Magia Trupului
Trupul are limbajele si codurile lui de taina. Corpul aidoma. Care sa fie oare diferenta dintre trup si corp?
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
Raspunsuri
scarmanus spune:
Exista trei posibilitati:
1. Titlul e ambiguu
2. Ce scrii in topic n-are legatura cu titlul
3. Toate sunt clare numai eu sunt
dar uite si a patra posibilitate:
4. Trup=corp
E, care-i varianta buna?
pisici, flori si jucarele
bruxinha spune:
Marturisesc ca io, mai batuta-n cap fiind cum ma stiti, n-am inteles-o p-aia cu raportul dintre inmultirea fiintelor si filosofia textului (ce text, btw?), la fictional mi-am revenit decat ca iar n-am priceput legatura cu inmultirea si filosofia.
Deci prea greu pentru mine, imi explica vreun creier luminat, sau e doar alt nonsens de text menit sa creasca cifra de sub numele utilizatorului?
Guestus, xeno, pe unde-o ardeti fratilor? (ah, ca mi-am amintit, xeno e ex astris)
"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin
melina34 spune:
Cu sau fara legatura cu subiectul, pe mine ma intereseaza cartea pe care ai recomandat-o pe un alt forum, ,,Imaginea de sine";am cautat in librarii si n-am gasit, cum sa fac rost de ea??????
thank's
M.
myrrha spune:
quote:
Initial creeata de ovidiu bufnila
Trupul are limbajele si codurile lui de taina. Corpul aidoma. Care sa fie oare diferenta dintre trup si corp?
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
Nu era trupul versiunea ambigua si poetica, cu coduri "de taina" a corpului, cunoscut, controlat de stiinta anatomiei? Altfel, vorba lui Scarmanus, corp = trup.
A doua afirmatie mi se pare mai interesanta, mai ales pe siteul nostru, daca o inteleg bine: adica inmultirea fizica e un act de creativitate similar cu cel al construirii unui text.
Prin urmare, ca sa ajungem indarat la titlu vrei sa spui ca trupul/corpul e un construct fictional, iar imaginea personala e un text?
Imi aduce aminte instantaneu de Memento si personajul acela anamnezic care isi scrie si reconstruieste pe propriul corp, singurul material care nu il poate trada.
Adela99 spune:
interesant mod de a pune problema. si pentru mine trupul e o forma literara a corpului. dar se pare ca trup e si trunchi, deci corpul e format din cap, gat, trup (trunchi) si membre am tras cu ochiul in dex limbajul si codurile lor? sa fie ele de taina? cred ca totul are o explicatie si cand am gasit-o dispare taina.
in ce priveste "Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental." din cate imi amintesc e semnatura lui Ovidiu pe care de altfel n-am inteles-o
qsar spune:
He-heeeeee! Iaca cine s-a aratat noua... Valurit si inefabil, si cu dilema la purtator :)).
Aaaaa... eu nu-s de acord cu ante-scriitoarele mele. Trup si corp nu-i tot aia! Noooo... Da mai devreme sau mai tarziu, orice trup devine corp. Si viteza de transformare a trupului in corp este direct proportionala cu volumul de lichid dislocat. Eheeei, tinerete-tinerete! :))
Q scrivet!
iren spune:
Qsar, daca restu postarilor am incercat cit de cit sa le mai intzeleg, marturisesc cc cu maaare rushine ca al tau m-a bagat shi mai rau in ceatza! Ce-nseamna, soro, ce zici tu acolo, ca tare o mai zici convingator?!?
Ovidiu, bine-ai mai revenit shi pe la noi
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
arboria spune:
'ai, mai, Iren, cum nu stii?!
e printzipu' lu' Arhimede
(ala cu "un corp cufundat intr-un fluid....")
imi vreau trupul inapoi, ca de corp m-am saturat
ssdc (+30)
Julia
qsar spune:
quote:Stai draguta, ca ma clarific imediat:
Originally posted by iren
Qsar, daca restu postarilor am incercat cit de cit sa le mai intzeleg, marturisesc cc cu maaare rushine ca al tau m-a bagat shi mai rau in ceatza! Ce-nseamna, soro, ce zici tu acolo, ca tare o mai zici convingator?!?
Trup e atunci cand descrie o faptura zvelta, mladie si indeobste tanara.
Corp. Hm! Radacina de la corpolent(a)... daca atunci cand intra in apa cauzeaza un tsunami, numai sa ai orbu' gainilor sa-i mai zici trup, zau asa!
Deci nu-i tot aia. Parerea mea!
Q.e.d.
quote:
Originally posted by arboria
imi vreau trupul inapoi, ca de corp m-am saturat
Nu plange, draguta, ca nu esti singura! :))
Q cea trupesa
Mik spune:
quote:
Initial creeata de ovidiu bufnila
...
Numai ca inmultirea fiintelor trebuie luata in considerare intr-un cadru hermeneutic absolut, delasat de orice constringere.
Curentele filozofice care au abordat problema au facut-o cel mai adesea incorsetate in ideile epocii si dintr-o prisma egocentrica.
sa continui ?