vacanta albena, bulgaria - va rog sfaturi

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Cam tarzior, vin si eu sa povestesc cum a fost in Albena.
Drumul obositor, dar nu cine stie ce, mai ales din cauza caldurii. Noi am plecat din Iasi si am trecut prin Dobrogea la 35 de grade. Prin vama am trecut destul de repede (15-20 de minute), fara probleme si fara spaga, partea proasta a fost ca am ajuns cand se schimba tura la duty-free si nu am reusit sa cumparam decat un cartus de tigari din usa. In vama e o casa de schimb cu 1,91 leva/euro, curs f. bun, avat in vedere ca in centrul statiunii e 1,85, iar la periferie, 1,9. In Varna doar, daca ajungeti, e un curs mai bun decat in vama, 1,94.
Soseaua pana la Albena destul de buna, am mers intins cu 120-140 km/h, cu ochii atintiti in camp sa vedem vreo masina parcata suspect pe marginea drumului, sa nu ne prinda vreun radar. Nu ne-a prins.
Ne-am cazat pe la 16.30, imediat ce am ajuns, personal foarte promt si amabil. Am stat la vile cu doua camere, noi si prietenii nostri. Cand am ajuns nu mai aveau frigidere, insa ne-au adus unul a doua zi dis-de-dimineata, pe care am platit 29 leva. Vilele erau sus, pe deal, insa nu atat de departe ca Ralitsa. Pe scari faceam 15 minute pana la plaja. Dimineata, la coborare, era usor, seara mergea putina gimnastica dupa masa. In general nu am iesit la plaja decat dupa-amiaza, pentru ca ne trezeam pe la 9, apoi mergeam la masa pana pe la 10.30 si apoi era prea cald sa mai mergem la plaja. De aceea am vizitat cu masina varna si Balcik-ul de doua ori. Pe la 3-4 dupa amiaza ne intorceam si mergeam la plaja. Balcik-ul e superb, numai ca e oras, nu statiune, ca Albena. Preturile sunt mult mai mici, chiar la jumatate fata de Albena la unele produse. La fel in Varna. Varna e un oras frumos, asemanator cu orasele din Romania, insa ne-a lasat un gust amar ca am dat spaga la politit dupa ce ne-a ridicat masina de aiurea.
Seara, dupa ce plecam de la plaja pe la 8, mergeam direct la restaurant. Am fost placut impresionata de restaurantele lor. Chelnerii, foarte draguti si amabili, stateau in strada cu meniul si te invitau la ei. te uitai in meniu si daca era ce voiai sau iti conveneau preturile, intrai. dac nu, nu, si nu se iutau urat. Mi-a placut ca toate restaurantele aveau muzica live, foarte buna, muzica veche sau muzica de dans. Puteai dansa, puteai canta, puteai face orice si nu se uita nimeni urat la tine. Preturile... maricele, dar nu exagerate. presupun ca asa sunt si la noi acum. O cina de doua persoane cu o salata un fel principal si desert, plus berea aferenta, intre 25 si 40 de leva. Restaurantele de la periferie, de langa corabie, sunt mult mai ieftine decat cele din centru. Mult mai ieftine, dar la fel de buna mancarea. Si amnanci cu picioarele in nisip.
Magazinele alimentare sunt destul de putine in statiune si cam scumpe. Am vazut produse de 2-3 ori mai scumpe decat la noi. Dar nu am avut nevoie decat de apa de acolo. Micul dejun l-am luat la un restaurant al unui hotel si a fost bufet suedez. restaurantul era imens si nu cred ca mi-as fi putut dori sa mananc ceva si sa nu gasesc acolo. Mare succes au avut la mine mierea de albine, pe care o mancam cu lingura, si ciocolata alba si cea neagra luate cu polonicul din castron . Asa ca, mancand foarte bine la micul dejun, cand luam si fructe pentru dupa-amiaza, nu mai aveam nevoie de mancare pana seara. Cu fructele ne-am scos foarte bine cu cele de la micul dejun, pentru ca in statiune erau foarte scumpe (bananele erau 4 leva/jumatate de kg!!!!).
Preturile la haine, papuci si suveniruri erau mult mai mari decat in Balcik sau in Varna, si destul de mari pentru buzunarele noastre. Am cumparat cadourile din Balcik la aproape jumate de pret.
Albena e o statiune scumpa. Avand in vedere ca cca 80% dintre turisti sunt nemti, se pare ca si preturile sunt facute ca pentru ei. Oricum, ar fi bine ca macar sa rupeti ceva germana, ca in unele magazine sau restaurante ne-am inteles mai bine in germana decat in engleza.
In rest, totul a fost bine. E o statiune curata, frumoasa, ingrijita si sigura (ne-am lasat tot felul de lucruri peste noapte pe terasa si nu a disparut nimic; plus ca in camera se putea intra foarte usor de afara, sarind peste balcon, dar nu am avut probleme). Nu am auzit manele sau alta muzica proasta, nu urla nicaieri muzica la toate terasele si magazinele sa nu se mai inteleaga nimic, ca la noi. La discotece nu am fost, ca nu e genul nostru.
Cam atat. Daca am omis ceva, astept intrebari.
Va pup si va doresc concedii placute!

It's nice to be important, but it's more important to be nice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Cei care ati iesit din tara pe la Vama Veche cu masina proprie: vi s-a cerut sa aratati garantia de 50 euro/zi/persoana? Parca n-am vrea sa plecam cu 1000 de euro la noi, dara daca ziceti ca trebuie...
Multam frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Stefana, la ce vile ati stat? Cate stele si cum erau camerele? Cat v-a costat sejurul? Ati avut copil cu voi? Cum v-ati descurcat cu masa lui? Inteleg ca ati avut doar mic dejun in bilet.
La Balcic ati vizitat si castelul?

www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
Ica tunsulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Dana, am stat la Vile Arabella 2*, asta pentru ca, la momentul la care ne-am hotarat sa mergem (cu trei saptamani inainte), acolo a fost singurul loc in care ne permiteam la care mai erau locuri. Noi voiam la Vile Vest 3*, pe care le-am vazut acum si care sunt chiar faine.
Unde am stat eu nu v-as recomanda, daca sunteti mai pretentiosi. E cam ca la un hotel de 2* de la noi. De fapt, mai curat . De curatenie nu m-am plans, insa era mobila veche si cu aspect saracacios. Camera era mare, cu doua paturi, doua noptiere, o masa, doua scaune si un fotoliu mare si o oglinda mare pe perete. In spatele vilei era o terasa mare, comuna si la camera vecina, dar despartita in doua de un "gard" de fier. Pe terasa aveam o masa si doua scaune din plastic (acelasi lucru l-am gasit si anul trecut in Grecia. la hotel de 3* ).
Insa ne-am descurcat, oricum nu am stat foarte mult prin camera. Lenjeria era foarte curata, insa eu oricum imi iau peste tot lenjerie de acasa. Se facea curatenie in camere in fiecare zi.
Copil nu avem, asa ca ne-am descurcat de minune doar cu masa noastra. Dar nu cred sa fie o problema, deoarece sunt cateva magazine in statiune, insa sunt cam scumpe.
In Balcik am vizitat castelul, e 5 leva intrarea la castel si 5 leva la Gradina Botanica. Chiar l-am cunoscut pe sotul directoarei de la castel, care e capitan pe un vas mic de croaziera, cu care v-as recomanda sa va plimbati. Costa 60 leva/ora (pentru tot grupul) si incap cam 10 persoane, chiar 15 daca sunt mai multi copii.

It's nice to be important, but it's more important to be nice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_ina2000 spune:

Stefana ,

eu iti multumesc frumos de informatii, pentru ca la inceput ne batea gandul sa luam bilet la vile dar ne-am gandit ca suntem cu cel mic si am zis sa nu riscam.Oricum o sa mergem sa vedem vilele si poate la anul o sa mergem acolo si astfel poate ne vom permite sa mergem in plin sezon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Si eu m-am intors de la Albena si va recomand destinatia aceasta. Ne-am simtit foarte bine, peisajul este superb mare si munte, vegetatia foarte bogata si variata, plaja curata, liniste. Am stat la hotel de 3 stele plus cazarea si mancarea foarte buna. Pentru cei care merg cu copiii sunt multe locuri de joaca.
N-am avut nici o problema nici cu politia bulgara, drumurile destul de bune. Am facut si excursii prin zona.
Deci chiar merita mers.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Tana, la ce hotel ai stat?

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 4 luni) si Ramona (3 ani si 3 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

La Albena Playa. Sunt de fapt doua hoteluri Slavuna si Mura, unite de restaurant. Noi am stat la Slavuna dar cred ca sunt conditii similare in ambele hoteluri.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Tana, iti multumesc mult pt detalii. Eu culeg informatii despre hotelurile din Albena (si mancarea aferenta ), caci la anul vom merge acolo, cu siguranta, si trebuie sa fiu documentata. Stie cineva ceva de conditiile de la Hotel Orhideea Park 3*? Caci, in afara de Ralitsa Superior 4* (despre care am referinte foarte bune de la voi), aici mai erau oferte bune, si arata bine in poze.

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 4 luni) si Ramona (3 ani si 3 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Laura, din ceea ce am vazut si am mai discutat cu romani cu care ne-am intalnit in Albena, hoteluri foarte bune (cazare si mancare) de 3* sau 3*+ sunt Kaliakra, Gergana si Albena Playa. Toate sunt pe plaja. Din pacate despre Orhideea Park nu stiu nimic.

Tana

Mergi la inceput