Magia Trupului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by Mik

Numai ca inmultirea fiintelor trebuie luata in considerare intr-un cadru hermeneutic absolut, delasat de orice constringere.
Curentele filozofice care au abordat problema au facut-o cel mai adesea incorsetate in ideile epocii si dintr-o prisma egocentrica.

sa continui ?
Thiii! Ce cadru hermeneutic, soro? Ca mie una, chestia cu inmultirea la nesfarsit si economia viului imi "suna" mai degraba a malthusianism... noroc cu fictionalul de din urma, care mai salveaza nitel situatia. Dar, deh! Aflandu-ma eu destul de paupera cu duhul, s-ar putea sa ma insel. :))

Da revenind la subiect... cu limbajul, adica. E clar o diferenta intre limbajul trupului si limbajul corpului. Cantitativa. Uite, eu, de exemplu, odata cu trecerea de la trup la corp am inceput sa gesticulez mai mult. Mult mai mult!

Q

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Q, sar'na de lamurire
Cu cit cetesc mai mult, cu atit ma conving ca n-am ce cata la subektu asta, shi-asha am creierashii ciopirtzitzi de zglobii mei puradei

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

A fost odata ca niciodata un pescar. A mers la balta si a aruncat momeala. Nu a stat sa vada ce si cum ci a plecat la alta balta. Nu stiu daca va mai veni sau nu, insa pestii sar in jurul momelii aiuriti de tot. La inceput unul, apoi doi, apoi mai multi iar mai apoi restul sar din curiozitate, ca doar de ce ar sari atatia fara un motiv bine intemeiat.

Nu e off topic decat putin de tot... putintel.

Marius Pernes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Marius, touche

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by marius

A fost odata ca niciodata un pescar. A mers la balta si a aruncat momeala. Nu a stat sa vada ce si cum ci a plecat la alta balta. Nu stiu daca va mai veni sau nu, insa pestii sar in jurul momelii aiuriti de tot. La inceput unul, apoi doi, apoi mai multi iar mai apoi restul sar din curiozitate, ca doar de ce ar sari atatia fara un motiv bine intemeiat.
A fost odata ca niciodata un... cetatean care a aruncat o piatra intr-o balta si alti cetateni (mai filosofi de felul lor) au sarit sa o caute. Ei, si ce-i cu asta?

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Asteptam (p)escarul cel istetz sa ne raspunda.. o sa vina... n-o sa vina... o sa vina...n-o(...)

Marius Pernes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ovidiu bufnila spune:

Corpul pare sa fie al euclidianismului in timp ce trupul al cuanticii.

quote:
Originally posted by myrrha

quote:
Initial creeata de ovidiu bufnila

Trupul are limbajele si codurile lui de taina. Corpul aidoma. Care sa fie oare diferenta dintre trup si corp?

Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.

Nu era trupul versiunea ambigua si poetica, cu coduri "de taina" a corpului, cunoscut, controlat de stiinta anatomiei? Altfel, vorba lui Scarmanus, corp = trup.
A doua afirmatie mi se pare mai interesanta, mai ales pe siteul nostru, daca o inteleg bine: adica inmultirea fizica e un act de creativitate similar cu cel al construirii unui text.
Prin urmare, ca sa ajungem indarat la titlu vrei sa spui ca trupul/corpul e un construct fictional, iar imaginea personala e un text?
Imi aduce aminte instantaneu de Memento si personajul acela anamnezic care isi scrie si reconstruieste pe propriul corp, singurul material care nu il poate trada.

Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ovidiu bufnila

si cu ce se da de pereti emoticonul tau, atunci? cu trupul euclidianist sau cu corpul cuantic? pardon, scuzati de hohotul de ras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ovidiu bufnila spune:

Hohot de ras? E o ipostaza tragica. Corpul tine trupul pe loc, intr-o enciclopedie joasa. Aici pare sa fie paradoxul.
Universul e valurit si nu geometric-fix.
Unghiurile monitorului tau nu sunt egale. Corpul tau le face egale. Dar nu sunt.

Ovidiu Bufnila
consilier de imagine

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by ovidiu bufnila

si cu ce se da de pereti emoticonul tau, atunci? cu trupul euclidianist sau cu corpul cuantic? pardon, scuzati de hohotul de ras.

Mergi la inceput