ia lingurita si arunca peste tot. Asa ca dupa vreo 2 zile i-am dat cu bibe si a mers foarte bine, a papat tot. manca 160 ml de cereale in 3 minute dupa care mai avea si o repriza de san.Si ce era super, ca nu regurgita nici o picatura.

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Gabi, si Andreea are genele ochiului drept intoarste inauntru. Am intrebat pediatra daca e cazul sa iau vreo masura si mi-a zis ca pe masura ce bb va creste problema se va rezolva de la sine.
La ea conteaza mult si faptul ca are obrajii umflati rau si astfel obrazul drept "impinge" pleoapa. Desigur, asta se intimpla pentru ca asa - scuzati cacofonia - conformatia ochiului "permite" pleoapei inferioare sa se indrepte catre interior sub "actiunea" falcutzei.

Leta si un bebe
POZE NOI

want my life back

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Fetelor, va pup pe toate . Habar n-aveti ce rau imi pare ca nu mai apuc sa mai stau "de vorba" cu voi la fel de mult ca inainte.

Leta si un bebe
POZE NOI

want my life back

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Eee iata ca nu am reusit astazi sa ma tin de cuvant si sa va fiu alaturi . Sa va spun de ce , ei bine sunt in focuri cu invatatul . Teoria pt. examenul de conducere ceea ce este f.f.f. greu caci trebuie sa o fac cu dictionarul si imi i-a f. mult timp si trebuie sa retin cuvinte pe care nu le-am auzit niciodata .
Astazi am stat in soare invatand si m-am ars de nu mai pot sta in fund si va trebui sa dorm la noapte pe burta .
Ana Maria nu mi-ai spus cate linguri de cereale ai pus in sticla .
Cu restul sper sa vorbesc maine , ma scuzati va rog insa sunt cam obosita .

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos

Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 4luni si jumatate

http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Shobo, Crinuta asa este nu se vad bine in poze dar sunt intoarse in sus si stau mai tot timpul in ochisor.
Bestutza multumesc de sfatul cu betisor de urechi as incerca dar mi-e tare teama .Cred ca maine mai merg la un oftalmolog si o sa-l intreb daca pot face asa si daca ajuta.
Adita super idea cu pozele si scuze eu o banuiam pe Oana dar vad ca ea nu mai da nici un semn.Oaaaaaanaaaaaaa ce mai faci mamicule ca incep sa-mi fac griji pentru voi.
Cam nu te ingrijora si Iustin are zile cand mananca foarte mult si zile cand dupa 2-3 min de supt nu mai vrea si nici nu i se face foame mai devreme decat atunci cand mananca mai mult..
Tomasa si eu sper san u ajungem la operatie dar de lacrimat sunt sigura ca de aceea lacrimeaza.
Leta m-am uitat mai atent la pozele voastre si cred ca la fel este si la Iustin.Si eu banuiesc ca tot din cauza obrajilor care si la noi sunt destul de bucalati.Dar eu am zis :de ce numai la dreptul ca doar si obrazul stang este la fel? Si acum nu stiu daca oi fi devenit eu obsedata de problema asta dar parca se si uita putin altfel cu ochiul drept.Andreei ii lacrimeaza?
Oricum eu zilele astea mai merg la un oftalmolog si te tin la current cu ce-mi zice.
Alina Maria spor la invatat si mult bafta la examen.

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Cam33, cred ca am postat in acelasi timp. Am citit ca ai laptic si asta-i bine. Este foarte posibil la aceasta varsta sa se sature in cateva minute. Daca sugarul pare multumit dupa supt, adica da drumul sanului de bunavoie si nu urla dupa aia, aproape sigur e satul/satula in cazul tau. Suptul/muscatul mainii nu e neaparat semn de foame, pot fi dintii, chiar daca inca nu se vede nimic. Daca se chirceste, partzaie, scuipa sanul si incearca iar sa-l ia, etc, pot fi si un fel de colici, provocati de jetul prea puternic de laptic pe care ei il inghit cu aer. In acest caz poti sa o tii sa dea aerul afara, sa o plimbi putin si sa incerci iar sa o hranesti sau sa-i dai san mai des. Totusi, din ce ai povestit tu eu cred ca nu e asta. Pur si simplu se satura mult mai repede. Au deja tehnica acum micutii nostri!, stiu cum sa foloseasca sursa in favoarea lor. Si, da, abia acum devine alaptatul o placere. Chiar si 350 gr. sunt in regula la aceasta varsta (media este cam de 400 gr. deci sunteti pe acolo, depinde si de cat a luat pana acum pt. ca probabil a luat mai mult si atunci isi mai incetineste ritmul de crestere), plus ca doctorul a cantarit chiar 600 gr. Ideea e sa nu stagneze sau sa piarda in greutate.
Si Tudor mananca mai bine noaptea, cand suge frumos, constant si linistit.
Ana Maria, am banuit ca era vorba despre hernia ombilicala, pt. ca asta trece de obicei mai repede. Tudor a avut doar inghinala, o gaura destul de mica, in dreapta. I-am descoperit-o la o luna, cand a aparut tot asa dupa o repriza de tipat (tocmai incepusera colicii). Noi l-am legat timp de aproape 3 luni, dupa metoda pe care vad ca o cunosti. Lui ii iesea atat cand plandea/tipa cat si cand stranuta sau tusea. Slava Domnului, la controlul de 4 luni se refacuse musculatura si o prinsese inauntru, asa ca am scapat de operatie. Va tinem pumnii ca stiu ce inseamna. Oricum am auzit ca este o operatie f. usoara, banala, care dureaza f. putin. Totusi stiu ca e imposibil sa nu te sperie ideea unei interventii chirurgicale la o varsta atat de mica si ca nu te linisteste prea mult faptul ca este o operatie de rutina. Am inteles ca in multe cazuri se recomanda sa astepti pana dupa 1 an si ca dispare in gen. de la sine, o data cu dezvoltarea musculaturii.
Gabi.i, iti tin pumnii.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat

Mergi la inceput